събота, 17 януари 2015 г.

Fruttini Strawberry Starfruit Shower Sorbet

     Откакто се запознах с марката Fruttini, поддържам винаги по един продукт от нея в шкафа си. Пробвала съм почти всяка серия и съм пристрастена към силните плодови аромати. Душ геловете им правят страхотна обилна пяна и се задържат по малко на кожата. Не съм усетила да ми изсушават. Имат забавни опаковки и цените им са достъпни (5-6 лв). Лосионите и маслата са много хубави също. Ползвала съм Coco Banana, Ginger Passionfruit, Milky Orange, Peach & Pear, Cherry Vanilla и сега съм с този с Strawberry Starfruit. Пробвала съм и всички останали - Raspberry Cream, Lychee Vanilla, Cranberry Choc, Lime Mint, Pineapple Prosecco, но не съм си купувала от тях все още. С шоколад и боровинка искам да си взема най-вече лосиончето и душ крема.
      Strawberry Starfruit е с екзотичен ягодов аромат. Отдавна искам да опитам плода starfruit, но не съм виждала никъде да се продава. В самият душ гел ми напомня на ананас и комбинацията с ягода определено е успешна. Не е прекалено сладникава, а много приятна и освежаваща /лятна/. Бутилчетата са направени с капачка с гумирано покритие в средата, което е срязано и при стискане излиза. Дори отзад на етикета се вижда как можете да преместите и закачите в банята, но не рискувам да не падне и да се сбогувам с него набързо.




     Погледнах сега, че всъщност го водят душ сорбе, каквото и да значи, гъстичък е, но си е като обикновен душ гел. С малко на гъбата става обилна и силно ароматизирана пяна. Голям кеф ми е да се къпя с него. В момента имам само това на марката, трябва да си взема пак нещичко, но да намалеят запасите. Имам желание да пробвам и някой скраб за тяло. Ще се радвам да споделите, ако сте ползвали. :)

Avon Planet Spa Heavenly Hydration Body Scrub

    От ексфолиантите за тяло искам да почистват добре кожата, частиците да са достатъчно едри и в същото време да не дращят и предизвикват дискомфорт при наличие на някаква раничка или просто по-суха кожа. Макар многото добри отзиви за тези от серията Planet Spa, доста се чудих дали да го взема. Притесненията ми се оказаха напразни. Скраба с маслина (Heavenly Hydration with Mediterranean Oil Body Scrub) се оказа вълшебен и освен, че си върши работата перфектно, ухае и много свежо, приятно на маслина. В цялата баня мирише.
     Текстурата му е средно гъста, малко повече от този на Balea с ябълка и канела. Излиза без проблем от тубичката и ви е необходимо нормално количество за добра ексфолиация. Цвета му е светлозелен. Кафевите частички са от костилка на маслина. Пени се хубаво, затова освен като скраб, може да мине и за душ гел. Не изсушава кожата, а я подхранва и омекотява. Спокойно го нареждам до Рефанските, като не е толкова груб.



     Икономичен е, тубичката е голяма (200 мл) и при редовна употреба ще стигне за 3 месеца поне според мен. Често има промоция за покупка на 2 продукта от серията, а самостоятелно намален е около 10 лв. Серията е сред сполучливите на марката, маската от тази специално също харесвам.

четвъртък, 15 януари 2015 г.

Tatto Nails

    Рядко остава време за декорация, а и не ми се занимава напоследък, но когато ми предложат нещо бързо и в същото време стилно - няма как да откажа. В неделя бях на гости и решихме с приятелката ми, която учи изобразително изкуство да пробваме онези инструменти за точки. Тя поиска да и взема такъв комплект, чакахме го месец и половина от ибей и веднага трябваше да разучим кое за какво става.
    Ето и какво измисли твореца, пробвал първо върху своите миниатюрни нокътчета. На мен стана по-добре, защото имам място за експерименти и рисунки. Дори ми прилича на татуировка. Интересно и различно стана. Като видя върху познати цветя и ми се втръсват вече. Затова, ако ще съм нарисувана, да бъде стилно и рядко срещано.



    Не носих нищо аз, нямах намерение да си лакирам и в последствие го решихме, та ползвахме един блед цвят от майка й, подобен на шампанско със ситен шимър в него - Flormar 305. Само като видях, че е тип перлен леко и се намръщих, но нанесен на нокътя, частиците не личат много. Стои нежно и се оказа идеална основа за декорацията.


Супер лесно става - нанасяте в средата на плочката по диагонал 4-5 големи бели и черни точки и ги смесвате. За смесването ползвахме най-тънката страна, която прилича на дебела игла - на снимката е това в бяло, а точките с най-голямата и кръгла част.


Накрая завършихме с топ лак. Единствения наличен бе Perfect Top Shine и направо със страх го нанесох. Питах дали съхне първо, че съм станала много капризна с този Пош и не искам да видя друг. Оказа се сравнително добър - заговорихме се и след около 20 минутки се тръгнах. Очаквах да съм чаршафосана, уви. Днес на четвъртия ден е с леко изтъркани връхчета при декорацията, понеже е правена с акрилни бои. 


Блясъка му е почти непокътнат, също не е тънък и изглежда прилично за парите си. Не че ще тръгна да си го купувам, но ако търсите бюджетен, не е толкова лош.

вторник, 13 януари 2015 г.

L'oreal Color Infaillible Eyeshadows

    L'oreal е от козметичните марки, които по една или друга причина винаги съм избягвала. Не ми вдъхват голямо доверие, а и високите им цени за дрогерийна козметика, съвсем са ме отказали да ги купувам.
    Добрите отзиви за сенките им в бурканче Color Infaillible обаче, ме подтикна към проба. Преди около 2 години получих от размяна All night blue. Дълго им се чудех, но се оказаха страхотни и след още година ми се отдаде възможност да взема и Flashback Silver. Те също са много хубави. А миналата седмица приятелка ми подари за именния ден и останалите 2 цвята, които ще ви покажа днес.



     Сенките напомнят на известните Chanel Illusion D'ombre, които от много време искам да пробвам и по-точно Epatant, но освен че бройката е ~ 60 лв, текстурата се притеснявам да не изсъхне и да хвърля парите на вятъра.
     Благодарение на L'oreal и по-бюджетната им версия - Color Infaillible, успях да разбера каква е горе долу консистенцията им. Съгласям се с казаното по блоговете, че приличат на пресовани пигменти. Някак зърнести са, средно между кремообразни сенки и пигменти.



   Всички цветове на пазара са с блясък и ако не харесвате такива сенки, то тези ще ви дойдат прекалено може би. Но повярвайте, красиви са! Мажат се като масло, особено лилавото и сивото. Синият и черен цвят са идея по-сухи, но и те са супер лесни за употреба и нанасяне.

           Това са моите  /отляво надясно/:
    005 Purple Obsession ; 006 All Night Blue ; 014 Eternal Bаlck ; 015 Flashback Silver


    005 Purple Obsession е красиво лилаво, не е тъмно или пък прекалено ярко. В рамките на нормалното е и по двата параграфа. Според мен е най-подходящ за есента и зимата. Лесно носим за дневен грим.
   
   006 All Night Blue е индиговосин цвят, прилича ми на нощно небе. Аз съм със сини очи и трудно си намирам сенки в тази гама, но тези макар и притесненията мисля ми заспаха. А на кафеви или зелени очи как биха стоели...мммм, в такива моменти съжалявам за цвета на моите.
 
  014 Eternal Black е черно с блестящи сребърни частици/брокатчета. Малко ми простееше точно този нюанс, но на очи стои много красиво. Дори не предполагах, че толкова ще ми хареса. Според мен самостоятелно и леко опушен с кафяво или сиво, е екстра.
   
   015 Flashback Silver е сиволилав, много интересен цвят. Макар в името да е споменато само silver, в действителност е с доста светлолилави оттенъци и на око е чуден. И за дневен, и вечерен грим би стоял страхотно.
    

    Допрях съвсем леко и прокарах пръст, вижда се колко са пигментирани, а на долната снимка е останалото след като си мацнах на другата ръка. Както виждате сивото и лилавото са почти непокътнати.


     Трайността при мен е цял ден. Носила съм ги с минералната база на Artdeco - гримирам се сутрин в 7 и вечерта по същото време свалям непокътнати. Не очаквах на моя паднал клепач да се държат толкова добре, но е факт. Само цената им от 15 лв хич не ми допада, но въпреки това обмислям да взема ако зърна и не забравя Forever Pink, Burning Black, а и Endlress Chocolat не бих отказала. Последните няколко пъти виждам на промоция, дори пролетта бяха намалени в ДМ на 5 лв и ме е яд много, че не ги погледнах. Имам доста сенки в тази гама и избягвам да купувам нови. Тези, въпреки това, биха ме накарали да прегреша.
     Забравих да спомена, че се разпрашват леко и затова аз гримирам първо очите, когато реша да ги използвам и след това лицето. Нанасям ги с плоска четка със синтетични и жилави косми като притискам и леко потупвам по клепача, за да могат да залепнат хубаво и максимално малко количество да пада по бузите.
     А ето и по едно грим предложение от мен с тях:

     005 Purple Obsession - опуших с Golden Rose Matte 213 и сложих малко бели перлени сенки в основата на окото, червило Avon Perfect Kiss "Kiss me pink" и глос Avon Glazewear "Pink Shine"



                             



 
      006 All Night Blue - цък и пак 
      Червило - Maybelline Color Sensational 620 Pink Brown
    
      014 Eternal Black (опуших с матови цвята от Chocolate Bar, червило Avon Perfect Kiss "Chic Nude")

 



          015 Flashback Silver (опуших с Manhattan Multi effect Eyeshadow 46 Purple Glow, червилото е бледо розово, но не го помня кое е)


     С 2 ръце ви ги препоръчвам! Сполучлив и определено качествен продукт са.
     Не се спичат и изсъхват, както предполагах. Стига да не ги забравите отворени разбира се. В магазините тестерите са точно такива, защото не ги затварят, но ако са запечатани и непипани от любопитни и нагли ръчички, не би трябвало да има проблем. 

Едно запознанство, една традиция, един подарък

     Колко бързо минава времето....изминаха 4 години откакто се запознах с човека, за когото ще ви разкажа малко днес. Чудех се как точно да оформя поста и какво име да му сложа, но защо избрах това, ще разберете по-надолу.
     Съвсем случайно беше запознанството ни - покрай размяната на лак, се превърна в голямо приятелство и макар доста хора да се притесняват от "доверието по интернет", понякога си струва. Макар и горчивият вкус от време на време, форума ме срещна с прекрасни хора, с които общувам почти ежедневно и на които мога да разчитам за всичко. Но няма да се отплесвам повече и се връщам на обещаното.  В началото се търсехме, за да си купим козметика, която няма около нас (жената живее в чужбина) и да я разменим, нещо което правим и до ден днешен, но като цяло в доста умален размер. Лаковете ни бяха болестно състояние, аз особено получавах пакети с по 20-30 лака и затова в момента съм зарината като козметичен магазин. Постепенно намалихме тази част, дори вече почти не присъстват и започнахме с козметика - за ръце, тяло или бяла, а от 2 години и с декоративна. В момента интереса е също към разни аксесоари, а дори и дрехи. Обсъждаме не само козметичните ни вълнения и придобивки, но и събития от личен характер.
      Коледа пък ни стана задължителен празник и буквално като традиция. Всяка година от началото на ноември започваме да си събираме подаръчета и декември си ги разпращаме. Едва се вместваме в ограничението от 2 кг, заради солените цени на пощите.
    Вълнението е голямо и всяка очаква с нетърпение своят. До ден днешен не е важно толкова материалното вътре, а самия жест - почти всяко нещо в пакета се избира със замисъл и се свързва с наше желание, за което сме си говорили преди това, увлечение по някакъв филм, аксесоар или продукт. Когато държиш в ръцете си дългочакания пакет го отваряш с треперещи ръце. И сякаш ти става едно мило и приятно, чувстваш се като дете с мечтаната играчка, което е слушало през годината и си я е заслужило. Свързваш го със събирането на семейството около празничната трапеза, с коледния дух и настроение.
    Тази година немските пощи се изложиха и пратките доста закъсняха. Моята стои на едно място още от преди Коледа и се притеснявам да не й се случи нещо, да не пристигне. Досега не се е случвало, да чукна на дърво. Но пък вчера получих своят подарък от скъпата ми приятелка и спретнах тази публикация. Разбира се, старателно опакован и не пропуснах да щракна. Донесоха ми го на работа и заедно с едната колежка, която ми помогна, веднага го разопаковах. :)))





 
А ето и какво всъщност се крие вътре. Единствената моя поръчка беше сета с 3-те мини масла ог коледните серии на The Body Shop и лакчетата на p2, останалото са изненадки.  
Най-голямото ми учудване - бях се оплакала, че пакетчето ми със сухи кърпички на Кити, се удави при наводнението (а аз си ги пазех покрай манията ми с котето) и се наложи да ги изхвърля, а тя е запомнила и пак ми взела, цели 3 пакетчета.



       
                                    Пръстенчето е много сладко, ръчна изработка от DaWanda.




    Включвам и няколко от последните си придобивки, които си купих/получих от размяна. :)


понеделник, 12 януари 2015 г.

С дъх на ябълка и канела

   Balea Creme-Öl Dusch Peeling Apfel & Zimtaduft е един от любимите и познати на много блогърки душ-пилинги. Принципно такъв тип продукти не харесвам, защото са редки и частиците са фини. Следователно не могат да ексфолиират добре и ефекта им е почти нулев. По тази причина спрях да купувам такива скрабове, но заради аромата се прежалих и купих този на Балеа, който за съжаление е лимитка и не знам дали още се предлага.



  
     Обожавам зелени ябълки (и ям много) и аромата на канела. Чаят пък "Magic Apple" на Teekanne е също толкова хубав и го препоръчвам с 2 ръце.... но да преминем към душ-пилинга. Аромата му е силен и цялата баня се обгръща от него. Наистина ябълката е тръпчива и киселее леко, но на мен ужасно много ми допада. С канелата пък се компенсира, за да не нагарча. Получава се перфектния зимен привкус.
    Текстурата е течна и излиза лесно от тубичката, без да е прекалено рядка и при отваряне да изтича. Макар на пръв поглед да не е от добрите ексфолианти, всъщност много добре почиства кожата, не я изсушава и я оставя мека и подхранена. Частиците са идеалната среда, нито едри, нито дребни. Усещат се при разнасяне, но не дерат.




   Ако имаше и лосион за тяло, с удоволствие ще го взема.
   Цената на скраба беше около 3-3,50 лв и си заслужава на 100 %. Мога да го наредя до Рефанските по степен на харесване, но те са захарни и по-гъсти и не са 1 към 1.
   

неделя, 11 януари 2015 г.

L'oreal the Foundation True Match C2 Vanille Rose

     True Match безспорно е един от често коментираните и харесвани фдт-ени от дрогерийните марки. Има защо да е хвален толкова от блогърките и се убедих в това, но определено не е моят продукт, с който мога да бъда и зиме, и лято.
     Опаковката му ми идва малко тежка, стъклена е. Лично аз предпочитам пластмасовите и ми е любима тази на Bourjois Healthy Serum Mix. По-лека и удобна е за разнасяне, а и не се тревожа при изпускане, че мога да оплескам всичко около мен. Но не е важен толкова флакона, а вътре продукта.
      За моите нужди и тип кожа, True Match е прекалено покривен и в същото време сух. Може да мине направо за криене на белези. На Мариета напр. и е любим, но тя е с комбинирана към мазна кожа, ако не се лъжа.


     Тук не се вижда много, но на определени снимки със светкавица ми е буквално като маска. Иначе лицето става като на кукла или поне моето - перфектно гладко, порцеланово. Сухото усещане не мога да пренебрегна, задължително нанасях с хидратиращ крем и затова не се спогодихме с него. 







    Трайността при такова покритие вероятно е и забележителна, но моята кожа е нормална към суха и не мога да съм критерий, ако вие сте с мазна. Със сигурност ще държи повече от обикновен фдт. Аз се гримирам сутрин и обикновено вечер свалям с малко размито в зоната на носа, но съм с очила и е разбираемо.
     Цвета, който имах е Vanille Rose и понеже го тествах лятото, макар че съм бяла, ми дойде светъл и личеше доста. Харесвам малко по-топли нюанси или поне такива, които се сливат с тена ми. Момичетата се оплакваха, че не внасяли цялата гама и за наистина бели кожи, за щастие явно аз не съм Снежанка и си намирам винаги моят от наличните и предлагани на пазара.
     Цената му е около 25 лв, ако не се лъжа. Чудя се от години защо Лореал държат толкова високи цени, особено на червилата си.