петък, 23 юли 2021 г.

Van Cleef & Arpels Santal Blanc

               Смокините това лято са ме обсебили и често посягам към парфюмите с този аромат. Не мога да им се наситя! Затова и днес отново ще ви запозная с такова ухание. Но не просто на смокиня, а на луксозни дървесни нотки с виолетови нюанси и мускус. 

                 Колекцията Extraordinaire е специална, защото в нея са използвани най-красивите естествени съставки от парфюмерията. Свежи цитрусови плодове, пролетни и екзотични цветя, комбинирани с дървесни нотки, за да подчертаят поетичната страна на природата. 



              Ако харесвате натуралния аромат на все още неузрелите плодове, който се усеща заставайки под дръвчето и ясните дървесни нотки без сладък лепнещ привкус, които има в Средиземноморската смокиня на Pacifica, почти съм сигурна че ще оцените и Santal Blanc. Той е с по-изразени дървесни акорди, с преплетен бял мускус и кремест финиш от смокиново мляко. 

неделя, 18 юли 2021 г.

Сочни кексчета с тиквичка и боровинки

                 Мъфините са един от най-лесните, бързи и вкусни десерти, които можем да приготвим във всеки сезон и по всеки повод. Еднакво обичани са от малки и големи. И солени, и сладки свършвт за светкавично време. Днешния вариант е комбинация от двата вкуса, интересно нали? След като миналото лято приготвих шоколадов кекс с какао и тиквички, тази година реших да опитам с по-свеж вкус. Дали са толкова апетитни на вкус, колкото и на вид се питате? За мен определено да!

                   Разбира се, направих 1/3 от дозата и с какао, но аз съм по-голям любител на десертите с плодове и пухкав млечен крем.