събота, 31 март 2018 г.

Козметично кошче

          Напоследък май започнах да събирам празните опаковки на всеки 2 месеца, защото често ми се случва да не съм изразходвала нещо докрай или да нямам достатъчно за публикация. А и смятам че така мога да се мотивирам да изразходвам повече продукти, което си е плюс за мен. Та ето какви тубички и кутийки отидоха на боклука:


          За дезодоранта на Cien ви споменах наскоро, че не ме предпазва и аромата почти ме задушава. Не бих купила отново, а и като цяло се насочих към антиперспиранти без алуминий. Душ крема с кокос на Palmolive Thermal Spa беше най-уникалния душ продукт. Толкова гъст, кремообразен и ароматен. Супер луксозно усещане. Ще си взема от него при първа възможност. The Body Shop Chocomania няма да подновя, защото серията я няма вече и освен това има нещо химическо в аромата. Иначе се пени добре, не изсушава кожата и като душ гел не ухае силно и неприятно, но за тази цена мерси.


         Розовата вода Rozeda е като всяка друга. Тонизира и подготвя за крема. Не усетих нещо специално при нея, но аромата й е приятен, ненатрапчив. Балсама Smooth as silk на Avon не прави чудеса, сякаш разплита малко и придава мекота. Но от шампоана установих, че ми излиза пърхут. Няколко пъти го спирах, за да видя дали е от него и се оказах права. Подарих половината количество. Уж е мек, но очевидно дразни скалпа ми.


       Спиралата Avon Mark Big & Style Volume е чудесна за ежедневието. Има още доста туш, но след първия месец започна да се рони по-малко и да не прави толкова подредени и дълги миглите ми. Кремчето Работливи ръце бях взела за майка и татко, исках нещо по-богато и очевидно им е харесал. Пробвах го веднъж аз, но не мога да кажа нищо от толкова. Гъст е.


      Течния сапун с какао и портокал на Yves Rocher ще довърша тази седмица. Чудесен аромат, който бих ползвала не само през декември. Не изсушава кожата и ухае много добре. Хем има свежа нотка от портокала, хем какаото го прави приятно вкусен без да натъртва. Имам варианта с червена боровинка от миналата Коледа, но той е в банята и тепърва започвам да ползвам. Околоочния гел Sensitive Vegetal вършеше това, за което е предназначен. Добре освежаваше и беше супер за сутрешната ми рутина. Но не подхранва и хидратира така, както ми се иска. Попива за секунди, не дразнеше зоната и нямаше аромат. За 20-25 год. момичета е супер, но за 25 +  идва слаб. 



       Крема за ръце на Essence е вече на няколко години, обаче се бях затрупала. Повече няма да направя тази грешка. Като цяло кремчетата от тази лимитка ми харесаха, но този е малко тежък и комбинацията не ме изкефи. Гела за бръснене на Balea Frische Kick не че не върши работа, но честно казано аз купувам и ползвам такива продукти сякаш за спорта. С тях и без тях, ми е все едно. И с обикновен душ гел бръсна краката си лесно. Когато намажа с гел или пяна, сякаш не са гладки и остават косъмчета. Затова и ми отне много време да го изразходя, а в шкафа имам още един нов. Серума на M.Asam Hyaluron Aqua в началото харесах доста. И го изразходвах с удоволствие всъщност. Не мога да кажа, че не помага и фдт-ните се събираха доста по-малко в назолабиалните без него. Но и чудеса не направи. Ползвах го самостоятелно след маски, като дори тогава беше достатъчно и се усещаше хидратацията му. Но аромата е на гранасяло, а имаше почти година срока още като го купих. Може би е заради наличието на масла. Стигна ми за 4 месеца плътно, понякога дори 2 пъти на ден го нанасях. Така че си оправда парите.
        

         Маските на Chamos и като цяло шийт вариантите с хиалуронова киселина ми станаха любими. Наистина успяват да хидратират, възстановят и възвърнат свежия вид на кожата. Много са напоени и затова действат толкова добре. Аз лично ги ползвам по 2-3 пъти всяко саше. След сваляне оставям продукта да попие, а не го избърсвам или измивам. Смятам че съставките проникват по-добре в дълбочина така. Etude House Snail също е страхотна и Тети с право ми е я похвали.


         За ароматизаторите на Glade & Air Wick ви пиша всеки път, но наистина ги харесвам много и винаги имам зареден по един. Ухаят прекрасно и ароматизират голяма стая без проблем. Forest Waters ми е фаворита. Имаше тръпчиво-плодова нотка от къпините, но в комбинация с аромата на свежи листа и розмарин.... беше много приятен!
          Сигурно се чудите защо ви показвам кутията от еднократните кърпи на Papia и ще ви обясня. Наскоро в поста с продукти на марката Cien на магазини Lidl споменах за техните и колко много ги харесвам. Тези взех заради сладурската цветна кутия. Обаче кърпите са почти наполовина големи, тънки са и ми трябват поне 3 за подсушаване. Късат се и залепят по кожата. Кофти са като цяло и не ви ги препоръчвам, а и свършиха доста бързо.


         Не помня дали не съм ви показвала някой от тези барове, но чакаха в торбичката. Като цяло тези на fit spo са ми любими и по-точно с кокоса и ягода с бял шоколад. Но и с какаото не беше лош. На flat jack също стават, но са хлебни и по-тежки сякаш. Ако сте по-гладни ще ви свършат чудесна работа. Имат вкус на кекс с ядки, който вкъщи можете да си изпечете.


        Go protein на Biotech USA не помня какъв точно е, но не ми е направил впечатление очевидно. Сякаш ми дойдоха прекалено сладки или поне на Amix. От ананаса и кокоса ми е твърде плодов. Хрупетите на AEA със сирене и песто като текстура са супер, обаче са много солени. Като жаба сте след тях и не бих повторила. Пестото също не се усеща почти.
          Тази зима съм много доволна, че не се сдобих с почти никакви нови чайове, защото исках да изпия натрупаните. Имам още доста, обаче поизпразних немалко кутии и докрая на 2018-та трябва да поприключа с останалите. Опитах достатъчно марки, разбрах какво харесвам и ще започна да си зареждам шкафа само с видове, които ми носят истинско удоволствие.


         Sir Edward Rasperry & Blueberry е добър бюджетен плодов чай, но някои хора казват, че им нагарчал от хибискуса. Аз не го усещам и го изпих без проблем. Вкусен намек на горски плодчета. Botanical home ме разочароваха леко. Elixir е с класически български билков вкус, подобно на Алпинист. Обаче малината е пълна боза. Правих по 2 пакетчета, за да го изпия и нищо. Едва отчетлив вкус на нещо неопределено. И цвят не пускаше много. За сметка на това dogadan обожавам. Имам няколко кутии от марката и всички видове са толкова ароматни и вкусни. Цялата стая започва да ухае като си запаря. Имам 4-5 пакетчета от канелата с портокала, но ги преместих в друга. Не знам дали ще го намеря отново и изобщо произвежда ли се, обаче ако го видите някъде вземете!
         С нови сили посрещам месец април и започвам да трупам в празната торба. Вие какво успяхте да изразходите?

неделя, 25 март 2018 г.

Maybelline Forever Strong 250 Purple Storm

       Днес официално откривам носенето на по-нежни, пастелни и свежи пролетни цветове в маникюра. Нищо че времето навън още се сърди, зимата е към края си и скоро ще приберем дебелите пуловери. Предстоят слънчеви дни, пълни с много усмивки и цветя. А ако и ние се погрижим за настроението, ежедневието ни става по-леко и приятно.


           След ментата и тюркоаза, а може би и червеното, лилавото е другият ми любим цвят. Харесвам го във всяка тоналност, и финиш. Нося кремове, шимъри и пясъци. Глитъри като се замисля нямам.
 

          Purple Storm имам от няколко години и съм го слагала, но търсачката не ми го показа и реших, че днес е време да ви го покажа. Спокоен и умерен е, не се натрапва и би подхождал на синьо, ментово, сиво, бяло, дори кафяво. Определено смятам че се вписва и в тенденцията за 2018-та. Знаете че института Пантон избра виолетовото за цвят на тази година. Но да си призная не всеки би се осмелил да го носи. Затова можете да потърсите нещо по-пепеляво и "убито", което да си отива с повече от дрехите в гардероба ви.


            Не зная дали изобщо тази серия на Мейбълин я има по магазините в момента, но в дрогериите избора е огромен и ще си намерите такъв или подобен лилав нюанс. Флормар и Голдън Роуз са най-бюджетни и с прилично качество, така че гледайте към тях. :)


           Нанесох 2 слоя, с които покри напълно. Текстурата му е по-рядка, изглежда воднист и въпреки това не прозира. От месеци не бях слагала водни стикери, мързела ме беше обзел. Днес обаче имах настроение и време, затова извадих несесера с колекцията ми от Born pretty store. В момента са намалени на 0,99 цента. Ползвах само за 1 нокът, най-широката и дълга част, която разразях по хоризонтал и така ми стигна перфектно за двата безименни пръста. Няма празно място от двете страни и изглежда като рисувана картинката.


            Появиха се от досадните балони. Може би съм нанесла дебел първи слой, но с топ лака ги скрих веднага. Така и лака изсъхна по-бързо.




          Да спомена и за SNB quick dry Top Coat, който малко ме разочарова. Вече няколко пъти го ползвам и имах високи очаквания предвид отзивите за марката. За съжаление не ги оправда. Мирише гадно, трябва да нанесете плътен слой и да внимавате при покриването на връхчетата, за да няма голи места и да се отдръпне. Относно последното също - не поставяйте в основата на плочката само върху цветния лак, а се старайте да има и над него. В противен случай се отдръпва и е като Сеш.

 
           Плътен е иначе, хубав блясък има и въпреки това не е най-доброто. За съхненето също има какво да се желае. Ще го изразходя, но не бих повторила. На 2 пръста вече имам лъснали връхчета, а само измих зелената салата с краставицата за вечеря. Та не при всички марки и формули работи. Имайте го впредвид.