петък, 13 април 2018 г.

Avon Nutra Effects Active Seed Complex Hydration

             Серията "Nutra Effects" беше пусната преди около 3 години и бързо стана доста популярна и харесвана сред по-бюджетните продукти на пазара. Има кремове за всички възрастови групи и различните нужди - хидратираща, матираща, озаряваща, серия против бръчки 35+ и интензивна серия против бръчки 45 +. Предлагат се още 2 лосиона за тяло, почистващо мляко, тониращ крем и бб крем. Базирана е на активен комплекс със семена, антиоксиданти и витамини. Формулата не съдържа парабени и оцветители и е подходяща за чувствителна кожа. Основното с което Nutra effects е позната всъщност, са семената чиа.


            Днес ще ви разкажа точно за хидратиращата серия, която е с активен комплекс от чиа. Те са мощен източник на Омега-3 мастни киселини, витамини и антиоксиданти. Те могат да абсорбират 12 пъти повече вода от собственото си тегло, като по този начин запазват хидратацията на кожата за по-дълго време. Формулата я укрепва срещу факторите на околната среда като вятър, студен и сух въздух. Тя осигурява интензивна хидратация и подхранване до 24 часа, което прави кремовете подходящи за всеки тип кожа и възраст. Препоръчителна е обаче за склонни към изсушаване.


           Ще започна с дневния крем Hydration Daily Cream SPF15, защото той беше първият продукт, който използвах от Nutra Effects. Ухае свежо и много приятно. Има зелени нотки, но и акватични. Страхотен е за събуждане, като глътка въздух и чиста вода.


            Текстурата му е гъста, бяла и кремообразна. Много богата и хидратираща е. Напомня ми на някои слънцезащитни кремове заради плътността, но се абсорбира за няколко минути, ако не прекалите с количеството.Добър е като основа за грим през зимата. Когато стана топло времето през този месеца, фдт изчезва на места след 4-5 часа или избледнява, но пък почти няма врязване в линиите.


          Хидратира и подхранва отлично. Ако съм нанесла по-голямо количество, оставя лек слой и за мен това го прави перфектен за суха кожа. SPF15 в него е още един плюс. Лицето ви е меко, защитено и еластично. Сякаш са ви инжектирали набъбналите семенца.


           Нужни са ви 2 грахови зрънца от крема за цялото лице, затова е и икономичен. Цената му е около 10 лв при намаление и определено си избива парите. Бях малко скептично настроена, макар да бях чела добри впечатления от познати дами, а той ме изненада с ефекта си. Фини линии не заглажда, но той не е с хиалуронова киселина и не обещава това. Знаете че ключа към хубавата - млада и здрава кожа е хидратацията, а с това се справя перфектно и му пиша заслужена 6-ца.

           За нощната ми грижа използвам лекия гел крем (Hydration Gel Cream), който има същия приятен аромат, но се различават по текстурата си. Отговаря на името си и е типичен гел с прозрачен цвят, но при допир с кожата се усеща подобно на крем.


            Не очаквайте лека формула, която попива за секунди и не се усеща. Също като братчето си е перфектен хидратант. Аз съм с много суха кожа и този продукт ме спаси тази зима, когато имах белещи участъци, зарастващи пъпки и всякакви подобни екстри.



           Много често сутрин имам филм в зоната около носа, което е показателно че гелчето си е свършило работата отлично. Кожата е обновена, хидратирана и мека на допир. Не е от мазните, които нямат абсорбиране, но и не очаквайте матиращ ефект.


            Цената е сходна с дневния крем, като при мен гел-крема сякаш върви малко по-бързо. Вечер обичам да нанасям стабилно и кожата ми да поема максимално. Сутрин измивам с пяната или ексфолииращия гел, които също са попадения за мен. Не изсушават, а освежават и подготвят лицето за следващата стъпка.


             Ексфолииращия гел (Gentle Scrub Cleanser) е за нормална към суха кожа и деликатен. Освен тъмните частички, в гелообразната течност има и много фини като ситна сол. Правят нежен и в същото време достатъчен пилинг, който не само че сваля нощната грижа, но и като подготвящ за маска е страхотен. Не е груб, не е толкова лек, че да не прави нищо.


             Не почиства порите в дълбочина, нито пък премахва черните точки, но за нежната и дехидратирана кожа е отличен помощник. Почти до скърцане измива, усещането след него е за чистота, свежест и мекота. Мога да го използвам и всеки ден без проблем.


            Пяната (Self-Foaming Face Wash) ме спечели още при първата употреба, защото с една помпичка успява да измие лицето без да го пресуши. Не щипе в зоната около очите, аромата е супер свеж, подходяща е и за сваляне на грим. Текстурата е пухкава и с 2 помпички почиствам почти напълно цялостен грим. Остава разбира се малко от спиралата или очната линия, но тях почти никой дегримьор не успява да ги премахне. Като се замисля, тази пяна е един от най-хубавите измиващи продукти, които съм ползвал и определено бих си я купила отново.
            Мицеларната вода единствено ме разочарова. Има гаден за мен аромат. Напомня  ми бензин, не знам защо. И се усеща повече. Освен това е много неикономична. Разбирайте за премахване на пълен грим са ми нужни 8 тампона! Да, правилно прочетохте. Тя не почиства като розовата Гарние например. Тук трябва да задържите памучния диск по-дълго, за да разтвори. В противен случай само ще размаже.


            За очите не мога да мина с по-малко от 2 на всяко око.  А на лицето като прокарам и само замазва положението, особено около ушите, където съм нанасяла контура. Трябва да се натиска леко, за да го свали. Плюс е че не дразни очите изобщо и няма грам изсушаване. Дори малко след като приключа процедурата, кожата е еластична и все едно сте нанесли лек крем. Мека е и хидратирана.


             Подходяща е за всеки тип кожа според етикета, но аз мисля че за суха и дами, които ползват малко грим най-вече. В следващата брошура пускат нова опаковка от 400 мл, ако са променили и формулата с по-силна, няма да имат грешка. Премахването на аромата също би било добре.


             Не възлагах никакви надежди на Nutra effects Hydration, но ме спечелиха и кремовете с пяната сa ми любимци вече цели 3 месеца. Нежния ексфолииращ гел също. Ако сте с нормална към суха, за зимния сезон и пролетта ще са отлични помощници в грижата ви за кожата.


четвъртък, 12 април 2018 г.

Avon Anew Clinical Advanced Hydration Overnight Mask

           С преминаването на границата от 25 години, започнах да обръщам все повече внимание на бялата козметика. Вкарах в рутината си маски и серуми с хиалуронова киселина, а скоро ще трябва да посегна и към кремове с анти ейдж. Със суха кожа съм и имам нужда от богати формули, които да подхранят в дълбочина и да запълват фините линии. Затова и реших да опитам тази нощна маска с хиалуронова киселина на Avon, която е от серията Anew Clinical Defend Repair и се препоръчва за всяка възраст.


          Advanced Hydration Overnight Mask with Hyaluronic-3X поръчах след кратко проучване. Отзивите бяха доста добри, а цената от 10 лв ме изкуши съвсем. Реших че няма да загубя много и се радвам че рискувах. Освен че е чудесна като хидратиращ продукт, има видим заглаждащ ефект и определено успешно запълва някои фини линии.


           Опаковката за тази цена си е съвсем прилична, дори повече от очакваното. Стабилно стъклено бурканче с пластмасова капачка. Има и предпазител, който прави лек вакуум и я затваря стабилно. Формулата е гелообразна и няма аромат, а малките бели перлички се разтварят за секунди при допир с пръсти и няколко кръгообразни движения. Няма кир ефект и перлите изчезват без да оставят нищо по лицето. Сякаш не ги е имало изобщо.


          Гладка, мека и хидратирана е кожата. Не оставя лепкаво и мазно усещане, но се чувства като буустър, подобно на маската на Yves Rocher Hydra Vegetal. Не попива напълно, обаче няма и някакъв неприятен филм. Вечер си нанасям количество колкото 3 грахови зърна, които са ми достатъчни за цялото лице и шия. Сутрин се събуждам със свежа и обновена кожа. И като казах че съм забелязала ефект върху някои линии, които вече имам - не се шегувам. Точно до дясната ми вежда имам немалка по вертикал, която е пълна мистерия кога ми се появи, но фдт ми се врязваше грозно и определено се виждаше. Бях се примирила с нея и миналата седмица докато се гримирам сутрин, забелязах че е поизгладена и тониращите продукти вече изглеждат в пъти по-приятно. Сякаш се е запълнила наполовина. Не съм сменяла друг от кремовете ми. Ползвам дневния крем с SPF 15 от серията с чиа, като имам и нощния гел-крем, но ми идва по-силен вече и го ползвам рядко.
           Не съм получила никакви раздразнения до момента, а ползвам продукта от 2 месеца. За мен се представя добре и за тази цена, е повече от успешна.


          Не съм ползвала над друг крем от серията, защото за мен маската е достатъчна и сама. В зоната около носа дори имам доста себум сутрин, но при мен с почти всеки крем се случва това. Вероятно не само при дамите с мазна кожа го има този проблем.


            Приятно изненадана съм от маската. Формулата, липсата на аромат, хидратацията и изглаждащите й свойства, са страхотни за зимния сезон, а смятам че сега и през пролетта би била подходяща. Не знам как би се отразила на дами с комбинирана, но не омазнява и попива бързо, така че биха могли да я пробват.


          Ако сте в диапазона 25-30, смело поръчвайте - смятам че ще ви свърши чудесна работа като старт в превенцията срещу бръчките. Няма да  ги спре, но ще забави появата им.
          Цената й е 12,99 (стр. 98-99) в настоящата брошура и е напълно оправдана. С удоволствие бих повторила покупката й. За мен върши работата си и е добро бюджетно попадение.

вторник, 10 април 2018 г.

Avon True Colour: "Earthy Eden" Quad + "Sumptuous Nectar" Lipstick

         Avon всеки сезон ни изненадват с нови продукти и аз знаете винаги съм ентусиазирана да пробвам декоративната им козметика. Обичам експериментите и затова се изкуших да си поръчам една от новите им три палитри "Earthy Eden" с червилото "Sumptuous Nectar". Признавам си, че цветния принт върху опаковките също оказа голямо влияние. :)
         Но аз оценям качествата на продукта, така че нека преминем към същинската част.


           Гилзата и кутията на сенките не се различават от останалите от серията True Colour. Единствено шарката им напомня за пролетта.


            Палитрата "Earthy Eden" е в нежни топли нюанси, които според мен биха отивали на доста типажи предвид по-слабата пигментация. За съжаление Ейвън все още имат да работят върху пигмента, текстурата и цялостната концепция на палитрите си.


          Липсва ми матов цвят за сгъвката, но като цяло 4-я не е силно блестящ и го нанасям спокойно. 1-цата се разпрашва най-много от всички, но се контролира. Ползвам я за под веждата, за да озаря. Номер 2 е бонбонено розово, на което му липсва "масленост" и заради по-сухата формула не успява да залепне добре. За озаряване на вътрешния ъгъл е ок, но за подвижния клепач не. 3-ката е светъл копър шимър, със средна пигментация. Преливат се лесно с 4 и се допълват чудесно.


           Като цяло палитрата не е лоша, но има какво да се желае. За напълно начинаещи и дами, които не харесват тъмни и ярки цветове, търсят нежни нюанси и се гримират леко, ще се хареса много. При мен с базата на MAC 24-hour extended, грима ми издържа почти до 17 часа без да се съберат. След това са избледнели и на подвижния клепач виждам събиране, но за цената си са перфектни.


           Взех сенките за пътувания, защото не смятам да нося с мен любимите ми палитри. А и биха си отивали с много червила и визии. Не съжалявам че я купих, но щях да съм по-доволна ако беше идея по-пигментирана и розовото по-наситено. Суочовете на долната снимка са без основа, така че пиша оценка 4,50.


           Преди да поръчам "Sumptuous Nectar" разгледах няколко снимки на останалите 2 цвята и макар че една дама ме предупреди за формулата и пигмента на тези червила, аз не се отказах. Имам много тъмни и супер наситени червила, затова смело се насочих към това. Макар да е като балсам, се оказа чудесно за ежедневни визии и нанасяне в движение без огледало.


            Червилото е като тониран балсам, което оцветява устните в нежен прасковен нюанс. Сякаш е полъх. Стои равномерно и дори да имате сухи участъци, пигмента е толкова лек, че не би ви изложило. Меко е и много комфортно за носене. Досещате се за трайността, след ядене изчезва и трябва да се подновява. Без консумация на храна издържа около час-два, но мен това не ме притеснява.


          Има ненатрапчив аромат и като цяло е страхотно за сезона, ако сте се насочили към подобен тип формули.



                  И няколко пролетни визии, сътворени с палитрата и червилото:





           С друг цвят червило, ако искате да има акцент върху устните:




           Тази пролет отново ще заложа на прасковени и розови тонове, защото ми носят много настроение и правят визията игрива и закачлива.

понеделник, 9 април 2018 г.

Постни бисквити с фурми и орехи

          Тази година освен класическите Великденски сладкиши, ми се отвори възможност да експериментирам с нещо по-различно и реших да направя тези хрупкави постни бисквитки с фурми. Имам колежка, която не консумира мляко и яйца, освен в сладолед, кекс или торта от време на време, а шефа ми пости и така се амбицирах да си поиграя. След като за една част правих козуначени кифлички и солени мъфини с моцарела и песто, за другите реших да е нещо без "плънка", а то се оказа наааай-добро. Мога да ви кажа, че нямаше човек опитал ги, който да не ме попита с какво съм ги правила и да потвърди колко са хубави. Както такива, които се стараят да се хранят сравнително здравословно, така и другата крайност. Някои дори ме помолиха да дам рецептата. Затова всъщност ви я споделям. Уверявам ви, че ще си оближете пръстите! Направих ги в сряда и до днес, когато си изядох останалите 2 бисквитки, бяха в перфектно състояние и сякаш още по-ароматни!



         По рецептата която използвах, авторката ги беше нарекла "курабии", но за мен са си като пълнзърнести и по-здравословен вариант на обикновените бисквити тип "мюсли", които се срещат в хранителните магазини. Аз както винаги добавих някои неща от себе си, а други промених. Но такива десерти според мен търпят много промени и почти всеки един продукт в тях може да се замени с друг, за да станат точно по ваш вкус.
          Аз не обичам фурми, самата текстура и сладост не са моите. Но явно като съставка към нещо хрупкаво, ги хапвам без проблем. Кутията с 9 био фурми пристигна преди 10 дни - от Балев Био ме изненадаха с няколко нещица по техен избор. И вместо да се мъча да ги ям една по една, си казах "защо не направя десерт, от който могат да хапнат и постещите?".



           За да не губя повече време и да ви държа в неведение, нека преминем към необходимите съставки и начина на приготвяне на тези страхотни и ароматни бисквитки. Стават хрупкави, в същото време крехки и приличат на маслени, но са по-вкусни заради ядките и лекотата на кокосовото масло.


            Рецептата взех от сайта gotvach.bg, а автор е Даниела Русева. Благодаря й за споделеното, нямаше да е толкова добър резултата без нейната "основа".

              - 130 гр фини овесени ядки (аз замених с едри, не съм ги мелила)
              - 130 г пълнозърнесто брашно (ползвах бяло, защото нямах друго)
              - 100 г орехи
              - 15 бр натурални фурми (ползвах 9-те, но са големи и напълно достатъчни)
              - 100 г кафява захар
              - 1 бакпулвер
              - 2 ванилии
              - 100 мл олио (аз сложих разтопено на водна баня кокосово масло dragon)
              - 100 мл газирана вода
              - пудра захар за поръсване

              Освен посочените, аз добавих пакетче кокосови стърготини и натроших малко замразени малини. Станаха 32 броя от посочените количества при мен. Следващия път смятам да увелича последните и да си купя пълнозърнесто брашно. Също бих заменила захарта с мед. А бих опитала и със стафиди, или пък сушени кайсии. От кокосовото масло станаха толкова ароматни, че още като отворите кутията ви лъха аромата. Моето е на dragon, но всяко хубаво би свършило работа. Купувала съм си го от Кауфланд (300 мл за 10 лв), виждала съм го и в Lidl сякаш, както и в био магазините. Върши ми работа за кожичките на ръцете, за да мажа тигана като си правя яйца или палачинки. Знаете че има много приложения и няма да изброявам всичко. Просто съм доволна от това и споделям опит.







                   Начин на приготвяне

                                                    * копирам го от сайта, като ще променя на места

        В купа се смесват брашното, овесените и ореховите ядки. Последните нарязвате на по-едро с нож или с подходяща за целта машинка (аз лично си купих натрошени и само начупих с ръце по-едрите парчета). Добавете захарта и бакпулвера и разбърквате сухите продукти. Костилките на фурмите се отделят и се овалват в брашното, за да не лепнат по ръцете и с ножица се наситняват, колкото може на по-дребно. Аз ги нарязах и тогава овалих. Прибавят се ванилията, олиото (при мен кокосовото масло) и газираната вода, разбъркайте и съберете продуктите.
         Става лепкаво тесто. Поръсете на масата 2-3 с.л. бяло брашно и изсипете сместа, а после доомесете да обере брашното и да стане в ръцете ви гладко тесто. Срежете го на две и всяка част разтеглете като фитил с диаметър 4-5 см. Нарежете с нож двата фитила през 1 см. Получените топчета оформете, като леко ги притиснете в длани на малки бисквити. Аз не съм правила фитил, а си късах от сместа и оформях топчета или бисквити в ръцете ми, като ръсих малко брашно при необходимост.



          Фурната се загрява предварително на 180 градуса и се пекат върху хартия за 10-15 минути (в зависимост колко е силна фурната ви и дали имате вентилатор). Още топли се поръсват с пудрата захар. Да ви е сладко!





           Споделете ми, ако решите да ги направите дали са ви харесали и как сте адаптирали рецептата по вашия вкус. :)


         Аз благодаря на екипа на Балев Био, че ме предизвикаха да излезна от зоната си на комфорт и да приготвя нещо по-здравословно, но дори в пъти по-вкусно от някои шоколадови десерти. Определено вече няма да гледам с половин око на фурмите. А догодина може би ще опитам отново с друга рецепта за козунаци, защото тазгодишната не ми се получи и станаха като хляб. Нещо обърках явно, но както и да е. Няма да се отказвам!