събота, 25 януари 2014 г.

The Body Shop Ginger Sparkle Body Butter

     Дълго време въздишах по продуктите на марката, т.к. нямаше откъде да се сдобия с тях - не се предлагат официално в България, но в един прекрасен ден (миналата Коледа) получих колет с подаръци от скъпа приятелка и вътре с изненада открих най-прекрасното масло за тяло. Бях се зарекла, че тази зима ще си взема и други аромати, но с крема на Касиопея с гуава и папая изкарах. Следващата обаче ще трябва да си купя 2 кутии. За сухата кожа е перфектно!


    Опаковката е обикновена, но украсена подобаващо. Не се лъжете от името, не е блестящо. Може би заради аромата са му сложили "sparkle". Ухае на желирани бонбонки, мечетата Харибо си представете. Точно като тях е. Очаквах да е с по-тежка миризма като видях ginger на кутията, но не. На мен лично много ми допада. Въпреки това има хора, харесващи по-леките и може да им дойде прекален. Трябва да тествате. Консистенцията е доста гъста, ако обърнете кутията не може да падне в никакъв случай. Много е плътно, въпреки това се взема от него лесно и нанасянето му също е като на нормален крем. Оставя филм и кожата е дълго време хидратирана, мека и еластична. Тотално влюбена съм! Затова и си запазих кутията. Но не съм снимала за съжаление как изглежда самото масло, можете да го видите в някой блог.


     Със сигурност ще има и такива от вас, които няма да харесат филма и "влажната кожа" няколко часа... а и да чакат да изсъхнат. Аз съм свикнала и не ми прави впечатление, а и през зимата се нуждая от дълбока хидратация. Взимам душ всекидневно почти, редувам с по-леки лосиони, за да не привиква кожата.
    Цените не са много ниски, около 25 лв идва една кутия (200 мл), но има и намаления в сайта редовно. Виждала съм определени видове на 5 паунда. Доколкото знам се ползва посредник от английския сайт, предполагам идват и по-евтино. С нетърпение чакам следващта зима, за да се сдобия с още!
     Имам и мини лосионче с мандарина на The Body Shop, но то сякаш не хидратира толкова добре и попива веднага след намазване. Въпреки това е сладурски. :)
     Споделете вашите впечатления, ако сте ползвали нещо на марката.

петък, 24 януари 2014 г.

Yves Rocher Fruit de Noel Fruit Marvelous Fruit Hand Cream

     Кремчето е от коледната колекция за 2011/2012 г. Нали обаче съм затрупана и ползвам всичко подред, за да не изтече срока....чак тази година започнах употребата му. Няма промяна в аромата, като новичък си е. Мирише много леко и приятно - на мандарини, но не стандартната миризма, а някак коледно. Не е подправков обаче. За любителите на леките аромати ще се хареса много. Рядък е, подобно на околоочния крем на Дева, за който писах преди 2 дни и трябва да се внимава при стискане на тубичката.


    Опаковката ползвам втори месец и имам още мъничко, така че при нормална употреба би стигнал за 3 поне. Аз се мажа доста, навик ми е. Макар консистенцията да е лека, хидратира добре. Обаче за по-суха кожа според мен няма да е достатъчен. Ако ежедневно като мен не изпускате тубичката и в движение дори, би бил екстра. Не оставя филм, но кожата след намазване се усеща еластична и приятна на допир. Ето и съставките:

 
   Цените на кремовете за ръце на марката вървят в порядъка на 5-6 лв, в Германия обикновено са по 1,95 евро (75 мл). Поносими са, но за тези пари и по-добри се намират. Коледните колекции знаете как привличат внимание с опаковки и интересни аромати, затова не можем да им устоим. Обичайния маркетингов трик. ;)

четвъртък, 23 януари 2014 г.

Oriflame Pure Nature Red Apple & Oat Nourishing Lip Balm

    Това може би е първия продукт, който съм ползвала толкова дълго време и за който ще изкажа впечатленията си днес. Да, преди 2 години (а вероятно и повече) си го закупих след похвалване във форума и не се оказаха грешно хвърлени пари, както в повечето случаи.


     Бях скептично настроена към балсамчетата в кутийка, с които се "бърка" с пръст в тях....напоследък обаче свикнах много и ги ползвам по няколко пъти на ден. Не знам и дали е правилно да кажа балсам, по-скоро са вазелини за мен. Но важното е да вършат работа. :) Оказаха се перфектни за поддръжка на устните и откакто започнах лятото, до ден днешен слагам през деня, вечер преди лягане задължително и сме да твърдя, че напукани устни или стърчащи кожички не съм виждала от много време. Меки, подхранени и гладки устни е ефекта. Ето че продължителната употреба се отблагодарява, както е и с почти всички козметични продукти от този тип. Трябва се постоянство, са казали хората и не са излъгали!
    Та - балсама на Орифлейм е в мъничка прозрачна пластмасова кутийка, 6 грама. Знаете колко са икономични, затова и го мотая от 2 години. Е, разбира се не бях толкова редовна в употребата в началото, но все пак не се развали за това време. От 5-6 месеца обаче бе експлоатиран яко. Ще видите и колко имам останало. Добре, че ми хареса как сочно изглеждаше нов и снимах като получих. Сега ще има откъде де сравните. :)


    Аромата му е много приятен - на червена ябълка. :) Овеса не знам дали се усеща, че не го познавам. По-мазен е от този на ХМ, с който редувам в момента и затова за мен е по-скоро вазелин, както писах и горе. Може да се стори лепкав за някои, но аз не усещам неприятно чувство. Ако устните ми са биле сухи и отиват към по-лошо, с едно намазване през нощта се оправят. Най-много на следващата и са готови! Честно казано не вярвах на написаното тогава от момичетата, но се уверих. Макар и за скромната цена от 3 лв, се оказа много сполучлив и ефикасен продукт. За малко от стотиците използвани от мен до момента мога да кажа същото. Последния месец започна да мирише леко на старо вече, но е нормално. Отворен е преди доста време, дори като се замисля може би е на повече от 2 години - годен е до 08/2014 г, а май даваха 3 години срок. Но така или иначе имам останало малко количество и за тези пари не ми пречи да го хвърля. Ще си запазя сладурската кутийка естествено. :)


   Ето и как изглеждат устните ми след поддържането:



     За съжаление, както правят напоследък голяма част от козметичните компании, за да задържат интереса и този продукт е от лимитирана колекция. Макар че доста пъти го пускаха в намаления, мини каталози, на страниците с 50 % намаление... скоро не съм го виждала. Но мисля, че все още има надежда да се купи или намери в продавалник например. В случай, че сте заинтересовани можете да проверите там. :)

сряда, 22 януари 2014 г.

Дева BioVital Eye Cream "Грижа - първи бръчки"

     От 2 години почти, редовно започнах да ползвам околоочен, дневен и нощен крем. Оказа се доста трудно да намеря моите продукти и по-точно този за около очите. Хем да няма противобръчкови съставки, хем да овлажнява добре... направо си е мисия невъзможна!
Последно бях с един гел на Орифлейм, който беше от лятна серия с нектарина и круша, но го зарязах и сигурно лятото ще го доизмажа. Не хидратира и попива много бързо, а аз търся и харесвам точно обратния ефект. Така да кажа - бях принудена да купя друг, не мога с толкова "постен" продукт да карам. Почти готова да взема отново на Билка с мавруд, реших да пробвам това кремче на Дева. Имах от същата серия за 20-25 год. за лице с кайсия и макар да беше доста течен... все пак му дадох шанс. На Гарниер и Лореал им нямам вяра нещо, а и избора да е без Q10 не е особено голям.
     Не съм сигурна дали бих се върнала и купила отново крема, но клоня към да. Първо да вметна, че съм на 23 год. почти и все още нямам кой знае каква нужда, т.е. старая се да избягвам противобръчковите съставки. Търся единствено добра хидратация и "някаква" помощ в борбата с тъмните кръгове. За второто все още не съм намерила решение и подходяща превенция. Минах и през All About Eyes на Клиник - след измазана мини опаковка не видях ефект. А обмислях да купя нормалната, но като видях 78 лв цена в Дъглас за 15 мл и дадох отбой. :)

   Истината е, че последните дни не знам дали аз си втълпявам или наистина има някакъв макар и малък ефект - сякаш леко ми се избистри тена около очите (кръговете поизбледняха) и кожата е по-гладка и мека. Хидратира наистина добре, случвало се е сутрин след като ползвам едно олио за лице, да усещам още "влажна" кожата си. Това много ми харесва! Аромат няма или е толкова лек, че е едва доловим. Показвам и една снимка, преди нямам правена, но ще видите колко свежа изглежда кожата ми.


    Недостатъците за мен са опаковката и консистенцията. Тубичката е от много мек материал и трябва да стискате супер леко, иначе като е още нов излиза двойно количество понякога и е кофти. Ще се наложи да го измажете някъде по ръцете или лицето. Относно консистенцията - прекалено течен. Също като крема за лице с кайсия, направо си е воднист. Можеха да го направят идея по-гъст, за да е удобен за ползване. Цената му е нищожна - аз го взех на промоция, както се и вижда. 7 лв не са много, който търси като мен неговия околоочен, да пробва. А аз не отказвам препоръки за други марки. На Балеа чета из форума се хвалят, но все още не съм пробвала.

вторник, 21 януари 2014 г.

p2 Sand Style 100 "Precious"

    Един неочакван пясък, който не си бях "пожелала", но ме изненадаха приятно. На суочовете ми изглеждаше обикновен и прост, никога нямаше да го поискам може би, а се оказа много хубав. В шишенцето е светло злато, а на моя тен е цвят шампанско по-скоро, напомня ми на Zoya Tomoko. Като този е по-метален и с по-големи кръгли глитър частици. Перфектно покритие дори на един тънък слой. Зоята за съжаление искаше 3. OPI Honey Rider е подобен и той, но стои повече като мазилка и на мен лично ми беше по-груб, затова и го размених малко след като го взех.
    На един слой стои много нежно, ненатрапчиво и изискано. Много подходящ за "поводи".








    А на 2 слоя е "по-пищен", впечатляващ и блестящ. Не знам дали ще видите разликата на снимките, може би само на живо ще разберете какво имам предвид.




    И по двата начина изглежда супер. Съхне много бързо. Не нанасям база, установих напоследък това като положително за добрата трайност при пясъците и определено ще ги нося така от тук нататък.
    Цената му е 2 евро. Абсолютно оправдани.
    Тук го има, но е на двойна цена и нямам идея как стои въпроса с доставките до България.
http://enchantra.com/p2-sand-style-100-precious.html

понеделник, 20 януари 2014 г.

Casyopea Shea Body Cream Guava, Papaya

   Пролетта на 2013 г. получих крема от размяна, взех го насляпо - никога досега не бях имала нещо на марката, така че не знаех какво да очаквам. Реших да пробвам, понеже обичам папаята. Аромата му се оказа силничък, също като маслата за тяло на The Body Shop. Това се дължи на гуавата предполагам, понеже е по-особена. Имала съм лосион с ягода и гуава, той също имаше един специфичен мирис.


    За моя изненада не беше крем, ами направо масло. Точно като на Боди Шоп - гъста и много плътна структура. Ефекта му върху кожата също - оставя филм и хидратира перфектно. Точно такива продукти за тяло харесвам, които да не попиват моментално.


През зимата се нуждая от този ефект и останах много доволна. Часове след това, кожата се усеща мека на допир, еластична и подхранена. Тези от вас, които са със много суха кожа, мисля че много ще го харесат.
                                                                    Ето съставките:

   Аромата, както писах не е лек и стои няколко часа. Ако ще излизате и слагате парфюм, то по-добре го заменете с друг лосион. Също и преди да си купите, помиришете или дори при възможност - си сложете някъде на кожа. Доста особен е, затова не препоръчвам без проба.
Цената му е ~ 15 лв. От сайта на фирмата разбирам, че са в нова опаковка маслата. Ето я:

    Моят вече свършва, ползвам почти само него в момента, но следващата зима обезателно ще трябва да се обзаведа с някакъв друг крем на марката - в студеното не признавам други освен Боди Шоп и Касиопея. :)

неделя, 19 януари 2014 г.

p2 Sand Style 090 Opulent

    Дългоочаквания пясък на p2 е от скоро при мен, след като не можа да пристигне есента (някоя пощаджийка си присвои пакетчето ми) и преди 2 дни го сложих. Всъщност още по Коледа пристигна, но бях на друга вълна тогава. Сега ми се приноси.
     Цвета е тъмнокафява база със сив подтон и тъмнозелени частици. Наскоро Римел пуснаха същия, но по спомен не останаха доволни пробвалите го - не съхнел и т.н. Този на p2 обаче си е същия като останалите пясъци от серията им. До 5 минути можете да вършите, каквото си пожелаете и ефекта е страхотен.



    Напоследък залитам по странни и необичайни за мен цветове - бледи и много тъмни. Този обаче на моменти ми се струва, че ми прави тена леко "мусав", но може аз да си въобразявам. Не че няма да го нося отново. :)))




    Бих го препоръчала с удоволствие... но знам, че марката не се предлага в България, така че остава да пробвате Римелския или да почакате да пуснат Голдън Роуз/Перфект такъв цвят.
Цената му е смешна - 2 евро. Ако имате път към Германия или ваши познати, поръчайте си нещо от Sand Style, няма да останете разочаровани. Освен, че имате хубави цветове, ефекта им и трайността са много добри. ;)