петък, 4 септември 2015 г.

Balea Paradise Beach Duschgel and Cabana Dream Bodylotion

      Paradise Beach & Cabana Dream са от лятната лимитирана колекция на Balea за 2015 г. Paradise Beach е единия душ гел от общо три, а лосионите са два. Другият е Tropical Sunshine. Както знаете всяка година Balea имат подобни летни колекции и винаги успяват да те накарат да си купиш по нещичко от тях. Струват по 2 лв, опаковките им са много весели и ароматите ужасно изкушаващи. Има още спрей за тяло, дезодорант и течен сапун. :)
      Миналото лято пропуснах, но това преди да е изтекло и да са се изчерпали количествата, реших да се подсигуря и грабнах душ гела с лосиона. Като започнем от опаковката, минем през аромата и накрая стигнем до ефекта от двата продукта, нямам никакви забележки.


     Нещото, което ме привлече най-много е аромата на душ гела. Имала съм много с подобен, тропически (плодов) аромат, но този мирише феноменално просто. Няколко пъти се връщах да го душа в магазина и накрая след няколко часова обиколка из Стара Загора, се върнах и го взех. Казвах си, че имам достатъчно, обаче на това нещо устоява ли се? Тц! Ако все още не сте си закупили нищо от тази колекция, то веднага се поправете!


     Paradise Beach ухае на ананас с кокос, но повече се усеща ананаса. Напомня ми и маракуя. Толкова вкусно и тропическо мирише, че се пренасям на някой екзотичен остров с коктейл в ръка. Веднага щом сложа на гъбата, цялата баня започва да ухае и от малко количество, се пени обилно. Мека и плътна е пяната. Почиства добре кожата, не изсушава и аромата се задържа при мен дори след като излезна. Текстурата му е наситено розова (ярка фуксия), прилича на цвета на опаковката и на душ крем, а не на обикновен душ гел. Мнооого ми допада. Втора седмица откакто съм го пренесла в банята, не спирам да го ползвам, Влюбена съм в този продукт!
      Cabana Dream мирише много по-леко и типичната екзотична нотка е по-слаба. Аромата е по-скоро балсамест, кремообразен с намек за праскова и маракуя. Текстурата е като на останалите лосиони на марката, бяла на цвят и доста течна, водниста. Само това не им харесвам в интерес на истината. Понякога като не внимавам е възможно да изцапам нещо около мен, но не е чак такава болка. :) Струва 3-3,50 лв. Много е икономичен. За жегите е достатъчно хидратиращ, но не оставя мазен филм, попива бързо и затова лятото обичам да ги ползвам.



     Приятелка си купи Bodyspray Tropical Sunshine и си го разделихме. Той е с манго и портокал, като е леко сладък аромата и за мен мангото е като това в серията на The Body Shop. Портокала обаче му придава тръпчивост и киселее, отнема от сладостта, така че със сигурност ще ви освежи. Не е особено траен, половин час след пръскане може да си сложите парфюм и да не се смесят. Той е като спрейовете Naturals (Avon). За освежаване и допълване на лосиона.


четвъртък, 3 септември 2015 г.

MAC Ocean Dip

    Ocean Dip е от колекция Surf baby за лято 2011 г. Тюркоазен крем е и със сив подтон. Цвета е типично летен, но не стандартния ярък цвят, какъвто си представят повечето от вас като чуят лято и тюркоаз. :) Въпреки това, не знам дали опаковката или нюха на цялата колекция, пазя си го много и ми е любим. Сдобих се с него от ибей преди 2-3 години за 29 лв, защото тук не се предлагаше.


     Няма да си кривя устата и да кажа, че е уникален цвят и няма заместител. От бюджетните марки със сигурност има. Плаща се за бранда, но понякога и от такива глезотии има нужда човек. Нали?


     Текстурата е ок. Не се точи на конци. Четката му е тънка, въпреки това аз нямам проблем с нанасянето. Покрива на 2 слоя, има си блясък, но с топ лак е по-добре и съхне по-бързо. С 2 думи лак като лак, само че в красива опаковка. Носи ми удоволствие и го нося всяко лято с голямо желание. Стана ми традиция да не пропускам да сложа поне по веднъж даден цвят. ;)




     Тази година не ми се оставаше само по него и ползвах лентичките, за да направя по-интересен маникюра си. Голяма играчка е, но си струваше цапането. Резултата е стилен и изпипан. Ползвах отново Models Own Beach Party и Iceberg White (Avon Gel Finish).


     Трайността му дори с гел топа на Essence не е особено голяма, т.е. не се е обелил, но връхчетата са поочукани вече. Въпреки това не си го давам и чакам с нетърпение следващото лято, за да го сложа отново.:)

сряда, 2 септември 2015 г.

Цветно предизвикателство - Седмица 3: Зелено

     Зеленото е цветът на природата. То уравновесява, дава сили за ново начало и надежда. Символизира живота и плодородието. Наред с добрите му качества, съществуват и лоши. Всички свързваме зеленото със завистта и жестокостта. Зелени са очите на Сатаната, на котката и на..... фаталната жена. Могат да ви изпепелят с поглед. Моите за щастие са сини, но пък зелената гама така добре ги подчертава, че не пропускам да се "позеленя" и да бъда "зла" от време на време. ;)



      Ако за първи път отваряте блога - в момента тече четири седмично предизвикателство под наслов Avon Color Challenge, в което всяка седмица е различен цвят. Можете да прочетете повече за него тук. За мен е трета и ще съм в зелено. Направих 2 комбинации, като едната е само с молив в зелено и златно, а другата със сенки.


     No.1 - Arabian Glow "Emerald" Eye liner pencil . Започнах със златното, в средата нанесох от зеленото и в ъгълчето от 24k gold eyeliner "Golden Brown.". Дуото "Emerald" не е лош молив, лесно се нанася, но не е кремообразен и мазен като Супершоците. За паднали клепачи обаче, определено има нужда от база, на мен ми се отпечата леко на костта. Бях поставила матовата основа на Zoeva и едва от светли телесни сенки, но не успях да направя бетон тази комбинация. Трябва да съм гримирала от-до очите. Цветовете са хубави и пигментирани. Златното е тип старо злато, към бронзово. При мен трайността е средна, в края на деня е избледнял и се е поизтрил на места.





       Зеленото е наситено и средно ярко, не се набива на очи, закачлив цвят е. :)




         Червилото е Indulgence "Peach Petunia", а ружа Milani Baked "Dolce Pink" + MAC Soft & Gentle. ;)


        No. 2 - Wet n'wild "Comfort Zone". Тази палитра ми е една от любимите в земни тонове, супер подходяща за ежедневен грим. Много са пигментирани сенките, лесно и бързо се работи с тях и са бетон!
   

       Lips - Avon Kiss n'go "Intimate" + Seventeen Metal Shine Lip Gloss 01 Pink


        За руж и контур ползвах NYX Taupe, Gabrini Terracotta Blush-on No.106, MAC Soft & Gentle.


      Вие обичате ли зелено? Не само в гримове, а като цяло. Какви асоциации ви навява? :)

вторник, 1 септември 2015 г.

August Haul

     Предния месец си обещах да не купувам нищо или поне да бъда много разумна в покупките през август и мисля че успях. Май много не си личи, ама за мен е постижение. :D Последните дни си набавих няколко оборотни продукта, без които всяка жена не може. Свършват или съм ги изразходила, затова и си ги взех. Не бях планувала да си купя 2 червила и руж при последните 2 шопинг тура, та и коректор, но си ги харесах.


      Ружа на Seventeen Natural Matte Silky Blusher 03 Cafe Au Lait ми прилича на NYX Taupe. Много е пигментиран, мек и страхотен за контур. От година поне искам да си взема руж на марката, но не можех да избера или не се застоявах особено пред щанда им в Елитис. В събота обаче спонтанно го реших и т.к. съм вманиачена по контура напоследък, си взех този матов студен кафяв цвят. Вече го пробвах и е страхотен! Много лесен за работа и стои естествено. 1 и 2 номер също са добри и универсални матови, но по-светли и ако търсите нещо не толкова тъмно като моето, си струва да се погледнат. Единичката е пепел от рози, а другия средно между 1 и 3. Имат интересни цветове определено. Тук можете да разгледате цялата палитра.
       Бях гримирана, но от тестера с пръст успях да сложа на скулата и разбера дали е за мен. За първи път тествам по този начин в магазин, неволята учи са казали и не са сбъркали. Та да го имате предвид, ако се чудите на някой руж като мен и нямате под ръка четка, както и място. :D




      Проблемните ми венци постоянно искат грижи и понеже синята ми вода за уста на Listerine свършва, исках да си взема някаква друга, за да разнообразявам. Има доста марки в Елитис, но след консултация с приятелка, си купих Sensodyne. Тя е за чувствителни венци. Не е толкова парлива като Listerine, но ще видим при по-продължителна употреба как ще се представи. След положителен отзив за хомеопатичната паста с анасон Astera, избелващата, миналата седмица си купих и нея. Бързо хабя такива продукти и по 1-2 нови, никога не са ми в повече. А и избелващата ми на Colgate, е към края си. Обичам да ползвам сутрин и вечер различни. Намалена е в ДМ в момента между другото, ако си търсите.


       Коректор исках и не исках да си взема. Имам 2 в момента, но ползвам почти само The One на Орифлейм, защото Fit me ми идва сух и по-покривен, отколкото ми се иска. Oще в началото на месеца се загледах по Wake me up на Rimmel, но понеже е с апликатор, не го взех. Есенс ми прави въртели и пасувах, но този на Golden Rose Liquid Concealer ми допадна като текстура. Изглежда лесен за работа и лек. Не съм чела никакви отзиви за него, съвсем случайно го видях и реших да пробвам. Загледах и пудрите им, защото имам нужда от обикновена фиксираща, но за момента се въздържах. А да, бях си набелязала така хвалената им очна линия Dipliner. След като моите 2 писалки са полусухи и едва докарвам хубави линии + цвят, нямаше начин да я пропусна вече. А и за 3,30 лв какво й се плаща....
     Интимния гел на seba med е сред добрите медицински и прежалих 14 лв. Ползвах на Nivea досега, но реших да разнообразя. Любими са ми ароматизаторите на Air Wick и тези Life Scents гледам от месеци, но не ми се даваха 8,30 за тях. В средата на месеца бяха намалени някои на 5,70 и не издържах. Единият взех на редовна цена, обаче не ми се чакаше повече. Мицеларната ми вода на Гарниер свършва и промоцията в ДМ в момента ми дойде тъкмо навреме. Струва 6,60 лв.


       За чайовете май не е нужно да казвам - видя ли някой изкушаващ и нов за мен, кутиите вкъщи се увеличават. Вече е препълнен шкафа, но пък обичам да пия различни и да имам богат избор сутрин. От зимата издирвах Teekanne Winterzeit и никъде го нямаше. Бях ангажирала и всичките са приятелки да ми го търсят, но накрая се принудих да ми го донесат от Германия. А покрай него и страхотния тропически Pina Colada. За съжаление в тукашния Lidl не се предлагат всички видове...Студения харесах много, но с вишна - този видях в метро и реших да пробвам, не е лош, но не ми е толкова вкусен. Bioselect е от marvi.bg
      Любимата на всички блогърки в момента Maybelline Lash Sensational, е намалена на 9 лв. този месец. Аз от миналия й се чудя, та си прибрах една за тест. А и имам само 3 спирали. :)
       Май никой все още не е споменавал новите червила на Maybelline, т.е. завърналите се отново на пазара Hydra Extreme. Преди години ги е имало, но са били спрени или поне тук. Последно време уж трудно се влияя от чужди мнения, обаче тук не сбърках. Много са добри червилата. Разкошно меки, пигментирани, цветовете са универсални и с изключение на ярки, има чудесни за работа, ежедневието и стилната жена. Препоръчвам да ги погледнете. Вече го носих няколко пъти и за 5,99 лв, са супер попадение! Аз си избрах нежно пепеляво розово 173 Windsor Rose. Ухае на млечен шоколад. Отчитам за голям пропуск в бг блог пространството липсата на каквото и да е ревю за тези прекрасни червила. :D


   
      Арома лампата си поръчах от marvi.bg в края на юли. Исках като последните със линичка и звездички, но като ми се обадиха за потвърждение и ми съобщиха, че липсват. :( A са сладки и ме хвана яд. * Покрай подаръка за приятелка за рождения й ден и аз да не се размина без нищо, си поръчах да ми пратят каквато арома лампа има с кутия чай. :D Заредили са ги и в Елитис тези изпарители между другото. Стоят при маслата на Rivana. В Старозагорския поне ги има, но бяха пообрани в събота.


      p2 Culture & Spirit 030 Impassioned е разкошно розово/червено пастелно червило. Стои подобно на фуксия върху устните ми. Страшно пигментирано и трайно е. Цвета ми допада ужасно много и вече съм го носила няколко пъти. Спокойно мога да издържа от сутрин до края на работния ден почти, без да подновявам. Изчезва в средата по малко единствено като съм яла. Страшен пропуск е, че нямаме p2 тук....



       В началото на месеца имаше промоция на червилата на Rimmel - Long Lasting, Kate Moss & Hydra Renew. Много исках някакво от последните и съжалявам малко, че не си взех In love with ginger, но явно съм нямала нужда от него. За сметка на това се прибрах с това красиво бордо 120 Cutting Edge от дълготрайна серия. Само то беше останало свястно от всички нюанси. :D Все още не съм го носила, не вярвам да ме разочарова.


       Скромно, последните 2-3 месеца не съм поръчвала почти нищо от каталозите. Oriflame ме заинтригуваха с нова, intense версия на червилата им The One 5-in-1 Colour Stylist. Избрах си 2 - ярка малина (Electric Crimson) и бордо (Berry Blast). Носих първото вече, много ми хареса. Пигментирано, ярко, трайно и не се събира.


     Шампоана ми за четки свърши и ми се щеше да разнообразя този път. Бях чела отдавна за този немски сапун на DM Weisse Kernseife, че почиства перфектно и си взех него. Да знаете, че не стои на щанда със сапуни. Добре че точно зареждаха и след като не го видях, попитах - похвалвам консултантка! Жената знаеше къде се намира. Оказа се, че е сапун за петна. Отидох с името на бележка, но се наложи да търся и снимка, за да ме разберат с точност. Огромен е, мисля че година поне няма да потърся друго средство за четките ми....
       Имах някакъв голям късмет - намерих си отново любимия пилинг с абълка и канела на Balea. Точно моят беше свършил. Толкова се зарадвах като го видях, че грам не се замислих. Явно е имало изостанали бройки. Пропуснах да го снимам заедно с обичайната паста на Bilka :D и един лак на p2, който вече ви показах наскоро. Но така става като не събирам всичко заедно....
      От миналото лято съм запалена по гривните с естествени камъни, но вече смятам да си нося наличните и с една коледна като наближат празниците, да приключа. Станаха ми 12 броя. Последно си направих тези двете.






       И на последно място един закъснял подарък за рождения ми ден. Моят сешоар прави въртели напоследък, затова и този ми дойде точно на време, сладурско опакован. :)



     Не козметичните ми придобивки са чифт дънки и 2 чифта сандали. Не нося дънки почти. Не са ми удобни и не се харесвам с такива, но приятелката ми с която обикалях в събота носи само потури и понякога нормални. В комплект с продавачките в магазина ме изнудиха да меря и се одобрих очудващо. От 2 години поне въздишах по boyfriend jeans и си ги купих. Смятам да ги нося с токчета. :D Ако сваля и още някой-друг килограм няма да е лошо де....


      Никога досега не съм купувала сандали в края на лятото, обаче в Mat Star имаше промоция: 2 чифта на цената на един и понеже отдавна исках елегантни черни, се сдобих с нови... а другите са тези - цък.


     И то вече стана време за есенни придобивки? :D

понеделник, 31 август 2015 г.

Празни опаковки - август

      Този месец имам сравнително малко "боклук". Изразходих продукти, които ползвам от месеци наред и съм доволна.


    Шампоана с мед и липа на All Nature отворих зимата, но като имам по 5 в банята и не мога да изразходя един за 2-3 месеца, колкото е нормално. Хареса ми обаче. Измива добре без да пресушава, косата е гладка, мека и има блясък. Пенеше се хубаво и ухаеше страхотно. Пак бих го взела заедно с крема за тяло, много обичам аромата на липа и мед. Олиото с лайка на The Body Shop ми допадна и то. Адски икономично е - ползвам го от половин година и имам още мъничко, но тези дни ще го свърша и изхвърля. Имам нова опаковка от него. Много ми харесва, че не изсушава кожата и е меко, нежно. Добре почиства.


       В кутийката от крем Alverde имах от маслото Balea с лешник (Bodybutter Nuss hazelnut). Много плътно и гъсто е, мазно и хидратира прекалено за лятото. Оставя филм и определено е за студеното, но пък ухае разкошно на шоколадова вафла с лешник. :D Приятелка ми отсипа от него, бих си го купила в пълен размер определено.
     Привърших втора опаковка от най-любимата ми пудра Essence Oz the Great and Powerful и съм малко нещастна, че ми остана още една. Ще трябва да си търся след това някакъв заместител. Фиксираше грима ми и придаваше свежест, блестящите частички са толкова фини, че лицето изглежда като фотошопнато. Цвета и е универсален. Мека е, но няма грам брашнян ефект. Не напразно ползвам почти само нея. Много икономична беше!


       Термозащитния спрей на Avon Protect Heat Protection го поддържам от години, но косата ми вече не е чак толкова пухкава и не усещам да прави кой знае какво. Пръскам заради защитатата. Имам нов от преди, но вече и олиата ми за краищата имат, затова и не мисля да го вземам отново.
      Обожавам скраба Pineapple yogurt на Master Chef's (Hristina Cosmetics). Прави кожата мека, почиства добре и мирише фантастично. Със сигурност ще си купя в бъдеще от другите аромати. И този пак бих взела. Достойни са като Рефанските ексфолианти. Струват около 8 лв.
      Exfoliating Facial Gel на Regal не е никак лош. Много обичах да си почиствам лицето с него сутрин. Хем не е с груби частици, хем почиства идея по-добре от обикновен гел и ухае свежо и ненатрапчиво на магнолия. За парите си върши работата.
       Шампоана Тео бебе ползвам за четките си. Доволна съм как измива, само тези за лице не успява да почисти от веднъж и се налага да повтарям, но го харесвам и някога пак вероятно ще си го взема. Дезодорантите Activelle на Орифлейм в началото много харесах, сега обаче имам чувството че не правят нищо и изразходя ли последната опаковка, няма да купя повече. Този уж е за чернобели дрехи, но не е ли изсъхнал, оставя бели ивици на тъмните.....


       Пастата за зъби Bilka Paradont Active и лакочистителя на Ebelin виждате във всеки такъв пост. Вниаги имам поне по една бройка, а в повечето случаи по 2. Не ги сменям за нищо.
       Крема за лице на Yves Rocher Ovale Lifting Anti-Slackening jour  50 + беше на майка. Не ми е казала кой знае какво за него, само че е доста мазен. Текстурата му наистина беше плътна, като на масло. Тя го ползваше рядко, защото кожата й  в Т-зоната и се омазнява, затова и доста време й отне. Аромата му е силничък....повече отколкото предпочитам аз.
     


      Околоочния хайверен гел на Avon Planet Spa също беше на майка. Купих й го със суфлето за лице от серията, което още не е отворила между другото. Гела го тествах и аз. Странно ми е, че е с лилави блясъци вътре. Аз не съм фен на геловете по принцип, та не мога да кажа кой знае какво. Но не очаквам чудеса. Не се е подмладила. :D
      Аз привърших ексфолииращия гел и крема за лице с кайсия на Oriflame. За този сезон харесвам и предпочитам подобни по-леки продукти. Крема беше с гел текстура, много лекичка и приятна за нанасяне. Хидратираше добре и прави кожата мека. Гела и той е освежаващ и нежен. Ползвах крема вечер, а гела сутрин, за да подготвя лицето си за слънцезащитния крем. Аромата им не е химичен, а ненатрапчив. Кайсията се усеща без да сладни.
      Just Cavalli Gold EDP е топъл, есенен аромат. От типа на ванилено-амбровите парфюми е. Усеща се лешник в него. Не е лош, но сякаш ми стоеше близо до кожата.

      Това бяха празните ми опаковки за август, другият месец повече. :)