събота, 25 октомври 2014 г.

Essence Hugs & Kisses 04 Sunshine and red roses

  В блог пространството тематичния "розов маникюр" е актуалната тема тази седмица, та реших и аз да се присъединя малко или много към нея, но ми беше труден избора. Не съм от феновете на този цвят и в колекцията ми няма голямо разнообразие. Всичко е пръснато в кутии и понеже исках да не се затормозявам, грабнах веднага сладурския глитър "Sunshine and red roses". За да изпъкне му бе нужна по-светла основа и посегнах към един от любимите ми нюанси, подходящ за френски маникюр. Говоря за Golden Rose Selective "Morning Rose". Помня, че заедно с Крем Брюлето ме впечатлиха много при първото носене и сега си затвърдих мнението. Трети ден съм с него + 1 слой от глитъра и е непокътнат.


   Нанесох 2 слоя от Morning Rose и един от Essence. "Sunshine and red roses" е много готин, макар да не очаквах стандартния ситен глитър в него да ми допадне. Оказа се холограмен и блести във всички цветове на дъгата. Не е и груб, идеалния за валентински маникюр или пък акцент върху някой розов нюанс. Единствения недостатък е, че са ви нужни малко повече нерви за сърцата. Базата му е течна и се налага да ги ловите като с въдица буквално, хаха. Но с търпение всичко се постига. 
    Притесненията ми за прекалено много натрупано количество лак, се разсеяха. Ноктите ми в момента изглеждат все едно са с гел, но не си представяйте ефекта като от салон, а естествено красиви. ;)

p2 Volume Gloss gel look polish 180 Miss Velvet

    Последните месеци промених в голяма степен вкуса си относно цветовете, на които залагам за маникюр. До пролетта не поглеждах малинено, но погледа ми бе прикован от красивият p2 "Miss Velvet" и го поисках на мига. Не бях сигурна колко ще се харесам с него и дали ще ми отива, не му мислих дълго обаче и помолих да ми го вземат. Преди няколко дни се наканих и т.к. мисля му е сезона, го сложих. Той бил толкова красив и сочен малиненочервен крем, че ми взе ума. Освен тези положителни качества, прибавям и покритието му от само един слой. Да, без абсолютна нужда от повече или поне за мен.


      От името му разбирате, че блясъкът му и без топ лак е страхотен. Да вметна също и за финия светлосив/бял шимър, който има - вижда се само на много силна светлина и при вглеждане.



    Недостатъка му е бързото белене. Още на следващия ден имаше видимо изтъркани връхчета и макар с Пош, си беше доста захабен откъм блясък.  




     Въпреки нетрайността му, не съжалявам че го взех. Нямам подобен цвят в колекцията си и ми дойде добре. Цената му е само 1,95 евро. Ако имате познати в Германия, не пропускайте. ;) 

сряда, 22 октомври 2014 г.

Yves Saint Laurent Rouge Volupte 27 "Rose Paris"

    Rouge Volupte е безспорно една от най-коментираните и продаваните серии червила от висок клас. Известни са с красивите си гилзи и текстура "балсам", но с много добра пигментираност. Подкрепям казаното. За мен обаче положителните му качества се изчерпват до тук.


    Опаковката е хубава, но аз се впечатлявам повече от самият продукт вътре, отколкото от това и когато плащам, искам да си оправдае цената. Не робувам на марки, още по-малко пък на гилзи. Ако търсите изящество и лукс за вашата тоалетка, то тогава може би това е "червилото". Не съм го носила в чанта и не знам дали ще се захаби. Изглежда стабилно все пак.


     Аромата е лек, не мога да определя на какво точно е. Нямам проблем с миризмата на такъв тип продукт, така че не ме дразни.


                                    Съставките:


     Текстурата му е като на плътен (мазен) балсам, като масло се нанася. Конкретно моят цвят обаче (не съм пробвала други), се събира в гънките. За моите разбирания червило с подобна консистенция + наситен цвят не може да има или поне на такова аз не съм попадала, така е и с "Rose Paris". Добрата новина е, че след 5 минутки някак приляга на устните и изчезва това грозно събиране. Изглеждат плътни, подхранени и без недостатъци.



      Трайността е второто, за което ще се изкажа негативно за Rouge Volupte. Принципно нямам проблеми и стандартно червилата ми държат по 3 часа без никакъв проблем. Ям, пия и говоря без да пазя. Ако съм нанесла молив или продукта е обещаващо дълготраен (по-сух) стига до 5. Някои избледняват и остават като стейн. "Rose Paris" издържа едва 2 часа без ядене, говорене и с две изпити глътки вода от бутилка, като се старах да не ги допирам почти.


    Слънцето ми блестеше и не е много за показ снимката, но заради цвета се склонявам и я качвам. :-)



      Няколко минути след тези 2 часа направих снимки, за да видите остатъка.


      27 "Rose Paris"е ярък розов корал. Пастелно е, т.е. няма частици. Много готин летен цвят и стои младежко, игриво. :) По-ярък е на живо, но монитора ми е обикновен LCD и реално аз го виждам само на телефона.


     Положителното за мен от всичко е, че не остава по контура накрая и се изтрива равномерно, а също и че не изсушава устните. За хора, имащи проблем със белене ще е голям плюс. Разбира се, ако сте съгласни с факта да подновявате на 2 часа.



     Реалната цена от 60 и няколко лева за мен никак не е оправдана. Ако искам червило, което да не ми изсушава, да е комфортно за носене и да не се събира, ще отида пред щанда на Catrice. Ultimate Color за мен или поне моят цвят от тази серия е подобен на YSL Rouge Volupte, като не са толкова пигментирани и трябва малко напластяване за добра покривност.
    Ако все пак харесвате и искате да притежавате YSL Rouge Volupte, feelunique е едно от сигурните онлайн места за покупка. Струва 25 лири там, но често пускат кодове за намаление.

      На изкуствена светлина със светкавица:


Realash - серум за растеж на мигли

     Преди няколко дни с мен се свързаха от Realash и днес вече държа в ръцете си познатия на много от вас серум за растеж на мигли. Предоставиха ми го за проба и след няколко месеца ще мога да изкажа своите впечатления от него.


     Реалаш обещава да направи естествените ви мигли по-плътни и по-дълги. Дерматологично тестван е и не предизвиква алергични реакции. Ефикасността му е потвърдена в направените клинични изследвания.
      За първи път ще ползвам такъв продукт, макар да имам не особено гъсти и дълги мигли. Интересно ми е за колко време ще има видим резултат, така че ще ви държа в течение. След един месец ще споделя дали има положителен ефект при мен, а след още 2 - трайните впечатления ще са на лице. Още тази вечер започвам употребата му.
     Продукта пристига в полиетиленова опаковка /запечатан/, което доказва, че не е отварян.


     Съставките са прилежно обозначени от десният край на опаковката:



    Ако искате да прочетете повече - това е официалният сайт на Realash България.
    Прилагам и няколко снимки на "състоянието" на миглите ми към момента/нямам никакъв грим на лицето, нито безцветна спирала/, за да мога да съпоставя след 1 и съответно 3 месеца. Със средна дължина са ми и не особено гъсти. Никога спиралите с косъмчета и за обем специално, не са ми допадали. Търся извиване, разделяне и удължаване.




     И една на цяло лице в профил с малко спирала /лек ежедневен грим/:


    Опаковката, която получих е най-малката (3 мл), но достатъчна според твърденията, за да докаже, че действа.


   *Серумът ми е предоставен за проба, но мнението ми няма да бъде повлияно от това. Снимките също ще го покажат.

понеделник, 20 октомври 2014 г.

Color Club Berry and bright

   Червените лакове в колекцията ми явно никога не стигат и все още продължавам да купувам такива. Мисля си, че вече нищо не може да ме впечатли, но явно не е така. Освен в опаковката, Berry and bright е много красив и на нокти. Имам го от миналата, ако не и по-предната зима и чак в събота го сложих за първи път. Една от лошите страни да имаш голяма лакова колекция!
     Консистенцията му е идеална за хубаво лакиране (четката също удобна), но прилича на Zoya Karina & Jem. Не знам дали съм споменавала за тях, но самият им финиш е подобен на матов и сякаш изпиват топ лака. Нанасяйки частиците наистина светват, но след като изсъхне не личи, че сте слагали такъв. Блясъка остава, но стъкленият ефект го няма. Явно са по-едри от стандартните или формулата е друга, нямам обяснение защо се получава така. А Пош е плътен и върху крем особено се вижда разликата.
     Berry and bright е наситен червен шимър с множество блестящи оранжеви, златисти и лилави частици. Това го прави да изглежда и малинен на определена светлина. Доста покривен, дори на един по-плътен слой може да мине. Затова отдалеч погледнат на ръката е и като металик. Перфектното есенно, а и коледно червено. Супер готин цвят и нанасяне, но трайността му при мен е под всякаква критика. Още на същият ден имах забележки, а на следващия вече 2-3 липсващи ъгълчета и всички върхове оголени. Не можах да го изтърпя и днес свалих.










    Нямам представа дали съм ви говорила за марката, но можете да разгледайте сайта им. В ибей обаче конкретния цвят е скъпичък, ако можете да правите общи поръчки и да се комбинирате с някой, ето от тук при покупка на 9 лака, доставката е около 32 долара, пада се по 3,20 на брой. :)

неделя, 19 октомври 2014 г.

Fall nails

      Главните "участващи" в този маникюр и ревю са: Seventeen Supreme 97, Essie Playa del Platinum и Pastel 75. Доскоро изобщо не харесвах бежови/нюд и подобни оранжеви цветове. Не знам как ми хрумна да направя такава комбинация, може би се вдъхнових от маникюрите, които всекидневно гледам в Instagram. Получи се перфектно за настоящия сезон. Радвам се, че преоткрих някои от старите си лакове и ги вкарах в употреба. Междувременно намалих драстично покупката на нови, така ще си ползвам по-често наличните.




    Seventeen Supreme 97 е крем, за мен лично е цвят "узряла тиква". Нанася се много лесно, като масло и покрива идеално на 2 пласта. Никакви черти или балони. Има и страхотен блясък. Подобен на него е Flormar Supershine 42. Essie ми е старичък и почти половин, затова беше гъст и ако не сме взели нужното количество с четката и се наложи да повторим, става малко на черти, но с топ лака те не личат и всичко е точно. Не съм привърженик на тази гама, но видях при Perfect разнообразие от нюдове, а и от други марки със сигурност можете да намерите. Разбира се, ако носите често и харесвате Essie, в Елитис са на 12 лв. Playa Del Platinum обаче е лимитка от 2010 и вероятно в дрогериите го няма, но Мариета и Меги често хвалят 2 подобни.

      
     Глитърът на средния и безименен пръсти е лака, който държа на снимката - Essence Snow White "The Huntsman".


 
     Pastel 75 е копие на Flormar 427. Ще взема да направя едно сравнение между двата. Пастел вече не знам дали могат да се намерят тук и затова ви казвам алтернатива. Той е със същите качества като Seventeen.




      Лакирах се в понеделник и до четвъртък издържах, след което свалих заради надраскване и помътнял блясък. Освен това ми поомръзна, искам да нося и друго. Иначе спокойно можех оше 2 дни да откарам с маникюра.       
    А кои са вашите любими есенни цветове?