събота, 14 ноември 2015 г.

Gabrini Neon N08

     След прекрасните нюдове от колекцията Gabrini Nude, в полизрението ми попаднаха и 2 лака от Neon. Взех си този прекрасен малинововинен крем със завършек желе. Много красив се оказа на фона на жълтите листа. На изкуствена светлина изглежда виненочервен, но навън има цвят на узряла малина. Покрива на два слоя, като остава лека прозрачност. Издържа 4-5 дни спокойно. Нанася се като масло. И струва колкото едно кафе. ;)



       Исках да разнообразя маникюра си и залепих лентички под формата на триъгълник, след което нанесох бял крем Avon Iceberg White. За разкош направих черни точки над тях и се получи страхотна комбинация. Изчистена и стилна, която съм сигурна че ще стои толкова добре и с други нюанси. :)



      С лентичките можете да експериментирате много. Работи се бързо с тях, а ефекта е винаги чудесен.






петък, 13 ноември 2015 г.

SNB Lacquer "Magdalena"

    SNB е българска марка, но вероятно вече сте я срещали по някои български блогове покрай разни кампании, затова няма да изпадам в обяснения. Можете да прочетете и в сайта на Стар Нейлс за нея. Имат много красиви цветове, особено холограмни, които са с български имена. Пробвала съм 2 от холограма преди години и бяха много красиви, но Magdalena се оказа дори още повече.
     Магдалена е тъмнорозов холограм, който бих определила още като смесица между фуксия и бери. Мисля че е супер за есента, защото не е типичния розов нюанс и не е ярък, а има есенна нотка в него. Широката му плоска четка е лесна за нанасяне и овала ви става от раз. Но най-много бях впечатлена от покритието - само един слой е нужен, един единствен нормален слой! Никога почти не оставям лака си на толкова, защото все прозира на някое място, но този нямаше никаква нужда от втори. Нито на слънце, нито в стая се забелязват недостатъци.



      Консистенцията му е идеална и се плъзга като масло по нокътя. Съхне и доста бързо между другото, но за мен топ лака е задължителен, защото почти няма гланцов завършек. А и с него холограмните частици изпъкват в пъти повече.



      Лака свалих на 3 пълни дни с много леки ожулвания при връхчетата.



       Не прави кой знае каква дъга, но пък частиците го правят триизмерен, а и плътният цвят.


      Ако харесвате розовата гама и си търсите нещо по-интересно, Магдалена е чудесен избор.




     Цената на Магдалена е 14,40 лв за 15 мл. Огромен е като количество, а предвид това колко е икономичен, ще ви стигне за доста лакирания. Тук можете да разгледате и останалите цветове, които се предлагат. Атанас и Бистра изглеждат страхотно също.

четвъртък, 12 ноември 2015 г.

MIYO Nailed it! No.37 Venus, No.60 Into the Blue

      Миналата седмица ви показвах лак на нова за мен марка Pierre Rene, а днес е ред на още една, а именно MIYO. Тя е по-бюджетна подмарка към нея. Лаковете от серията Nailed it! струват около 5-6 лв. Приятелката, която ми ги даде за проба, ме изнуди да ги пробвам, защото били много хубави и особено ми препоръча "Venus". Бил страхотен с тен през лятото, но вече няма как да потвърдя това. Не ми се и чака до следващото. Реших да проверя за какво говори. Непосредствено след него носих и "Into the blue".





        Не обичам особено коралите, камо ли с финиш клонящ към перла, но Venus очудващо ми хареса. Не е типичния корал, а по-скоро е ягодов цвят с лек малинен дуохромен отблясък или поне на моите бели ръце е такъв. Без топ лак не ми изглеждаше впечатляващ, но с такъв показа красотата си. Не е перлен завършека му, а много фин шимър и може да мине дори за коледен, ако го украсите с някой глитър в златисто.


       Съхне по-бързо от Pierre Rene, но трайността и тук е добра. За 3-4 дни с него, имах съвсем нормални следи от носене.





      Споменах ви, че Pierre Rene е полска марка, защото сайта им е на полски, а и от описанието разбрах това. Както виждате на етикета на този лак пише производител Франция. Така е и с Pierre Rene, но истината само те си я знаят явно. :)
       Into the blue първоначално ми изглеждаше зелен шимър с кралскосини частици, но при мен си е тъмен тюркоазен шимър. Много красив цвят и бих казала, че досега такъв не съм срещала. Като имате предвид, че обожавам сини, зелени и тюркоазени нюанси и имам доста, определено е попадение.





       Относно качествата му - важат същите като при горния. Май само за текстурата не съм споменала, но съм доволна и от нея. С нормална консистенция са и се нанасят безпроблемно и покриват на 2 слоя. Без топ лак не могат или поне на мен не ми допадат достатъчно, но общо взето всеки ползва такъв продукт, така че изобщо няма нужда да го споменавам това.


сряда, 11 ноември 2015 г.

Balea Reinigungs-Öl

      Олиото на Balea за почистване на грим с арганово масло е сравнително нов продукт на пазара. Появи се преди около 2 месеца, но в България все още го няма налично. Не е от лимитирана серия, така че надявам се, да го заредят все пак и на нашия пазар. За мен е бюджетна версия на любимото ми Camomille Silky Cleansing Oil на The Body Shop.


      Опаковката е 100 мл и е 100 пъти по-удобна помпичката му от другото. Самия флакон също е по-стабилен. Има си капачка, която се затваря плътно. Не се разлива, както това на The Body Shop. Неговата помпа пръска на всички страни и тече, затова не е подходяща за път и изобщо за разнасяне в багаж.


       Консистенцията и на двете олиа е еднаква. Това на Balea е като че ли идея по-гъсто, но това се забелязва трудно. Може и аз да си втълпявам. Що се отнася до почистващите свойства, и двете за мен се справят еднакво добре. Мога да ги сложа на една линия. Нужни са ми точно 4 помпички, като мога и с 3 при по-лек грим. Пробвала съм и да свалям водоустойчива спирала, Balea в това отношение е идея по-подходящо, като винаги след измиване минавам с 2 тампона с мицеларна вода и розова вода. На тях, както предполагате, остават следи от грима на лицето и най-вече от спиралата. Колкото и да се мъча, напълно не мога да почистя само с олиото. Това на Balea не очаквах да е толкова икономично, но ми стигна за доста време. Ползвам го от около 5 месеца и съм изразходила около 3/4 от опаковката. Естествено имало е седмици, в които не с гримирам  всеки ден и не е ползвано, но при редовна употреба, според мен би стигнало за поне 3 месеца.


    Олиото не оставя мазен филм и кожата е мека и подхранена. Формулата е създадена за нежна грижа, затова не предизвиква дразнене нито на лицето, нито на очите. Принципно в сайта е отбелязана липса на аромат, но тук не съм съгласна. Това е нещото, което не ми хареса. Може в моя мос да е грешката, но на мен ми ухае на обикновено олио, леко на тежко. Разбира се, не е парфюмен, а се усеща само като допра до носа си, но не е като съвсем без. Свикнах с него обаче и спря да ми прави впечатление. Личи си колко любимо ми стана от останалото количество и ще ми липсва като свърши.


        Цената му е повече от прилична - 2,45 евро. За тази сума продукта е много добър и си струва да се опита, стига да нямате претенции към мириса му. За справка, Silky Cleansing Oil струва 5 пъти повече, около 25 лв, но е 200 мл.

        Състава на Balea Reinigungs-Öl:

Helianthus Annuus Hybrid Oil | Isopropyl Palmitate | Isopropyl Myristate | PEG-20 Glyceryl Triisostearate | Ethylhexyl Stearate | Tocopherol | Argania Spinosa Kernel Oil



     Като заключение бих казала, че харесвам и двата продукта, защото кожата след употреба не е суха и премита, а точно обратното. Това е предимството на олиата пред стандартните гелове или пяни. Меки и нежни са. Не измиват перфектно лицето, но затова има мицеларна вода.

вторник, 10 ноември 2015 г.

Wet n'wild MegaLast Lip Color 907C, 966

     Обичате ярките, пигментирани и матови червила, които не изсушават устните и са трайни, тогава продължавайте да четете.


      MegaLast не са нови червила. Въртят се от години в интернет пространството и вероятно, ако често се ровите по блогове, сте ги срещали като dupe на някои цветове на MAC. Моите не открих по този начин, но търсейки суочове и избирайки си, разбрах че не са никак лоши. Приятелка беше в Америка на бригада и в магазина, в който работеше, имаха щанд на марката. Цените бяха като на Golden Rose & Flormar тук, затова и се сдобих с тези 2 цвята плюс две любими мои палитри от 8-ците (Comfort Zone & Petal Plusher) за без пари. Megalast струваха по 2 $, а тогава курса вървеше по 1,50 лв. Ако има кой да ви донесе от там, не отказвайте. :)



      Опаковките им не са нищо особено. Нестабилни и от евтина пластмаса са, но за 3 лв не можем да очакваме нещо кой знае какво. Вътре едното ми се отвинти и трябва да внимавам, за да не изпадне. Закрепя се, но да го имате предвид и ако го носите в чанта. Като изключим това, качеството за мен е много добро.


      Говорила съм не веднъж, че не харесвам Golden Rose Velvet Matte червилата, защото освен подчертаването на недостатъци и прекалената пигментация, самата пастелна формула и изсушаващото им действие, е убиец за мен. Не можах да се възприема с никое. Megalast за мен са по-лесно носима тяхна версия. Затова ми допаднаха доста. Не са така сухи, усещат се като кадифе, пак са супер пигментирани и издържат около 4 часа. Завършека им е матов кремообразен. Освен това не ми се разтичат или врязват в линиите и се нанасят лесно. Ако имате много напукани и сухи устни, вероятно ще подчертаят тук там по малко, но с минимални недостатъци, бих казала че стоят чудно. Не личат и дори се скриват. Само с едно прокарване, ето колко наситени са цветовете:


       907C Mauve outta here е разкошен люляков /мауви/ цвят, който мога да нося с няколко цвята сенки и през всеки един сезон. И с по-семпъл, и с по-тъмен грим. И самостоятелно, и с глос стои разкошно. Относно последното - любим ми е Seventeen Metal Shine 01 Pink, който виждате на снимките. Не нося често гланцове, макар да имам 30тина, но този конкретно имам за втори път. Толкова ми беше харесал, че в началото на студентските ми години, го видях случайно в една парфюмерия и взех отново. Не е мръднал като текстура или пък аромат, съхранявам на тъмно и хладно.


     
Mauve outta here самостоятелно:


 
      И с глоса на Севънтийн:



    966 Don't Blink Pink е много яркорозово, което аз лично предпочитам да нося точно сега. Може да ви стори налудничаво, но на красивия пейзаж от наситено жълтите листа, вярвайте ми, стои жестоко и се откроява на фона на всички в бордо и винено. През лятото не ми се носи такова удоволствие, колкото сега. Да, събира погледите, но аз вече свикнах с това.



     С 2 думи - страхотни червила! Струват си всяка стотинка, а и много повече, ако бяха в по-красива гилза. В България мисля че са около 7 лв, не е много, така че ако мернете някъде, не ги отписвайте.