събота, 1 ноември 2014 г.

Seventeen Supreme 93 & Essence Hugs & kisses "Dreams for sale"

    Здравейте.

    Октомври отмина бързо и неусетно. Напоследък не усещам как времето лети....
    Коледа наближава и все повече ми се носят глитъри, а когато ми стоят непипнати и новички, съм много любопитна как стоят. Последните дни съм и експериментаторски настроена, което е само в плюс за непробваните ми лакове. :)
    Отново instagram е виновен за този ми маникюр. Видях подобен с кобалтово син пясък и глитър като ефект на средния и безименните пръсти. Не ми се търсеше обаче точно същата основа, че всичко е пръснато из кутии и понеже коментирахме с приятелка зеленото коледно Опи, споменах за моя подобен Seventeen. Още на следващия ден го извадих заедно с готиния "Dreams for Sale". Не бях носила скоро такъв цвят и разнообразих малко.
    Не знам защо мнението ми за лаковете на Севънтийн не е добро. Нямах никакви проблеми при нанасяне на 93 номер - покри на 2 слоя, блясъкът му е хубав, но естествено не съхне без топ или поне не за 10 минути. Издържа прилично 3 дни, но може и повече за тези пари. Просто обикновен крем. И на Флормар от 2 лв вършат същата работа. Максималстка съм, какво да се прави. Когато минат стотици през теб, започваш да отсяваш и преценяш кое си струва и кое не.




   "Dreams for sale" е прозрачна база с различни по големина зелени и жълти частици, които "светят" много готино. Това е хубавото при него, че с един слой се оправяте и не си играете да ловите из шишенцето, за да покриете нормално нокътя.




    Обмислям и маникюр със скейл ефект тези дни, само да му избера основата. :)

петък, 31 октомври 2014 г.

Празни опаковки (октомври)

    И този месец отмина много бързо. Сравнително малко са празните ми опаковки, но и по-добре. Знаете какъв чаршаф става поста. Исках днес да направя грим за Хелуин с палитрата на Kryolan, която вчера получих, но имах доста работа и не успях. Та дори и за маникюра, който бях намислила не остана време. Аз и не празнувам този ден, така че винаги мога да спретна един по-шантав грим. Поне ми пристигнаха най-накрая и останалите желани четки на Zoeva, които поръчах наскоро и се разведрих. Тези от вас, които ме следят във фейсбук ги видяха. :)
    Започвам с изразходените продукти:

 
  1. Oriflame Fruit Cocktail Shower gel много приятен плодов душ гел. Ухае тропично и екзотично – на ананас, манго, маракуя... ей такива плодчета. Розов на цвят, но какъв иначе би могъл да бъде? Имах и кремчето за ръце от серията, леко и идеално за лятото.


  2.  Le Petit Olivier Peche Bianche Shampoo мек шампоан за нормална коса с екстракти от праскова и цвят на лозе. Марката тази пролет навлезна на нашия пазар и й се носи славата за такава без вредни съставки. Не останах впечатлена. Има гъста и плътна бяла формула, ухае приятно на праскова. Прави обилна пяна, но почиства явно прекалено и косата ми ставаше супер суха. Да не кажа като метла. Още след второто измиване имах пърхут и спрях да го ползвам. Дадох на майка ми, макар тя да се боядисва, при нея го нямаше този проблем. Струваше около 5-6 лв, но не бих повторила.



  3.  P2 Ultra Intense Hand Butterоще миналата зима го изразходихме у дома, но не съм писала за него и понеже му е сезон, реших да го покажа. Пазя си кутиийката, ако ми потрябва за нещо. Точно масло е правилната дума за продукта, много гъсто и хидратиращо. Идеално е за суха кожа. С бяла на цвят консистенция и оставя лек филм. Аромата му беше специфичен, но за мен не неприятен. Яд ме е, че още не се продават продуктите на марката тук. Имат богат асортимент, а цените са ниски.



  4. Oriflame Nature Coconut Hair oilгорещо олио за суха коса. Ползвам втора опаковка тази есен. Ами никакъв ефект не виждам от него. Мирише приятно в банята, но толкова. След изсветляващия гел на Лореал го ползвах, слагах и маска, балсам и пак нищо. Явно ми идва слаб вече и търся по-подхранващи и хидратиращи терапии. Преди години съм си вземала отново, та и от тогава не помня да ме е впечтлил. По 1,90 са на промоция обикновено, ама не си струва.
  5. Oriflame Pop Glam Body Lotion Vanilla Shakeтази опаковка пазя от няколко години, защото серията ми беше много любима. Страдах, че я махнаха и ми останаха един сапун и по мъничко от 2 тоал. Води. Аромата е страхотен, на ванилов шейк и има такъв цвят. Доста течна консистенция, попива бързо и хидратира добре през топлите месеци.


  6.  Refan Spanish Bluebell Soap Spongeочаквах след 3 ползвания да е за кофата, а и такива бяха отзивите на приятелка, но я съм я употребявала сигурно 10 пъти. Идеална е за бърз душ, ако искам и ексфолиация понеже си е грубичка




      Аромата е точно на пролетни цветя – зюмбюли. Още щом я намокрите се разнася. Не се пени кой знае колко, но почиства добре. Имам още 2-3 нови гъбки, но от други видове.





             И втората порция :)


 1. Loreal Sunkiss Jellyизсветляващ гел, който по случайност видях и прочетох, че не е като боите уж. Исках леко да изсветля, да се получи подобно на балеаж. След като го купих разбрах, че не падал като тониращите кремове, а пак един вид все едно сте боядисвани. Съжалих, но късно и реших да се мажа, пък каквото сабя покаже. Наистина имаше ефект, макар и лек, като целуната от слънцето стана косата. Избрах 2 номер, естественият ми цвят е кестеняв като лятото става с тон по-светла. Приятно се получи, но толкова ми се изтощи и изсуши косата, че определено не бих повторила. Опаковката ми стигна за 6 нанасяния, но по малко. Ако слагах както трябва, предполагам за 3 пъти щеше да отиде. Често го намалят и си го взех за 10 лв. Иначе ухаеше приятно.



 2. Deva Cellulite Body Gelантицелулитен гел, от който не видях никакъв ефект. Макар да не ползвах сутрин и вечер редовно, както е отбелязано на опаковката, освен охлаждане нищо друго не направи. Наскоро и друга блогърка писа, че е безполезен, така че грешката не е в моя телевизор. Мирише силно на алкохол.
 3. Avon Senses Garden of Edenкартинката на стикера отпред е перфектният за този душ гел. Ухае на райска градина от тропически плодове и цветя. Усещам ананас, маракуя, starfruit….напомня ми и на дъвките хуба-буба. С удоволствие пак ще си взема отново, но като намаля запасите. Подобен е на Плодовият коктейл на Орифлейм. Има и подобен на него наситенорозов цвят. Пени се добре, но както повечето такива продукти, аромата е само на гъбата и в банята, по кожата не остава.
 4. Farmona Magic Spa Energia Pomaranczyолио за вана с аромат на портокал. Има супер готин и естествен мирис на портокал. Количеството обаче беше прекалено малко и едва успях да нанеса на двата си крака. Не се и разпени почти. Нямаме вана, но и не ме очарова за да си го купя за под душа.


 5. Avon Naturals Moisturising Hand Soap Cucumber & Melon антибактериален течен сапун с краставица и пъпеш. Имам отделно ревю за този сапун. Мирише приятно и нежно. Не усещам да ми изсушава кожата, икономичен е. Има обаче толкова голям избор по магазините, а и беше лимитка. Няма да ми липсва, но не беше лош.
 6. Nivea Intimo Delicatoот години ползвам интимните гелове на марката. По принцип си купувам от Sensitive, но когато няма от него вземам този обикновения. Ухае нежно на маргаритка. Полупрозрачна и сякаш леко перлена е текстурата му. Не предизвиква сърбеж или зачервявания, чувствам се свежа и май това е. Струва около 6-7 лв. Една опаковка ми стига за 4-5 месеца сигурно, а го ползвам всеки ден. ппределено е икономичен.

    Пожелавам си още повече следващият месец. :)

четвъртък, 30 октомври 2014 г.

20 години Nuxe Reve de Miel Ultra-nourishing Lip Balm

      Nuxe празнува своята 20-годишнина на популярния балсам за устни Reve de Miel. Затова и този месец марката лансира 3 лимитирани опаковки: Love, Smart & Pop, между които ще могат да избират феновете на Reve de Miel ultra-nourishing lip balm.
   1. Love е с яркорозова капачка и е за тези, които искат да покажат своята страстна/романтична страна.
   2. Smart (с жълтото капаче) е за изисканост и елегантност.
   3. Pop е този със зеленото капаче и е за онези, които са със свободен дух, спонтанни и модерни.


     Въпреки промяната в опаковката, съставът на балсама остава непроменен. В продължение на 2 десетилетия, Nuxe използва същата формула с акациев мед, слънчогледово масло, масло от шипка, масло от сладък бадем, масло от шеа и етерично масло от грейпфрут. Причината за успеха на продукта е: възстановява, подхранва и предпазва устните.
    Лимитираното издание се продава от 1 октомври не препоръчителна цена ~ 11 евро.
 Тук и тук можете да видите и мнение за него. *Преди седмица видях новите опаковки в турската Instagram страница и се зачудих дали не е колаж снимката, но днес вече разбрах - не!
   Ако не бях изчела стотиците ревюта из български и чуждестранни блогове, признавам, че едва ли бих обърнала внимание на този балсам. След последните няколко публикации и факта, че бе включен в Любими продукти, ме накара най-сетне да се предам и сдобия с Reve de Miel.


   Чудех се какво толкова има в тази малка кръгла кутийка, че всички са безкрайно влюбени и не могат без нея??? Цитрусовомеден разкош и грижа за устните е моят отговор. Ухае на пресен грейпфрут, потопен във вкусен и много сладък мед. На мен ми мирише и на лимон, но аромата на двата плода е сходен и е разбираемо.


    Текстурата му е доста плътна и за моите разбирания това не е балсам, а по-скоро нещо средно между вазелин и масло.


Търсейки информация за 20-тата годишнина, попаднах на едно изказване, че не приличал на лепило. На мен обаче точно на сухо такова ми наподобява. Не си мислете за кофти усещане и сухота върху устните обаче. Гъст е наистина, не е мазен като познатите ви досега балсами под формата на стикове, но не е неприятен за носене. Когато загребете с пръст от кутийката, ще разберете за какво точно става дума. ;)


     Дали помага при напукани, много сухи и белещи се устни, както обещава производителят не мога да кажа, защото от година може би аз не лягам без да съм нанесла някакъв продукт. Имам изграден навик и затова за щастие нямам подобен проблем. Ползвам като превантивна грижа и за удоволствие. Факта обаче, че се е задържал толкова години на пазара, купуван и харесван от хиляди хора, е показателен и потвърждаващ положителните му и лечебни свойства. Състава:


 
     Ефекта при мен е здрави и по-хубави естествени устни. Точно така изглеждат след едноседмична употреба.


         А ето и колко изразходих за толкова време.


Държа да подчертая и похваля най-вече трайността му. За първи път попадам изобщо на продукт, който освен че сутрин е почти непокътнат и е издържал на много изпита вода през нощта, се запазва и след закуска. Разбира се, голяма част от него вече го няма, но са изминали 10 + часа. След тренировка обикновено вземам душ и се гримирам набързо за излизане. Има още някакви остатъци, нанасям червило върху него (пресен спомен имам с Rimmel Kate 107 от миналата седмица) и изчезвам. Навън вали и духа страшно, аз се прибирах пеша. Бях сложила 107-цата около 9,30 и в 11,30 ядох круша. Прибрах се след час и в 13,30 се погледнах в огледалото. Останах изумена, защото червилото не беше мръднало почти.


*** А с точно тази серия на Римел, имам и 3 цвята от черните опаковки, съм забелязала че след 2 часа носене ми се събира във вътрешната страна на едни гадни власинки. Реша ли да сложа и балсам под тях, положението е плачевно и за дълготрайност не може да става дума. Подложих го на тест и с нормални червила, които са по-мазни, нанасях от балсама както вечер преди тях, никакво събиране отново и издържаха средно 3 часа.
    Дали съм доволна!? Да! И още как! Обожавам цитрусови плодове и мед, а това чудо ухае така приятно и сладко. Иде ми да си взема една лъжичка и да го опитам. :)
    Цената, за която го взех е ясна. Количеството също, 15 гр. От аптеки Субра в Стара Загора купих, останах и много доволна от обслужването. Затова смятам при първа възможност да отскоча до там за термална вода, а кой знае и още какво.
    Зимата е на вратата, затова побързайте да се снабдите с нужния арсенал за красива, сияна кожа и перфектни защитени устни. Пък и Коледа наближава, какво по-голямо оправдание от това да се сдобиете с нов фаворит?

сряда, 29 октомври 2014 г.

NYX Round Lipstick "Chic Red"

     Есента отдавна дойде, та дори и отмина.... но това не ме спира да си нося и през останалото време от годината червено. То никога не излиза от мода - устни, облени в алено, винаги изглеждат привлекателно, страстно, секси и действат дъхоспиращо. ;)
     "Chic Red" е едно от най-хубавите червени червила, които притежавам. И не само червени, ако трябва да бъда искрена. Макар евтинията, която лъха от гилзата, качеството на продукта вътре е много много добро.


     Текстурата му е мека, но перфектна за старателно нанасяне и не се разтича, което го прави със стабилна за този клас трайност. Не е сухо, нито пък мазно (не се събира!) и не подчертава недостатъци. За мен лично идеалното. Винаги, когато съм била с него съм се хранела и е издържало на това, но аз веднага като приключа нанасям отново. Държа устните ми да изглеждат почти като корица на списание щом нося червено. Без ядене би издържало 4-5 часа без проблем.


     Цвета в гилзата е винено червен, но не прекалено тъмен. Кремообразно е, т.е. без частици. Има малинен подтон на определена светлина, когато се сложи на устни или поне на моята бяла кожа избива такъв. Страхотната му пигментираност е голям плюс, само трябва да сте внимателни да не допирате до дрехи. :)


     Аромат почти няма, едва се усеща и то при допиране до носа. Доста момичета се оплакват от миризмата на този тип продукт, така че е перфектното за тях. Ето и съставките, ако не се виждат ще ги препиша при интерес:


      Нямам представа дали го има този цвят точно тук, но не пречи да проверите. А и ако сте от хората, които рядко им допада червено и не мислят, че ще им ходи, то трябва да се пробва обикновено. Аз съм лесна в това отношение вече, защото да не кажа няма такова, което да не ми стои добре. Колко скромно прозвучах, но комплиментите от познати и непознати, ме обнадеждават. Направила съм добър избор значи.
      Гилзата, както споменах е евтина пластмасова, но пък до момента е нямало проблем при разнасяне в чантата. За цената си от 4 $ хич не му и търся недостатъци. За мен е важно качеството. Моето го взех от тук, като с доставката ми дойде около 10 лв. Доста се чудех между него и Chaos, но в крайна сметка не сгреших. И другото 100 % е хубаво, просто гледах да не дублирам с някое от наличните.

     Мисля, че на следващите 5 снимки е реално излезнал цвета, така че се абстрахирайте от убитото червено в гилзата. Не съм ползвала молив да очертавам, просто съм по-внимателна и успявам почти без забележка да оформя контура.






     Оказа се и че не съм сбъркала с покупката на ружа Jordana Powder Blush "Touch of Pink", който избрах за този грим. Като го получих лятото се хванах за главата, стори ми се супер светъл и си казах "какво пак си избрала Ивета". Сгреших! Точно това, което търсех дълго и бях се отказала, че мога да намеря. Светъл мат в нежно прасковено и перфектен за ежедневен, ретро и грим с акцент върху устните. Може да се напластява, издържа ми цял ден и си личи на снимки. Не се и разпрашва. Нека обаче го понося още малко, тогава ще му направя отделен пост. Само се ядосвам, че не си поръчах още 2 цвята, вече ги няма в черикултюр. А бяха и по 2,5 $.

     Та стига съм се отплесвала, допада ли ви "Chic Red"?

вторник, 28 октомври 2014 г.

Eau de Lys Princesse Marina De Bourbon EDT

       В началото на парфюмното ми увлечение всичко цветно, плодово и аква беше мой тип. Шарените флакони пък направо магнит за очите ми. Сега ако ме питате, ще ви кажа че са страшни бози и не заслужават грам внимание. Малко са онези леки и цветни аромати, които за мен си струват и имат място на тоалетката. Понякога е ок да имаш нещо заради "опаковката", но и доста често състава те отблъсква. Eau de Lys е от онези "прости", ефирни като нежен полъх и неангажиращи парфюми.


     Мога да го препоръчам на момичета, които не харесват ориенталци, алдехиди, шипри и прочие. Цитруси, бамбук и зелена ябълка са в основата на Eau de Lys и изпъкват на моята кожа. Няколко минути след като улегне, усещам и цветен акорд. Има развитие, но аз го намирам за еднотипен, незабележим и "невинен" парфюм. Избива ме на смях от описанието тук. Точно с такъв тип аромат не мисля, че можете да бъдете изкусителки и още по-малко да блеснете с женственост, елегантност и чувственост. За вечерен аромат и дума на може да става, освен в горещите дни от годината.
    Eau de Lys е подходящ за пролет и лято. В студените месеци имам нужда от парфюм с характер, който да се стеле около мен и да ме "топли". Цитрусите са последното ми желание тогава.


      Дори и да успея скоро да го изразходя, не бих си го купила повторно. Взех този флакон в пристъп на лудост. Със сигурност има аромати в тази категория, заслужаващи да се опознаят и притежават, но това странно флаконче не е едно от тях. Разбира се, то има своите фенове. Свят голям, хора и вкусове бол. Сравненията с Шанс о фреш (Шанел) и Еклат на Ланвин аз не подкрепям. Фреш е силно цитрусов и голям свежак, макар че аз не го тача особено. Еклат, макар и сходен, е доста по-шлейфов, има една приятна балсаместа нотка, с която се отличава.
      Флакона е необичаен и малко неудобен за носене при път. Не мога да определя на какво прилича. Трайността също никаква я няма или прекалено бързо свиквам с аромата, около 2-3 часа. Уж има максима, че нещо като не ти допада го усещаш дълго, но аз явно не спадам в графата. Общо взето не съм впечатлена и малко съжалявам, но идната пролет/лято ще гледам да го разкарам от полизрението си и да освободя място за нови красоти. :)