петък, 5 май 2017 г.

Coralicious

       Много обичам ярките и наситени цветове през топлите месеци. Носят ми настроение, зареждат ме с положителни емоции, енергия и ме карат да се усмихвам все повече. С новата ми коралова рокля на черешови цветове, се чувствам толкова свежо, момичешко и женствено. Не искам да свършва пролетта!





        Прибавям няколко щипки аромат, блестящи сенки на клепачите и тънка очна линия, удобни пантофки и съм готова да покоря света. :)



        Допълних визията с маникюр и устни в този разкошен вибриращ цвят и се наслаждавам на прекрасното слънце на макс!

                                     * Jessica Atomic Red








вторник, 2 май 2017 г.

Essence Blossom dreams Rainbow Highlighter + Brush

       Пролетната колекция на Essence Blossom dreams е налична от 2 седмици в някои магазини и дрогерии в България. Казвам някои, защото количествата явно отново са ограничени и в нашия град я има само в Елитис. Интересен от нея ми беше хайлайтъра, но на живо си избрах и четката. Има готини пигменти за нокти с топ лак за тях, обаче стават само за поводи. Бързо започват да падат (за часове), а с топ лак ефекта се разваля леко. В колекцията има два блестящи молива за очи - в бяло и лилаво, както и пила за нокти, уж ароматизирана, но на мен не ми ухаеше на нищо. Останалите неща са матово молив-червило, хайлайтър за вежди, руж и палитра сенки. Цък за сверка и цени.
        Днес ще ви представя хайлайтъра rainbow 01 prism of light и четката към него.


         Както обикновено, кутийката е обикновена и прозрачна. Затваря се стабилно с щракване. Продукта този път обаче не е никак лош. В дрогерията излезнаха много хайлайтъри през последната година, но този rainbow на Essence е наистина доста добро попадение и един от най-красивите. Качеството му е страхотно за цената.
       

         Не е супер мек и маслен, но и не се налага да прилагате натиск за отнемане на цвят. Това от своя страна е плюс, защото пък не се разпрашва изобщо. Можете да нанесете малко количество или да напластите за по-силен блясък.


        Принта и цветовете му под формата на дъга, вероятно ви напомнят на така нашумелия еднорог напоследък. Придават много готин хамелеонов ефект, но не е странен и бих казала, че стои като класически хайлайтър със студент подтон и фрост финиш. Изглежда леко заскрежен на моята кожа и е изключително красив. Не бих казала че си променя цвета, но може би зависи от коя част точно ще нанесете и на каква светлина го гледате. Аз загребвам от всички или главно от трите в средата. Не стои бял и метален, което го прави универсален за моя вкус.


          Трайността му също е чудесна. На моята нормална кожа в по-топлите месеци, остава цял ден на мястото си и избледнява съвсем леко. Ако нямате навик да се пипате, вероятно няма да помръдне. За мазни кожи вероятно няма да има такава, но все пак не би се изтрил след 2 часа. Освен това частиците му не са глитър или като на Мери Лумънайзера, така че ви препоръчвам да го пробвате ако го откриете.


           Цената му е 7.29 лв.


            Разнесени всички цветове с леко прокарване на пръста и един слой:


          Четката от своя страна не ме плени толкова или просто аз не съм свикнала с такъв тип за нанасяне на хайлайтър. Косъма е изключително мек и пухкав, но ако беше по-обемна и заоблена, със сигурност нанасянето щеше да е по-лесно и приятно. Формата й не е подходяща за бързо нанасяне и преливане. А и всяка налична бройка имаше недостатъци. Дали лепилото при дръжката или дължината на космите, но не бяха толкова прилични на вид.


         За руж пък изобщо не мога да се съглася че става. За контур може би да, но е по-тънка за преливане и ще ви се наложи да посегнете към втора за доразнасяне.


         Много е сладурска, харесвате ми цветовете на дръжката и космите, но не са доизмислили както трябва предназначението й. Цена - 6.19 лв.


         Хайлайтъра се нареди до любимите ми и ще продължавам да го използвам с удоволствие.






      Вие успяхте ли да видите колекцията и избрахте ли си нещо от нея?

понеделник, 1 май 2017 г.

Clairol Herbal Essences Coconut Extract Shampoo + Conditioner

        Herbal Essences са една стара моя любов. И вие вероятно помните рекламата с готината мацка в гората, тропическите плодове и свежите опаковки. Изведнъж обаче изчезнаха от нашия пазар и малко страдах за тях. Миналата пролет обаче успях да открия от новите опаковки и формули в парфюмерия в Свищов и си взех кокосовите шампоан и балсам, както и от серията без силикони варианта с мента. За приятелка купих за обем с портокал, но и двете не останахме очаровани. Писах ви тук за него.

        Днес ще ви разкажа впечатленията ми от кокосовите, които си признавам че взех главно заради аромата и готините опаковки. Тюркоазеният цвят на продуктите също допринесе. Предназначени са за нормални коса и са хидратиращи.


         Опаковките им са удобни и дозаторите успяват да пуснат нужното количество, в зависимост от това колко стискате. Не са твърди тубичките, затова с лекота изкарвате балсам или шампоан без да изцапате всичко. Не биха и пропуснали, ако ги вземете с вас на път.


          Текстурата на шампоана е гъста кремообразна и много ароматна. Балсама също е плътен и супер приятно ухаещ. Серията има мирис на някакъв кокосов крем за хапване с тропически привкус. Силен, но не предизвикващ главоболие. Има намек на кокосов орех, но няма онази стържеща нотка на сухо (каквато има в тоалетната вода на Yves Rocher например). Буквално ми се прияжда нещо сладко и етикета "creamy coconut" му пасва идеално. Само това може да ви накара да посягате към тях в банята. Това сигурно е най-готиния кокосов аромат в козметичен продукт, на който съм попадала.


       Шампоана измива много добре косата ми (нормална и гъста), като още под душа се усеща колко мека и пухкава става. Малко са тези измиващи продукти, след които в банята дори на мокра коса се вижда ефекта. Използвам нормално количество за моята дължина - колкото орех. След изсушаване, косата е обемна, пухкава, гладка и приятна на допир. Има и блясък. Усещам че е повдигната от корените и много чиста, но без да е пресушена.



         Балсама е гъст и омекотяващ, точно какъвто трябва да бъде. Последните години минах през какви ли не воднисти, но този е с перфектната текстура. Прилича на някои маски дори по гъстота. Пробвах да мия косата само с шампоана и да не нанасям от балсама, та видях ефекта от него. Осезаемо омекотяване и подхранване на дължините. Не утежнява и омазнява, дори остатъка по ръцете ми да съм прокарала през корените. Придава блясък и жизненост.


          Малко са шампоаните и балсамите, от които съм толкова доволна и то във всяко едно отношение. Имам жива, обемна, чиста, лъскава и мека коса. Без нужда от маска или друг финиш. Ефекта се задържа два дни и на третия мога да пропусна миенето, но не е толкова хубава като при предните. Определено бих си купила отново и двата, ако ги видя някъде. Само заради аромата им, си струва да се пробват.


      Закупих ги на цена от 6,90 всеки от парфюмерия Грация (Свищов). Не съм ги срещала на други места, но ще споделя ако ги видя. :)


неделя, 30 април 2017 г.

April haul

        Неплануваните покупки са най-сладки и този месец се сдобих с доста такива. Няколко летни продукта и красиви рокли, които нямам търпение да нося. Не съм и предполагала, че ще направя толкова скоро такъв пост след последния, но се оказах с няколко торби и реших да не трупам още много. Не ми се ще да е километричен отново.


       На 9-ти бях на грим в BZ за Фототура и останах сравнително доволна. Исках да се видя през други очи и не съжалявам за преживяването. Избраната снимка си сложих в рамка. Ако фона беше друг и по-естествен, може би щях да си закупя цялата фотосесия.

        В средата на месеца влезнах в Лили за поръчка на приятелка и отивайки към касата видях новият мицеларен гел на Garnier, който беше на промоция и за 5 лв си казах ще пробвам. Доволна съм от тяхната вода, но гела не сваля напълно грим, а на 70 %. Кофтито е, че люти на очите. Не ви го препоръчвам. В Елитис също е зареден.

        Преди грима в Бютизон, се отбих в Джъмбо. Отидох главно за подложки за чаши, защото зимата се убих да търся коледната ми и не я открих никъде у дома, затова исках да си взема някакви.


        Бях си набелязала бяла кашпа още по Коледа, но се оказа че не е с чинийка и си взех тази, която ще се връзва с останалите ми две по-малки. Цена - 5 лв.


         Взех си лавандулови потпури (2,50 лв) и няколко декоративни бурканчета. В това с кремавата украса си сложих вече четките с по-дълги дръжки. И без това отдавна им стана тясно в кожения органайзър.


         Взех си и бял изпарител, за да имам чист като ми се наложи. Много изгоден е - 2,49 лв.
Цилиндърът (на кръгчета) беше 3,99 лв. Приемам идеи дали да го напълня с нещо или просто да оставя така.


       Подложките и буркана в тюркоазено струват по 2,49 лв, а другият е 4,99. Вторият го водят ваза всъщност, но аз не мисля да го ползвам за цветя.


        Получих от Додис балсам за стъпала и няколко други аксесоара за стъпала на Titania. Пробвах вече балсама и е лек продукт. Попива бързо, но пък успява да хидратира кожата.


        Почти не се усеща аромат и е икономичен. С текстура на лек лосион, но не воднист.


          Вече видяхте колко щедро награбих продукти от лятната колекция на Lidl - Cien Tropical Summer. Купих си и тази електрическа пила, защото ми беше любопитна, а и за цената от 20 лв, мисля че е изгодна. Спрей-лосиона ухае на кокос и е идеален за горещините. Пръскате, леко разнасяте и за секунди попива. Много удобен ще ми е когато бързам. Не хидратира особено. Гела за бръснене и балсама не съм пробвала, но не вярвам да ме разочароват.


        Топ лака няма съхнене. Ползвах го веднъж и се събудих с чаршафи, но предвид това му качество не съм посегнала повече. На следващият ден готвих и при ваденето на яденето от фурната, лака ми омекна и се показаха върховете през ръкавиците. От това си направете извод. Може би ще го нанасям над глитъри зимата. Иначе наистина е по-гъст и придава хубав блясък. Пилата е фина и не е подходяща за намаляне дължината на ноктите, но и за тази цел имаше по-груба. Аз си взех нарочно по-леката, защото я исках за дооформяне. Не е нещо кой знае какво, но върши работа като крайна стъпка при пиленето.


         Скраба ухае божествено. На толкова хубава праскова в козметичен продукт не съм попадала скоро. Иде ми да го изям!


        Миналата събота реших че трябва да си взема хайлайтъра от колекцията Blossom dreams на Есънс и се завлякох до Елитис. Там обаче и четката загледах, 10 минути се въртях пред картона и накрая грабнах и нея. Мека е, но качеството и на трите бройки не беше блестящо. Не ми е толкова удобна, но се опитвам да свикна да нанасям с нея. Хайлайтъра е хубав и плътен, блясъка е фин и придава много красив оттенък.
         Случайно видях че са заредили много лакове на Габрини и нали съм сврака, налетях на най-готиния неон с един светъл розов нюд. А салфетките на Zewa, просто викаха вземи ми. Супер свежарски! Детския шампоан на Garnier Cherry and soft almond ме грабна с аромата си естествено. Череши и бадеми, наподобяващи макаронения лосион на Balea - няма как да пропусна. Дано и върши работата, която производителят обещава! Мека, блестяща и лесно разресваща се коса. Има и вариант с кайсия. Струват малко под 4 лв.


         Вносителите на едни от любимите ми маски 7th heaven ме зарадваха с кутия с някои от техните маски. Аз имам почти още толкова и все различни видове, затова очаквайте в бъдеще един сборен пост с впечатления. Можете да ги откриете в Лили.


         Avon отново имат "благотворителна" кампания и този път е за опазване на горите. 100 % от печалбата на гривните Jemini & Dion (златната, има и сребриста), ще бъде предоставена на Фондацията за жени на Avon. Те ще разпределят средствата за Световния фонд за дивата прирда (WWF) и The Nature Conservancy. Така ще финансираме проекти, които възстановяват застрашените тропически гори, жизненоважни за оцеляването на планетата.


        Червилото на Mark Bold "Chocolate" вече видяхте в отделен пост. Много красив цвят и комфортна формула.Черната гривна е "Jemini" (9,99 лв) и е идеална за всеки ден и спортно-елегантно облекло. А златната "Dion" мога да нося както с поли и рокли, така и с дънки или панталони. По-широка е, затова помислете ако сте с тънка китка. Цена - 10,99 лв.



       Изработките на гривните са добри, особено златната изглежда страхотно!



       Колежка ми подари тези страхотни свещи. Толкова съм натрупала и все красиви, че ми се свиди да ги запаля.


        Знаете че парфюмите ми омръзват бързо и затова предпочитам малките количества.  Много съм щастлива, че успях да се сдобия с дългожелания Guerlain L'instant EDP от една дама и то супер изгодно. Зимата много ще го нося. Разкошен ретро аромат с цветя, дървесина и кремообразен завършек.


         Купих си и три нови пълнителя на Air Wick. Случайно в магазин левче/домашни потреби мернах разни вносни аромати и веднага грабнах с Passion Flower, както и Paradise Retreat. Първият е ясен, но вторият ухае божествено на лято - череши с бадеми, кокос и си представете сочен коктейл на плажа. Последният съм имала и много харесвам. Затова като го видях намален в Лилд, си сложих веднага един в кошницата.


          Следват малко гардеробни придобивки, които чакат топло време. Напоследък отново ме обзе ментова вълна и си взех две рокли с такъв акцент, а и интересен топ.












        Сглобих си нов екип за спорт и покрай него една по-свободна тениска за клиновете.



         Това бяха априлските ми придобивки. Вие какво си купихте през този месец?