петък, 1 януари 2016 г.

Честита нова година!

                      Честита нова 2016-та година!
               Измина още една година, изпълнена с успехи и несгоди, с щастливи и не особено хубави моменти, със сладки спомени. Всяка следваща идва с по-големи изпитания и предизвикателства. Нека я посрещнем с усмивка. 
             Желая ви здраве, кураж, надежда и вяра. Борете се докрай! Усмихвайте се повече! Обичайте се!
              Очакват ви нови възможности, нови приятели и много красиви мигове!











четвъртък, 31 декември 2015 г.

Xmas the Body Shop Set's

    Старата година изпращам с усмивка и с любима марка. :)
    Пожелавам ви весело посрещане на 2016-та. Благодаря ви за всички коментари и лайкове през изминалата година, за това че ме четете. Надявам се новата да бъде по-успешна от тази.
    А за ранобудните утре, с кафе в ръка, съм подготвила днешния пост:
   The Body Shop не спират да ме изкушават с всяка следваща година. Миналата Коледа бяха пуснати сериите Glazed Apple, познатата Frosted Cranberry и Vanilla Brulee. И понеже нямах от нито една какъвто и продукт да е, получих сета с 3 мини масла, които отворих тази зима. Последните 2 месеца излезна и тазгодишната лимитка "Frosted Plum". Всяка година има комплекти с най-продаваните продукти на марката, като единият винаги е с 5 мини масла. Не можах да устоя на сладурския сет в разкошна опаковка и си заформих великолепната тройка. :)


       Започвам със сета от 3 масла от 2014 г. И трите аромата са много приятни и интересни, особено Glazed Apple. Захаросаната ябълка мирише точно на зелена ябълка, полята със захарен сироп. Аромата обаче не е сладникав, натрапчив и банален, а точно обратното свеж, леко сладни и има онази нотка, типична за тръпчивите и сочни зелени плодчета. Сякаш е естествено узряла зелена ябълка. Не съм имала нищо подобно досега. Червената боровинка я има от 2013 год. и е стандартния и познат аромат на червени плодове. Нито прекалено сладък, нито тръпчив. За мен лично е идеалната среда. Ванилия брюле е на трето място за мен, защото ми е доста тривиална и срещана съставка в зимни колекции. Мирише на ванилия, на онези кремове брюле с вкус на ванилия. Не че е лош, но просто не ми носи такова удоволствие. И тя си има фенове обаче.


     Текстурата и на трите масла е еднаква. Плътна и познатата ви за този продукт на марката. Оставя лек филм, но не са толкова мазни като аргановото напр. Хидратират чудесно и дълготрайно сухата кожа, така че сутрин нанесени след душ, цял ден доставят необходимата хидратация. Единствения недостатък им е неикономичността. Ако ги ползвам всеки ден, една опаковка от 50 мл ми стига точно за седмица.






       Тази година освен Frosted Plum, можете да си купите Ябълката и Червената боровинка в много готини метални кутии, пълни с минита (душ гел, ексфолиант, масло и блестящ лосион). Имитират плодовете. Аз естествено не можах да устоя и си взех Feel Good Tin със слива. Аромата е подобен на Glazed Apple. Много леко плодовосладък, тръпчив и ако мога да сравня с нещо, определям като нещо средно между нектарина и слива. На онези големите сини сливи ми прилича. Блек стар мисля че се води сорта - цък. Ако харесвате плодови и цитрусови нотки, Frosted Plum ще ви хареса според мен.



       Маслото е плътно, но не толкова колкото това с ябълка и с боровинка, по-леко е от тях. Пак си хидратира добре обаче. В случай че другите видове ви идват тежки, пробвайте това. Не оставя мазен слой.


       Душ гела се пени хубаво, но не е нещо необичайно. Аромата не е особено силен, след душ не остава. Не бих си купила голяма опаковка от него, защото не мисля че си струва парите.


      Скраба е захарен, като частиците му са по-ситни и фини от Рефанските. Ексфолиира доста добре обаче за този сезон, но за лятото предпочитам с по-едри частици, а и цената му не е бюджетна. Тази малка опаковка ще ми стигне за не повече от 5 пъти, а близо 10 лв са много.



     Лосиона е блестящ и е идеален, ако не сте със суха кожа и мразите да чакате да попива продукта. Моментално се абсорбира от кожата. Но имайте едно наум за блестящите частици, защото е страшно лъскав. Не успях да хвана всички частици. По дланите ви след разнасяне има толкова брокат, все едно сте диско топка. На тялото не остава толкова, но не е и малко. Ако носите тъмни панталони или клинове, по тях залепва. Принципно не обичам подобни ефекти, но пък затова си взех минита и сега ще си го измажа бързо. Празничен продукт е, така че му е простено.




       Сетчето ми излезна около 38 лв с доставката. Редовната му цена беше 20 паунда, но аз го купих на намаление (35 %). Постоянно правят и не си струва да плащате пълната цена на някой продукт.


       Best of Body Butter Festive Dome е сета с 5-те масла: Moringa, Mango, Strawberry, Shea & Coconut. Имала съм млякото с кокос, познавам и аромата на моринга с шеа, но другите тепърва ще пробвам. Ще споделя в бъдеще за тях, за да не отварям поредните масла. Тук можете да видите кутийката отворена. Този комплект ми излезна 36 лв.


        Взехте ли си нещо от колекцията със слива? А кои от другите коледни аромати ви допадат и сте пробвали?

сряда, 30 декември 2015 г.

Easy Rudolf Nails



       Много лесно и бързо можете да си направите този коледен маникюр. С четката на кафевия или бежов лак правите овала, ако не сте толкова сръчни ползвайте тънка четка за дъгата. Уреда за точки е идеален за очичките - с голямото топченце направете бялото, а с малкото цвета им. С тънка четка нарисувайте носа и рогата. Резултата е интересен и сладък. Можете да видите и стъпките като напишете rudolf nails в google и кликнете на изображения - цък.



       Червеният глитър/пясък, който ползвах аз в случая е Gabrini Brilliant B 04. За основа на елените на безименните сложих блед телесен цвят, Pastel Nude 751 Bride. Нюда е Essence I love the Nudes "Crunchy Cake". Бялото е обичайното Avon Gel Finish "Iceberg White", а черното Golden Rose Rich Color 35. Имитирах сняг като изцедих четката и с потупване нанесох от него над червеното.





       Бихте ли си направили такава декорация? :)





вторник, 29 декември 2015 г.

Колет от Германия

      Вчера пристигна коледния ми подарък от приятелката, чиято чаена колекция видяхте в началото на този месец. Споменавала съм ви за нашата традиция в началото на годината, че всяка Коледа ние си разменяме подаръци. За щастие моят колет пристигна по рано.
      Без повече приказки, по същество. Коледните чайове и шоколада Baumstamm с марципан и нуга бяха моите желания заедно със златния хайлайтър и 2 лака от Есънс. Всичко останало е изненада, но пък ние толкова добре се познаваме, че няма нещо, което да не е по вкуса ми. :)
      Чайовете са по избор на Ина, да видим дали ме е уцелила тук. За Lord Nelson съм почти сигурна, че ще ми харесат, другата марка е нова за мен и ми е интересна, особено пък щом е с марципан и вишна. :)


       Тежък кашон беше, но слава богу пристигна непокътнат и здраво опакован. Напоследък американките се оплакват, че им отварят и крадат от пратките в Америка, но да чукам на дърво, нямаше щети по моя. Български пощи са много несигурни и затова вече избягвам да ги ползвам, освен ако не ми се налага. Препоръчвам ви Спиди, ако доставят до страната, в която искате да изпратите. Срока е 7 дни, бързо и сигурно. А цената е почти идентична с тази на БГ пощи от 2 до 5 кг.



       Нямам търпение да се прибера след нова година и да започна да пробвам и разгледам всичко подробно и на спокойствие. Много набързо разопаковах да видя и снимам. Целият кашон беше ароматизиран на ябълка, канела и други прекрасни коледни подправки. А шоколадите ще трябва да ги скрия, че прекалих със сладкото последната седмица. Да видим дали ще успея да ги позабравя и да изям по-късно и по малко. :D




      Втора кутия за чайове тази Коледа, но е очевидно колко добре ме познават и двете ми най-близки приятелки. Останалите също ме снабдиха само с нужни нещица. Козметика вече съм забранила, освен ако не съм поискала силно. Изключвам пакети от чужбина и с интересни продукти, липсващи на нашия пазар. :D Ина имаше задача да ми избере нещо декоративно за новото жилище, та предвид любовта ми към топлата напитка, успях явно да я подтикна в тази насока. Нямам търпение да започна да си правя от тях, а кутията е страхотна. И трета да ми подарят, материал за пълнене бол. :)


       Серията с пикантна ванилия Yves Rocher Spicy Vanille не помирисах в магазините тук, но сега вече познавам аромата и се оказа, че всъщност не е никак лош. Не е супер силен и натрапчив или сладък. Този на Есънс мирише по-леко, но не успях да го пробвам, така че занапред ще споделя. Шала в пастелносин цвят е разкошен, май вече е време да извадя този аксесоар и да не го свалям, защото последните дни духа сериозно и ми става доста студено.


        Чантата е тъмнокафява, винтидж и много сладурска. Мисля че беше на Atmosphere.


          А вътре беше пълна с нещицата от следващите снимки.






        В мъничката кутийка има пигмент, на МАК ако не греша.


       Двата звездни продукта са пудрите в златисто /хайлайтъри/ от коледните лимитирани серии на Essence Merry Berry 01 I love my golden pumps и Catrice Treasure Trove C01 Golden Grace. Чаках ги с голям ентусиазъм. Много нетърпелива съм да ги пробвам.
       Това беше всичко в кашона, през 2016 ще има мнение за козметичните продукти. :-)
А на Вас какво ви подариха близките? Има ли желания, които Ви останаха за следващите празници?