събота, 12 юни 2021 г.

Narciso Rodriguez For Her EDT

               Мускуса е запазена марка за ароматите на Narciso Rodriguez. Затова трябва много да обичате тази съставка и да си пасва с химията ви, за да ги харесате. Почти не могат да бъдат сбъркани. Има си онзи "подпис". Разбира се изключения съществуват, но общо взето в повечето случаи няма средно положение. Или са ви любимци, или сте твърдо НЕ. А в обекта на днешната публикация, ще ви запозная именно с аромат с ясно изразен мускус. Той стои на челно място и мога да кажа, че е един от най-чуствените и истински съблазняващи парфюми, които съм усещала. 


              Ако трябва да ви дам определение за For Her EDT, което да ви даде ясна представа за излъчването и подкрепи казаното по-долу, то това ще е "мирише на секс". Наистина няма по плътски и привличащ като магнит за моето обоняние до момента аромат. Дълбок, чувствен, необуздан дори. Който ще разкъса ризата на мъжката половина. А тази песен как му отива.... :)

петък, 11 юни 2021 г.

Кокосово-бананови трюфели

                 Ако ме следите в социалните мрежи, вероятно вече сте виждали тези бонбони. Още миналото лято споделих съставките, но все бъркам на око и не мога да бъда особено полезна. Та днес измерих и записах точните грамажи и реших да ви споделя..... Защото толкова ги обичам, а и всички опитали ги около мен, че поредната доза отиде в кутия за следващите дни. Опитайте ги и вие, след което ми споделете дали са ви харесали. Сравнително бързи, лесни за приготвяне са и невероятно вкусни!



Guerlain Shalimar Souffle Intense Eau de parfum

                Shalimar е една от вечните класики и разпознаваеми лица на френската къща Guerlain. Първата парфюмна вода излиза през 1990 г. До ден днешен продължава да е търсена и любима на много жени, но определено не е за всеки вкус. Затова без проба не ви препоръчвам покупка. Особено за момиче в 20-те. Аз не го познавам, защото не мисля че съм дорасла за него, но днес ще ви представя един от фланкърите му. Такъв, който за любителите на чувствени ванилови аромати с бензоин и портокалов цвят, лек ретро нюанс, смятам че много би се харесал.


                 Shalimar Souffle Intense е от фланкърите, които са по-хубави от оригинала. По-носим и лесен за възприемане, модернизиран и прекрасен не само в студ, но и в топло време. Ако разбира се харесвате кремести, сладки и с отчетлива ванилия парфюми.

неделя, 6 юни 2021 г.

Wilkinson Sword Xtreme 3 Beauty Eco-Green

                Wilkinson са любимата ми марка самобръсначки вече от близо 10 год. Не веднъж съм ви споделяла за тях. Имам проблемна и супер чувствителна кожа, която се възпалява от най-малкото. А при бръсненето момента е много тънък. Дори без натиск, се поразвям при леко движение. Но едно е още в банята да спре кръвта, друго 15 мин да се бориш и да си цялата в рани. Та така, моите драми с този процес са големи. С гел, пяна или без, шанса да се порежа е голям въпреки изключителното внимание. Но съм свикнала и понякога просто си обувам дългите панталони, с което приключвам драмата. 


                   Xtreme 3 Beauty Eco-Green е една от последните самобръсначки на марката, която видях за пръв път миналата година през август в ДМ. Бях във Варна и се уговорихме с приятелка да се видим в магазина, та понеже бях рожденичка, ме изнуди да си избера няколко неща за подарък. По път към касата видях кутиите и веднага посегнах към тях. Тя също си взе, но не съм я питала дали е доволна. 

Avon Today Tomorrow Always this love EDP

                 Колекцията Today Tomorrow Always на Avon ми е любима и имам голяма част от ароматите в нея. Спокойно мога да заменя някои от по-скъпите брандове с TTA и няма да остана незабелязана. Въпреки че всяка година излизат нови, винаги в тях има по нещо интересно, което ги откроява от масата. И не ухаят евтино, а напротив. 


                 Това лято this love е екзотичния и акватичен флорал, който ще ви накара да мечтаете за ваканция, далеч от тълпите и горещините. Там където има зеленина и е хладно. Отваря се с много свежа и сочна гуава. Като инфузия с динята изпълват съзнанието ти, моментално отпускат сетивата и те изпращат в оазис на тропически остров. И точно в това му е чара. Гуавата е нетипична и рядко ползвана в летни издания, а толкова красиво звучат ароматите с нея. 

Нисковъглехидратни понички /без захар и без брашно

               Уикендите са не само за почивка, но и за глезене. Позволяваме си малко от забранените храни, правим палачинки за закуска и хапваме повечко от обикновено. Ако не консумирате захар и избягвате глутена обаче, знаете колко трудно се намират по пекарните и сладкарниците десерти без вредни съставки. Малко са местата, от които можете да си купите здравословен и с качествени продукти сладкиш. Дори овесените уж бискивити са с евтина мазнина, брашно и захар. Поне на мен не са ми вкусни изобщо. Та, за днешната рецепта не ви е нужна специална форма за понички. Можете да си ги приготвите в малка тавичка или форма за хляб като кекс. 

              

              Няма да ви трябват специални брашна, подсладител и кой знае какво. Нито пък час за приготвянето им. Бързо и лесно се получават, а и се пекат докато измиете съдовете. Ако обичате сушени плодове и фурми, значи имате всичко необходимо в шкафа. Отделете си 20 минутки и започвайте. :)