събота, 27 май 2017 г.

My nail stickers collection

      От година и половина съм запленена силно по водните стикери за нокти. И това със сигурност сте забелязали и вие, защото много често ви показвам маникюра си. Започнах с недоверие към тях и себе си. Мислех си че няма да се справя, но те се оказаха толкова лесни за употреба. Затова и днес имам почти стотици картончета и ги използвам с удоволствие. Това и беше една от причините да събера всички в този пост, а и обичам да гледам колекции на всякаква тематика. Някак си, се успокоявам че не съм сама с лудостта си. :)


        Вече сте виждали публикацията ми с лаковете за нокти, а днес ако ви е интересно - ето и стикерите ми за маникюр. По-голямата част са т.нар. "water decals" или водни стикери (залепят се с вода), имам някои от обикновените (самозалепващи), както и такива които се залепят върху някакъв цвят, а след това нанасяте друг и като изсъхне отлепяте. Любими са ми първите, логично имам и най-много от тях. Освен лесни за нанасяне, издържат и достатъчно дълго. Последният ми маникюр е на седмица и изглежда така:


         Но аз обичам разнообразието и рядко стоя толкова време с един маникюр. Обикновено сменям лака 2 пъти на седмица. Ако за първи път чувате за подобни стикери, имам подробна публикация в която обяснявам стъпка по стъпка за тяхното поставяне.








       С малки изключения, всички съм поръчвала от bornprettystore.com. На долната снимка, тези които са най-вдясно накрая, се оказаха дефектни. Картинките трябва да са отпечатани върху лъскавата страна на картончето, но те са на другата и няма как да се "вземе" и наложи на нокътя по никакъв начин. Само на челна стойка не се изправих, мислех си че са силно слепени, но накрая разбрах че проблема не е в мен. Стоят като нарисувани. Писала съм на контакти в сайта и очаквам да се свържат с мен. Не заради парите, просто много ми допада шарката.


        Коледа е само месец и все не успявам да направя маникюри с всички налични картинки. Особено тази зима, последната ми поръчка се забави много и пристигна след нова година. Но следващия декември, ще пробвам всички. :)



        Тези са толкова големи, че за моите плочки един е достатъчен за 2 пръста. Само разрязвам посредата, обръщам като заобля ъгълчетата от единия край и налагам. Издържат дълго и са със страхотни принтове.


          На следващите 4 снимки, стикерите са от серията на BornPretty Store (някаква "колекция" да речем е на самия сайт) и са много сполучливи. Издържали са ми по 2 седмици.





         Първите от долната снимка не са водни, а от лепкащите. Имах право да избирам при една поръчка от секция с подаръци и това единствено ми хареса. Все още не съм ги пробвала.




        Следващите 3 картончета са с леко капризни за мен стикери. Лаковете не съхнат толкова добре самостоятелно (без топ лак) и по тази причина съм пробвала само веднъж. Винаги имам размазано някъде, при разлепянето им остава цвят по тях и дупки по нокътя. Може би трябва да опитам пак и открия грешката си.




         В това пакетче имам по няколко двойки (за 2 пръста) от aliexpress, които си изрязах от позната за да пробвам. Не са обаче никак трайни, имаха гаден аромат на блажна боя при изваждане от целофана и топ лака на моменти ги размазва в случай че задържите по-дълго във вода. Много са фини и не са с толкова хубаво качество. За 3-4 $ и 50 броя обаче, няма и как да се очаква повече. Ако сте начинаещи и не сте сигурни дали ще се справите, са ок.



        Ако сте любители на красивия маникюр, не се притеснявате и експериментирате на воля, непременно си вземете от водните стикери за проба. Ще останете очаровани от резултата и никога няма да си помислите да се лакирате само с един цвят. Дават толкова много идеи за всякакви комбинации, има безброй различни принтове по сезони и не само, че все ще си харесате нещо. Дори и за изтънчените вкусове, вярвам ще откриете подходящи. ;)

неделя, 21 май 2017 г.

Avon Foot Works Overnight massage cream lavender

       Изминалата зима беше първата за мен, в която обърнах толкова внимание на стъпалата си и ползвах почти ежедневно кремове за омекотяването им. Носенето на ботуши няколко месеца, определено оказа влияние и ми се появяваха често сухи и груби участъци. А аз не обичам да усещам такава кожа по никоя част от тялото си и всяка вечер нанасях хидратиращ крем. Затова  и в момента продължавам да ползвам лосиони и кремове, защото вече е сезона на отворените обувки и никоя жена не би искала да прави лошо впечатление.
        Днес ще ви разкажа за действието и приятната формула на тази нощна маска (терапия) за стъпала на Avon beautiful Comforting Overnight massage cream с лавандула.


       Ухае на лавандула и нещо кремообразно цветно, без спиртен и остър намек какъвто е присъщ за лавандулата по принцип. Много мек и нежен аромат, изключително приятен за вечерен масаж. Отпуска сетивата и не се разнася около вас, за да ви дразни преди лягане.


        Текстурата е пухкава, лека и под формата на меко масло, но при допир наподобява лосион. Разнася се без да оставя бели следи и абсорбира бързо (за секунди), като оставя фин защитен слой. Не лепне и не мазнее като някои масла и вазелини. Дори и за нежната кожа на ръцете е подходяща.


         В началото, когато започнах да ползвам този продукт, си въобразявах че е като водичка и известно време не посягах към него. В края на зимата го отворих и разбрах колко грешно съм преценила. Въпреки тази текстура, на пръв поглед лека, маската се оказа страхотна и прави стъпалата ми меки, гладки и приятно хидратирани. Дори напоследък се събуждам с мокри ходила, но при отмиване с вода, нямате никакъв проблем.


         Цената на маската е около 5-6 лв при намаление, в момента е дори на 2,99, а количеството от 150 мл ще ви стигне за доста дълго време (поне 5-6 месеца). Въпреки предстоящите топли месеци, мисля да продължа да я нанасям, защото се отразява чудесно на моите стъпала.