понеделник, 3 юли 2017 г.

Makeup Revolution Ultra Professional Blush Palette Hot Spice

       Напоследък често попадам на ревюта за палитрите сенки на английската бюджетна марка Makeup Revolution. И като цяло през последните години, станаха много популярни заради копията си на Шоколадите на Too Faced. Аз не взех нито една, защото имам оригиналите и не ме интересуваха. Но тази палитра с ружове видях докато разглеждах в сайта за оригинални парфюми - parfimo.bg и потърсих мнения. Поблазниха ме цветовете, а аз знаете обичам прасковено и нося много. Затова и я взех след малко размисли.


       MUR имат няколко палитри с ружове, но тази пасваше идеално на вкуса ми и избрах нея.  Hot Spice включва 8 цвята, като 2 от тях според мен са хайлайтъри, а другите 6 са ружове в прасковената гама.


         Първото ми впечатление за нея беше много добро. Когато я отворих, ми направи силно впечатление опаковката. Наистина изглежда направена професионално и засега е стабилна. Цветовете са чудесни и топли - подходящи за ежедневието и придаващи свежест на лицето. Естествено по гланцовата повърхност на кутията остават следи от пръсти и това е минуса на този завършек. Въпреки това на външен вид ми хареса. Картонената опаковка също. За цената си от 16,30 е много хубава, но по формулата определено може да се поработи, дори и да се наложи увеличаването й.        Цветовете в палитрата са пигментирани. Едно леко топване пренася достатъчно на лицето, като зависи колко сте прокарали четката. Можете да нанесете и малко, и много. Но и лесно се увлича човек. Гримирайте се на светло, за да не прекалите без да искате.


         Суочовете направих на чиста кожа - без никаква база. Вижда се каква пигментация имат. По този параграф нямам забележки. Това което всъщност не ми хареса в тази палитра е формулата. Всеки цвят се разпрашва. Двата, така да ги наречем хайлайтъра са по-малко прашливи, но всички останали, дори с мека четка като Zoeva 126 или 127, са силно ронливи.
         * Отляво надясно - първи и втори и ред.


        Независимо дали само докосвате леко или завъртате плътно четката, остават толкова количество прашинки и в рефила. С малко старание се загребват при втория път, но не е приятно и кутията по този начин няма приличен вид като се отвори.


       Ружовете не са от най-финосмлените, но както стана ясно, са меки. В опаковката имат вид на матови, но всъщност всички са с частички. Половината са сатенени, а другите 2 цвята не знам шимър ли се водят. Ще оставя на Вас да прецените.


         Трайността и нанасянето също куцат при мен. Не изглеждат перфектно на скулите, сякаш имам дупчици на места. Не знам дали проблема е в моите умения или фдт, но ми се искаше да стоят някак по-триизмерно. Не издържат без забележка. Носих всички цветове, някои по 2 пъти и винаги забелязвам, че в началото на бузките изчезват на места и избледняват. Особено ако имате навик да се пипате, може и да станат на петна.


         Палитрата не е лоша, като се има предвид колко струва и предлаганото количество, но по формулата има какво още да се желае. Не успяват да залепнат добре ружовете и вероятно това е причината да не се нанасят равномерно, съответно да издържат до сваляне.


          Ако сте начинаещи в грима или искате бюджетна палитра, не се интересувате много от грим и ви трябват няколко цвята за смяна всеки ден, Hot Spice ще ви свърши работа. Но ако сте с мазна кожа, постоянно търсите за проба нови продукти и качество (дори на добра цена), вероятно ще намерите минуси в палитрата. Дайте 2 лв още и си вземете от единичните на Max Factor Creme Puff Blush, които също се предлагат в сайта. В България за съжаление ги няма по стелажите на марката.


        Нюансите са чудесни за летния сезон и подбрах няколко от гримовете ми за Вас с нея.
         На последните снимки съм нанесла а контур от най-тъмния цвят (1-ви в ляво на 1-ви ред), а хайлайтъра е бежовият (4-ти цвят от ляво на дясно). Ружа е предпоследният от втори ред.

  

      * Палитрата ми е предоставена от parfimo.bg

неделя, 2 юли 2017 г.

Summer fuchsia lips

       Това лято определено съм настроена към по-различни цветови комбинации в грима. До миналата година ходих главно със сенки в земни тонове, понякога носех прасковено, тюркоазено или ползвах този цвят като акцент. Тази пробвам различни варианти на любимото лилаво, златисто, зелено, червено, тюркоазено, коралово и дори фуксия. Много успешна за моя вкус се оказа именно последната.


         На очите нанесох от една много харесвана сянка на Wycon Cosmetics, но марката за съжаление се изтегли от нашия пазар - Baked Eye Shadow Wet and Dry 100. Говорила съм Ви за нея тук.


         В сгъвката опуших с кафяво в студен подтон (Golden Rose Silky Touch Matte 213), което смесих с малко матово розово на Inglot DS 362M и тоуп за по-лесно преливане.


          Вдъхнових се от горната част на роклята ми и използвах едно от любимите ми червила, смесица между фуксия и малко червено на p2 Cosmetics (лимитка беше) 030 Impassioned.


       Получи се много свежа, кокетна и различна лятна визия. Докато миналото лято наблягах на кораловите, малинени и оранжеви устни, през 2017-та започнах да експериментирам и нося повече неутрални червила - смесвам коралово и прасковено с нюд, нося розово или само нюд с ярък очен грим. Разбрах че има да уча още много. На Вас допада ли ви тази комбинация?