събота, 26 май 2018 г.

Zoeva Offline Brush set

          Offline колекцията излезе през есента на 2017-та и разбира се, още щом видях ментовия цвят, нямаше как да не поискам сета с четки. Палитрата не ми беше толкова интересна и я пропуснах. По време на черния петък имаше 30 % намаление и тогава всъщност поръчах комплекта.


        Пристига в твърда наелонова кутия и 4-те четки в обикновен целофанов плик. Досега не бях купувала комплект, а все единични, но дори и отделните от Rose Golden вече не са в готините наелонови "кейсове" с ципче, а в картонени кутии. Аз така или иначе не ги съхранявам в тях, но за пътуване бяха удобни.


          128 Cream cheek е четка за нанасяне на кремообразни ружове основно, заради таклоновия си косъм. Аз си я ползвам за пресовани, поради факта че имам само 1-2 от другите. Справя се чудесно и с тях. Нито разпрашва повече или пък да прави петна. Разликата е, че класическата 126 е по-пухкава и нанася ефирно, може да напластява. Тази пък отнема по-лесно от печените формули. И двете си имат плюсове. Все пак с естествения косъм ми допада идея повече, но определено и тази ще си използвам с удоволствие.
        134 Luxe Powder Fusion е предназначена за контур, каквото и да значи това, за сетване на хайлайтър и за преливане на сенки. На мен лично ми е удобна само за нанасяне на хайлайт. Мога да си фиксирам и пудрата под очите, но ми е малка и рехава по-скоро. За контур и сенки не я виждам.    


         231 Luxe petit crease е подобна на пенсил за мен. Идея по-голяма е. За прецизно нанасяне на тъмен цвят в сгъвката е идеална, и за подчертаване при долните мигли.


       234 Luxe Smoky shader е класическа плоска четка. Имам "стандартната" 234 и двете се различават по косъма. Luxe е с по-гладък, лъскав и според мен не отнема достатъчно за едно нанасяне на основния цвят. Аз лично трябва да повторя и потретя понякога, за да е наситен. Другата е по-пухкава сякаш и отнема повече от рефила. След 3 години обаче, макар и правилната поддръжка, започна да позеленява при металната част и косъма вече е сив. Това не пречи да продължава да си върши работата, но ще дойде време за "брак" скоро.
        Като цяло съм доволна от Offline комплекта, макар да не са универсални и всяка четка да има само едно предназначение или поне за мен. Редовната цена от 46 евро не бих платила, но с намалението излиза прилично и не съжалявам че го купих.
         Ако сте решили да си купувате нови четки или да се оборудвате, за да се учите, бих ви препоръчала стандартните и да си подберете точните за вас. Комплектите излизат по-изгодно, но винаги има по 2-3, които няма да са ви полезни и от тази гледна точка, аз предпочитам да взема по единично.

петък, 25 май 2018 г.

Zoeva Rose Golden Edition Eye brushes

              Колекцията ми с четки на немската марка Zoeva се увеличава постоянно. В края на 2017-та прибавих две от серията "розово злато", а от миналата Коледа имах 228. Много съм доволна от всичко на Zoeva до момента и затова продължавам да си купувам други.


            228 Luxe Crease използвам за нанасяне на транзишън цвета или с други думи, онзи който помага за по-лесното преливане и служи като база. Ползвам я и когато съм нанесла най-тъмния нюанс, за да направя още по-плавни преливките и да няма резки граници. Удобна е и за под веждата, където изсветляваме и оформяме "чупката".


             227 Luxe Soft Definer е познатото копие на MAC 217, като разбира се не са напълно идентични. Вече имам една такава, но от класическата серия и я ползвам дори по-често от небеизвестната 217. Нямам никакви забележки откъм преливане. Главата й е по-разперена и голяма, но това не пречи да се справя отлично. Понякога нанасям и директно тъмния цвят в сгъвката с нея, като така едновременно преливам. Пухкава е и не боцка.
            225 Luxe Eye Blender се оказа голяма находка и откакто я открих, посягам към сходните ми четки много рядко и когато тя е мръсна. Толкова удобна и добра блендираща четка, с която хем да нанасям тъмен матов цвят в сгъвката, хем да го преливам перфектно и без усилия, не съм срещала. Перфектната големина, мекота на косъма и от трите - тази ми е любима! Още една бих си взела без да се замисля. Ако пътувам и не ми се носят други, с 225 бих направила грима си без нужда от други преливащи четки. Страхотна за придаване на дълбочина!


           Цената на всяка четка е 10,50 евро и определено ги оправдава!

сряда, 23 май 2018 г.

I/tems Scented Candles by Rozalina Burkova

            Когато за пръв път видях свещите I/tems и заваляха куп хвалебствия по техен адрес, заедно с "реклами" от съблогъри, си признавам че не бях положително настроена. А знаете колко досадно е, когато всички говорят за един и същ продукт едновременно и валят ревюта и постчета в instagram. Тази вълна не ме удари тогава, но интереса ми към тях се събуди, когато трябваше да подготвям коледните подаръци. Тогава си спомних, че имат с роза и реших да поръчам. За друга приятелка пък избрах небеизвестната "BLACK VANILLA".


            Разбира се, нямаше как да подаря нещо, което аз самата не съм тествала и така в кошницата се озова "MOON FLOWER". За да избегна доставката, поръчах и кибрита. Признавам си, че бях доста впечатлена, когато пратката пристигна. Опакована в плик с името на марката, а 2 от свещите бяха в кутия с лепенка с името и "знака" на авторката Розалина Буркова.



            А когато отворите кутията, няма как да не Ви направи впечатление и посланието от вътрешната страна на капака "The soul of your home...." - нещо толкова малко, което печели клиента от раз.


          "Консервите" са затворени доста стабилно. Сякаш са вакумирани. Първото отваряне беше трудно, озорих се докато успея. Но аромата ме накара да забравя за този "минус".



          ROSE е с най-нежния, чист, женствен и фин аромат на рози. Нищо общо с типичната българска роза и розовото масло. Но е много красив, много! Крехка, зелена и свежа е розата в него. Когато сутрин е погалена от капките роса и пъпките се пукат.
         MOON FLOWER пък е доста интересен с винтидж намека си. На мен много ми напомня на любимия L'instant EDP на Guerlain. Балсамест, леко подправков и дървесен, с бели цветя с наситен кремообразен завършек. Усеща си и "тъмното" в него, което се подразбира от описанието Dusk на кутията. Страхотен чувствен среднощен аромат.



           Не мога да не отбележа и рисунките по стикерите, които са в синхрон с аромата на всяка свещ. Помислено е за всичко. И цената на продукта, смея да твърдя, се оправдава напълно.
           Пробвала съм какви ли не свещи, но тези са с най-наситените, интересни и луксозни аромати. Огромен плюс е и факта, че горят изключително равномерно. Бях забравила моята запалена цяла вечер и сутринта (след 10 часа), я загасих с около 2 пръсти по-долу и восъка беше равен навсякъде. А мириса се усеща в цялата стая, която не е никак малка.




             Розата не мога да потвърдя колко осезаема е, трябва да питам притежателката, но факта че тя обожава аромата на това цвете и беше впечатлена, е показателен.


         Не че не харесвам ванилията, но често попадам на прекалено натрапчиви, изкуствени, сладки и типични за захарните изделия миризми, че до ден днешен не пожелах да си взема BLACK VANILLA. Но признавам, че е може би най-хубавата ванилия в козметичен продукт! Перфектно балансиран, от който не би ме заболяла глава и не би ми досадил. Наситен, но и чувствен. Тъмен, дълбок и опияняващ. Като хубав ликьор.


           Цената на кибрита за мен е прекалена, но предпочитам да взема него вместо да платя толкова за куриерската услуга. Моят си стои неизползван все още и вероятно ще го използвам, когато восъка ми наближи дъното.


          I/tems предлагат още няколко аромата от красивите свещи и ако вие обичате у дома да ухае на лукс, няма да съжалявате! Аз бих пробвала SANDALWOOD, UNDERWOOD, FIG LEAVES & NEROLI по-нататък. Доскоро струваха по 20 лв, вече са по 22 лв и въпреки това, си струват всяка стотинка.

вторник, 22 май 2018 г.

Wycon Sugar Effect 824

          Пясъчните лакове продължават да са ми големи помощници. А напоследък, както често съм изморена или нямам часове за маникюр, не си и помислям за други. За 5 минутки съм с нов цвят, което е голям плюс! Когато е и любим нюанса, насладата е пълна.


          Синьото ми е слабост от край време, затова и се прибрах с този разкош от Флоренция.


           Ненапразно това синьо е кралското. Богато, привличащо погледи и те пленява на мига.


          Когато съхне за броени минутки, и само един слой е достатъчен за наситен цвят, няма какво повече да искаш от лака. Всъщност.... може би трайност, но който не може да трае по седмица с един и същ, не би било проблем.


           При мен за ден лъсват връхчетата, но въпреки това е красив и няма да го ощетя с цяла единица, а с минус. Само ще му се любувам!