събота, 23 октомври 2021 г.

Lancome Lash Idole Mascara 01 Glossy Black

            Често пиша, че спиралата е продукт от декоративната козметика, за който не намирам смисъл да давам повечко пари. Общо взето такива от 10-12 лв, ми вършат същата работа и като висок клас от 60 лв. Но понякога изскачат оферти и нали съм любопитка, се хващам на въдицата. Днес ще ви го говоря именно за луксозна спирала, а именно Idole на Lancome.


             Четката на Idole е силиконова и с къси, гъсторазположени зъбчета. Въпреки че повечето с подобни влакна цапат лесно и повече линията над миглите, при тази спирала го няма. Освен това е извита, което пък прави нанасянето лесно и бързо, повдига от корена и прави погледа много изразителен.

петък, 22 октомври 2021 г.

Jean Paul Gaultier La Belle

                 La Belle излезна през 2019-та година и бързо стана любим на много дами. С топлите си и сладки чувствени нотки, спечели сърцата и на млади момичета, и на пораснали жени. Въпреки че аз не си падам по супер сладки и силни аромати в тази "гурме" категория, мога да кажа че е наистина впечатляващ и си заслужава да пробвате дори просто да го опознаете.

                  Началото му е сладко плодово с малко бергамот. Започва със сладки, маслени круши. Жълти и почти захаросани, поръсени с щипка ванилия са. Въпреки че напомня на сладкиш със сладостта си, крушите в La Belle са и свежи. Не лепне като карамел.


                Ветивера прави излъчването му секси и отнема леко от гурме вкуса тук. Има деликатен одеколонест привкус, но не типичен за мъжките парфюми. Дървесния му подпис по-скоро балансира и прави звученето далеч от банално и монотонно. Силен, земен и прашен е дори. Но и влажен. А кожата в средните нотки придава елегантна нотка и на моменти е зрял, но и много завладяващ.

четвъртък, 21 октомври 2021 г.

Derma V10 Anti-Ageing Eye cream

              Сухата кожа изисква повече грижа от всеки друг тип според мен. И основното - добрата хидратация, не винаги е достатъчно. Има нужда от подхранване, внимателно почистване и използване на фдт с леко озаряващо покритие. След известен период обаче, не всеки хидратантен крем върши работа. Особено що се отнася до околоочната зона. Поне при мен добро влияние оказват такива с по-плътна и богата формула. Дори подходящи за 40 + и въпреки че някои казват какво ще ползваш, когато минеш тази граница, смятам че не биха навредили.

                 Околоочния, за който ще ви разкажа днес, е именно с анти-ейдж ефект. Въпреки че очаквах да видя ефект поне откъм хидратиране, малко се разочаровах. Освен леко омекотяване, поне при мен друго няма. Попива бързо и се налага да повтарям, за да усетя поне малко облекчаване на сухата зона.


                   Крема имам от кутия на My full box от миналата година. Марката Derma V10 е дрогерийна английска и може да се намери в amazon, освен в британски сайтове. Обещава да подобри еластичността, намали финните линии и бръчките, предотврати повторната им появя.

сряда, 20 октомври 2021 г.

Най-вкусните морковени кексчета

               Опитах за първи път преди 4 год. морковени кексчета, от приятелка с добри кулинарни заложби. Толкова ми харесаха, че поне два пъти годишно започнах да приготвям десерти с моркови. А откакто и експериментирам в кухнята, почти ежедневно мисля нови комбинации за сладки и солени ястия, за мен е истинско удоволствие. Колкото и кулинарията да позволява и разкрива полета за изява, толкова и някои простички, с достъпни продукти рецепти остават едни от най-любимите.


               Днес няма да ви представя бабина рецепта, защото такива в интернет има много. Моята е пречупена през призмата на 21 век и приготвена все пак със сравнително бюджетни продукти. Които можете да купите дори от близкия магазин. Не съм от хората, които са на 100 % спазващи режими и ползващи био или твърде скъпи продукти, но гледам да внимавам с какво се храня и подбирам онова, влизащо в пазарската ми кошница. Та, ако и вие сте на принципа 80 на 20 и в шкафа разполагате с поне основните за една домакиня брашно, подсладител и масло, значи сте на правилното място.

понеделник, 18 октомври 2021 г.

Wet n'Wild Color Icon 10 pan eyeshadow palette

             Дрогерийните марки безспорно задобряха във всяка категория от декортивната козметика, но когато става дума за сенки, поне на нашия пазар смятам че все още не се намират толкова лесно и достатъчно качествени. Ако трябва да ви препоръчам обаче палитри, които си струват - това категорично ще са Catrice 5 in a box, Max Factor Masterpiece Nude и не на последно място новите Wet n'Wild Color Icon 10-Pan palette.



              Ревюто днес ще е именно за последните. Буквално преди месец ги видях случайно, докато разглеждах в store.bg и при ходенето до Одрин през септември - си закупих варианта в розово. В кафявата гама взех за приятелка, която пък ми позволи да я пробвам и споделя отзиви.

неделя, 17 октомври 2021 г.

Elie Saab Le Parfum Royal

             Есента вече е тук официално - не само по календар, но и времето от 10 дни си е значително хладно, дъждовно. Листата пожълтяха, а аромата на печена тиква вече се носи от почти всяка кухня. Така че настроението е за топлина и уют, а ние само си мечтаем да се сгушим в топло одеяло с чаша лате или вкусен чай. 

             Моите мисли са за сладки и вкусни аромати, които нося именно през този сезон. И понеже миналата година не успях да ви разкажа за любимия Le parfum Royal на Elie Saab - днес ще се поправя. Няма по-подходящо време от студените месеци. Ако го сложите през лятото, ще удушите и вас, и хората около вас. Така че го прибирайте след март месец и извадете октомври. :)


              Класическия Le parfum е един от най-женствените и класни парфюми, които от години са запазили своето място и спечелил сърцата на много дами. След него излезнаха много фланкъри, летни лимитки и Le parfum essentiel през 2020-та. Истинско впечатление у мен направи обаче именно Royal. Топъл, кремообразен, дървесен, ориенталски и пищен парфюм е! Появил се на пазара през 2019-та, стана един от популярните и качествени шипрови флорални аромати.