събота, 29 декември 2018 г.

Tarte Pineapple of my eye + Color Splash Hydrating Lipstick Surf's up

             Tarte е марка, която искам да пробвам повече от 2 години. Първо бях привлечена от палитрите им, а след това и от червилата Color Splash Hydrating. Толкова пъти съм се връщала да гледам видеа и да чета ревюта, че сигурно съм минавала през всяко по 3 пъти. Почти ги сънувах. Но ме тревожеше мисълта за пратката и разправията с митница + такси, затова само си мечтаех за тях. До тази есен, когато реших да питам дама поръчвала многократно от сайта им и след думите й, че пратката пристига до вас с DPD, директно с позната си направихме поръчка. Кашончето беше изпратено от Холандия, което ме навежда на мисълта да имат и на  европейска територия някой склад. :) Доставката над 80 $ е безплатна и се възползвахме от нея, като освен това хванахме и намаление от 25 %, което направи пазаруването и сдобиването с желани продукти още по-приятно. До утре сутрин пък тече още по-голямо и палитрата за която ще ви говоря днес, е на 68 лв. Хидратиращия им фдт струва 37 лв, четки и изгодни сетове, които определено си заслужава да им отделите внимание.


             Но звездата в тази публикация е едната им коледна палитра "Pineapple of my eye", която се предлага в комплект с очната линия "sex kitten liquid", мини балсам за устни "Rainforest of the Sea" и на популярната им спирала "Lights, camera, lashes". Има вариант и с течно матово червило + същата очна линия.

четвъртък, 27 декември 2018 г.

MAC Matte Mehr + 24 hour extend eye base

               Червилата на MAC са култови и вероятно няма блогър/влогър, който да не ги е чувал и пробвал. Имат няколко различни финиша, а преди 2 години пуснаха и течни матови. Някои от най-продаваните им цветове вече има и в мини варианти. Днес ще си говорим именно за едно от тях - Mehr. То е от серията с матов финиш.


             Предпочетох да си взема малкия вариант, защото не е толкова ню-ню и ако не ми допадне, да не съжалявам. Закупих червилото от магазина на МАС в Одрин, където струват 50 лири. Тук мисля че са около 19 лв.

понеделник, 24 декември 2018 г.

Orofluido Asia Zen Control - маска и еликсир за изглаждане на косата

                 Знаете за любовта ми към beauty elixir-а на Orofluido, в който не спирам да се кълна от години. За мен е незаменим за гъсти и/или изтощени, сухи и къдрави коси. Прави чудеса! Затова и когато излезна Asia Zen, имах голямо желание да я пробвам. Знаех че в аромата ще се влюбя, но за действието не бях сигурна. Не мислех че е за моите нужди и това, което търся от подобни продукти. Затова и 2-3 години само тайничко надничах ревюта, гледах клипчета в салони и въздишах. Буквално се убеждавах, че няма да ми харесат изобщо и ще съжалявам за покупката. А и имах доста олиа за краищата, но взеха да посвършват някои и така се реших все пак да дам шанс на заглаждащата серия.


            Първо всъщност си поръчах еликсира и след месец реших да взема маската, която от parfimo.bg ми изпратиха за проба. Голямата опаковка беше доста изгодна и направо се изсилих с нея вместо малката. Така де, като ще е гарга да е рошава. :)))


               Както и бях сигурна, аромата ме зашемети. Буквално се опиянявам и само за да вдишам понякога, си отварям еликсира. Ако познавате Armani Code или Code Elixir, е това е. Прекрасна комбинация от чувствени топли нотки на ванилия и камелия, примесени с цитруси. Портокалово масло, жасмин и бели цветя с медени акорди. На ароматерапия, на японски храм... на азиатска приказка ухае. Не знам защо не нося толкова Код, но е факт че в Asia има нещо силно пристрястяващо. И дори след като изсуша косата си, не изчезва напълно. Не е така силен, но го има.

неделя, 23 декември 2018 г.

Dermacol Aroma Ritual Harmonizing Body Scrub Belgian Chocolate

             Dermacol ми беше непозната марка доскоро. Не че не съм я чувала, но по магазините тук не се продава и рядко някой говори за нея от блогърите, които следя и все оставаше извън полизрението ми. Една от българските обаче беше споменала за техните продукти за тяло и случайно ги разгледах в parfimo.bg, та реших все пак да пробвам скраба с портокал предвид настъпващите празници. Казах си "добро допълнение към душ гела с мандарина и канела на Yves Rocher ще е, настроение ще ми носи". И така се случи. Не очаквах да го харесам толкова.


           Смятам лятото да опитам и от захарните им ексфолианти в кутии, особено с динята и с гроздето ще са чудни за освежаване! Но сега по същество - какво толкова ме впечатли в скраба с аромат на белгийски шоколад от серията Aroma Ritual.

L'oreal False Lash Superstar X Fiber Mascara

              Спиралата с 2 стъпки на L'oreal False Lash Superstar XFiber не е нова. Излезе на нашия пазар преди около две години. Да си призная, струват ми се малко скъпи за дрогериен клас и като цяло козметиката на марката, затова не се спирам често на щанда им. След като я получих от ДМ миналата година в една кутия, все пак трябваше да я пробвам. Наличието на други в шкафа обаче отлагаше отварянето й, но в края на ноември ми свърши поредната и вече реших да видя дали ще се сработим с тази. :)


               Опаковката ми е много кокетна с този корсет от двете страни. Женствена и навява ретро спомени. А и това лилаво ми е присърце! Но да видим какво се крие вътре?