събота, 4 юни 2016 г.

Rimmel Wake me up Foundation 100 Ivory

      Rimmel е дрогерийна марка, но с добри за цената си продукти и особено фдт, коректори, моливи за очи/устни и червила. Не мога да кажа, че съм пробвала много и въпреки това, впечатленията ми са изцяло положителни. Не бях пробвала техен фдт и през март месец ми се отдаде възможност да взема един от коментираните и харесвани, а именно Wake me up.


      Стабилна стъклена опаковка с удобна помпичка, която изкарва желаното от вас количество, в зависимост от това дали натиснете докрай или не. Оранжевия цвят е чудесен избор за името на продукта и много свеж. Наистина ви събужда като го погледнете. :)


        Фдт е с лека формула и покривност, можете да постигнете до средна с повече количество. Текстурата му е кремообразна, но не е прекалено гъст и се разнася лесно и бързо. Има лек аромат, който не се усеща почти. Цената му е около 15 лв.


         Завършека му е сочен, без пудра не може или поне аз. Моята кожа през този сезон е нормална към комбинирана. Нанасям го в 7,30 сутрин и към обяд, около 12-13 ч. вече носа и в зоната на челото ,ми е лъснало. Ако съм ползвала Shine Killer-a на Аура, с нея издържа прилично и повече, но с по-лека не. И не топлото време вече е причината за бързото омазняване, защото го нося от началото на март месец, а тогава температурите бяха много по-ниски и имах същите впечатления.


          Успява да покрие леки червенини, да изравни тена и да придаде свежест, живот на тена. Лицето е озарено. Има фини частички в продукта, но на лице те не се забелязват. Самият финиш създава такова впечатление. Наистина стои естествено, но макар и най-светлия, Ivory според мен е прекалено тъмен за много бели кожи. Направо бих казала жълт, дори на мен. Аз съм със светла, но не порцеланова кожа (с жълт подтон).


         Доста икономичен продукт е. Това количество от около пръст и половина съм свалила за тези три месеца, така че ще стигне за дълго време. Нанасям по 2 помпички. Частичките не можах да хвана много, но погледнете в магазин, ако сте решили да го купувате.


        Ако трябва да съм честна, бих преглътнала лъсването, защото с по-силно матираща пудра мога да го овладея. Забелязах обаче, че ми излизат пъпки от този фдт. В началото си мислех, че си втълпявам. И отложих тази публикация с месец, в който продължих да го подлагам на тест. Докато вчера сутринта не се събудих с много приятно изчистено лице, последната половин година ми излизат често пъпки и бях супер щастлива. Направих снимки за "преди" и се гримирах както обикновено. До обяд вече имах ужасна пъпка от едната страна на носа, която не можех да ликвидирам. Опитах няколко пъти да я стисна, но не излизаше нищо от нея. А е надута и при допир с нокът боли малко. Толкова се мъчих и вкъщи, че направих дупка и пак стоеше. Освен нея, обаче имах и леко избило на едната буза, както и на брадичката. И вече ми се затвърди мнението, че няма от какво друго да е, освен от Wake me up. Под него имах от балсама на Nivea и едва ли е от него, защото предния ден бях го нанесла отново като база. Но не смятам да продължавам с експериментите с фдт и да го дам на някой. Явно някоя съставка не ми понася.



     Имах желание да пробвам Match Perfection, но формулата на новия била сменена с по-лека и "неустойчива", та не знам дали бих го купила. По-скоро дълготрайния мисля, но след опита ми с този, ще помисля много преди да го взема.


петък, 3 юни 2016 г.

Gosh Professional Art Brushes

      На българския пазар, преди 7-8 години, нямаше почти никакви марки, които предлагат четки за грим. Дори в продавалник се срещаха рядко китайски комплекти. Който е търсил, веднага ще се сети колко трудно беше да се открие каквото и да било. Не си спомням по какъв начин, но мисля че приятелката която ми купи въпросните две четки на Gosh, ме снабдяваше с информация за бюджетни качествени продукти и това бяха едни от първите в колекцията ми.  
    

     Марката е датска, за който не я е чувал. Според мен имат качествени продукти, но аз лично декоративна козметика не съм виждала да не кажа никога в магазини. Много им е слабо предлагането. Откривала съм само балсами за тяло, ролки и душ гелове. Но друго изобщо! Да не се отплесвам, а да карам по същество. Четките имам от 7 пълни години. И предполагам ви е ясно от снимките и изтърканите дръжки и надписи колко са ползвани. Бяха опаковани в наелонови пакетчета. Косъма им е 100 % естествен конски. Не се разперват при пране, както някои други четки с естествен косъм и да стърчат. Стоят стегнати и "прибрани". На допир са като коприна. Толкова са меки.


        И двете четки не са загубили нито един косъм досега! Нито формата им се е променила. Единствено поражения има по покритието на дръжките, но за толкова дълга употреба и цената от 12-13 лв за бройка, е безумно да го смятам за недостатък. Надписите на четките на MAC се изтриват за месеци, а струват няколко пъти повече.


        Плоската четка е стандартна пухкава за нанасяне на основен цвят на подвижния клепач. Много добре нанася и прахообразни, и пресовани сенки. Не ги разпрашва допълнително. Няма нужда от преливане на цветовете, ако ползвам 2-3, а директно полагам един след друг и сякаш сама се справя с това. Супер мека и нежна е към кожата. Никакви раздразнения не усещам. Големината на главата й е точната. Има я тук.


        Заоблената е логично за сгъвката и нанасяне на тъмен цвят. За преливки не става. В началото съм я ползвала за това, но и тогава грима ми беше пълна скръб. Прекалено плътна е за да направи безупречен резултата. Просто качва тъмния цвят на костта, а не го изсветлява. Но това не я прави лоша. Напротив. Тя също е много мекичка, Мога да я ползвам и за нанасяне на цвят под долните мигли, ако не искам прецизно очертаване. Нея я има в същия сайт, за който ви оставих линк към плоската - цък.


        Като заключение мога да кажа, че съм изключително доволна и от двете четки и макар да наблягам на любимите ми Zoeva вече, тези продължавам да ползвам. Особено плоската, честичко я експлоатирам. А и никога не е излишна шейдър четка. Като бюджетно предложение и на двете, мога да насоча вниманието ви към тези на Аура - те струват между 4 и 6 лв и косъма им също изглежда супер. Това е малката плоска, с която можете да нанасяте ярки или цветове като акцент, а другата е двойна. Разглеждах ги обстойно наскоро и си струват, ако тепърва прохождате или пък искате хубави основни бюджетни четки за сенки. Тази и тази на Импала също са чудесни и още по-евтини. Аз си купих скоро разнасящата им и не е никак лоша. Щракнах ги и една до друга в Ивис, откъдето се вижда и разликата в големината между тях и Aura.





четвъртък, 2 юни 2016 г.

Neon marble nails

     За поредна година, един от първите ми летни маникюри е с любим яркорозов цвят, а именно Models Own Bubblegum. Това е от онези лакове, които не пропускам да нося поне веднъж всяка година по това време. Вече почти съм презполовила шишенцето, а за мен може да се каже, че е цяло постижение предвид наличните количества. Разкошен цвят! Перфектен е на 2 слоя.

           Стикерите са отново от Born Pretty Store, от които смятам да поръчам и други шарки в неонови цветове. Стоят жестоко! Ето ги тук.









сряда, 1 юни 2016 г.

Mosaic nails





                                                              Водни стикери - тук

                                               Ados Extra Long Lasting 548
                                                 Pastel Limited edition 308 




вторник, 31 май 2016 г.

Празни опаковки - април и май

       Миналият месец не бях изразходила нито един продукт до край и затова пропуснах поста Empties, но този натрупах достатъчно боклук и нямам търпение да го изхвърля. Стремя се да изразходвам най-вече мазила и да намалят запасите, за да имам място за нови придобивки. :)


        Ексфолиант Discover Parisian Delight и като цяло някой друг от тази серия не бих купила никога повече. Нито като скраб, нито като душ гел върши добра работа. И аромата след изполиване от кожата не остава. Свърши за 6-7 пъти, което е супер неикономично.
         Balea Reinigungs Ol ми стана любим продукт за почистване на грима. В поста за него ви бях споделила, че мирише на обикновено олио и това не ме кефеше в началото, но в последствие свикнах с него и почти спрях да го усещам. Мислех че ще е неикономично в сравнение с Silky Cleansing-a на The Body Shop, но се оказа обратното. Ползвам го от октомври и интензивно от 3 месеца, ето че стигна за близо 6-7 месеца. Не изсушава кожата, почиства добре грима (нужен ми е тампон с мицеларна вода за спиралата само) и не щипе на очите. Кофти е, че не го внесоха тук и вече е спрян или ще го спират от продажба. Любимката ми Petra (adjusting beauty) се запаси с 3 опаковки дори. Тук можете да прочетете и сравнение между него и олиото на Lierac.


        Avon Naturals Celandine and Spring Water Cleanser Gel почистваше изключително добре и ухаеше сякаш на цитруси, но всъщност celandine е цвете. Освежава и го ползвах сутрин преди дневната грижа. Така зверски обаче люти на очите, че не бих го купила никога отново и по тази причина не го ползвах за грим.


        Мултифункционалният крем Essentials с бадем не беше лош. Много добре хидратираше и подхранваше, аромата му на сладък бадем с лека горчива нотка ми допадна. Постоянния наплив на лимитки обаче не би ме накарало да потърся от линият нещо като цяло. Изразходих го за ръце и тяло, защото ми идва тежък за лицето вече.
        Yves Rocher Blackberry Body Lotion харесах много, типично за всички други продукти за тяло на марката, които съм пробвала. Добре хидратира кожата, не оставя филм, ухаеше на сладки, захаросани къпини и текстурата му беше много приятна за употреба. Винаги си поддържам поне по един лосион на Yves Rocher в шкафа, защото са ми любими! Какаовото масло на Balea е твърдо и доста мазничко, но пък за суха кожа и през зимата е перфектно. Чудесно бюджетно попадение, което може да се мери с маслата на The Body Shop.

         Харесвам водите за уста на Лидл, защото почистват зъбите до скърцане, но следващия път бих си взела зелената или тъмносинята. Тази не ми е достатъчно парлива и освежаваща.


         Пастата на Аквафреш High Definition HD може да се каже, че избелва малко и прави идея по-бели зъбите, но само докато я ползвате. Аз не пия кафе и вино, не пуша и все пак ефекта й не се запазва за дълго. Тези конци на Astera ги бях взела за чантата. Имала съм такива и на марката на DM Dontodent. Те вършеха същата работа. Като сте в движение са идеални.

         Мостричката на на Nashi Argan Shampoo ми дадоха в салона, от който си взех олиото за краища. Мирише страхотно - на различна комбинация от масла (арганово, моринга), какъвто е и аромата на повечето терапии с арган, като еликсира на Орофлуидо напр. Топло и сладникаво. Текстурата му не е като на нормалния шампоан, а прилича на олио. Не се и пени обилно както повечето шампоани, но добре измива и хидратира косата. Не утежнява или омазнява. Придава й блясък и мекота, гладка е, но не бих казала че е нещо уникално и да си заслужава цената от около 20-25 лв за 250 мл опаковка. Тестера стига за 2 сапунисвания на косата.



         Rubelia Argan Oil Nourishing Hair Oil не върши никаква работа за мен. Ако сложа малко нищо, ако прекаля пък краищата е възможно да станат на клечки. Изхвърлям го половино, защото няма смисъл да се мажа с нещо толкова безмислено. За сметка на това пък терапията на Revlon Uniq One се оказа доста сполучлив продукт и определено бих я купила отново. Ухае разкошно ориенталско. И наистина може да се каже, че ако не 10 в 1, то поне е 7 в 1. Прави онова, което обещава и не се налага да ползвате по 3 различни мазила след баня. Имам кокосовия вариант в пълен размер и го обожавам.
     

       Avon Naturals Winter Nourishment шампон и балсам с круша и ванилия са зимната лимитка от тази Коледа, но изобщо не съм впечатлена и не бих си купила повече нищо от серията. Не утежняваше, но не придаваше обем и живот на косата. Само аромата им става.


         Маската с арганово масло и маслина на Linea Bio Argan & Olive също не ме впечатли и затова се отказах да пиша отделен пост за нея. Имаше големи хвалби, като за какаовата на Жая и я издирвах дълго време, но просто не усещам да прави нещо. Ухае супер готино и силно на сметанов сладолед с карамелен топинг и натрошени лешници, но само това й е хубавото. Пробвах я с няколко шампоана и нанасях обилно количество, на моменти като че ли косата ставаше идея по-мека, гладка и лъскава. Като цяло обаче ефекта й е нещо като нищо. Цената й в Елитис е 2,88 лв. За проба става, но не очаквайте кой знае какво.



        Текстурата й е като на гъст лосион, плътна и богата.




         Revlon Super Length - тази спирала в началото не ме впечатли. В последствие пък ми стана любима. Супер лесно и бързо я нанасях, издържа ми цял ден без грам да се размаже или да пада по бузите. Идеална е за забързаните сутрини. Разделя, удължава и леко извива миглите. Лесно се сваля и определено я препоръчвам, ако миглите ви не са прекалено къси и редки.


         Lancome Hypnose Volume Pret-a-porter - и от тази останах доволна. Не прави уау мигли, но подчертава естествените добре, издържа цял ден и ефекта за ежедневен грим с нея е задоволителен. Удължава, подрежда, извива леко и се сваля сравнително лесно. Категорично пълната цена за голямата опаковка не бих платила, но минитата са ок за проба.
         Estee Lauder Sumptuous Extreme я харесвам също, но отново 65 лв не давам за нея. Спирала като спирала. Удължава, разделя, придава обем и издържа цял ден без проблем.

          Oriflame Flamboyant Prive е мъжки парфюм и е страхотен за лятото. Морски аромат е, но не типичните, каквито сте свикнали да срещате по улиците. Има солена нотка, цитруси, оакмус и мускус в него. По-скоро е арктически (ледено) свеж парфюм. Няма развитие, обаче не е и с алкохолно начало. Много е добър за цената си.


         United Colors of Benetton Energy man бях купувала за баща ми преди 2-3 години за рождения ден. Съвсем случайно го видях и изобщо не съжалявам. Изпръска го за нула бройки, защото много му хареса. По-скоро е за млади момчета според носа ми, но явно и тук важи правилото, че годините не са предлог. Ухае на цитруси, анасон, има леко пиперлив вкус от боб тонка, а лавандулата му придават унисекс завършек. Хем е сочен и освежаващ, хем пачулито и ванилията го правят мек и сладък. И аз бих го носила с удоволствие.
         Ароматизатора за стая на Zippers Passion ползвах в машинката си на Glade и не очаквах, че ще издържи около месец. Плюс това миришеше супер наситено, подобно на ориенталските аромати. Буквално беше като парфюм, защото стаята е голяма, а се усещаше навсякъде и то наситено. Имайте предвид, ако си купувате и не обичате такива силни миризми.
       
         Avon Planet Spa Dead Sea Minerals ми е една от любимите маски за лице. Обожавам я за лятото, но и през студените месеци я ползвам. Чудесно освежава, почиства и ободрява. Изсушава ми леко кожата на бузите, но пък за порите ми около носа е идеална. И аромата е много отпускащ. Ще си я купя отново със сигурност.


         Nat Aura Pearls 20+ Deep Cleansing Face Mask е много добра за заздравяване на пъпки и несъвършенства. Кожата е супер освежена и ободрена, сияе буквално, но факта че е без консерванти и мирише на гранасяло, няма да ме накара да я купя отново.
         Clinique Moisture Surge Gel Creme & Overnight Mask ми харесаха, особено гел крема. Цената му обаче е висока и не знам дали бих го купила отново, може би в бъдеще.
          В сашето имах някаква маска под формата на крем корейска, не беше лоша сякаш. Но от веднъж няма как да кажа повече.
     

     
          Тези 2 чая на българската марка GT Premium са разочарование. Слагах по 2 пакетчета и пак едва миришеха. Нищо общо с Teekanne. Не ви ги препоръчвам изобщо.


        Bella Cotton са ми любимите тампони за почистване на грим. От почти година купувам тях. Има ги в Елитис, а в Лили си купих зимата пакет от 3 опаковки за 4 лв, което е на цената на 2. Сега съм с едни на Nivea и изобщо не ми харесват. Разделят се, въобще не са стегнати.
        Avene Cold Cream е един от най-добрите хидратиращи кремове, които съм ползвала. Подходящ е за цялото тяло. Много плътен и мазен, прилича на вазелин в тубичка (бяла е текстурата му), но толкова добре хидратира и подхранва кожата. Идеален е за зимата и много суха кожа. Особено за напукани ръце, е някакво спасение и ефекта се задържа цял ден след едно намазване. Бих се сдобила с него в пълен размер определено!


          Дневният крем с гардения и роза на Рефан е от по-луксозната им серия. Много сполучлив продукт е! Чудесна хидратация и подхранване. Бих си купила цяла опаковка и от него. Фдт на Lumene Hydra Drops Moisturizing Foundation по спомен ми хареса, но не мога да се сетя дали не ми идваше сочен финиша му. Иначе покритието му беше средно и идеално за моя вкус и нужди. Yves Rocher Triple Action Toned Thighs мисля че е антицелулитен крем/гел за бедра. От това саше не мога да каже нищо повече, освен хидратация.
          Ужасно много се оказаха празните опаковки този месец, надявам се следващия да не събера чак толкова и четенето да е по-приятно.