понеделник, 5 март 2018 г.

Нови придобивки 2018 - част 1

      Здравейте!

      Последната седмица отново ми се провалиха плановете, да ви покажа празните опаковки за февруари и установих че ще се оправдая с малко такива. За сметка на това, реших да снимам какво съм си купила през последните 2 месеца. Мислех че са дребни нещица, защото съм си обещала да намаля рязко покупките. Обаче явно не ми се е получило особено, като се има предвид пак колко са се насъбрали. Добре че предварително си бях подготвила списък, за да не забравя това онова. И така, преминавам към тях.


         Ще започна с тази прекрасна кутия от Avon, която пристигна преди повече от месец. Те ме зарадваха с един от новите си аромати Eve Alluring, последната им спирала Ultra Volume Lash Magnify Mascara и разбира се за къде без червила? Вече ви споделих какво мисля за някои от цветовете от новите Epic Lip. Благодаря им, че са се съобразили с моя тен този път и са ми подбрали подходящи - ярка фуксия с частички (Luv U) и страхотния розов нюд (Rosy Outlook).



          Eve Alluring ухае на сочни горски плодове и мускус. Хем има тръпчивост от къпините, хем лека сладост и муска омекотява базата. Чудесен старт за наближаващата пролет.



          Epic Lip са кремообразни и пигментирани, но според моя опит през годините и много червила на марката, не мога да кажа че има голяма разлика с пигмента на повечето от другите им серии. Не изсушават устните и са комфортни, аромата е приятен.


           Продължавам с тази супер сладурска чанта с пролетни детайли и в нежни пастелни цветове от Mat Star. Видях я една сутрин на витрината на магазин, покрай който минавам и се влюбих. Имаше и раничка в същата разцветка и тъмносиня, цък за повече инфо, но чантичката ме грабна повече и реших че ще е идеална за топлите месеци. Освен това не е никак малка, събира голям портфейл и доста дребошлъци, парфюм. Супер находка за 35 лв. Качеството на кожата също изглежда чудесно за цената.




         През януари се изкуших да пробвам хваления флуид на Nivea Cellular Perfect Skin с SPF15, който от сивкав се адаптира към вашия цвят. Вече го видяхте в разпродажбата, но може и да си го запазя. Идеята му е, че е хем грижа, хем покрива леко. На мен ми идва леко жълт и затова реших че няма да го нося. Но може лятото да му дам шанс. Взех си и ампулата им Cellular с хиалурон. Знаете че вече започнах да ползвам серуми и да наблягам на грижа с антиейдж, затова сметнах за добра инвестиция и резултати в бъдеще.


           Имах ваучер от Коледа за ДМ и най-накрая го оползотворих през февруари. Взех си от новите шампоани на Шварцкоп Beology frizzy hair - за хвърчаща коса и термозащитния спрей. Наистина серията в тези опаковки изглежда луксозна, но моята коса е права и не виждам някакъв осезаем ефект. Иначе ухаят парфюмно и луксозно. Шампоана макар и без сулфати, се пени добре (има една друга съставка, заради която се разпенва).


           Не знам кой луд ме накара да дам 5 лв за лакочистителя на Corine de Farme. Дано да трие хубаво, защото ще ме е яд че не си купих 3 от любимия ми на Ebelin. Шишето е стъклено, но това значи че ще се и чупи при изпускане. Видях някаква нова колекция на Trend it up и пудрата веднага ме привлече. Харесвам подобни продукти, които имат неутрализиращо червенината зелено. Цената и беше 8 лв и някакви стотинки. Ползвам я вече, доволна съм.


          Напоследък поръчвам малко от Avon и Oriflame, но вече има толкова много изкушения и рядко ме пленява нещо. Вземам си от любимите ми маски от Planet Spa, както и за стъпала спрейове с ексфолианти и кремове. Душ геловете им Senses харесвам. Интересното този път е маската им с хиалурон Anew Advanced Hydration Overnight mask. С интересна гелообразна текстура и бели перли е, които се разтварят за секунди. Хидратира много добре, не прави кир ефект и може да се ползва над крема ви. На мен понякога ми е достатъчна и оставам само с нея вечер. Няма аромат.



         През януари имаше някаква оферта и взех тоалетната вода Silky Soft Musk за 5 лв. Ако харесвате топли и ванилови аромати с мускус, не я пропускайте. Много добро попадение е и освен това е доста трайна и шлейофова. Изобщо находка за смешни пари!


         Парфимо ме изкушиха с намаленията си покрай 8-ми март. Много харесвам за лятото Roberto Cavalli Paradiso и Bvlgari Omnia Paraiba, затова пуснах поръчка. Те ми предоставиха Splendor на Elizabeth Arden и шампоана на Kallos Banana за проба. Аз допълних с маската, за да ми станат комплект. Ухаят невероятно на узрели и много сладки току що обелени банани. Дано и ефекта им върху капризната ми напоследък коса е добър.


         В началото на януари колежка имаше рожден ден и пожела Lady Million, а в парфимо отново имаше намаления и реших да го поръчам от там. Аз отдавна исках четката Tangle Teezer. Покрай нея видях и тези комплекти на Physicians Formula, които поръчах срещу скромната сума от 1,70. Срам, но още не съм ги отворила.


          Споменавала съм ви, че не обичам големи флакони и количества от парфюми. Бързо ми писват. И съм щастлива, че се сдобих с по 30 мл от Narciso Poudree и Idole d'Armani.


           Явно съм се запасила за лятото с продукти за стъпала. Дезодорантите на Oriflame са доста приятни заради плодовите аромати и охлаждащия ефект. А за скраба с маслина и гинко четох добри отзиви, та за 2 лв не можах да пропусна. Взех си и антибактериалния им гел за ръце с мандарина, никога не е излишен такъв продукт. От доста време гледах Jumbo очната им линия с дебел писец The One, та покрай намаление след нова година я взех за 5 лв. Върши работа и не е суха като някои, но не ми е най-удобната. Коректора все още не съм отворила. Имах озарязаващия, който ми идваше лек и Everlasting сметнах че ще е по-добър. 


          В едно от магазинчетата със Zag Zodiak видях тези моливи за устни на Impala, имаха хубави цветове и си намерих идеалното кафяво за любимото ми червило на Kiko. Колежка ме пита за добър коректор и понеже тъкмо бях отворила Aura Correct me!, ми го отмъкна. Доста ме изненада с качеството си и веднага си взех нова опаковка. Поръчвах за позната дама някои четки от beautycelekt, но нали обичам да ровя и видях мини експерт на Real Techniques, който е за коректор. Не ми трябваше много, веднага го сложих в кошницата. Самобръсначките на Wilkinson са ми любими и от години не ползвам други. Quattro Sensitive с 4 ножчета видях в Била миналия месец и след това в Елитис, та трябваше да си взема за проба.


         Доста се колебаех дали да си взема любимата ми Flat Contour от Bold Metals, но реших че ще си карам с копието. Имат разлики, видимо е, обаче моята си ми върши идеална работа.


           Обмислям обаче да се сдобия с Precision Blush (Ecotools). Мека е, със средноголяма глава и според мен си заслужава. Цената й е 18 лв. Има я и в Лили.


          Една от дамите, които се "включи" в разпродажбата, ме зарадва с цяла кутия лакове. При все че отбелязах за наличието на стотици, тя реши да ми ги подари. Много съм й благодарна. Винаги се радвам на нови и интересни цветове.


          С удоволствие ще пробвам всеки един! А и базата на Nails Inc Kaviar. Не съм ползвала лакове на марката, така че ще видим ще оправдаят ли цената си. :)


         Влюбена съм с холограмния сив Ciate. Нямам търпение да го сложа и да блестя.



        Графитената Moda е от приятелката ми от Германия, за която знаете. Двата Catrice взех в момент на лудост, макар изобщо да нямам нужда. Не можах да се стърпя като видях красивия кафяв нюанс от Brown Collection. Напоследък ми се носят подобни цветове, а и бледи. Затова и уважих колекцията Provo. Покрай Коледа не беше наличен лака Plum dazzle (Avon), но през януари пристигна и вече видяхте колко е красив! Ако го видите в някоя брошура, с 2 ръце грабете!


         В последното пакетче от Ина се криеха още 2 сашета от тези маски на 7th heaven. Казах й колко харесвам Amore Rose, затова тя ме изненада отново с тях.


          От конкурс на bornprettystore спечелих 2 cushion червила, едно матово, мигли и няколко синджирчета. Червилата били корейски, но не знам защо съм предубедена и не знам дали ще го нося. Особено нюда, не очаквам да ми стои добре. Опитах се да проуча състава, на кутиите им пише на китайски и сякаш не са опасни, но все още ме човърка нещо. Видях и цените им, не са никак евтини, ще помисля дали ще ги ползвам.


          Ако ми бяха подбрали по-носим за мен нюанс, може би щях да им дам шанс. Нюдовете ме правят на мъртвец, та и с този вероятно няма да се заобичаме.


         Последната седмица Yves Rocher ме изненадаха с крема и мицеларната вода от новата им серия Elixir Jeunesse. Имам високи очаквания, надявам се да не ме разочароват.



         През януари имаше безплатна доставка за всички продукти на Milk Shake и с колежка пуснахме поръчка от arlen. Тя обаче си избра шампоан на Keune. Аз от цяла вечност исках да тествам Incredible milk и вече не можех да чакам повече. Доста се чудех и за сметаната им, но мисля че ще ми идва лека и я пропуснах.


          Друга колежка ме изнанада с торбичка от някаква печатница. Показвам ви я заради този красив тефтер. Рядко ми се налага да ползвам, но е с дебели корици и ще ми върши работа.


         Ще завърша публикацията с няколко рокли и боти, които взех спонтанно. Ризката на точки е дълга до над коляното и е супер нежна. С дънки, скини панталон или клин, е чудесна за пролетно време и нямам търпение да я нося.


         Ина не можа да се спре, след като й казах че червената рокля от коледния колет не е моята. Веднага тръгна да обикаля и търси нещо ново. Показа ми няколко и предвид любовта ми към малиненото и лилавото, е ясно защо се спрях на тях. И двете рокли с пуловера са от Mango. Казах й, че пиша заслужена 6-ца този път. 



         Тази рокличка е къса и за високи дами, не е подходяща според мен, освен ако не я носят с клин. Аз съм 1,55 и с чоропогащник ще я слагам без проблем. Изглежда кофти сега като е смачкана, но облечена и изгладена, е страхотна! А и лилавото ще е актуалния цвят тази година според института Пантон.



           Пуловера ми изглеждаше странно предвид ширината и дължината му, но след като го облякох - всичко си дойде на мястото. Все едно е друга дреха. Заради перличките и детайлите на ръкавите, е доста интересен. Изобщо не е широк, каквито ми бяха притесненията. Не съм ги гладила, но ще ги пера. Затова моля да ме извините за неугледния им вид. :)

           Нямах подобен модел рокля с волани, може би и не бих обърнала такова внимание, но....  щом видях цвета - моя беше! От снимките я виждах по-убита малина, но като пристигна бях на седмото небе. Идеалната за любимите ми червила в тази гама.



          След прожекция в мола миналия месец, влезнах в HM набързо да разгледам. И излезнах с 2 рокли естествено. Цветната заради шарките и интересната комбинация от navy синьо с горчица, я взех. Скрива талията и разширява, но с колан стои добре. Светлосинята я видях на излизане, та се наложи да се върна отново в пробната. Материята й, признавам си е доста изкуствена и тънка. Особено от вътрешната страна си личи, че само леко да я закачите с нокът, ще пусне бримка иииии трябва да се внимава много. Но модела + точно това сивосиньо, просто ме плениха от първата секунда и я грабнах. Беше 25 лв, а другата 35.






          До Лидл ходя рядко и обикновено е когато ме грабне нещо от брошурата. Така беше и с двете рокли от снимката. Видях ги във вестника, отидох след работа и естествено малките номера от тази на цветята, ги нямаше вече. Взех 40 и ми е широка навсякъде, та ще нося да ми я свият. На райето обаче ми заспа. Очаквах да са от кофти материи, но бях приятно изненадана. Имат лека подплата, за да не прозират. Носих ги и преди да падне снега, смятам че за пролетта ще са страхотни предвид лекотата им.


         В инстаграм вече съм ви ги показвала облечени, та тук няма да има снимки.


           Тръгнах да търся пролетни обувки предвид топлото време, но знаете как е сега покрай намаленията. Струва си да се купуват боти и ботуши. Тези пробвах заедно с още едни, обаче ги взех предвид модела. Удобни са, но ме дразни че си вкарвам камъчета като вървя.


          Извинете за изцапаните подметки, но не можах да се сдържа. Исках да ви покажа колко са сладурски. За пръв път виждам подобни детайли.


         Последните месеци ми подариха тази ехмея и вид сукулент, та трябваше да си взема саксии или кашпи. Спрях се на тези керамичните в Home Max. Знаете че съм голям фен на ментата и тюркоаза, а и за бялата ми спалня исках нещо такова.
          

           Не знам защо изведнъж реших че ми трябват подобни панери/кутии за козметиката в скрина и се сдобих с по 2 броя от всяка. Лошо е когато jysk ти е на 2 кречки. Черните са ми за парфюмите, а белите за останалата. Вършат чудесна работа за организиране и са стабилни. Има по-малки и по-големи, в сиво.



          Вместо да ровя като луда и да не виждам най-отзад какво има, с едно дръпване ще ми е ясно всичко. Белите сега са намалени на 6 лв (този размер), а черните на 8,80.



          Лошото е, че на парфюмите им е тясно и с тях, но поне ще ги вадя по-лесно. Та си мисля за този скрин. Засега удържам фронта, за да не ме изгонят вече. Баща ми каза, че цялата спалня е в шкафове и категорично ми отказа да сглобява нов преди няколко месеца. Но да, ако спра да трупам ще е ок положението. :D


         За финал - няколко аксесоара за коса. Ластика с пандела едва ли ще нося навън или поне засега не планирам, но не е като диадемите с ушите, та е възможно. :)


           Скромно или не, но от сърце. :D Сега съм в търсене на някакъв серум. Не мога да реша какво точно искам. Или цената, или състава не ми харесва. Спряла съм се на тези за момента: Natural cosmetics или Alteya Organics роза и жасмин, а може и този, но чакам да привърши моя и да поръчам. Държа на хубав състав, а не на алкохол и консерванти. Ще го ползвам всеки ден, затова мога да си позволя да не съдържа химия.
          Ако имате въпроси за конкретен продукт и искате да прочетете повече за него, ще се постарая в най-скоро време да му направя ревю. Споделете ми какво си купихте вие в началото на 2018-та година?