петък, 26 март 2021 г.

Dr Pierre Ricaud Collagenes 9 Skin Firming Care

                  Грижата за кожата е важна през всички сезони, но през зимата изисква най-голямо внимание. Моята е суха и именно заради това не мога да си позволя да пропусна крема. И ако лятото предпочитам леките текстури, които да запазят влагата, но да не омазняват допълнително, сега наблягам на богатите, подхранващи и плътни формули. Маски също правя, до 2 пъти седмично, колкото да почистя натрупания себум в зоната около носа и освежа. 

                  Сухотата обаче я има не само при ниски температури, а и след измиване. Имаме нужда от добра хидратация, за която последните близо два месеца, аз се доверявам на крема Collagenes 9 на марката Dr Pierre Ricaud. Сдобих се с него от лятно издание на кутията My Full Box, за която наскоро ви споделих и съм много доволна!


                 Като започнем от тежкото, масивно стъклено бурканче в приятен лилав нюанс, минем през аромата и текстурата, та стигнем до прекрасния му ефект. Няма нещо, което да не ми харесва в този продукт.

четвъртък, 25 март 2021 г.

Salvatore Ferragamo Signorina Eleganza

               Да попаднеш на красив и стилен аромат без излишна сладост, уд, цветя и тамян, който да не струва и почти минималната работна заплата, в последните години е трудна задача. Има много такива, ако трябва да съм честна, но масово се пренебрегват. Биват издигани в култ лъскави марки с последните си менстрийм скъпоструващи джиджани шишенца и посредствен "сок". Да не забравяме и платената реклама. Ето защо вярвам на собствения си нос и усет! И не бих ви препоръчала флакон за трицифрена сума, ако той не си струва.

             Но днес няма да говорим за скъпи и луксозни брандове, а за един съвсем бюджетен такъв. Става дума за Salvatore Ferragamo, който много от вас предполагам познават с Incanto серията си и лично аз съм ползвала Incanto Shine. Години по-късно, се запознах със Signorina Eleganza. Купен насляпо и поради простата причина, че го сравняват с Coco Mademoiselle EDP. Що се отнася до близост, не мога да кажа на 100 %. По-скоро са от една и съща кръв.

сряда, 24 март 2021 г.

Oriflame NovAge Ecollagen Wrinkle Smothening Serum

            Oriflame беше една от най-често използваните от мен марки преди 10 години. В началото на 9 клас до 12-ти вкл. поръчвах много, както за мен, така и за приятелки, съученички. След това намалих и последните години вече рядко купувам нещо. Просто не пускат нещо интересно, цените станаха високи за качеството, а парфюмите са със срамна трайност.

             Славата им за качествена бяла козметика с патентовани формули беше голяма, но дали аз съм станала капризна или са започнали да ги променят, от последните пробвани продукти не съм с особено ласкави впечатления. И серума от NovAge Ecollagen е един от тях.

               Серума е в класически стъклени флакон с помпичка, който е удобен за употреба. Пулверизатора пуска достатъчно количество с 2-3 спусъка за цяло лице. На мен толкова ми е необходимо, с по-малко не успявам да нанеса навсякъде.