събота, 19 август 2017 г.

Avon Winged out Mascara

      Не съм от хората които обичат да експертиментират със спиралите. Когато си харесам някоя, трудно решавам да я сменя. След като няколко пъти спряха любимата ми Giordani Gold на Орифлейм, започнах да търся нови до намиране на точната за моите мигли. Така и се озовах с Avon Winged out, която вече не е нова. Сигурно почти 2 години отлежава в една тоалетна чантичка, но постоянно пристигаха нови и все не стигах до нея. Е, този месец вече и дойде реда.


         Winged Out ме спечели със силиконовата си четка. Точно с такава форма и разположение  на "зъбчетата" са добри за моите мигли. Влакната й обещават да разделят, удължат и извият. Няма лъжа и измама - определено го правят.


        Туша и обаче не е достатъчно силен според мен, защото дава много естествен ефект. Няма осезаемо удължаване, каквото ми се иска и изглежда като хубава ежедневна спирала и е ок за дами с природно дълги мигли. На моите стои лека и дори да напластявам, не мога да получа драма ефект. Не мога и да натрупам, за да се слепнат или да започне да се рони.
          Хубавото е, че не е прекалено течна още с отварянето и по четката има много малко продукт, което я прави идеална за употреба веднага (без нужда от разработване). За долните мигли е екстра, но необходимото удължаване за моите изисквания липсва. Това е причината, поради която не бих я купила отново.


         Трайността й ме впечатли. Освен че се усеща много лека, издържа цял ден. Нанасям сутрин в 7,30 и вечер в 21 ч. я свалям без грам забележки. Не се размазва.


         Много ми се искаше това да е новата ми любима спирала, обаче не можа да изпълни желанието ми на 100 %. Не е лоша, просто моите мигли имат нужда от идея повече. Цената й е между 7-10 лв при намаление.





петък, 18 август 2017 г.

Bioten Skin Moisture Micellar Water 3-in-1 Cleansing

        Когато си пробвал голяма част от най-популярните мицеларни води на пазара, с всяка следваща очакванията и изискванията ти стават по-големи. Затова и аз не вярвах, че тази вода на Bioten ще ми допадне и ще върши наистина добра работа.


        Приятелка ми я даде за проба заедно с малко количество от още една тяхна, която според нея е по-добра. Сподели ми за тази, че била като по-силен тоник и аз съответно щях да я изразходя като продукт преди нанасяне на крема, но всъщност все пак реших да й дам шанс. Останах много приятно изненадана, защото сваля грима толкова добре, колкото и розовата на Garnier. А и като Nivea, която скоро ви показах в празни опаковки.
         Флакона е удобен. Дозатора с потупване върху тампона, пуска на големи капчици от продукта, като с 4-5 движения напоявате с необходимото количество.


         Единствено леко парфюмния аромат ми идва too much, защото съм свикнала мицеларната ми вода да е неароматизирана. Но не мирише силно. Има плодови нотки и ухае подобно на серията с виолетка на Avon Naturals. Аз усещам и малина. Не е лош, но върху лицето си предпочитам продукти с идея по-свежи нотки.
         Относно почистването, при мен сваля пълен грим с 4 тампона като след това минавам с измиваща пяна или гел. По 1 за всяко око и 2 за лицето. С мицеларната на Nivea, ми бяха нужни 5 тампона и с Garnier-ската също. Ако съм свалила грима първо с гел, с един тампон почиствам остатъците от спирала и фдт перфектно.


       Не оставя мазен или хлъзгав филм, лепкавост или сухота. Кожата на допир е мека и гладка. Не предизвиква и раздразнения като парене или щипане. С две думи - неочаквано попадение и на добра цена (4-5 лв).... освен да ви препоръчам да я пробвате, ако не ви тревожи мириса й.

сряда, 16 август 2017 г.

Morphe Brushes - Gun Metal, E22 + M505

      За четките на Morphe много се изписа през последните 2 години. Почти всяко youtube гуру има любимци от асортимента им и аз естествено не можах да пропусна да взема няколко за проба. Поръчаха ми месечния абонамент за месец май от сайта liveglam.com, в който всеки месец срещу 20 $ + 4 за доставка получавате най-малко 3 бройки + 1 обикновено подарък, на стойност минимум 30 $. Почти винаги има някоя неизползваема, но това е нормално. Всички сме различни и няма как да ни  хареса всяка четка. Въпреки това смятам че си заслужават.


          Пристигат за около седмица в пощата в плик с уплътнители. Има листовка с описание за всяка четка.


         Подаръка към поръчката, който имах право да избера между няколко бройки, е E22. Другата подобна - M505, която виждате до E22, ми е подарък от момичето, което ми осведоми за сайта и ми поръча абонамента. Тя също има блог и е маниак на тема грима като мен :) - цък.


         Петте четки са от колекцията Gun Metal. Всички 42 от нея, можете да разгледате на официалния им сайт. Направени са от синтетични влакна. Марката предлага 10 колекции. Няма да се впускам в повече обяснения, защото някой от вас вероятно знаят повече и от мен, а останалите ако желаят могат да прочетат повече в сайта на марката или друго място.


        Започвам с най-голямата, а именно G1 - SMALL BUFFER. Аз не ползвам минерален или фдт под формата на пудра, но с течните ми се справя идеално. Вече доста пъти се гримирах с нея и с различни марки и финиши, справя се чудесно. Кръгла е и напомня на Zoeva 102 Silk Finish, но като цяло според мен е доста близка до Експерта на РТ. Разликата е, че тази е по-сбита. Както виждате пере се и трудно, подобно на другите 2. Но това зависи и от продукта. Много естествено покритие дава и е удобна за зоната около очите и носа. Реална цена е 9,99 $.


        G38 - MINI CONTOUR е идеална за нанасяне на коректор под очите или сетване с пудра. Аз лично рядко се контурирам с кремообразна продукти и затова я ползвам точно за зоната около очите. Косъма е много мек, прелива хубаво коректор или фдт и запечатва пудрата бързо.
Чудесен заместител е на любимите ми Zoeva 110 и Real Techniques Contour brush, когато са мръсни. Реална цена - 5,99 $.


       G41 е другата MINI CONTOUR от колекцията, която от Morphe препоръчват за скулптуриране на лицето. Честно казано не съм я ползвала нито веднъж, защото имам подобната на Zoeva 109 Face Paint Vegan, както и една леко заоблена на Catricе. Не ги харесвам заради отсечения контур и трудното преливане, което правят. По-удачен вариант е да се ползват за нос, но засега моята отлежава. И тя струва 5,99 $.


        G40 - PRO DETAIL POWDER е за нанасяне на пудра на места, на които грима трябва да издържи по-дълго или е по-трудно нанасянето й с нормална четка за лице. За мен това е околоочната зона. Аз обаче повече посягам към нея за хайлайтър. Позволява по-ефирно нанасяне, защото не отнема прекалено много продукт. Стърчат няколко косъма от нея, защото са по-дълги, но това не пречи да си върши работата перфектно. Когато се подрежат, е екстра. Реална стойност - отново 5,99 $.
         Не успях да открия с подобна форма сред моите четки, но сложих до нея Zoeva 105 Luxe Highlight, за да добиете представа за големината й.


        И последната, най-малка четка от комплекта, е G19 - ROUND CONTOUR за очи. Нейното предназначение е за нанасяне на цвят по долната линия на миглите, опушване с молив или пък просветляване с хайлайт във вътрешния ъгъл на окото. Аз я предпочитам за долните мигли, за да нанеса някакъв цвят или свържа с тъмния нюанс на сгъвката.


         Сега няколко думи за E22 и M505E22 - Pointed Blender (6,99 $) е подаръка към абонамента (тази с червеникавия оттенък на космите). Тя е по-плътната и сбита от двете. Пробвах я да нанеса светъл, телесен цвят за основа в сгъвката, както и да преливам тъмни цветове, но тя наистина набива сенките, тъмното го пренася и на костта. Затова на мен не можа да ми стане любима. Плюс е, че е мека и не боцка изобщо. Но знаете че когато го има, прави блендирането в пъти по-лесно и бързо. Точно това постигам с M505 - Tapered Blender (5,99 $). Нейната глава е по-заострена и я прави перфектна за основен цвят в ъгъла, който да прелее плавно цветовете, така и за нанасяне на тъмни сенки.


         Не се сетих да ги снимам до Zoeva 228 Luxe Crease и 228 Crease, но имат малки разлики с тях и не е голяма драмата. Само ще вметна, че заедно с Luxe Crease, са ми основните четки за преливане през последните месеци. Вършат ми чудесна работа.


         Като заключение бих казала, че съм много доволна от четките с изключение на E22 и скулптуриращата  G41, но и те си имат своите предназначения. Не са с перфектно качество, заради няколкото стърчащи косъма, обаче за цената си смятам че са идеални и не мога да имам забележки към тях.


        Не само за начинаещи, но и за напреднали гримопристрастени дами, Morphe са много добър бюджетен вариант. Знаете че никога нямаме достатъчно четки, нали? :)