събота, 7 декември 2013 г.

Essie Lots of Lux

     Здравейте :))
  
      Днес ще ви покажа новата ми пясъчна синя любов, която ми стана любима още от мига, в който лакирах първия нокът. :)
     Essie Lots of Lux е от коледната колекция на марката "Encrusted Treasure" 2013.


    Писала съм вече в други публикации, че това е може би най-нехаресваната от мен професионална марка за лакове. Всички, които съм имала и имам все още се белят бързо, съхнат бавно, нанасят се кофти и ми излизат балони. Поръчах си Belugaria (черния) и Lots of Lux единствено заради цветовете и "ефекта". То и обикновените купувам по тази причина.
Тази колекция се състои от пясъци, глитъри и един тип Golden Rose Impression (къдрав, както го наричам аз).


   Lots of Lux е много, много хубав син цвят, бих го определила като тъмен или още зимен тюркоаз. Има страшно готини частици в него - сребърни, лилави и златисти. На нокти преобладават последните и първите. Блести страхотно на слънце, а също и в стая. Нанасянето му е мечта, а четката супер удобна. Изсъхва до минута и пясъчния ефект е перфектен за мен. Доближава се до Zoya Liberty, като тя доколкото разбрах от съфорумки е по-тюркоазена и ярка, но все пак не съм я пробвала/виждала на живо.





    Покрива перфектно на 2 слоя и подозирам, че ще ме изкара още 2 дни поне. Сложих го вчера, но т.к. имам 3-4 нокътя, които още са ми в процес на "заздравяване" и съм постоянно във вода, там се оголиха връхчетата. Днес само запечатах и е като току що нанесен. Очаквах да побелее на места като черния пясък на Опи напр, но не.


 
    С нетърпение чакам да пробвам и Belugaria. Макар да не съм по черния цвят или по-скоро не го харесвам за маникюр, подозирам че ще ми хареса много и той. Обмислям да си взема и още 2 или 3 лака от тази колекция, защото луднах по тях от суочовете! :)


    Лакът поръчах от http://www.nailsupplies.us/encrusted-treasures-2013/
    При поръчка на 9 лака, делите доставката и ви излиза около 12 лв. Заслужава си!

    Приятен уикенд!

сряда, 4 декември 2013 г.

A-England Tristam

     Tristam е част от колекцията THE MYTHICALS на английската марка A-England. Цвета е много тъмносин дънков с холо завършек, но не ясно изразен и това според мен го прави подходящ за студените месеци. Дълбок и красив цвят е. Характерното за тези холота на марката е, че са супер покривни и им е необходим само един тънък слой. Имат хубав блясък и без топ лак дори. Съхнат бързо и издържат около 3 дни. Този при мен стоя само ден и се оголиха връхчетата, но това е от ноктите ми. Напоследък не бяха в добро състояние и след 2-3 пъти употреба на Микросел явно са се пресушили и затова не беше толкова траен. Носила съм пролетта St. George и нямаше проблем.





    На моменти също изглежда лилав Tristam, но в сайта са го описали като дънково син и реших че аз може да недовиждам добре, затова в началото го описах като такъв. Оставям ви да гледате снимките, вие ще решите какъв е. :)))
    Можете да си го купите от официалния сайт на A-England
http://www.a-england.co.uk/the-mythicals/22-tristam.html
    За съжаление поради забрани на пощите от тази пролет, вече не изпращат извън Англия лакове и трябва да ползвате посредник.

вторник, 3 декември 2013 г.

I love...mango & papaya hand cream

    Здравейте прекрасни :)))

    Не мога да съм толкова активна вече, но ще гледам да не ви забравям и да пускам поне по 2-3 публикации на седмица. От доста време искам да пиша за това кремче за ръце, но изчаквах да събера повече впечатления и т.к. съм към края на опаковката, мисля че е момента да ви запозная с него.
    По случайност попаднах в нета на марката (разглеждайки pinkmelon.de) и понеже съм голям фен на аромата на манго и папая... го поисках. Не знаех, че се предлага тук I love и ангажирах приятелка от Германия да ми го купи, но в последствие разбрах - кремовете за ръце май не се продават при нас, така че все пак не е било напразно.
   Имам го от 2 години, ако не се лъжа и още като го получих се намазах, но ми се стори прекалено лек. Казах си, че няма да има никакъв ефект и аромата му беше супер лек. Тази зима му дойде реда и се оказа много сполучлив всъщност.


   Принципно винаги съм смятала, че за да подхранва, омекотява и овлажнява добре един крем трябва да е мазен, гъст и плътен. Този обаче, който ползвах преди I love...mango & papaya беше точно такъв и ефекта му почти нулев. Имаше, но краткотраен и оставяше кир ефект, ако се намажа 2 пъти последователно или прекаля с количеството.
   Ай лов е с лека, течна (но не водниста) и бързоабсорбираща се консистенция. Не оставя филм. Много приятно се изненадах - толкова на пръв поглед невзрачен, а със страхотни качества крем. Ползвам го от месец и кожата ми е супер мека, гладка и го няма онова чувство за сухота, както беше с предния уж мазен и плътен крем. Дори след миене кожата ми е ок.
Действа перфектно и на кожичките. Вече се сещам за тях много рядко, затова крема ми за ръце е от голямо значение. Аромата, както писах вече е лек и едва доловим. Ако харесвате по-силни и натрапчиви обаче, ще ви се стори като планински въздух. :)))
   Цената му беше 3,95 евро.
    Последните седмици попаднах на постове на бг блогърки за маслата за тяло на марката и отзивите за тях бях супер. Затова с удоволствие ще си взема да пробвам и от тях някой ден.

понеделник, 2 декември 2013 г.

B-Day International Giveaway

    Здравейте!

    Tavia от Chicprofile отново пусна страхотен giveaway по случай рождения си ден с доста и готини награди. Който иска от вас може да се включи.

http://www.chicprofile.com/2013/11/my-b-day-international-giveaway-over-650-value.html

  
Има и прословутата Naked палитра, а и 2 нелоши на МУА.
 Желая ви успех, ако решите да участвате!

   Спорна и усмихната седмица!

   Thank you, Tavia!