вторник, 1 март 2016 г.

Revlon Love is on... спирали "All-in-one" и "Supreme Length"

       От този месец, Ревлон пуска и на нашия пазар 5те нови революционни спирали, които ще можете да закупите от щандовете на марката и в дрогерии Лили вече.

  "Ultimate All-in-one" - обем, дължина, разделяне, повдигане, инт.цвят
"Super Length" - супер дълги, пищни мигли
 "Volume+Length Magnified" - подсилени, дълги мигли
 "Dramatic Definition" - подчертани, без спластяване
 "Ultra Volume" - интензивен обем, подчертани мигли

        През февруари бяха налични на цена от 17,99 лв в Бонжур и още са на промоция, но вече ще са налични където се предлага Revlon. Love is on всъщност е новото лого на марката от 2016 год. Спиралите са в изчистени опаковки и се различават само по цвета на капачката. От Revlon определят четките като иновативни и туша, задоволяващ 99 % от търсенето. Дали е така, ще разберете от мнението ми по-долу на две от петте спирали. Аз имах възможност да пробвам тази с червената капачка 5 в 1 и със зелената.


       Харесва ми това, че са избрали да запечатат спиралите. Така можете да сте сигурни, че никоя любопитна ръчичка не е отваряла вашата и срока й е пълен.


       All-in-one е с много фина и малка силиконова четка, а Super Length с естествени влакна. Освен наситено черна, All-in-one се предлага и в черно кафяво. Всички останали спирали, са само черни (Blackest Black).


        Ще започна с All-in-one, защото отворих първо нея. Тя е с куха и с къси влакна четка, които достигат и до най-късите мигли. Аз предпочитам силиконовите четки. За миглите ми съм открила, че те работят най-добре. Искаше ми се влакната да са поне още толкова дълги, понеже туша в началото е доста течен и лесно слепя миглите, но предполагам че след месец употреба вече ще е разработена и няма да има такъв проблем.


       Много е удобна за долните мигли обаче, заради малката глава и не се цапам изобщо като с повечето спирали. Относно ефекта - успява изключително добре да извие, раздели, повдигне и удължи значително миглите. Прави ги наситено черни и за първи път усещам  как спирала държи окото отворено. Дори да ми се спи, нямам такъв вид. Фиксира стабилно, туша придава плътност. Обем не съм сигурна дали добавя, според Вас?


       Трае цял ден и я свалям вечер непокътната. Единствено още докато нанасям, ако напластя, забелязвам няколко паднали трохички още докато не съм се гримирала изцяло. Почиствам и забравям. Но това е при втори слой.  Нужен е само един слой, с който всъщност миглите ми стават толкова дълги, че опират до веждите. На снимките се вижда това. Отварям спиралата и количеството, което е полепнало по четката, ми стига и за двете очи.



       Мисля че стои много добре и е хубава спирала за ежедневен, а и защо не за вечерен грим, защото е с наситено черен пигмент и подчертава очите чудесно. Свалям я като първо ползвам олиото на Balea (имайте предвид, че се усеща как пада на топченца) за цялото лице и се концентрирам в очите, след това задължително 2 тампона с мицеларна вода и един с розова.
Случва се сутрин да имам власинки излезнали около кладенчето, но при мен с всяка спирала го има това. Като цяло съм доволна и ще си я използвам докрай.



        Сега за Super Length. Тя е за дължина, но при мен придава и лек обем. Конусовидната й четка достига до най-късите мигли. Спираловидната форма разнася формулата, която придава кадифена дължина. Тази спирала е идеалната, ако нямате време и искате бързо подчертаване на естествените ви мигли с 3-4 движения. С нея не можете да постигнете толкова наситени и плътни черни мигли като с All-in-one, защото туша и като цяло е по-гъст и по четката остава малко от него. Не се натрупва. Стана ми толкова любима заради бързото боравене и придаване на естествен вид, че вече втори месец ползвам почти само нея. Нямам проблем с ронене и я свалям непокътната вечер.


       При къси и редки мигли, не мисля че ще ви хареса. Но ако сте с естествено дълги и средно гъсти, търсите много естествено извиване и малко дължина, спиралата ще ви пасне.


        Нанасям по един слой и не повтарям, защото засъхва бързо и при опит за драматични мигли, започват да се слепват и спиралата се рони. Поне за мен, най-добре работи с едно-две движения и без повтаряне.


       Трайността е също като при All-in-one. Свалям я вечер без да е мръднала, но ако нанасям втори слой, има леко ронене. Тя се сваля по-бързо и лесно.


        От двете спирали, за мен All-in-one e печеливша като ефект и от снимките мисля че си личи, но всъщност към втората посягам вече ежедневно. Super Length бих я определила като по-лека версия на Estee Lauder Sumptuous Extreme и с нея е удоволствие сутрин при липса на време, да завършвам грима си с нея.

   
         Редовната цена на спиралите е 20 лв, но има 30 % намаление в момента.

Честита Баба Марта!

Честита Баба Марта! 
      Бъдете живи и здрави, бели и червени,
а сърцата ви винаги да преливат от щастие и любов!








понеделник, 29 февруари 2016 г.

Какво изразходвах през февруари?

      Най-късият месец от годината отмина бързо и дойде ред да изхвърля поредната доза празни опаковки. Ето какво успях да изразходя:


       Мини душ гела със захаросана ябълка Apple Delight на Yves Rocher имам от миналата Коледа, но чак тази година успях да отворя. Много ми харесва аромата, ухае на много сладка   карамелизирана жълта ябълка. Не изсушава кожата, пени се горе долу добре, но миризмата изобщо не се задържа. Веднага щом изполея тялото си, не я усещам и пяната от гъбата изчезва бързо. Вероятно ми трябва лосиона от серията, макар че имам 2 мини тоалетни води от серията, но и техният аромат се задържа около 2 часа и трябва подновяване.
        Водата за уста от Кауфланд Denta Plus Fresh купих миналият месец. Видях я случайно докато пазарувах в магазина и беше под 2 лв. Казах на приятелка, че ще дезинфекцирам тоалетната, ако не става, но всъщност за парите си не беше никак лоша. Почистваше и освежаваше добре. Има лек ментов вкус и не пари като водите на Листерин. Бих повторила покупката й.
        Oriflame Perfect Fusion Foundation продължава да е ми е любим фдт, но имам останал 1 пръст в него и тези дни мисля, че ще го изразходя. Много ми харесва средното му покритие и кремообразната му консистенция. Издържа ми цял ден и стои естествено. Имам доста фдт в момента, но ако не е спрян бих го купила пак в бъдеще. Много съм доволна от опаковката, защото виждате че ще успея да извадя почти всяка капка от него, дори по стените не остава.

        За маските в сашета на Freeman ви писах скоро, че не останах очарована. Ананасовата не прави абсолютно нищо, а другата с въглен ми е прекалено груба и зачервява кожата в зоната около носа. Скраба с грейпфрут и роза бих си купила с удоволствие. Много фин и прилича на гел с частички. Достатъчно добре ексфоолира кожата и има приятен сладникав аромат.


           BioSilk Silk Therapy се нанася на измита коса от корените към краищата. Имах няколко сашета от този продукт и в началото не видях да прави нещо, но това последното ме изненада приятно. Ухае на луксозно, на зеленина. Текстурата е прозрачна и прилича на олиата за краища. Направи косата ми мека, гладка, укроти я и прибави малко блясък. Само че утежнява и отнема от обема, затова според мен е подходящ повече за сухи и третирани коси. Но като терапия от време на време бих го ползвала. Количеството е 3 мл и стига спокойно за една употреба. Взех ги от parfimo.bg, в момента има мини тубичка от 15 мл за 3 лв.
           Крема на Galenic Nectalys беше любов от първо намазване. Мострата ми стигна за 5 пъти. Има лек луксозен аромат на зеленина и плодчета. Текстурата е подобна на този слънцезащитен крем на Bioderma, който имам. Идея по-лека и копринена е. Изглежда плътна, но всъщност се абсорбира изключително бързо. Успява моментално да успокои, подхрани и хидратира перфектно сухата кожа. Подходящ както като дневна грижа и основа за грима, така и като нощен крем. Струва около 60 лв опаковката, но пък наистина ми хареса много и бих инвестирала като поприключа запасите. Очната линия на Zoeva Cat Eye Pen обаче беше най-голямото ми разочарование от декоративната козметика през последната година и половина. Дали съм я ползвала 2-3 пъти нормално, изобщо не пише на окото. На ръка да, но започна ли да я слагам, не пуска нищо. Днес пак реших да я пробвам, ама уви - никакъв цвят!
           Лосиона с хималайско годжи бери на Avon Planet Spa ми хареса доста. Имаше супер свеж аромат на червените плодчета, не оставяше мазен филм и попиваше бързо. Успяваше обаче добре да подхрани и хидратира сухата ми кожа. Единствено гъстата консистенция и твърдата тубичка ме ядосаха, защото излиза адски трудно и имам още за 1-2 пъти, но не зная ще мога ли да го извадя.
          Свеща е от Икеа с аромат на сметанов сладолед и много ми харесва. За парите си, ме очуди колко добре ароматизира и бавно гори в същото време. Слага в джоба си свещите на Glade & Air Wick. Препоръчвам я!


           Маската за коса на Ziaja Cocoa Butter определено оцених последния месец. Ако ползвате силно подхранващо олио за краища като Orofluido, няма да усетите ефекта й. Но ако я нанасяте след обикновен шампоан, който само измива косата без никаква друга грижа, веднага ще помогне и омекоти, подхрани. Аромата и е чудесен, като на скъпо какао. Цената и е само 4,60 лв в Елитис. Пробвайте я, ако нямате много суха коса. ;)
           Скраба с бадем и трюфели на Farmona Sweet Secret също харесах и бих купила в бъдеще, но някой друг аромат. Има доста тръпчив аромат на бадем и нагарча, но аз обожавам подобни миризми. Прилича на желе текстурата, но нанасяйки го на тялото, не се плъзга по кожата и да пада, а е като суфле и спокойно се масажира. Частиците не са груби и е идеален за суха кожа през студените месеци. Не щипе, ако сте си бръснали краката преди това. :)
         Изпих доста чайове през този месец, но няма как да пазя опаковките им. :) Привърших обаче кутията на Pickwick Fruit Garden черен чай с 4 вида червени плодчета - ягода, малина, горски плод и череша. В началото и доскоро ми се струваше силен и едва се усещаха ароматизантите, но последните пакетчета изпих с голямо удоволствие и бих си купила от другия микс черни чайове нa марката. Откакто опитах Earl Grey, Rooibos и започнах да експериментирам, оцених и тези. Идеални ми бяха със закуската, някак тонизиращи и ободряващи.
          Обожавам крема за ръце и стъпала на Avon Planet Spa Water Lilly Extract. Разкошен аромат и текстура като суфле. Прекрасно овлажнява и подхранва сухата кожа на стъпалата и ръцете. Много ме е яд, че го няма вече.
          Yves Rocher 24h Anti-Perspirant Lotus Flower from Laos има супер свеж аромат на лотос. През лятото доста добре ме предпазваше, но в момента ми се налага да чакам да изсъхне, ролката пуска доста количество и винаги падат трохи като отварям. Някак съм на кантар дали да купя варианта без алуминий с лайм....а и в Ивис и Елитис като бях последно го погледнах и имаше алуминий. Много странно, защото в Лили гледах сякаш без???
       
         Мислех да включа още 3 неща, в които имам останало малко, но реших да ги оставя за следващия месец. Вие колко продукта успяхте да приключите този месец?

неделя, 28 февруари 2016 г.

25 факта за мен

             Уикендите са идеални за мързелуване и докато се излежавам в леглото сутрин, реших да не отлагам, както често се случва в ежедневието за много неща и да отговоря на вчерашната покана на Тони от tonisbeautynook. Тя ме тагна да направя нашумелия напоследък 25 facts about me и побързах, докато не съм забравила. Както споделих и с нея, четейки нейните отговори, разбрах колко много си приличаме. Поне половината важат за мен с пълна сила.


        1. Зодия лъв съм и винаги съм бойно настроена. :)
        2. Много голяма инат съм. Докато не свърша нещо, колкото и трудно да е то, не се спирам. Е, понякога нямам успешен край, но се боря докрай!
        3. Имам сини очи! Често непознати ме питат дали не нося лещи.
        4. Обичам да снимам.... каквото и да е.
        5. Не пия кафе. Мирише ми неприятно, дори леко гадно. Обожавам чая!
        6. Не харесвам особено умалителните думи и ме дразни когато се обръщат към мен със "скъпа", "миличка". Предпочитам да ме наричат по име, дори да звучи строго.
        7. Обичам да ходя боса! Затова и често боледувах доскоро, но се научих да нося чорапи в студеното. Много ми е неприятно, когато съм настинала.
        8. Обожавам синия цвят! И не само него, но той заема първото място в сърцето ми. Тюркоазено, ментово, лилаво и червено също.
        9. Не мога да спя  до късно. Събуждам се между 7 и 8 сутрин. И винаги съм се чудела как някои хора мога да прекарат половин ден в спане, до 13 часа наобяд напр.???
     10. Мечтая да посетя Истанбул отново някой ден. Откакто бях там, не спирам да мисля за друга екскурзия. Чувствам много близък до себе си този град.
     11. Музиката е нещото, с което мога да ставам и да лягам. Последния месец понамалих количеството, защото имаше застрашителни периоди в миналото. Родителите ми казваха, че ще оглушея. Слагам слушалките, усилвам и не чувам нищо и никой. Дори да изнесат къщата.
     12. Не понасям обелен маникюр и нокти с различна дължина. От години съм вманиачена на тема перфекционизъм в тази насока и ми е голяма страст!
     13. Есетата и като цяло изказванията в стил "дърпане на локуми", не са ми по силите.
     14. Мразя математиката! Винаги бях със слаби оценки по този предмет и чаках часа да мине с нетърпение!
     15. В продължение на горното - завърших Счетоводство и контрол, но не искам да работя това. Изобщо не предполагах, че ще ми е толкова трудно и безинтересно.
     16. Не мога без сладко! Колкото и да се опитвам да спазвам някакъв режим, издържам до 2 седмици и прегрешавам. Примирих се с факта, като се старая да не прекалявам.
     17. Обожавам риба и пилешко месо. Мога да ям само това.
     18. Не съм си боядисвала косата и също като Тони, много хора са ме питали каква боя ползвам. Иска ми се да пробвам друг цвят - медно русо, нещо в червената гама и черно, но ме е страх да не заприлича на метла и съм решила докато не видя бели косми, да не го сменям.
     19. И аз много харесвам аромата на кокос! Също и ябълка с канела.
     20. Обичам лятото. Всеки сезон си има своя чар, но предпочитам жаркото слънце пред греещата камина или може би защото съм родена през август. :)
     21. Мразя да бърша прозорци. Почти никога не съм го правила през живота си. Оставила съм тази работа на майка ми. Готова съм да я заместя във всичко друго, само и само да не се занимавам с това.
     22. Младолика съм, хаха. Почти всеки месец се намира някой непознат, който да ми каже че изглеждам като на 15-16 и не вярват като им кажа "почти на 25 съм". Тази снимка е стара, от преди около 8 години. :)


     23. Нямам брат или сестра и никога не ми е липсвало. Падам си леко самогъзник и съм свикнала всичко да е за мен.
     24. Трудно отказвам. С желание помагам на близки и познати. Много често се случва да ме помолят за услуга с думите "ако имаш време или минаваш от някъде провери, не ходи специално", но за мен става като задължение. И съм готова света да обърна, за да свърша работата.
     25. Не обичам да чета. Заради очилата често ме болеше глава като студентка, когато учех за изпитите. В тази връзка зъболекарката ми, ми казваше "трябвало е да станеш адвокат". Не го виждам като мое, макар че съм приказлива, но знам колко много четене трябва.


           Това е, за което се сетих първоначално. Има още много със сигурност, но няма как да вместя всичко. Който има желание и не е направил тага вече, да се чувства поканен. :)