събота, 13 юни 2015 г.

Gabrini Brilliant B13

      Не бях заинтересована от тази серия лакове макар доста да се коментира преди известно време, наситила съм се вече и пропуснах. Съвсем случайно ги мернах в една парфюмерия в Свищов, докато бях на изпити през зимата и все пак ги огледах, за да не съм неосведомена. В крайна сметка си харесах червеният B04 и синият B13, а бяха по 1,50 лв и си казах какво пък толкова. Не искам да трупам, но напоследък нищо ново не ми хваща око, а ми се пробват нови лакове и ги взех. Носих и двата вече, но червеният не успях да щракна макар да го слагах и на педикюра, затова за него ще пиша в отделен пост.


     Текстурата е по скоро към глитър, но има и пясъчност сякаш. Средно между двата типа е за мен. С топ лак обаче е точно от типа на ситните глитъри, т.е. не става напълно гладък като стъкло, но и не е груб, не дращи и закача. Покрива само на един слой, на толкова е и на снимките. Много хубав син цвят е, със сребристобели частички. Блести страхотно на слънце, но не бих казала че е прекален лъскав и спокойно мога да го нося и сега, а не през зимата и по Коледа.



     Съхне много бързо. На снимките съм му сложила и един слой от топа на Catrice Gel & Shine. Ако го бях оставила без, пак щеше да има блясък, но по-слаб.


     Ето как изглежда и на 3 пълни дни, с доста миене.


     Според мен са доста сполучливи за цената си и ако харесвате глитъри, а и пясъци и ги видите някъде, погледнете. Дори бих ги наредила до тези на China Glaze. Няма точене и свличане, ако не сте взели точното количеството с четката. Не боядисват плочката, имат съвсем лек "пилинг" ефект след сваляне, но с една по-ситна пила няма да го усетите. :)

четвъртък, 11 юни 2015 г.

Oriflame The One Double Effect Mascara

      Що се отнася до спиралите, от години си имам любима и единствено някоя, която съм видяла как стои на близък човек, бих се решила да пробвам или ако ми подарят. Намерила съм своята и не ми се експериментира особено. Но напоследък все имам нови за проба и виждам кои четки са подходящи за мен, освен силиконовите. Скоро ви споменах, че приятелка си взе тази двойната от последната серия, която Орифлейм пусна The One Double Effect и не одобри, след което ми я даде. На мен очудващо ми пасна и от около месец я ползвам постоянно.



      С 2 четки е - първата стъпка е за обем, а втората за дължина. 


    На моите мигли след първата стъпка, не виждам нужда от втората, а и честно казано ефект от нея не забелязвам да има. С един слой само постигам дължина, извиване и разделяне, както и лек обем. С 2 думи идеалната за мен е и друго не ми трябва. Докато сложа и на двете очи, тя вече е изсъхнала и втората стъпка не прави нищо или поне, което да си струва да трупам още слоеве. Понякога дори и ми слепва малко. Пробвала съм и само по нея, става добре, но повече ми допада с първата.


      Миглите ми при клепване, опират до веждите. И за по-драматичен грим, и за ежедневен мисля е подходяща или поне за моите изисквания и вкус.
      Има съвсем леко ронене, но дори не бих нарекла ронене, просто от жегата явно се допира до кожата и оставя лек отпечатък. Общо взето нямам проблем през целият ден (10+ часа). При нанасяне леко цапам линията над горните мигли, но аз с почти всяка спирала го имам този проблем. Ако нанасям очна линия не се вижда. The One Double Effect Mascara изисква повече търкане при сваляне, бетон е. С гел или олиото с лайка на the Body Shop, по над минута масажирам и пак не успява да падне. Завършвам процедурата с тампон с мицеларна вода.


      Пигмента и е добър, туша нормален и само в началото с четката се взема повече, но и трябват няколко дни да "заработи". Цената и при намаление е 9,90 обикновено.
 

вторник, 9 юни 2015 г.

Refan Melon and Apricot Sugar Body Scrub

       Ексфолиантите на Рефан са абсолютни любимци на повечето пробвали ги и има защо - ухаят прекрасно, текстурата им е плътна, частиците едри и кожата е като кадифе след употреба. След като останах адски впечатлена от този с йогурт и бъз, който ползвах миналото лято, веднага си купих друг. Много ми беше трудно да си избера само един, защото всички са с разкошен аромат. Но предвид сезона се спрях на типичния за него - с пъпеш и кайсия.



      Един съвет от мен - купувайте си ексфолиантите, ако ще започвате да ги ползвате скоро, че да не започнат да миришат на гранясало. Моят взех миналото лято в край на юли и преди 2 месеца го отворих, аха да се развали. Има срок, но все пак като нов си е "пресен" и мирише по-свежо. Но така е като съм запасена с 5 нови.
      Частиците или по-точно текстурата му е като смесица от мед и захар. Много плътна и гъста. Загребвам с шепата и нанасям на навлажнена кожа, като притискам, за да не изпада по плочките в банята. :) За аромата няма с какво да ви изненадам, ако сте ги помирисвали - вкусотия. Мирише разкошно на пъпеш и кайсии. Никаква химична нотка.



      След баня не се задържа, но кожата е бебешко мека и гладка без да е пресушена. Чудесно почиства и особено добре действа на груби участъци като лактите. Не дере чак, но имайте предвид, ако харесвате ексфолианти, които са редки (напр. като ексфолииращите гелове за лице).


     Цената им е 8 лв. Не са икономични, но при 2-3 пъти седмично, мисля че за 2 месеца би ви стигнал. За лятото 2 кутийки ще ви стигнат, а ако сте много лакоми - 3. :)

понеделник, 8 юни 2015 г.

Deborah Shine Tech 60

     Deborah е италианска марка, не особено популярна у нас. От класа на Art Deco, Pupa са. Предлагат се в Бютизон или поне аз от там съм си купувала. Около 12 лв бяха лаковете от тази серия Shine Tech. Покривни са, съхнат бързо, но пък е над нормалната и средна цена за такъв тип продукт и затова не се продават особено. 



     Този лилав шимър конкретно ми хареса много, имах подобния Orly Oui, но с него не се възприех. Златното не е прекалено жълто, а точно идеалното. Нанася се лесно, текстурата и е идеална, четката е удобна и с топа на Catrice Gel & Shine ми изсъхна за 10-15 мин. Четвърти ден съм с нея, мих чинии, прах на ръка и какво ли още не, има минимални забележки и не се забелязват. Така че за мен е предпочитан пред OPI, които на третия ден изглеждат супер износени и като след седмица.



неделя, 7 юни 2015 г.

Flirty fuchsia lips......or Rimmel Kate Moss Lipstick 20

      Харесвам фуксията, но когато става въпрос за наситен, пастелен цвят червило, съм с резерви и не мога да я нося постоянно. Явно обаче съм на вълни. До миналото лято едва си позволявах да излезна с подобен цвят червило, макар че нося много ярки цветове и обожавам, тази година вече съм свалила всякакви задръжки. Наскоро се престраших и сложих Rimmel 20 от популярната линия на Кейт и се влюбих.


       Много e пигментирано, също като останалите червила от серията на Кейт Мос. Само с едно минаване устните са покрити с наситен цвят. Не е сухо като матовите на ГР, но не очаквайте и подхранване. Може да имате нужда от балсам след сваляне. Рядко имам проблем с белене, затова не гарантирам дали няма все пак леко да подчертае недостатъци. Да го имате предвид, ако страдате от това.
          Гилзата е познатата на всички ви - черна и пластмасова. Лека и удобна за чантата.

  


        Има лек блясък и издържа 4-5 часа с пиене и говорене без проблем. Никакво пазене. Слагам го и забравям, че съм с него. След това се "впива" в устните и остава като стейн. Цената му е ~ 10 лв. С 2 ръце препоръчвам, ако сте достатъчно смели. :)


                  * в комбинация със сиво, фуксията стои страхотно и се откроява :)
               
        Рокличката е нашумелия модел от H&M, който се продаваше тази пролет и ви бях показала в пост с придобивки.