събота, 31 май 2014 г.

Avon Naturals moisturising Cucumber & Melon Hand Soap

      Откакто започнах да поръчвам козметика на Орифлейм, спрях да купувам каквито и да е сапуни на други марки. Не го правя нарочно или по някаква причина, но все се появява нов аромат и имам поне още 2 в шкафа, затова и пропускам предлагащото се в магазина. А като знам през годините колко бързо свършваха и ставаха на каша, тези на Орифлейм са съвсем друга бира - икономични и дори когато останат на коричка, не стават на парчета. И друг път съм казвала, че сме 3 души вкъщи и ползваме един сапун около 2 месеца.
      Avon не предлагаха доскоро такъв продукт. Този течен сапун всъщност е единствения, който помня откакто гледам каталози (сигурно 10 години има)  и беше за малко пуснат преди около година може би. В момента има от стандартните твърди един в синя опаковка, пуснаха го наскоро. Него обаче не мисля да взимам, защото опаковката и аромата не ме изкушават. Освен това имам поне 10 нови.


    Течния сапун с краставица и пъпеш е антибактериален. От името става ясно, че трябва да хидратира и бих казала, че производителя си изпълнява "обещанието". Не усещам да ми изсушава кожата и да чувствам опъване след измиване с него. Краставицата и пъпеша бих казала, че си пасват добре и е възможно повече хора да одобрят лекия и приятен аромат.
    Харесвам, когато се комбинират плод и зеленчук в продукти за тяло. Обикновено повечето марки на пазара предлагат изцяло плодови, цветни или комбинация от двете и понякога ми идват прекалено сладки и банални. Дори ми втръсва на моменти от едно и също. Когато обаче се добави някаква свежа съставка, мириса е съвсем друг - освежаващ и приятен.
    Мисля, че относно текстурата не е нужно да казвам, но ще спомена за всеки случай. Същата е като на останалите течни сапуни - гел, които съм ползвала като може би не е толкова плътна (гъста). Лека и приятна е. С 2 помпички си измивате ръцете и остават меки и приятно ароматизирани. Цената, за която го взех, ако не се лъжа е 3,90 лв. На пазара има толкова видове обаче и на двойно по-ниски цени, затова едва ли бих го купила отново. Ще си запазя обаче опаковката. Би ми влезнала в употреба с някой гел, който е в неудобна тубичка.
    Спокоен уикенд!

петък, 30 май 2014 г.

Body Farm Butter Caramel Body Milk

    Гръцка марка, която забелязах случайно в Лили преди около 2 години. Естествено вкусната миризма неможа да ме спре и грабнах веднага този лосион с аромат на карамел. Много готино ухае, иде ти да си хапнеш. Опаковката е 250 мл, с помпичка и удобна за ползване.


    Текстурата е течна, приятна и лесна за нанасяне по кожата. Проблема идва обаче от аромата, който остава по кожата. Нищо общо с този, който е в опаковката. Става съвсем друга, химична, тежка и едва ли не непоносима. Бях много разочарована и едва изчаках да свърши.
Откъм хидратация също не останах никак впечатлена. Веднага след нанасяне попиваше, кожата остава суха. Няма да си купя повече нищо от Body Farm. Цената от ~ 8 лв не е никак малко, за толкова мога да си взема Фрутини или I love като добавя 2 лв.
     Ето тук има съставките.
     Не препоръчвам на никой, освен ако не си пада по странни и доста "твърди" аромати.

четвъртък, 29 май 2014 г.

Velnea Body Butter Cranberry & Chocolate

     В края на зимата си взех това масло за тяло (Velnea е марка на Lilly, за който не е запознат) заради аромата на шоколад и бързо го изразходих, но не защото много го харесах, а защото го разделих с 2 приятелки. Иначе кой знае колко дълго щях да го размотавам. Странно, но те го харесаха много, а аз никак.

 
  Аромата беше хубав, но изобщо не съм съгласна с надписа дъхоспиращ. Шоколад примесен с боровинки. За мен си е най-обикновен, като всеки крем за тяло мирише приятно. Ако искате наистина готин шоколадов крем, се насочете към този разкош на Venus - с шоколад и лешник.
 
   След намазване ухаете буквално на шоколадова вафла, иде ви де се изядете. Жалко, че го имах преди доста години заедно с душ гел и повече не съм го срещала (тогава го купих от супермаркет Европа, ако не се лъжа). Хидратираше чудесно, мазничък и подходящ за студените месеци. Цвета му беше бял, а консистенцията плътна, но лесно разнасяща се и течна. Имаше и още 2 вида, както виждате от снимката. Но да се върна към "обекта" на тази публикация.


     Нещото, заради което никак не ми допадна е текстурата му. Ужасно гъст за мен. Не масло, ами не знам какво да кажа. Буквално с метална лъжица вземах от него, за да сложа в кутийки за приятелките. Представете си замръзнал сладолед в кутия, нещо подобно. Е, не е твърдо чак като лед, но все пак не е приятно за употреба и удобно. И от снимката ще видите за какво говоря.


   Следващото неприятно беше при разнасяне. Попива бързо, но понеже е толкова гъсто, става подобно на трохи докато го нанасяте и пада по пода. Трябва да притискате много близо до кожата и да сте внимателни. Не видях и добра хидратация или поне за моите нужди не се оказа добър. Описаното в сайта на дрогерията, хич не се припокрива с моето мнение. цък
   Цената му не я помня точно, но от порядъка на 4-5 лв мисля. Не бих си го купила отново.
А за интересуващите се и разбиращи от химия, ето и съставките:


сряда, 28 май 2014 г.

Alverde Korperbutter Vanilleblute Mandarine

     Alverde са марка натурална козметика на немската верига магазини DM и макар да не останах доволна от 2 от продуктите, които пробвах (писала съм ви за тях преди доста време) - взех маслото с ванилия и мандарина заради малката кутийка и защото беше хвалено във форума. За пореден път се уверих обаче, че ароматите и консистенциите им не са ми по вкуса.
   Маслото с мандарина и ванилия очаквах да мирише приятно. Мислех, че като е под формата на крем и за тяло, би било ок. Но сбърках. И със срок 2 години, абсолютно запечатано (да не повярвате) и пак имаше дъх на гранясало. Явно натуралната козметика е така или поне тази. Сигурно зависи и от съставките.


   Консистенцията му е прекалено плътна и ми прилича на маслата на Velnea, които са марка на дрогерии Лили. Представете си гъсто желе, което е почти втвърдено. Нямам проблем с разнасянето, попива бързо. Не усещам обаче някаква "значителна" хидратация и не бих го препоръчала на хора с много суха кожа. Струваше 2 лв и стотинки (50 мл, мини е), но едва ли ще повторя покупката. Ако отивате на почивка за няколко дни и не ви се носи голяма кутия или пък имате нужда от празна, която да ползвате за подобни цели, то тогава не пречи да пробвате. Със сигурност не бих си купила от големите опаковки масла. 100 % и те няма да ми харесат.
   Единствения продукт, от който останах доволна е известния бебешки шампоан Елф (Kleine Elfe), който във форума ползваме като почистващ гел за лице /за грим/. От него ми изпрати приятелка и съвсем неочаквано, ми хареса. Дори на няколко пъти аха да си го купя, но все имам отворени други и се въздържам. Консистенцията му обаче отново е тричава, като на гъсто желе (подобно на пилинга). Ще го преглътна това, заради почистващия ефект и икономичността. Имах около 30 мл в малко шишенце и имах чувството, че никога няма да свършат. Цената му мисля е около 5-6 лв.

понеделник, 26 май 2014 г.

Отново на точки.... и с любимия цвят :)

      Термометрите с всеки изминал ден се покачват все по-нагоре, а аз не съм обличала досега тази страхотна синя ризка, която получих още в края на януари. Поръчах я от тук Ако не я бях сложила, сигурно през следващите няколко месеца нямаше да имам тази възможност. Ще става все по-топло и макар прозрачна и от шифон (или подобна материя), започва да ви действа като сауна. :)
      За първи път облякох и белия скорт, който взех наскоро от http://www.sheinside.com
Много е удобен, материята мисля е полиестер. Изгладих го само мъничко преди да тръгна и ми беше супер. Майка ми обаче забрани да излизам повече с него, защото ми били дебели краката. Знам го това, но напоследък не ми пука особено. Като знам как момичета с почти двойни на моите килограми ходят прищипани с клинове... дългите панталони ще си ги нося зимата, не сега!








    Сандалите са ми новички също, обувам и тях за пръв път. Купих си ги преди 3 дни от Deichmann. Цък Мерих ги още през март, но ми се сториха тесни тогава и макар да ги харесах много, не ги взех. Следващият път бяха свършили номерата пък, ето че отново бяха заредени и след като се убедих, че са ми ок и ще се поотпуснат.... ги грабнах! Вероятно слизането от ботуш и затворени обувки е било "трудно". Много са удобни и готини. Сега остава да им намеря подходяща чанта, макар да не съм сигурна за нея. Кафявото по начало не го харесвам с изключение за очен грим, но след като тазгодишните ми боти от Deichmann отново - в същия цвят, ги скъсах от носене, може и да си помисля.
     Чантата вече съм я показвала, имитация на прословутите Шанелки, за които моя приятелка каза "трябва да си продадеш бъбрека, за да я купиш". :D Мечта са ми отдавна, но засега нямам възможността да имам една от тях. В бъдеще може и да ми се отвори, дай боже!
     Очилата са ми стари също, Prego.

     Настроението ви лятно ли е вече? ;)

China Glaze Sand Dolla Make You Holla

    China Glaze Sand Dolla Make You Holla е част от пролетната колекция пясъци "Sea Goddess". Останалите цветове са ментов, син и лилав от типа на глитърите, розов (фуксия) с глитър и розов със златно. Ето ги:

 Бях примряла да купувам всички с изключение на лилавия, но добре че бяха скъпи и по стечение на обстоятелствата по случайност се сдобих с белия. По снимките толкова ги харесах, както винаги обаче на живо е съвсем друго.
   Sand Dolla Make You Holla е бял пясък с най-простите глитър частици, но не изсъхва като обикновените пясъчни лакове, а все едно сте му сложили топ лак. Покрива напълно на 3 слоя, на 2 прозира на места. Бях изнервена от начина на нанасяне. Сгъстява се бързо и по тази причина неравномерно и лесно покритие няма как да се получи. Освен това на следващия ден започна да пада на парчета. Все бях виждала нетрайност на този тип лакове, но този би рекордите.




    Цвета му също не е кой знае какво, така че не препоръчвам. А и цената им от 18-20 лв в Мория и възможността за покупка от вносителите само и единствено на цялата колекция, вече е прекалено. По-добре си купете новия бял пясък на Перфект, стотици пъти по-хубав е.
http://radi-d.blogspot.com/2014/05/perfect-sand-s-81-review.html

неделя, 25 май 2014 г.

Време е за награди

     Здравейте прекрасни :)

     На 29 май "Sapphire Eyes and Rubin Lips" навършва 1 годинка и реших, че е време да благодаря на всички като пусна малък giveaway. Избрах наградите с голямо удоволствие и се надявам печелившата да ги хареса. Някои от тях ползвам самата аз, доволна съм затова и ги включих. За други съм чела доста положителни отзиви или са т.нар. "must have" продукти на определени марки сред бг блогърките и трети харесах докато обикалях, исках самата да пробвам и реших да взема. Дано не се издъня. :)

     Има още едно нещичко, но то ще остане като малка изненада понеже го чакам да пристигне съвсем скоро. Ще издам само, че ми стана любимо и понеже част от замисъла на блога беше да бъде само в такава насока (в началото), нямаше как да пропусна. 
  
     Условията за участие:

     1. Да сте харесали страницата на блога във фейсбук
      https://www.facebook.com/SapphireEyesAndRubinLips
     2. Да ми оставите коментар какво харесвате и какво не харесвате в блога.
      Искате ли да променя нещо в оформлението, начина на представяне на продуктите, снимките и всичко останало, за което се сетите. Ще се радвам на всякакви коментари и препоръки. Доста имам да работя още, за да стане мястото наистина приятно и удобно за четене, но напоследък не ми остава време и освен това трябва да разуча много неща.
     3. Откъде научихте за блога.
     4. Да ми оставите имейл, на който да Ви пиша, ако спечелите.

                                                             Ето и наградата:


   1. Le Petit Olivier Creme Douche Jasmin Cassis - нова марка за мен, по случайност я видях и след като се влюбих в сладурския надпис и аромата го взех веднага. Има ги в Елитис, Лили и в други подобни магазини. Без парабени са, френска е фирмата.
    Освен душ кремове, има заредени млека за тяло, шампоани и балсами за коса и стик-балсами за устни. Със сигурност ще си взема да пробвам от душ кремовете и балсамчетата за устни, но сега гледам да изхабя поне една част от запасите и беше трудно да се въздържа.
  2. Golden Rose Velvet Matte Lipstick 08 - след като всички блогърки ги харесаха и похвалиха, а аз купих наскоро за моя приятелка, реших да взема едно и за Вас. Дълго се чудех за цвета и сигурно няма да уцеля, но останалите бяха или прекалено ярки, или пък убити. Пробвах в магазина на себе си, много хубав розов цвят е. Не е неон, но е достатъчно забелязващ се.
  3. Milva розова вода - розовата вода ми помага много при пъпчици и зачервявания, затова забелязвайки тази малка сладка бутилчица, я сложих веднага в кошницата. Не съм ползвала точно тази, но би трябвало да си върши работата. Не съм оставала разочарована от продукт на българска марка досега.
  4. Purederm Purifying Dead Sea Mud Mask - почистваща минерална маска за лице с манго.
  През лятото редовно ползвам подобни маски, понеже чувствам кожата си замърсена от въздуха, жегите и всичко наоколо. Предполагам и вие. Пробвала съм тези на Purederm и ми харесват. Аромата на манго пък е идеален за топлите месеци според мен, действа освежаващо.
  5. Palmers Cocoa Butter Formula Massage Lotion (мини опаковка) - наскоро ви писах за концентрирания лосион на марката и след като ги видях и двата в Лили, а отзивите и коментарите ви бяха добри, не се чудих дълго и го грабнах. Избрах този, понеже ползвания от мен излизаше трудно от опаковката (гъстичък е). Надявам се да е по-течен и лесен за употреба.
  6. Avon Care Cocoa Butter - крем за лице с какаово масло за суха кожа. Влюбена съм в този крем и вече стига средата на опаковката, по тази причина купих и за Вас. Взех си разбира се маслото за тяло, крема за ръце и балсама за устни от серията. Неможах да се въздържа. Консистенцията му е много приятна и лека, а аромата и омекотяващият ефект, с който даряват кожата не са  за пропускане. Скоро ще му направя отделно ревю.
  7. Himalaya Intense Moisturizing Cocoa Butter Lip Balm - напоследък чета все хубави мнения за този и подхранващият балсами на марката. Подарих го на приятелка, тя също го хареса. Скоро ще се снабдя и аз с него.
  8. Flormar Blush-оn 91 Sunny Coral - руж в прекрасен прасковен цвят с блестящи частици. Знам, че са харесвани ружовете на Flormar, затова не се чудих дълго.
  9. Flormar Mono Eye Shadow 14 - нямаше как да пропусна и най-коментираната моно сянка. Прекрасен цвят, подходящ за всяка грим комбинация.
  10. Essie Smooth Sailing - единственото от наградата, което е мое и съм слагала веднъж или два пъти (като нов е), но реших да го подаря. Цвета ми е любим, знаете обаче колко трайни са ми лаковете на марката. Лилавото заедно с ментовото и тюркоаза обожавам. Smooth Sailing е прекрасен за слънчевите дни и честно казано не си спомням да съм чела за кофти отзиви за лаковете на Essie. Май съм една от малкото, на които не издържат.
  11. Perfect 158 - страхотна наситена мента, която е отскоро на пазара и за която Ради Димитрова беше виновна. След нейните отзиви и снимки - взех и за себе си.
  12. Nature of Agiva Flower Sea Sensation (море) - много обичам цветни сапуни, а още повече син цвят и аромат на море. Глицериновите сапуни са познати с доброто си действие и намират място на всяка тоалетка.
  13. Avon Glimmerstick Brights Turquoise Burst - следващите няколко месеца ще се носят цветни моливи, спирали, очни линии и ярки червила. Почти всички моливи в колекцията ми са на Avon, доволна съм от тях и понеже пуснаха нови цветове за лятото, имаше в любимата гама и поръчах един за Вас в тюркоаз, матов.

     Доста се отплеснах, но исках да кажа каква е причината за избора на всеки един продукт.
Срока за участие е до 23.59 часа на 7 юни. На 8-ми ще изтегля печелившата чрез random.org и ще чакам адреса й до 15-ти, на който да изпратя наградата с куриер. Ако не получа такъв, ще изтегля нова.

    Желая ви прекрасен слънчев и усмихнат ден! :)