събота, 15 октомври 2016 г.

Avon Life by Kenzo Takada

      Новите аромати Life на Avon, разработени от Кензо Такада станаха много популярни в блог пространството последната седмица. От ароматната страница ми направиха добро впечатление и днес на представянето им отидох да ги пробвам, за да разбера какво се крие зад красивата капачка и известния парфюмерист. :)


        Дамския започва с цитруси, сочни и току що откъснати от дървото. С леко зелено по кората. Както аз обичам плодовете, да не са напълно узрели  и да киселеят. Усеща се и ябълката с малко зелен чай. Минути по-късно, тази тръпчивина изчезва. Плодовете стават някак меки от водната лилия. Виолетката и божура  внасят цветни акорди. Базата е сапунена с мускусен завършек, малко ирис и зеленина. Много, много голяма прилика откривам на моята кожа с John Galliano Parlez d'Amour Eau Fraiche, за който ви писах скоро. Разликата е във връхните нотки и драйдауна, но развитието и основата са същите за мен. Трайността му не е голяма. Аз го усещах около 3 часа. Аромат за пролетнолетния сезон или ако не си падате по тежките, ориенталски, сладки, подправкови и "вкусни" парфюми.


         Във фрагрантика някои го сравняват с Treselle, но за мен са много различни и трайността на Трезел е доста по-добра.


         Капачката наистина е много красива и би била чудесно попълнение към тоалетката ви. Не е тежка, но изработката й е добра. Комплекта струва 50 лв в каталога.


        Мъжкия Life преспокойно бих носила и аз. За моя вкус си е чист унисекс. Няма онази остра лавандулова нотка, нито пиперлив и джинджифилов вкус, макар в състава му да има доста подправки. Там са, за да придадат характер и мъжественост. В противен случай, бихте се объркали дали не е дамски. Изключително лек и ненатрапчив е! Няма морско усещане, но е много свеж. Идеалния аромат за млади мъже или момчета. С мускус, кипарис, листа от виолетка, анасон и кедър. Бих го определила като мек дървесен аромат с мъх, анасон и мускус. Той е по-траен върху моята кожа от дамския. Задържа се 4-5 часа.


         В момента тече томбола в моловете за няколко дамски и мъжки комплекта. Можете да проверите във вашия град дали се организира някъде представяне и да се включите като попълните на талонче вашите имена, телефон и мейл. Пускате в урната и очаквате да ви се обадят. А и представителите правят добра оферта при поръчка на комплектите, та цената става много по-прилична от каталожната. :)



четвъртък, 13 октомври 2016 г.

Aura Express Yourself Eye Pencils

         Днес отново ще си говорим за нови продукти на Аура и по точно за петте нови цвята моливи за очи Express. Досега не съм пробвала нищо от декоративната им козметика за очи, така че бях любопитна какво ме очаква в последното пакетче. Вътре бяха 4 от зимните цветове моливи за устни, за които ще пиша в отделен пост и тези 5 от моливиа за очи.
          Формулата им е на основата на восъци, масла от жожоба и маслина, дерматологично и офталмологично тествани. Подходящи за чувствителни очи. Не са тествани върху животни.
  

       Ако предпочитате неангажиращия грим и търсите естествена визия, която се постига с минимум усилия и не искате грешките да си личат, нямате точна ръка.... моливите за очи са вашият приятел. Лесни за работа, със средна пигментираност, издържат почти цял ден и освен за самостоятелна употреба, са добри и за акцент.


                               605 Oil Green - маслиненозелен шимър
                               606 Turquoise - тюркоазен шимър
                               607 Dark Blue - тъмносин шимър
                               608 Oriental Blue - кобалтовосин крем
                               609 Purple - лилав шимър

          Express не са като гел моливите на Импала или Avon Supershock. С тях не можете да постигнете наситен цвят като очна линия и прецизна фина "опашка", но пък за паднал клепач като моя и сутрин, когато нямам време или желание за сенки, посягам към тях.


         Формулата им не е суха, но не и мека. Нещо средно е. Искат обаче разписване в началото и лек натиск. Не дерат окото, а писеца успява да се задържи и да не се счупи.

                                                 *605 (зеленият) под долните мигли

           Цветовете са със средна пигментация. Искат напластяване и може би това отчитам като някакъв минус (особено при кремообразния син), но всички сме с различни предпочитания, така че за вас може да е плюс. Има жени, които не могат да си позволят да носят ярка очна линия и харесват по-незабележимите акценти.

                            * 605 с акцент бледи златисти перлени сенки

          Относно трайността - тук може би е големият им плюс. Моят паднал клепач позволява единствено на моливите Avon 24k Gold и някои Glimmerstick + Rimmel Scandaleyes да издържат без база доста дълго, дори почти през целият ден. Към тях се присъединиха Aura Express. Носих ги на гол клепач и над малко коректор Maybelline Fit me с пудра, който ми се събира и е кошмарен за мен, но искам да го изразходя и това беше причината да го ползвам. Нищо с него не ми издържа на клепача, дори под очите се събира. И въпреки това, мога да ви кажа, че моливите стоят през 8 часов работен ден докрай с малко избледняване към края и леко отпечатване на костта. Сутрин при нанасяне, докато не са изсъхнали и още меки, се отбелязват също, но изтривам с пръст и с това забравям за грима на очите си.


                                                       в 18,30 часа:



            Носих всички моливи по 2, а някои дори 3 пъти. Носих ги както самостоятелно, така и над сенки като очна линия и като акцент под долните мигли. Според мен изглеждат и са най-подходящи самостоятелно на подвижния клепач и с малко бледизлатисти или бели сенки около основата на окото.

                                             * Express 609 (лилавият)
      Над сенки искат доста напластяване  и пишат трудно, защото базата отдолу е суха и я няма мекота, която да улесни нанасянето. Под долните мигли пък още след 2 минути се отпечатват в линиите и събират.

                                         * Express 607 (тъмносиният с частици)

                                                * Express 608 (кобалтовият) - този се нуждеше от най-много напластяване, с останалите се работи доста по-лесно

          Правих грим и с тюркоазеният и го нанесох като акцент под долните мигли. Не успях да намеря снимките, но и той е летен цвят, така че в момент бих насочила вниманието ви към останалите. Зеленият ми е фаворит от всички. Дали заради актуалния тренд в момента или пък защото стои толкова привлекателно с червила в лилаво-вишневата гама? Моливите можете да откриете в сайта на Бонжур и предполагам скоро на стелажите на марката в магазини Ивис, Елитис и Лили. Цената им е 6,95 лв.

           * Моливите ми бяха предоставени за проба от марката.

сряда, 12 октомври 2016 г.

Revlon Ultra HD Matte Lip Color 600 Devotion, 610 Addiction

      Матовите устни през последните няколко години са хит. Козметичната индустрия все повече напредва и продължава да ги усъвършенства. Има за всеки вкус! Марките също продължават да обогатява асортимента си и по-популярни напоследък са течните червила с матов финиш, отколкото в гилза. И от този месец Ревлон са решили да ни зарадват, като внесоха тяхната серия "Ultra HD Matte Lip Color", която се различава с хидратация и 100 % гел формула без восъци. В момента са и намалени с 25 % в сайта на Бонжур, срещу редовна цена от 16,95 лв. И по стелажите ще са налични скоро, ако вече не са (трябва да проверя), 7 цвята:
                    Addiction, Devotion, Passion, Obsession, Seduction, Love, Flirtation

 
       Избрах си 2 цвята за проба, като естествено единият е (светло) бордо 610 Addiction, а другият исках да бъдe по-носим и пожелах розово-прасковеният 600 Devotion. Смятам че съм направила точният избор. И двата цвята ми стоят добре и ще нося с голямо удоволствие. А и трайността заедно с формулата ми допадна, което веднага ги прави от сполучливите продукти за устни.


         Първо искам да започна с финиша, за да не останат разочаровани повечето от Вас заради името. Това за мен не са напълно матови червила. В началото дори си имат блясък. Нужно им е време, за да изсъхнат и изчезне. По мое мнение, завършека им е кадифен. След няколко часа през деня обаче, бих казала че се матират донякъде съвсем прилично.
         Има разлика при нюансите или поне аз забелязах, че върху моите устни на Addiction са му нужни 20-30 минути, след които изчезва блясъка и се матира. Не изцяло обаче, както казах като кадифе е. И това не го прави несполучлив - нетраен. Напротив. С розовия Devotion обаче, нещата стоят по друг начин. Пет минутки след нанасяне, той вече е изсъхнал.


        Относно усещането, ще дам като сравнение с матовите на Аура. Последните си изсушават устните малко или много, докато при Ревлонските това липсва. Много меки, кремообразни и комфортни за носене са. Сякаш нанасяте гъст пухкав крем. Напомнят ми на онези кремчета за сладкиши на Д-р Йоткер, които са без варене. :) Това е голям плюс за онези от вас с проблемни устни в студа. Дори след цял ден носене, не усещам никакъв дискомфорт и опъване като след повечето червила. Състоянието им остава такова, каквото е било и сутрин преди да нанеса от продукта. И през целият ден, аз забравям че нося някакво червило. Слагам и след час забравям.


         Цветовете са супер пигментирани. Нужно ви е само едно прокарване на апликатора. Колкото има по него полепнало при отварянето, с него покривате дори големи и пухкави устни. Моите са такива, затова ви го гарантирам. :)



         Аромата на тези продукти е най-готиния, който съм срещала някога при червила. Ухаят пристрастяващо. Напомнят ми френски бисквити с масло, малко ванилия и портокал за разкош с лек ягодов пълнеж. Буквално мога да ги изям! И не горчи или дразни по някакъв начин след полагане. Нито има химична нотка. Всъщност трябва да е комбинация от манго и ванилия, но моя нос долавя друго и по-вкусно. :)


          Трайността им също е впечатляваща. Нанасям сутрин в 8 преди да излезна и след като съм закусила и вечер в 17 часа имам останал лек стейн. Не подновявам през деня нито веднъж. Обядвам и следобяд хапвам някакъв плод или ядки, но ако вие обичате по-мазна или готвена храна, не очаквайте да стои толкова дълго. Аз ползвам и молив за контура. Въпреки това, се досещате че Addiction се разтича леко след хранене и по-дълго носене. Това е недостатъка на тъмните цветове при всяка марка или поне дрогерийните, така че не го отчитам като минус.


                          600 Devotion в 18 часа - без подновяване! По сходен начин изглежда и 610.


                          610  Addiction след 10 часа носене (подновено с молива за снимките)  - не изтрих излязлото извън контура, за да е нагледно:


         Опаковките също не са лоши. Това е нещото, на което аз обръщам най-малко внимание обикновено. Важно ми е качеството. За мен са приятни за окото. Не са огромни и смятам че са стабилни. Харесва ми матовото покритие. Нямам забележки общо взето. Апликаторите също са удобни за нанасяне или поне на моите устни пасват идеално.



         Ако не държите на напълно матовия финиш, имате сухи устни и си търсите трайни течни червила с кадифен завършек, наситени цветове и добра издръжливност, ви препоръчвам да пробвате Revlon Ultra HD Matte Lip Color. Според моя вкус, са с чудесно за цената качество и лично аз, бих ги предпочела пред Aura Absolute Matt заради по-комфортната за носене  кремообразна формула. Освен това ухаят великолепно и ти доставя голямо удоволствие да ги носиш! А и устните не губят от пухкавия си вид, няма да придобият вид на кокоше дупе. :)


                                  610 Addiction малко след нанасяне:


                                   След около 10 минути:


                                         600 Devotion:

        * Продуктите са ми предоставени от марката за проба.

понеделник, 10 октомври 2016 г.

Essence Me and My Umbrella Blush

      В унисон с мрачното, студено и дъждовно време, присъщо за месеците с буквичката Р, идва поредната симпатична колекция на Essence. С "Essence" под дъжда! Вече е заредена в магазин Дебенамс в София, а за други места в момента все още няма информация. Следете страницата на марката във фейсбук за допълнителна информация.


         Получих ружа преди 10 дни и докато все още не е късно и е наличен, бързам да ви кажа няколко думи за него. Ще прецените дали си струва да се търси. Цената му е около 6-7 лв.



       Опаковката му е обикновена, но пък се затваря много добре и не би имало проблем според мен да го носите в козметичната си чантичка и при пътуване. Принтовете са запазена марка на Есънс. Почти винаги ще те накарат да си купиш нещо, защото не можеш да устоиш. И този не е по-различен. Сладурски чадър с надпис "Можеш да останеш под чадъра ми" и цвят, идеален за всекидневието и почти всякакъв грим.



       Не е силно пигментиран, но е достатъчно за ежедневието. Цвета, който виждате върху мен, е постигнат с 2 леки прокарвания на четката. Има фини блестящи частички, които озаряват деликатно и придават младежки вид. Цвета е смесица между бледопрасковено и розово. Не е ярък, но не бих казала че е и убит. Идеалната среда за студените месеци и тъмните червила. Придава свежа руменина и живот на лицето. Не знам защо, но ми напомня на Milani Luminoso.


        Не се разпрашва. Добре печен е, затова и принта не се е развалил от 2-3 пъти употреба. Ако ползвате четка с по-груб косъм (естествен), е много вероятно да го заличите по-бързо, но с пухкава като Zoeva 126, нанасянето е мечта.


       Трайността е очудващо перфектна. Нанесен сутрин, при моята нормална кожа издържа целият работен ден и го свалям непокътнат. Нито цвета, нито блясъка са се повредили. Затова и бих ви го препоръчала, в случай че нямате много ружчета или цвета ви е допаднал. :)




         След 10 часа носене:



     * Продукта ми е предоставен от ПР.

неделя, 9 октомври 2016 г.

Himalaya Apricot Scrub + Purifying Neem Face Wash

       Измиващия гел с нийм на Himalaya е един от най-купуваните и популярни продукти на марката. Препоръчва се за нормална към мазна кожа, но по-скоро за втората поради по-силното измиващо действие и наличието на опъване след употреба при някои. Това беше и причината да не се реша да го използвам и цяла година престоя в шкафа. Но все пак реших да му дам шанс, защото почти го бях дала на колежка с доста мазна кожа. Радвам се, че не го направих и си го запазих. Няма парабени, SLS и фталати. Нормалната опаковка е 150 мл и струва около 7 лв. Има и почистваща пяна с нийм (същото количество и цена).
        Текстурата му е гел, но не е типичната, а има лека пухкавост, подобно на мус. Много мека и приятна е, а аромата е нежен и се усеща слабо. Ухае на зеленина, тревисто, но доста приятно. Нужно ви е малко количество, колкото голямо бобово зрънце за сваляне на нощната грижа или малко повече, ако искате да измиете грима си. Не го препоръчвам за очния обаче, макар че няма никакво лютене и щипане. Околоочната зона е по-нежна и предпочитам да ползвам друг продукт за нея.       


          Успява идеално да почисти кожата, като я оставя мека и гледка, но определено е хубаво да не пропускате нанасянето на хидратиращ крем. Моята е леко суха през есеннозимния сезон и въпреки това не я изсушава допълнително. Дори в зоната около носа, ако съм у дома и съм пропуснала да сложа крем, след час-два, започва отново естественото омазняване (леко е, но го има). През летния сезон, мисля че ще ми е идеален, дори и лек на моменти, така че за мазни кожи, подозирам че няма да е достатъчен.


        Преди няколко години, когато марката тепърва се появи на пазара ни, четох добри отзиви за плодовата им маска за суха кожа с AHA киселини и я взех. Хареса ми, затова и бях почти сигурна, че и този скраб с кайсия ще ми допадне. Пробвала съм 2 други до момента, кайсиевия на Regal и на Yves Rocher, който е за тяло - аз го ползвам за лице обаче. Вторият е супер, но първият не вършеше никаква работа.


        Текстурата не е толкова гъста като ексфолианта на Регал, а по-скоро прилича на крем с частички. Много е приятна. И аромата е чудесен. Ухае някак кремообразно на вкусния плод. :)


        Нормално количество, колкото 2-3 грахови зърна е напълно достатъчно за цялото лице, защото частичките макар и ситни, са доста и не са меки. Правят доста добър пилинг и няма нужда от повече. Определено перфектно премахва мъртвия слой клетки при мен и разкрива супер чиста, бебешко мека, гладка и сияйна кожа. Като нова е. Не мисля че премахва черните точки, но и моите не са толкова видими. Кайсиевите гранули стимулират растежа на клетките, а масло от пшеничен зародиш, богато на натурален витамин Е, подхранва кожата. Няма опъване и изсушаване. Мога да го използвам почти всеки ден. Също като гела с нийм няма парабени, SLS и фталати. Пълноразмерната опаковка е 75 мл и струва 4-5 лв. Бих си купила и този продукт в пълен размер. Приятно ме изненада и върши перфектно работата си.
         Ако си търсите бюджетни почистващи продукти за ежедневна употреба, но не държите да са био, тези си заслужава да се пробват. Икономични са и правят всичко онова, което е нужно за чиста и обновена кожа. Не ме питайте само откъде са тези травъл сайз опаковки, защото никога нямаше да разбера за тях, ако не ми ги бях подарили при поръчка beautycosmetic.biz ,