четвъртък, 6 юни 2013 г.

Грим на деня (част 2) - Avon UCR Moisture Seduction "Red Kiss"

     Avon Moisture Renew "Red Kiss" заслужава специално внимание. Много покривно, мазно в добрия случай, лъскаво и готино. По принцип тази серия е овлажняваща и са по-леки цветовете, та и от това очаквах същото, но то се оказа съвсем различно. Впечатлих се от качеството му и още повече от цената му (взех го за 4,50 -  обаче я няма серията вече). Не се врязва, не изсушава, но има нужда от молив за съвършена визия. Трайно е!
     Ето как изглежда в гилзата Red Kiss:
         И цяло лице:Medusa Isabella 132

 
       Лака е на 2 слоя, нанесен с леко потупване. Цвета е смесица между каки и кафяво. Съхне сам за около 10 минути, но няма гланцов финиш. Топа на Перфект му продава страхотен блясък и частичките изглеждат много по-красиви.        Марката продават в Елитис и струват под левче.
сряда, 5 юни 2013 г.

Boulevard de Beaute Professional Colours


Sephora Nail lacquer 5 day shine Jealous
Dior Timeless Gold & Bourjois Python Top coat

     Дойде време за поредната смяна на маникюра и посегнах към 2 дълго желани лака, с които се сдобих благодарение на съфорумки. По принцип не съм почитател на "кроко" ефектите, но Питонения топ на Буржоа ме грабна в мига, в който го видях. Харесах го, защото е с фини и малки пукнатини, докато повечето на пазара са с едри и груби. Цената му в един сайт, който намерих, беше 15 евро и понеже ми се стори висока, го отписах. Късмета обаче кацна на рамото ми миналата седмица и вече го имам в колекцията ми. :)
    Днес дойде и неговия ред, нямаше как да чакам повече и за основа му избрах златист цвят, т.к. мисля че се откроява добре над него. Timeless Gold за самостоятелно носене иска 2 слоя, но тук минах и с един. Реших да не си го хабя.

    Топа трябва да се нанесе много тънко, иначе съхне ужасно бавно и пукнатините стават груби. На едното ми кутре се получи така и се наложи да го прелакирам, но за снимките останах с него, за да добиете представа. По-долу ще видите ефекта на лявата ми ръка, пукнатините се получиха добре според мен. Дясната стана с по-фини, понеже нанасях още по-тънки слоеве. И в двата случая ми харесва на мен. Това, което не ми допада е, че трябва да чакам около 30 минути, за да изсъхне добре.     Цената на Python Top Coat по магазините, доколкото виждам в интернет, е 8,50 евро или 6 паунда. В България обаче не съм чула да се продава.

     Вие имате ли напукващи се лакове и с какви пукнатини ви допадат повече?