събота, 28 май 2016 г.

Lipstick and kiss mani


                                   Водни стикери -  тук
                     

                                                Flormar Miracle U14



сряда, 25 май 2016 г.

Avon Pink Magnolia Bubble Bath

      Освен тропическите аромати, през топлите месеци не отказвам и леките флорални, с които
вземам душ да се освежа. Обожавам белите цветя, божурите, люляците, но и магнолията може да се каже, че е сред любимите ми и предпочитани в козметични продукти съставки. Ухае на нежност, чистота, ефирност и никога натрапчиво.


       Макар да нямам пяна за вана, ползвам този тип продукти под душа и не намирам разлика между тях и душ геловете. Същата гелообразна текстура, пяна и ефект. Дори ми се струва, че някои гелове за душ се пенят повече и по-трайно, отколкото пяните за вана. Или и тук важи максимата "всеки вид е за себе си", т.е. с лека разлика (един се пени добре, друг не толкова).
        Пяната Pink Magnolia мирише много леко, неутрално и има сапунена нотка. Малко ми напомня ми и на ретро аромат. Не се задържа на кожата, така че със сигурност няма да пречи на лосиона или парфюма ви.


      Измива добре кожата, не усещам да я пресушава. Нищо впечатляващо, но ако харесвате изчистените и леки аромати, които да не дразнят с интензитет, може би ще ви хареса. Обичам да експериментирам с този тип продукти и рядко повтарям, затова не бих я купила отново.
      Цената на пяните в тази опаковка от 500 мл  е 4-5 лв при намаление.

вторник, 24 май 2016 г.

The Body Shop Virgin Mohito Body Butter

      Този месец The Body Shop празнува своята 40-та годишнина. И по случая, а и затоплящото се време, ще ви разкажа за страхотния аромат на миналогодишната лятна лимитка с мохито - "Virgin Mohito".


        Ако харесвате тръпчивите, освежаващи и силно цитрусови аромати, непременно обърнете внимание на тази серия. Virgin Mohito ухае на сочни и узрели лаймове с прясно откъснати стръкове мента. Много свежо и ободряващо усещане дава, като глътка свеж въздух е в топлите дни. Когато градусите се покачват, аромата на лайм с мента ще ви помогне макар и за малко, да забравите за високите температури.


       Докато определени аромати имат свойството да ухаят различно в опаковка и на кожа, при този няма разминаване и се усеща точно толкова добре и на двете места. Като мохито с много лайм и мента, но без да идва в повече. Балансиран и достатъчно освежаващ за летните дни. Задържа се поне час, но не е много силен и да пречи на парфюма ви, след това оставя близо до кожата.


        Откъм текстура, няма да ви изненадам. Ако сте пробвали някое от маслата на марката, знаете че те се славят с богати и плътни формули, които хидратират в дълбочина и ефекта е наистина 24-часов. И тук е същото. Гъсто и кремообразно, но и според мен идея тежко за горещините. Прекрасна хидратация и подхранване, които обаче трябваше да се съчетаят с по-лека текстура, която да се абсорбира бързо и да не оставя мазен филм.


      Нещо средно между гел-крем би било прекрасно. В момента все още е приятно да се използва, но при 30 + градуса, това определено няма да е маслото, към което ще посягам. Дори час след нанасяне, защитния филм остава. И макар да обожавам този ефект през зимата, в топлите дни не го предпочитам.



         Ако вие сте с много суха кожа обаче или живеете в по-хладна страна, където термометъра не сочи 45 градуса, спокойно можете да си го използвате.

         И за феновете на The Body Shop, Pinita Colada е вече налична в британския сайт. Чакам с нетърпение някакво намаление, при което да грабна това онова. :)



     
         Имат и още една нова ароматна линия, а именно Polynesian Island Tiare. Тя включва тоалетна вода с полинезийско цвете тиаре, крем за тяло, лосион, душ гел и боди мист. Ако сте ползвали някой от ароматите на марката, споделете ми доволни ли сте от тях - плътност и трайност.


неделя, 22 май 2016 г.

Fuchsia eyes and lips

     Спомняте ли си Totally Fetch? Онова ярко розово, фуксия, от бонбонената палитра, което изглежда меко казано стряскащо в рефила. Видяхте обаче как е на око. Толкова свежо и готино стои, че за трети път го носих през изминалата седмица. Но този път се престраших и вместо неутрални устни, заложих на същият ярък и наситен цвят. Ползвах червилото на Rimmel Kate Moss 20. Разкошен ярък крем, който стои фантастично на бяла кожа през пролетта и лятото. Супер пигментирано и трайно. Без да преувеличавам, нанасям сутрин и не подновявам през целия работен ден. Да, след като обядвам е избледняло и поизчезнало от средата на устните, но имам съвсем лек нюанс. Ако нямате подобен нюанс и ви отива, го потърсете непременно!


                             Фдт - Oriflame The One "Ivory"; Руж - Milani Baked "Bella Rosa"




                Sprinkles, Cotton Candy, Totally Fetch, Dark Truffle, Almond Truffle, Divinity

       Получи се закачлив и свежарски грим, който не е прекален и за работна среда в някои сфери. Смятам че ще ползвам тази сянка през цялото лято. Не мога да й се наситя!


       Ако не ви се купува цялата палитра, погледнете тази сянка на Севънтийн. Струва около 10 лв. Видях я случайно вчера в Ивис, но нямаше тестер на нея, за да пробвам. Или пък номер 36 от триотата - цък за снимки. Сетих се за още един по-бюджетен вариант, единичната сянка на Флормар - номер 30. Имат и още фуксии, цък за повече инфо. Матовите може би няма да са с особено добро качество, но за проба стават.



       Seventeen имат избор от ярки и свежи цветове за лятото и можете да си намерите нещо свежарско за сезона. Ако не ви се харчат много пари за марки като MUFE или Urban Decay, спокойно можете да погледнете тройките или единичките им. А от по-нормалните и ежедневни нюанси, имат чудесни тоупове в студената и лилавата гама. В официалния им сайт не намирам доста от шарените, но по магазините може би ще ги откриете.


        Ако сенките ви се струват прекалено за вашия вкус, погледнете силиконовия молив на Импала No. 19. Чудесен е за акцент и с база не мърда почти цял ден!
        Смятате ли да експериментирате и вие това лято с цветовете и бихте ли носили такова ярко розово на очите си или предпочитате да акцентирате само върху устните? :)