сряда, 12 април 2017 г.

3 пролетни ружа - Rival de Loop, Jordana, Makeup Revolution

       Пролетта тази година ту е тук, ту я няма. Но на мен вече ми е едно свежо, цветно и зелено. И ми се носят само такива нежни и пъстри цветове. Каквито са и тези ружчета - матова светла праскова, кремообразно люляково розово и блестящ розовотелесен шимър. Два от тях имам отдавна, но все ги заобикалях, а са красиви и си заслужават. Този на Rival de Loop получих в колета от Германия и бързо започнах да използвам често.


         Много сладки нюанси и типични за това време от годината или пък за по-драматичен грим. Харесвам подобни текстури, които позволяват напластяване и не са ангажиращи. Съответно отиват и на всяка визия, но определено са за светли кожи.


         Този на Makeup Revolution е кремообразен, а останалите 2 печени прахообразни.


        Кремообразния е най-пигментиран, както виждате, а другите 2 са по-малко наситени.


          Ще започна с последното ми попълнение в колекция, а именно сърцето на Rival de Loop. Кутийката му е картонена, но е стабилна. Продукта не е никак малко като количество и предвид по-сухата формула, ще ми стигне за доста време. Комбинация е от светлобежово, пепел от рози и златисторозово. При мен стои неутрално, но ако наблегна на лявата част от него е по-розов. Не е много блестящ, но мога да пропусна хайлайтъра.


         Издържа ми работния ден, но е възможно да има избледняване и на места да липсва. Не е от "мазните" формули, които залепват като фдт. Но на мен ми харесва, че мога да контролирам количеството и наситеността.


        Смятам че през цялата година бих го използвала, защото с всички носени от мен сенки до момента, е пасвал и това за мен го прави универсален.


       Подчертава леко скулите, колкото да не сте "голи" и ви оставя да акцентирате върху очите или устните.



          Makeup Revolution Cream Blush "Frambroise Shake" ми е подарък от позната от Флоренция, но го бях видяла наличен и в enzo.bg, към момента обаче го няма в сайта.
          Аз бях скептично настроена в началото, защото не съм фен на кремообразните продукти, обаче все пак трябваше да го пробвам и съжалих за недоверието си. Разкошен розоволюляков цвят и силна пигментация, но не можете да се направите на клоун. Текстурата му е пастелна и "гъста", но въпреки това се нанася изключително лесно и бързо. Само с пръсти и въртеливи движения. Никаква четка. Буквално по минута максимум ви е нужно за всяка скула.


        Макар че моят е отворен преди почти 2 години, формулата му не се е променила и е като нов. Нито е хванал коричка, нито има проблем с преливането. Толкова е лесен за употреба, че ме е яд на себе си на количествата и как забравям подобни продукти.

    
        Трайността му е също е чудесна. Мога да кажа че не мърда, освен ако не се пипате постоянно. Свалям го вечер с почти никакви забележки. Не избледнява и не потъмнява. Зависи обаче колко е тъмен фдт ви отдолу за нюанса, който ще се покаже. Носих го и с тон по-тъмен от моя, тогава стои по-малинено, отколкото люляково. И по двата начина обаче е страхотен.



       Jordana 18 Touch of Pink имам от доста време. Бях го поръчала още като студентка с 2 от Baked на Милани от cherryculture, но след това от сайта свалиха голяма част от марките и не съм влизала да видя какво предлагат сега. Беше 2 $, ако не греша и затова реших да пробвам. Исках светла праскова и без частици, която да мога да ползвам с червените си червила през зимата. И това получих всъщност. Знам че името е другата крайност, но за мен няма нищо розово в него.


        Не е много пигментиран, но също като този на Rival de Loop, позволява напластяване и е чудесен дори за пролетта с прасковени нюанси на очите и устните. Особено с грим, направен с палитрата Too Faced Sweet Peach, е идеален.


          Честно казано с такива светли нюанси, е като при маникюра - и да се изтрие, не си личи.
Та понякога това си е плюс, ако сте навън и нямате възможност да освежите грима си.


        Този руж стои като полъх, толкова е нежен и затова не му отнемам нито една точка. За тази цена не му откривам  забележки. А и опаковката ми е готина, защото се затваря плътно с капаче. Отново бих си взела от тях, ако някога ми попаднат.


вторник, 11 април 2017 г.

Nivea Caring Micellar Water Dry to Sensitive Skin

       Поредна марка попълни асортимента си с нова мицеларна вода и това е Nivea. Опаковката от 400 мл се появи в нашите дрогерии в края на есента и щом видях цената от 5 лв в Лили, реших да си я взема и пробвам. Бях чела добри отзиви за старата им в тубичка от 200 мл, а и ползвам такъв продукт почти ежедневно, затова и малки запаси не са излишни никога.
       Нямам навика да отварям по няколко мицеларни води, затова и тази си изчака реда. Но вече е в употреба от месец и мисля че няма какво повече да отлагам в мнението си. Успях да изразходя около 1/5 от флакона за този период. Понякога посягах и към дегримьора на Estee Lauder за очите или е имало дни в които не нося грим, та имайте впредвид и това.


        Дозатора е удобен и не тече, а в същото време бутилката се отваря и спокойно можете да си прелеете в малък флакон за пътуване. Тествах го и не капна дори капчица, така че имат голям плюс от мен в това отношение.


       Аромата е лек и ухае на мицеларна вода като продукт по-скоро, ако ме разбирате, но не се усеща нещо цветно, зелено или каквото и друго да било. Мен не ме дразни, защото като я нанасям с тампон не го усещам. Не щипе или люти на очите и не ми изсушава кожата. След употреба е мека и гладка. Най-важното обаче за маниаците на силен грим като мен, е колко е ефективна в почистването му. В началото не бях доволна и вие го разбрахте от поста ми с нови придобивки в началото на месеца. Но аз давам много шансове и реших да не я отписвам толкова бързо. Водата всъщност си почиства много добре за моите изисквания. Аз търся това от мицеларните води - да премахнат основната част от грима, а останалото да отмия с някакъв гел.. Нужни са ми 5 тампона - по един за всяко око и трети за доизчистване остатъците от спирала и 2 за лицето. След това отивам в банята и мия хубаво лицето с гел. Ако имам някакъв остатък, той е минимален и излиза с тампона с розова вода.
           

         Независимо каква мицеларна вода съм ползвала до момента от дрогерията, с всяка са ми били нужни толкова тампони. Това и доказва, че при мен тази на Nivea върши същата работа и ще си я изразходя с удоволствие. Друг плюс който мога да й дам е, че не ми оставя лепкаво или хлъзгаво усещане. Просто чувствам чиста и мека кожата си.


         Дали бих я купила отново - да! Зареждам се с такъв продукт когато има някакво намаление, защото при мен върви бързо, а и обикновено винаги някоя марка е на промоция. Но определено не останах разочарована от тази. За цената си, е добра и нямам никакви забележки.


понеделник, 10 април 2017 г.

Estee Lauder Gentle Eye Makeup Remover

        Дегримьорите за очи и тоалетните млека през последните години бяха изместени от мицеларните води и донякъде двуфазните лосиони за сваляне на водоустойчив грим. Аз също станах редовен "консуматор" на мицеларна вода и рядко посягам към нещо друго. Разбира се почиствам лицето си с гел, но основен не е той. Имах обаче една опаковка от продукта Gentle Eye Makeup Remover на Estee Lauder и трябваше да я изразходя.


         Флакона е много симпатичен и в страхотния ми любим син цвят със светлозлатиста капачка и надписи. Дозатора е най-обикновен, но на мен ми е удобен за напояване тампона.


         Няма никакъв аромат. Прилича на мицеларните води консистенцията, но е предназначен за очен грим. Като аз естествено го пробвах и за лице. Там обаче забелязвам, че се пени ако напоя повече тампона и не ми допада тази "екстра", затова продължавам да го използвам само за очите.


         Наистина сваля грима добре, но не перфектно и по-силно, по-бързо от мицеларна вода. Аз обикновено нося сенки с очна линия и плътен слой спирала, така че го тествах доста през последните 2 месеца. Един тампон не ми е достатъчен за всяко око, като имате предвид че го задържам 30-40 секунди. Правих и доста сравнения като почиствам едното си око с мицеларна вода, а другото с дегримьора и разликата е минимална, дори почти не виждам такава. Последно с тази на Nivea и след 5 тампона, на следващите 2 с розова вода - имаше доста грим. Което значи че и двата продукта са на едно ниво в случая. Едната половина на лицето почистих с единия, а другата с втория.


        Не дразни по никакъв начин очите, като лютене и парене. Кожата не лепне и не е по-суха. Предвид цената му обаче, в enzo.bg е 42,90 лв, не бих го препоръчала. Не е толкова силен, колкото трябва да бъде за моя начин на гримиране. Ако вие носите само лека спирала с молив и пудра на цяло лице, може би ще ви върши работа. В противен случай, не разчитайте на него.


         Ще си изразходвам опаковката, но не бих се върнала към него отново. Мицеларните води на Лореал в новите опаковки, са по-силни и се справят доста по-добре.


неделя, 9 април 2017 г.

Ethno vibes










                                                Kiko 344

                                      Gabrini Nude N08

                                                   Llums Gel Effect Lady Violet
                                                             Wavy Stripes Water Decals