събота, 20 юни 2015 г.

Balea Mango Tango Bodylotion

     Термометрите скокнаха доста последните дни и започнах да посягам към по-леки лосиони с тропически аромати като този на Balea Melon Tango. Всяко лято от марката пускат подобни изкушаващи серии-лимитки и си купувам по един продукт за проба. Този е от миналата година, но понякога има останали бройки по рафтовете. Та ако сте си харесали нещичко, има вероятност да можете да си го вземете отново.
      Melon Tango е типичния летен лосион. Бял на цвят, с течна/водниста текстура, много лека. Попива бързо като хидратира чудесно за този сезон кожата и я оставя мека, приятно освежена и ароматизирана. Освен това охлажда и ми е голям кеф да го ползвам, особено като взема душ след тренировка.


      Аромата му е супер свежарски, на диня и сякаш се усеща пъпеш леко. Не е силен и прекалено сладък, на кожата се задържа около час-два може би. С лек плодов спрей, е идеален за горещините.



     Цената на лосионите на Balea са около 3 лв по спомен, но много често ги намалят на 2-2,50 и за тези пари си струват.

петък, 19 юни 2015 г.

Kiko Water Eyeshadow 213

     Water Eyeshadow са луксозната серия сенки от редовния асортимент на Kiko. Цветовете им са наситени, блестящи и са с много интересен принт. Предлагат се общо 27 цвята. Със сигурност ще си харесате някой, има от всяка гама и са много красиви до един. Ако си падате по семплия грим, тези ще ви дойдат прекалено. Подходящи са за подвижния клепач според мен, а в сгъвката да се опуши с матов по-тъмен цвят. Цената им е висока за този клас, но е видимо защо са по-скъпи. Често има намаления и аз моята я взех за 5,90 или 6,90 евро.

 
     Опаковката им е като на обикновените единички - пластмасова, но матова и се затваря стабилно. Отново е лека. Ако бяха вложили малко повече в дизайн, може би щях да оправдая стойността им. Не че ми пречи, аз търся качество в един продукт, но пък на този принт щеше да отива и нещо по-луксозно.



     No. 213 са разкошно тъмно смарагдово зелено. Много блестящи са, но все пак не са като глитър. Носила съм ги 3-4 пъти досега и винаги ми казват колко хубави сенки имам, макар че съм с очила и все си мисля, че не се забелязват. Освен на светли, стоят жестоко и на тъмни очи.


       Не са сухи, но не са и мазни на пръв поглед. Лесно се взема с четка от тях и полепват по клепача без проблем. Обаче и с трите бази, с които съм ги носила досега (Artdeco Mineral Eyeshadow Base, Zoeva Matte Eyeshadow Fix, NYX HD Eyeshadow Base), ми се събират след 2 часа максимум. Дори още преди да излезна от вкъщи сутрин вече са започнали и има черта в средата на клепача. Позната, която ги взе и има голям опит с всякакви марки за сравнение, сподели че също ги е поръчала с голям мерак, цвета много й харесвал, но не е намерила подходящата основа и й се събират. Не знам дали с базата в бурканчето на Артдеко или подобна, биха се държали повече. Не съм се отказала да ги нося, именно заради красивия нюанс, но са и задължаващи и ги слагам рядко.

 
  Тук са без база, на клепача по долу са със:



      При последното слагане - днес, сутринта в 7 нанесени, в 12 вече са доста събрани, цвета е избледнял и нищо общо с наситения първоначално. Затова според мен за повод и 2-3 часа носене са ок, но за повече време не е гаранция как ще изглежда.




четвъртък, 18 юни 2015 г.

Kiko Eye Shadow 136


     Не бях посягала към бордо от доста време, а днешното дъждовно и мрачно време, ме предразположи към по-тъмни цветове и си позволих да се гримирам с такива. Избрах да нося една от любимите ми сянки, а именно 136 номер от тези на Кико. Не са налични всички в сайта на марката, някои ги спират, пускат от време на време, в момента има 137 само. Но да не се отплесвам. Имам 6 броя от тези класическите и някои са с добро качество, т.е. пигментирани и неронливи или съвсем малко, останалите 3 цвята са доста трудни за работа. За тях ще пиша отделно, а днес ще говоря за красивия червен цвят, който според мен отива много на сини очи. Не че и на зелени или кафеви не би стоял добре, но моите не са такива и не мога да съм категорична. :)
      Без база искам да подчертая, че тези сенки са нищо. Никак не залепват за клепача. Не съм и пробвала да ги нанасям по този начин, но вземайки с пръст и опитвайки се да направя суоч, просто цвят няма почти. Затова съм убедена на 99 %, че ще е мисия невъзможна и няма нужда от мъки. За грима си днес ползвах матовата база на Zoeva, която изсъхва на клепача все едно нямате нищо или е едва забележимо. Сянката се нанесе без проблем, както и предните 1-2 пъти като съм я носила. Разпрашване няма. Само с едно минаване с четката се получава хубав и достатъчно плътен цвят, но аз повтарям за по-сигурно.



     Не е прекалено червено, нито пък тъмно, но в същото време подчертава чудесно. Финиша им е между сатенен и шимър. Нанесла съм ги на подвижния клепач, като малко преди да нанеса черното в сгъвката, сложих от MAC Rich Core.



     Кутийките им са лекички, затварят се плътно, удобни са и за из път. Не мисля, че биха се отворили или натрошили. Изглеждат ми здрави.


     На редовна цена не бих ги купила, но за 2,90 евро си заслужава да се пробват. Ако не сте затрупани разбира се или имате нужда от подобен цвят.

     Останалите продукти за грима:

     Lumene BB Illuminating Anti-Age BB Cream 01 Light
     Essence Oz the Great and Powerful Highlighting Powder
     Flormar P115 - кафявото за контур 
     Milani Baked Blush "Dolce Pink"
     Oriflame The One Double Effect Mascara
     Avon Color Trend Heart "Flirt Alert"
     Estee Lauder High Gloss Ultra Brilliance




сряда, 17 юни 2015 г.

Avon Advanced Techniques Moroccan Argan Oil

      Още когато се появи серията по каталозите, си поръчах няколко продукта от нея и писах в отделен пост за тях, но реших да направя update в нов, защото вече имам по-голяма база за сравнение и по-дълъг опит с тях.
      Шампоана и балсама не ми навредиха - изсушаване, пърхут или допълнително омазняване, но не ме и впечатлиха с нищо. Шампоана не виждате на снимката, отдавна съм го изразходила и не ми се вземаше нов. От този клас предпочитам на Pantene. Същото е и със терапията, която прилича на олиата и аз лично ползвам за краищата след измиване. Слагах буквално по една шепа и не виждах ефект - омекотяване, допълнителен блясък или изглаждане. С или без, нямаше видима разлика. И 2 приятелки я ползваха, едната с често третирана коса - потвърди моето мнение, другата с нетретирана - неутрално. L'oreal Extraordinary Oil при нея се отразява страхотно. Странични хора из интернет пространството пък писаха, че слагали по 1-2 помпички и им идвало супер тежко, омазнявало. На мен ми беше много странно това, другата крайност, но явно зависи от коса и при много тънки и лесно податливи да е такъв ефекта.


        Маската за коса също не успя да ме впечатли. По половин шепа нанасям, обилно по дължините, стоя 5 минути и изплаквам, точно като терапията - не забелязвам допълнителна грижа. И се насилвам да я изразходя в момента. Нито аромата и ме грабва, не мирише зле, но не ме плени или ми писна вече.


       Спрея за блясък беше единствения продукт от цялата серия (само терапията в тубичките не съм пробвала), който ми хареса и имаше ефект върху косата ми, особено след дълбокопочистващ или шампоан против пърхут, които измиват косъма до скърцане. След него косата и видимо бляскава, жива и мека. Много е икономичен, пръскам по 5-6 пъти и ми стигна за година, ако не и повече. Сега съм в чуденка дали пак да си го взема или да пробвам нещо друго. По вероятно ще избера друг подобен продукт, защото не го и виждам в каталозите вече.

вторник, 16 юни 2015 г.

My mind is blue

     От както си взех сините платформи миналата седмица, не спирам да нося дрехи в тази гама, а и маникюра, грима все се въртят около нея. Лавандулата и лилавото също са на почит. Не че съм спирала да ги харесвам, но това лято ги уважавам честичко.


      Не обичам да правя селфита, но нямаше фотограф да ме снима. :)


      Цветното настроение няма да ме напусне скоро явно, т.к. тази сутрин отново се облякох с тъмносиня пола, която се взех в неделя от магазини Gang. Моята струваше 25 лв, има много интересни дрехи в тази верига. Нестандартни, на добри цени са и качеството е ок. Препоръчвам ги.Комбинирах я с лавандулово лилав потник. Грима за пръв път се осмелих да направя в подобни цветове и очудващо ми допадна много, а и се получи добре. Ползвах 2 цвята бледо розово за подвижния клепач, а за сгъвката бледо кафяво и опуших с Loreal 106 Matte, които си взех в неделя най-сетне. От миналата година ги гледам и не можах да се прибера без тях. Останалите сенки са двойката на Oriflame Grey Lights и розовото от 4-ката Matt на Bell.



       Още снощи бях решила, че ще направя очната линия с любимия ми кобалтовосин молив на Avon Mega Impact "Cobalt" и тази сутрин ме осени идеята вместо със стандартната кафява или бежова гама да комбинирам с розово. Супер свежо стана. Пробвайте! Със сини очи съм, но въобще не ми ги обезличава заради тъмния цвят.

 
       Червилото, който ме следи в Instagram, може би е забелязал че не свалям последните дни, е люляковото Avon Kiss n'go "Intimate". Над него слагам от един бледорозов глос с фини шимър частички на Estee Lauder в тубичка, който стои разкошно. Устните са сочни и изпълнени с блясък, меки са и добре, че го извадих от "запасите".


       Не пропуснах да лакирам и ноктите си в подходящ нюанс. Мислех да слагам Sally Hansen 420 Pacific Blue, но не ми се търсеше в коя кутия е и грабнах Zoya Dream, която беше най-отгоре. Педикюра си го оставих в Orly Cashmere Cardigan - обеците и потника ми нали са такива. :)))



понеделник, 15 юни 2015 г.

Orly Cashmere Cardigan

     Лавандулата около Казанлък е току що разцъфнала и побързах да й се нарадвам като се лакирах в такъв цвят. Cashmere Cardigan по скоро е към люляк, но лавандулата в зависимост от сорта също може да бъде с подобен цвят, затова ми напомня много на нея това Orly. 



    Един от любимите ми пролетни/летни лакове е и марки. Orly са професионални, за който чете за пръв път мнение за техен продукт. За мен са един от най-качествените от този клас. Нямат особено интересни цветове, но пък при мен сравнени с OPI, са много покривни, нанасят се с лекота и са с доста добра трайност. Сложа ли ефект върху тях, издържат по седмица без проблем и ги свалям почти непокътнати.


      Cashmere Cardigan е страхотен пролетен лилав нюанс, който освен самостоятелно, стои жестоко и в комбинация с мента или тюркоаз, както и украсен с точки. Трудно се сдобих с него, затова си го обичам толкова. Крем е, няма никакви частички. Самостоятелно нанесен има блясък, но с топ лак става по-лъскав и трае по-дълго.



       Сигурна съм, че и от по-бюджетните марки може да се намери подобен или същия цвят. А и в ибей дори го няма вече, затова не бих ви препоръчала да го търсите предвид цената му. ;)
В България се продават по около 22 лв бройката, но са и големи буркани.


неделя, 14 юни 2015 г.

My lilac obsession



       В главните роли:

 MAC Violet Pigment (на подвижния клепач).
       Червило - Avon Kiss n'go Intimate с глос над него
        Zoeva Cat Eye Pen