събота, 27 септември 2014 г.

Depend Holographic 2032 Denim Blue

    Лятото вече си отиде, а с това и желанието ми да нося светли, ярки цветове за маникюр. Но нали бях мързел и в "блогърски отпуск" около 3 седмици, а през това време си ги носех все още, сега си наваксвам пропуснатото и ви ги показвам.
     Преди 2 год. всички бяхме луднали по холограмите, а след като Катрин Арли затриха или по правилно е да кажа промениха техните с нова формула, която не прави хубава дъга, Depend реших да се правят на хитри и те. На пазара излезна цяла колекция, но отново не бе достатъчна и подходяща за блогърското око. Доста обрана и бледа в сравнение с някои наистина добри холограми. Нали съм алчна, купих 7 или 8 броя от всички 12,  а в последствие размених 6-те и си оставих 2. (Имам още 1, но той е от старите и си заслужава. Него ще ви показвам нататък.) Единият го оставих в оригинал, а 2032 след едно носене промених. В моя случай потъмних е правилната дума. Всъщност съфорумка ми го забърка към лилавосин, защото реалният цвят на Denim Blue не ме кефеше достатъчно. Някак бледнееше. Ето го тук.


    Добре, че направих снимки в слънчеви дни, сега щеше да е непосилно да го хвана. Няма грам такова.
    Забравих вече с кой точно лак ми беше забъркан, но със сигурност е тъмнолилав шимър, покривен на един слой! Новият холограм 2032 обаче си иска 2 за пълна покривност. Нанася се много лесно и съхне бързо, да не кажа че и без топ лак може.



    Недостатъка е, че не е особено траен и бързо лъсват върховете, но пък наситения цвят и комплиментите, които получих за него, явно си заслужава и трябва да му простя. Носих го около 2 седмици за педикюр, от доста време не бях комбинирала с маникюр. Там първо нанесох само веднъж, а след няколко дни сложих още един слой. Издържа прилично и съм доволна. Не обичам да сменям лака често, защото ме мързи да се сгъвам. :)



    В заключение мога да кажа, че са хубави холограмите, но не заслужават реално 5-6 лв за това миниатюрно количество. Има доста по-красиви и с изразена дъга, напр. на Color Club.
    А вие харесвате ли и носите ли холограмни лакове? :)

петък, 26 септември 2014 г.

Golden Rose Matte Velvet Nail Lacquer 105

    Не съм фен на матовия маникюр, защото харесвам повече крем или шимър завършек, затова и не се сдобих с Golden Rose Matte Velvet 105, макар много да ми допадна точно този нюанс на зеленото. Приятелка обаче си го взе и успях поне да видя дали съм изпуснала много. Тествах го, дори първоначално писах в публикацията, че показвам заради цвета.... покрай наводнението беше единствения хубав при мен и си казах ще го слагам. Стори ми се много по-красив от преди това.



    Не го оставих матов обаче, а му сложих слой Poshe. Издържа 5 дни плътно и го свалих на 6-я с минимални забележки. Не повярвах, че може да издържи толкова и се оказа идеален за положението, в което бях тогава.



    Никак не е лош между другото, интересен зеленикав цвят. Очудващо аз нямам такъв в колекцията си, а съм голяма сврака щом стане въпрос за зелено. Освен това е и само на един слой на долните снимки. Изсъхна сигурно за минута или 2 максимум.




    Ако търсите ефектен матов лак и харесвате зелено, дайте шанс на GR Matte Velvet 105. ;)
Цената му е около 3 лв.


четвъртък, 25 септември 2014 г.

Gosh Velvet Touch Foundation Primer Anti-wrinkle

   От край време искам да направя грима си по-дълготраен или по-точно да ми издържа повече в зоната около носа. Главно заради очилата там ми се "размива" и изтрива, особено когато е по-топло. А и някак исках цялостно лицето ми да изглежда свежо през целия ден, защото понякога се налага да съм от сутрин до вечер с грим и нямам време за подновяване и корекции.
Преди години, приятелка си купи от силиконовата база на марката (тази) и ми изпрати малко от нея да пробвам. Усещането е същото като тази с кайсия за фини линии, доколкото си спомням или поне доста сходно. Разликата е в цвета или поне за мен. Е, вероятно и в съставките, но не съм ги проучвала.
    Истината е, че правят лицето много меко, като кадифе буквално. Адски готина е текстурата, прилича ми на този -> матиращ фдт на Лореал, който е под формата на мус. Супер лека и "въздушна". Обаче не ми допада, че в същото време стои някак хлъзгаво и правят нанасянето на фдт по-трудно или поне аз изпитвам трудност. Вместо да залепне добре всичко, лицето ми сякаш стои влажно и имам чувството, че грима издържа по-малко.
    В никакъв случай не обвинявам базата. Проблема ми се струва е в липсата на бръчки и все още сравнително хубавата, гладка моя кожа. Може би след време, когато се нуждая от повече хидратация и имам какво да "запълвам", би ми свършила работа. Засега обаче не мога да кажа "помага" и си върши работата.



    Помпичката и опаковката са удобни за употреба. Излиза малко количество и не е нужно да внимавате как натискате, което за разлика не мога да кажа за мицеларната вода на Mixa.



     Прозрачния флакон също е плюс и виждате колко ви остава. Лек е, подходящ за пренасяне.
     Количеството е стандартните 30 мл. Цена - около 23 лв.
     Тук е момента да спомена, че миналата година пробвах и тази база на L'oreal Lumi Magique.
Тя също не ми допадна. Много течна, почти като вода. Беше и с блестящи частици, а аромата направо химически. Не усещах разлика, когато съм с нея. Затова и нея разкара.
     Общо взето за момента съм спряла с пробите и експериментите с бази. Един нормален крем за лице ми е напълно достатъчен и ще си карам с него под фдт или бб кремове.
     

сряда, 24 септември 2014 г.

Kiko Magnetic Nail Lacquer 705

     До ден днешен какви ли лакове не излезнаха на мода, но най-много брандовете спечелиха от пясъците според мен. След тях никоя колекция и цвят не успя да задържи интереса или поне засега. Преди 2 години хит бяха магнитните, които "изчезнаха от хоризонта". Аз също ги бях позабравила, но последният месец сякаш се осмирих и започнах да ползвам, пробвам нови (неслагани до момента) лакове. Предните 2 години бяха лудост. Постоянно поръчвах, получавах от приятелка от чужбина и в следствие на това натрупах огромно количество. Сега съм решила само да се наслаждавам на красотите. :)
     Kiko Magnetic 705 имам отдавна, но все не му идваше реда. Намерих време и надвих мързела да се "омагнитя" миналата седмица и се харесах. Очудващо, защото свикнах с пясъците и сега се опитвам да се върна и към нормалните лакове. Имам много красиви и не искам да застояват. Мисля че успявам, няма ги балоните и към пясък не посягам. Наситих им се.
    Цвета на 705 е тъмносин с уклон към зелено. Не мога всъщност да определя точния, но на снимките го виждам реален аз. Шарките ги направих с магнит от Голдън Роуз, първият който пуснаха. Разтръсквате лака, за да има навсякъде от магнитните частици и нанасяте плътен слой. Веднага хващате магнита и доближавате като внимавате да не залепите за нокътя и да оплескате положението. :) Шарките стават за секунди.



     Не препоръчвам като задължително топ лак, защото дори час след като се направих, се поразмазаха леко на 1-2 пръста шарките. Естествено няма да е много траен резултата, но става бързо и на следващия ден отново можете да се лакирате, ако не ви хване мързела. :)
    Нямах никакъв проблем със съхненето и за първи път на едната ръка останах без топ, след като видях че няма нужда от такъв. За 10 минути максимум бях готова с маникюра и можех да правя всичко.
    Цената му бепе 4,90 евро тогава (редовна), а в момента са на 1 евро. Нямат търсене и нормално, а и 10 лв не струват реално със сигурност.

вторник, 23 септември 2014 г.

Avon Nailwear Pro "Aqua Fantasy"

     Имам навика да купувам нещо и то да застоява с години преди да го сложа. Това важи с пълна сила за лаковете. Така се случи и с "Aqua Fantasy". Все не стигах до него заради други или пък ми се носеха по-различни като финиш и цветове лакове. Миналата седмица обаче случайно реших да го сложа.
     Много хубава спокойна мента е "Aqua Fantasy". Има суперфин бял шимър, който се забелязва само погледнат отблизо или на силно слънце. В шишенцето може да изглежда перлен на някои от вас, но всъщност няма нищо общо с типичните перлени лакове, които ние лакоманите намираме за бабешки. Според мен е подходяща за всички сезони. Не е нито ярка, нито пък убита. Добре стои на бяла ръка с малко тен. :)


     Очаквах нанасянето да не е от най-добрите, но сгреших. Никакви проблеми нямах и с два нормални слоя си покри. Четката е удобна и лесно направих овала. Балони също не ми се появиха, което е супер.

    Относно съхненето - не мога да кажа колко време ще ви е нужно самостоятелно, но с бързосъхнещ топ до 15 минути сте готови.


    Трайност - при мен два дни и на третия свалих с нормални следи от носене и тук там чукнато връхче/ъгълче.



      С 2 думи: доволна съм от Aqua Fantasy и ще си го нося.
      Цената на лаковете на Avon е около 4-5 лв при намаление, но тази серия вече мисля е подменена и има нови цветове. Ако не се лъжа новите се водят "gel effect". 
 
                          * тук вече е с Poshe Dry Fast Top Coat



понеделник, 22 септември 2014 г.

Flormar Sugar Candy SC09 Sugar Plum

     Sugar Candy е една от последните колекции на турската марка Flormar, която съдържа 10 цвята. Всички са блестящи, с едър шимър и като се замисля наистина напомнят на бонбони. :)
Повечето обаче, доколкото успях да разгледам наживо са с т.нар. sheer консистенция, т.е. непокривни или поне прозират на дълги нокти. Има и няколко по-тъмни, които не са ефекти и могат да се носят самостоятелно. На тези суочове изглеждат нормално всички, но по-светлите и розовите особено, за мен откровено са подходящи като ефект.
    Много исках да взема номер 7, който изобщо не е лилав, както изглежда навсякъде. Меден кафеникав цвят е със златисти и лилави частички. Не знаех обаче как ще стои на ръката ми и затова не рискувах. Избрах си SC09 Sugar Plum, който е тъмнолилав. Един от любимите мои цветове, а и подходящ за следващите 2 сезона.



    Нанася се сравнително лесно, като е идея по-гъст от нормалното и го има онова свличане на моменти, ако не сте внимателни и решите да повторите с четката на току що лакираното място. Като цяло нямах проблеми. Балони и точене също. Сполучлив се оказа с 2 думи.


     Четката му е като на останалите лакове на марката, които са в същите шишенца.
     За трайност напоследък не мога да говоря, защото ми се цепят ноктите. Като имате предвид обаче, че стоях доста време във вода за ден имаше мнооого леко ожулени връхчета. Мисля, че при здрав маникюр би издържал прилично 3-4 дни.


     Както се вижда, 11 мл е, цената навсякъде където го видях беше 4,95 лири. (1 лира ~ 0,70 лв)
     Има хубав блясък и самостоятелно, но за да изпъкнат частиците, ви е необходим един слой плътен топ лак. Аз знаете ползвам Poshe Dry Fast Top Coat. Виждате какъв стъклен блясък прави. :)

неделя, 21 септември 2014 г.

Essence Superfine eyeliner pen & 3D eyeshadow 09 Irresistible Chocolates

     Преди 2 дни Тея сподели за промоцията на новата спирала Lash Princes Volume Mascara на Essence в ДМ, която върви в комплект с любимата й очна линия и аз реших, че е същата като моята, но снощи видях че греша. Последните няколко пъти обаче, не ползвам любимия си молив Supershock на Avon за очна линия, а именно Superfine eyeliner pen и останах много доволна. Правих и грим, за да пробвам новите червила Avon Ultra Color Bold, затова вчера направих снимки на продуктите и днес ще ви разкажа за тях. Няма какво повече да отлагам, щом препоръчах на позната и ми сподели тези дни, че също е доволна.
     Сенките пък вчера ви ги показах като нова придобивка, подарък са ми. Не бях ползвала от години сенки от редовния асортимент на Essence и бяха подходящи за тъмни устни. Спретнах един бърз грим и с тях. :)


     Essence Superfine eyeliner pen е с удобен, тънък писец и прави линиите лесно, като могат да са по-тънички и със средна дебелина.


    Аз харесвам точно с нормална и затова повтарям малко след първия слой, за да удебеля и коригирам, ако съм кривнала някъде. Пигмента е наситен, но не е катранено черен.


        Нали козметиката на марката е насочена към момичета, мисля че е идеална за тях. :-) Трайността й обаче е много добра. Вчера докато направя една линийка за суоча и до 2 минути да оставя всичко, за да се измия, вече беше засъхнала и с вода, течен сапун + яко търкане не успя да падне. (Това да не ви притеснява, работи се супер лесно и да сгрешите, се коригира. Щом аз, която за първи път ползвам от 7-8 год. такъв тип се справих...). Нарочно не взех тампон с мицеларна вода, с който свалям без проблем грима си, няма го онова размазване като при Супершок молива и оставих така снощи:


    От тогава съм измила поне 6-7 пъти ръцете си и стои още една бледа линия, което затвърждава мнението ми за дълготрайност. 



    Не очаквах такова качество и ако не бяха ми я подарили, едва ли щях да й обърна внимание или да си я купя. Както казах предпочитам очната ми линия да е със средна дебелина, а тези с писец обикновено са за фини и едва видими. :D Спечели ме и може би занапред ще я поддържам.
    Има и един недостатък или поне при мен - когато гримирам едното око и премина към другото, точно преди опашката сякаш свършва пигмента и се налага да затворя за малко и оставя наклонена надолу. След това си е пак като нова. Но това не ме притеснява, затова си я ползвам доста често. Цената й е 5,49 лв.

     Essence 3D Eyeshadow 09 irresistible chocolates са в светли, ежедневни цветове. Единият е бежов (на окото бие на шампанско), а другият кафяв. Идеални са за ученички или жени, които предпочитат лекия и ненатрапчив грим. В същото време нямат много умения и подходящи материали за работа, разбирайте четки. Преливат се лесно.



    Изглеждат мазни, но се ронят и трябва да внимавате при нанасяне. Нанасяйки тъмният цвят, паднаха доста прашинки по скулите ми. Може би трябва първо да гримирате очите, а не като мен лицето, но пусти навици.... Задължително използвайте база, защото без нея ето каква е пигментираността им:


    Аз сложих на клепача от NYX HD Eyeshadow Base.


      Гримирах се около обяд и до вечерта сенките не се събраха, но леко избледняха и видимо си личеше, че не е току що направен грима. Но за аудиторията, за която са предназначени и ценовия им клас, са ок. Макар за същите пари да могат да се намерят и по-хубави. Например с още 2 лв отгоре можете да купите 2 единички на Флормар, но това е друга тема. :)
     Струват 6,20 и има разнообразие, моите виждам липсват. Вероятно при смяната на асортимента са отпаднали и на тяхно място има нов цвят.
     Опаковката е стандартната кръгла. Не знам дали е стабилна, т.к. не съм я пренасяла досега в чанта при пътуване.



    Общо взето съм доволна от двата продукта като препоръчвам очната линия най-вече!



                * червило - Avon Ultra Color Bold "Bold Bordeaux"