събота, 21 юли 2018 г.

Bourjois Volume Eye Catching Mascara

             Спиралите на Bourjois са едни от хвалените в дрогерията, още от времето когато нямаше толкова голямо разнообразие на пазара и основно се продаваха Голдън Роуз, Мейбълин и Лореал. Срам, но до ден днешен миглите ми не познаваха тяхна. Много бях слушала за Volume Glamour, обаче съдбата ме срещна първо с последната им излязла на пазара Volume Eye Catching. Толкова съм пропила мозъка на всички с любопитството ми към козметиката, че колежка си я купила и ми я носи с думите "да я снимаш и пробваш, пишеш  за нея в блога". Да се смее ли човек, да плаче ли. :D


           Volume Eye Catching видях седмица преди това, купувайки фдт за друга колежка. Имам обаче 6 нови спирали и по тази причина не я купих. Макар че продавачката ми я похвали. Ето че тя сама дойде при мен. И вече 10 дни се радвам на ефекта от нея.

вторник, 17 юли 2018 г.

Ватикана

         Здравейте!

         Днес ще Ви споделя за посещението ни във Ватиканските музеи и покажа малка част от културното наследство, което се крие там. Снимките няма да покажат красотата им, но поне ще разберете дали искате да ги посетите. Вероятно за хора, които не се интересуват и разбират от изкуство, не би било задължително и няма да се впечатлят. Но ако Вие не сте от тях и смятате че поне веднъж в живота трябва да посетите незивисимия град-държава, за да "попътувате" през повече от 20 века изкуство и история, останете до края. Ненапразно Ватиканските музеи са най-посещаваните след Лувъра в Париж. Ако не искате да чакате 3-4 часа на опашка, Ви съветвам да си купите билети онлайн и тук можете да се информирате как.  
         Ватикан(а) е най-малката суверенна държава в света, както по площ, така и по население. Разположена е на 44 хектара, на хълма Ватикан (Монте Ватикано) и в нея живеят 842 жители. Почти всички са служители на католическата църква. Това е църковна държава, управлявана от епископа на Рим - папата. Всички най-високи държавни функционери са католически духовници от различни националности. Независимият град-държава е основан през 1929 г. с Латеранския договор между Светия престол и кралство Италия. Според условията на договора, Светият престол има „пълна собственост, изключителна суверенна власт и юрисдикция“ над града-държава.
            

            На територията на Ватикана се намират религиозни и културни обекти, като например Базиликата Свети Петър, Сикстинската капела и Ватиканските музеи. Те разполагат с някои от най-известните картини и скулптури в света. Уникалната икономика на Ватикана се поддържа финансово от продажбата на пощенски марки и туристически сувенири, такси за допускане до музеи, както и продажбата на публикации.