петък, 2 декември 2016 г.

Avon Rare Pearls, Diamonds, Sapphires

         Rare Pearls е един от първите и най-познати на аудидиторията аромати на Avon. В продажба е от 2004 г., но след това спират. Преди 7-8 години отново се появи по желание на клиентите и от тогава е редовно в каталога, подобно на ТТА трилогията, Малка Черна Рокля, Персив и Инкандесенс.


       Това е парфюма, който никога не можете да сбъркате на улицата. Веднага се разпознава. Аромата му би бил леко остър за някои вкусове, но и в същото време много различен, интересен и запомнящ. Нищо общо с цветните, плодови, ориенталски или сладникави парфюми.


 
       Започва с бразилско розово дърво, пипер, слива и бял мед. Магнолията се долавя след като утихнат първоначалните нотки. Базата му е от пачули, муск, сандалово дърво.


       Rare Sapphires е в синия флакон и този ми е любимия от всички перли. Има най-земния и чист аромат. Началото му леко цитрусово от грейпфрута, а смокиновия плод го прави мек и зелен. След половин час се появяват едни от най-красивите, кремести бели цветя. Гардения, лилия и кокиче. Обожавам парфюмите с тях и тук отново се влюбих още от първия миг. В комбинация с кедър, смокинови листа и ветивер, завършека е комфортен, чист, щастлив и много балансиран.

     
        Това е парфюма, който казва "аз не съм нещо повече от останалите, но съм достатъчно красив сам по себе си.". Посланието, носещо се от вас, би звучало по следния начин "Аз съм различна от Диор, Том Форд и Шанел, но не съм по-малко хубава, важна, забележима, специална." Аз съм Земно момиче, коета ухае прекрасно.... и секси. Стъпила съм на земята, не витая в облаците и съм ок с това.
 
 
     Сапфира е перфектно балансирана бленда от смокинови листа, бели цветя и кедър с ветивер. Той не ухае само на плодове, просто на букет цветя или дървесни видове. Аромата, постигнат от тези 3 разковничета е прекрасен зелен, леко кремест, белоцветен и мек дървесен. От всичко по малко и в умерени количества. Няма да ви изненадва през 10 минути, а запазва своя характер почти до края след развитието си. Трайността и шлейфа му са на ниво. Не стои близо до кожата и позволява да му се насладите на макс. Раздава се докрай и когато си "измори", си отива тихо и спокойно.


      Диамантените перли (Rare Diamonds) взех с голям ентусиазъм след проба от мострата. За мен той е най-нежния, женствен и срамежлив аромат от цялата линия. Познавам и Златните, Аметистовите и Платинени (най-новите) перли.

 
         Началото при мен е остро и спиртно. Крайно разочароващо, неприемливо и срамно за такова име. Очаквах аромат, достоен за "Диаманти". Но в негово лице виждам малък розов пръстен във формата на диамант, който носят момиченцата като детски бижута. Искат да са големи принцеси веднага, но им трябва още много, за да порастнат. Като поредния чифт дънки, който сте си купили и никой не би забелязал навън.


       Много срамежлив и тих, свит в ъгъла и нямащ намерение да излезе пред света. Аромат, който стои близо до кожата и няма шлейф. С богата пирамида, която е само хубава на "снимка", но всъщност не струва цената, която й искат.


     Гуава, циклама и божур
     Лилия, Жасмин, Орхидея
     Кашмир, Пачули, Амбър


         Красиви цветове, но със слаб аромат. Само да ги гледаш, но да не ги пипаш. И да поискаш повече от тях, те не са силни толкова и не могат да ти дадат. Подобен като развитие на Valentino Rock n'dreams, а аромата му за мен е бледо копие на Гучи Гилти. Малко жасмин и орхидея, подплатени с кашмир за доза самочувствие и щипка пачули за лека сладост. Нито прекрасните и кичести розови благоуханни цветове на божура, нито меката и топла обвивка на амбъра се появяват при мен.


      Rare Pearls е майката с 2 дъщери. Тя е нахална и със самочувствие. Знае какво иска и как да го постигне. Сапфири е голямата. Готова да завладее света с чара си без да очаква всички да са в краката й. Добре възпитана и умна. Диамантите са малката 5 годишна принцеса, която се крие с червилото на мама и обувките на кака. Иска да им подражава, но нищо не й е по-мярка все още. Вие в коя от трите "дами" се припознахте? :)
       Перлите вече са в нови опаковки, но ако трябва да съм честна, старите ми допадат повече сякаш. И все пак - важен е аромат, не толкова флакона. 


       В случай че харесвате сладките аромати с ванилия и топли амброви нотки, обърнете внимание на Rare Gold. В него също има бели цветя и плодове, но се откроява ванилията с амбъра. Аметиста също не е лош. Пудрен воал от синя слива, виолетка и сандалово дърво ви обгръща. Хубав, шлейфов и сравнително наситен е. Новият "Platinum" ми се стори лек от ароматизираната страница и не го пожелах.

четвъртък, 1 декември 2016 г.

Home Sweet Home

 
       Стана ли ви Коледно вече? Вадете ярките червени червила - дойде им сезона! С цветовете в Шоколадовата палитра пък, можете да направите един страхотен празничен грим. Малко хайлайтър и прасковен руж, биха били чудесен завършек за сияйни скули.








Празни опаковки - ноември

        Този месец не мисля че събрах много празни опаковки и се чудех до последно дали да пиша за тях, но искам да изхвърля насъбраното и набързо щракнах каквото имаше в торбата. Май не са съвсем малко, така че да започвам.


        Крема на Биодерма Sensibio Air ми беше предоставен от дерматологичен център Lege Artis - Стара Загора, защото участвам в проучване на Биодерма и ходя на прегледи на всеки 28 дни. Трябва да намали червенините по лицето. Искам да мине целия цикъл и да разкажа повече в отделен пост. Накратко ще спомена по-важното - без аромат е, изглежда лек и въпреки това се оказа толкова хидратиращ и подхранващ, че сутрин не е попил. В същото време, когато се нанася в умерено количество, е идеална основа за грима ми. Ползвах го и като околоочен, за там също е ок, като не ми е толкова хидратиращ.  Не ми е подразнил кожата, но относно зачервяванията, честно казано не усетих някаква разлика.


        Гел кремчето на Ейвън с краставица изхвърлям, защото второ лято не успях да изразходя. Иначе е много приятен и като текстура, и като аромат. Тоника на Орифлейм с лавандула и боровинка имам от години. Не знам защо го пазя след като срока му е минал и не го ползвам. Време му е да си ходи. Аромата му обаче е като на нов продукт. Не искам да знам какво съдържа. Тампоните на bella харесвам, но реших че искам по-плътни и си купих на друга марка преди дни - Cleanic.
        За гела с нийм и скраба с кайсиеви костилки на Хималая имам положително мнение. Тези мъници, ми стигнаха за 2 месеца! Не ползвам само тях, но с гела поне 30 пъти съм си почистила лицето, ако не и повече. Много освежаващ аромат на зеленина, приятна текстура, страхотен почистващ ефект и не дразни очите. В момента е студено и започна да ми изсушава леко кожата последните дни, но като цяло ми хареса доста и бих го купила в пълен размер. Скраба също е доста приличен. Ухае страхотно и си върши работата без забележки. Частиците хем са достатъчни едри за лицето, хем не са груби. Бюджетни, но добри продукти!

      Avon Advance Techniqueс Supreme Oils е интензивна терапия, която се нанася след балсама ви и се престоява минута с нея. При първа употреба харесах много и веднага дадох на приятелка да пробва. Тя потвърди и си купи опаковка за нея. Следващите пъти обаче не усетих нищо такова. Косата ми е ужасно капризна, както и аз, така че освен готиния ванилово амбров аромат, не мога да кажа нищо повече.



        Много харесвам терапията Uniq One на Ревлон и когато видях нов вариант  с лотос, нямах търпение да си го взема. Зарадвах се като видях 10 мл от него в парфюмо и си взех за проба. Ефекта не се различава от оригиналната терапия в червена опаковка и кокосовата. Тази ухае обаче страхотно. Аромата на лотоса е толкова свеж, кремообразен и луксозен. Искам такъв парфюм!
        Che Silk Infusion не ме впечатли. Има много положителни коментари за него, но не видях да направи нещо в посока омекотяване. Единствено аромата му хареса. Ухае на скъп и секси мъжки парфюм. Само заради него си струва да го пробвате. В шишенцето от душ гел на Balea, приятелка ми сложи от шампоана на Dove Oxygen Moisture. При първото измиване бях уау, но следващите 4 се случи обратното. Да наистина косата се усеща хидратирана, но нищо повече. И този на Пантен за тънка коса не ме грабна. Хубав аромат, измива и толкова.

       Кремчето за кожички на p2 Apricot Cuticle Cream ми беше любимо. Хидратираше добре сухата кожа около ноктите и миришеше хубаво, но за съжаление май е спряно от производство, защото не ми го откриха по стелажите на марката. Лака на Сефора изхвърлям, защото е с ужасна консистенция и неизползвам. Цвета не е нищо особено и не го искам. Разредителят на Umbrella ми вършеше работа, но пак се върнах на Перфект.
        Коректора на Maybelline Fit me за мен е разочарование, колкото и да не ми се искаше да го казвам. Знам че много ютубъри и обикновени потребителки го харесват, но го тествах в продължение на 3 години минимум и все път бях разочоравана. Покривността му е добра, обаче ми беше някак мазен, събираше ми се и не стоеше естествено всеки път. Какво ли не правих, не успях да се спогодя с него.


         Сигурно не съм единствения човек, на когото 20 лв за кутийка балсам му се струват много. Трудно ми се откъснаха от сърцето, но честно ви казвам няма край това нещо наречено Nuxe Reve de Miel. Толкова икономичен продукт не помня от кога и дали съм имала. Взех го през есента на 2014, дадох около 1/4 на приятелка и въпреки това ми стигна чак досега. Вярно че аз ползвам и други балсами, но към този основно посягах вечер. Чудесно подхранва и е страхотен като основа за матови червила. Освен това се задържа супер дълго на устните, дори с хранене. Ако устните ви са напукани, вечер нанесете и на сутринта кожичките падат. Същото се случва и ако го нанесете сутрин под червилото. Вечер при чистене на грима, се белят и остават пухкави, меки и гладки устни. Мирише много приятно на мед и грейпфрут. Не бих казала, че аромата му се е променил след 2 години. Смятам да си купя отново, но може би догодина на есен, защото имам доста други балсами.
     
        Душ гела Avon Senses Blissful с виолетка, мускус и ванилия ми хареса. Аромата бих определила като луксозен дори. Страхотно попадение и комбинация. Хем на чисто, с лек цветен акцент и ванилията придаваща намек на бисквитки. Не знам още предлага ли се, но всички душ гелове на марката в лилав цвят са ми били любими. Особено кремообразния Reflection.


         Знаете че обожавам маслата на The Body Shop. Тази серия Frosted Plum ви я показах миналата Коледа, защото взех тогава. Жалко че тази година я няма и отново наблегнаха за трети път на ябълка, червена боровинка и ванилия. Ако я видите някъде и обичате сочните, тръпчиви и аромати, напомнящи на вкусни месести плодове през лятото, много ще ви хареса. Буквално на онези едрите сливи, нектарини ухае. Леко цитрусово и тръпчиво, сочно и с фино захаросана кора. За моя нос много подобно на една лимитирана лятна колекция на Oriflame - жълтата Pop Glam Pop. Маслото е с пухкава текстура, абсорбира се бързо и хидратира кожата, но без да оставя онзи мазен филм, какъвто се образува след това с аргана или от Smoky Poppy. Аромата се задържа поне около 2 часа. Скраба е подобен на захарните, но не е толкова стегнат и свършва изключително бързо. Буквално за 3-4 пъти максимум. За тази цена да ме прощават, не бих си купила повече.
       Крема с банан и шоколад на Есънс е с плътна и като на плътно масло текстура. Ухае хубаво, но само толкова. Ефекта му е толкова краткотраен, че след измиване усещам сухота и трябва да нанасям отново и отново. Ако не ме бяха примамили и трите кремчета от тази серия с аромата си, нямаше да ги купя.
          Дезодоранта на Roge Cavailles е най-ужасния продукт против изпотяване, на който съм попадала. Хубаво че няма алуминий, но чак такъв ефект....Освен че не предпазва, както ви казах наскоро в отделен пост, от мен се носи супер неприятен мирис на пот. Никога не съм усещала подобен аромат, дори през лятото. Изобщо не препоръчвам.


           Останах мнооооого доволна от системата за избелване на Whitewash, която спечелих от една игра в БГ мама. Четката ми стана любима, но и от пастата за зъби останах с чудесни впечатления. Не е парлива, но има приятен освежаващ вкус. Измива перфектно и зъбите са много чисти, гладки и без да преувеличавам лъскави като от рекламите. Не очаквах да е толкова икономична, но ми стигна за около 3 месеца. С лентичките изобщо не успях да свикна. Признавам, че оставят неприятно лигаво усещане и едвам се търпят. Освен това някак не ми се занимаваше да изчаквам да минат 20 мин. след измиване, да ги държа още толкова и след това да изплаквам. Вечер мия и лягам, сутрин се оправям за работа и не ми остава време.
             Пропуснах още 2 продукта, но ще останат за следващия месец.

      
          И чайове изпих няколко, но от тези кутии не съм привършила абсолютно всичко. Просто шкафа е препълнен и исках да поизпразня. Бяха ми останали по 5-6 пакетчета и реших да си ги прехвърля в двете дървени кутии. Накратко - любим ми е на Teekanne Superfruits. Разкошна комбинация от червени плодове за зимния сезон. С лимон и бъз не бих повторила, защото ми бие на онези прахчета за настинка и ме дразни на моменти. Yogi Tea не са за всеки. Прекалено подправкови и парливи са. Добре че не си взех повече. От турските Dogadan лайката и салвията не са лоши, но вторият има вкус на подправка за готвене. Лайката няма нужда да я описвам. Харесвам я като неутрален вкус. Имам по още една кутия от тях обаче, защото ме напълниха по погрешка и ще ги пия по малко. Lipton Strawberry не ми е от най-любимите, понеже е черен и на мен ми идва леко остър. Тети казва пък че е много хубав, явно за феновете на кафето. :)
         Ако не сте си купили нищо от шоколадовите и марципанови изкушения в Лилд не се бавете. Имат страшно вкусни бонбони, шоколади с нугат, бисквити и марципан. Конкретно този с млечен шоколад, марципан и нуга не мога да пропусна. Любим ми е! За почитателите на соленкото препоръчвам тези крънч (гризини) на AEA. Марката предлага едни подобни тарали, които вероятно сте виждали. Изядох по едно пакетче от пълнозърнестите и зърнените. Ако състава е правилно описан и съдържат само брашно, маслини, сусам и зехтин... и струват 0,90 лв ги опитайте непременно. 
  

вторник, 29 ноември 2016 г.

Hristina Cosmetics with Violet Extract Cleansing Milk

       Мицеларните води станаха едно от най-популярните и използвани средства за сваляне на грим. Почти не се ползват тоалетни млека и мен също не ме пропусна тази "мания". От 3-4 години съм преминала на тях и почистващи гелове. Но преди години имах любимо тоалетно мляко на Афродита с жожоба и едно на Орифлейм от серията Есеншълс. Купувах опаковка след опаковка от второто и изведнъж го спрях. Години наред не съм поглеждала какво предлагат марките, защото ми се струваше излишен този продукт. А и не виждам смисъл да ползвам  мицеларна вода, мляко, гел, тоник и розова вода. Съвсем случайно обаче, докато разглеждах продуктите на козметика Христина, в полизрението ми попаднаха техните тоалетни млека и конкретно с виолетката и кокоса. Поинтересувах се и се спрях за първо време на това с виолетка. Взех го за проба главно заради аромата и да видя как ще почиства, ще ми понесе ли. Заплюх си кокосовото за следващо посещение, защото ухае разкошно!


       Опаковката на млякото е много семпла. Дозатора е малък отвор. Налага се да тръскате, за да излезне от продукта. Когато стигнете половината е леко трудоемко, но като цяло и с лосионите за тяло е същата "играчка" и спасението е тубичка като на лосионите Balea или с помпа. Втората ще оскъпи, така че вероятно затова са избрали тази. Количеството е 150 мл - цената 3 лв.


         Ще започна с аромата, защото това беше причината да реша изобщо да взема този продукт. Ухае на виолетки, на онези прекрасни виолетки в метеоритите на Герлен. Момичето в магазина, каза че на нея й мирише на бонбоните от едно време, но за мен има лека разлика и носа ми разпознава веднага Guerlain Meteorites. Без да има пудрена и дразнеща нотка като средство за лице. Лек, но и в същото време достатъчно наситен, за да му се насладите докато се абсрбира и да искате да го ползвате пак и пак.


          Текстурата му прилича на лек лосион по-скоро, не е водниста като на някои други млека.  Не е нужно прекалено много количество за един тампон, но за сваляне на пълен грим, ще са ви нужни около 5. При редовна употреба, мисля че не би стигнало за повече от месец. Подходящо е за очи, лице и устни.


         В момента ползвам спиралата на Yves Rocher Vertigo Length и очната линия на Aura Geisha. Мицеларната вода не успява да сваля и почисти перфектно, представете си колко са упорити и трайни тези 2 продукта за очи. Правих си експеримент и с двуфазния лосион на Avon за водоустойчив грим. С него задържах 30 секунди тампона на едното око и с тоалетното мляко на другото. В пъти по-лесно и почти перфектно падаше грима с млякото. Освен това не ми дразни очите, докато разтвора има неприятен за мен аромат и леко пощипва. За лице и премахване на фдт, сякаш не се справя толкова добре, защото по мое мнение в тази "зона" малките тампони не могат да обхванат навсякъде и винаги остава.


          Кожата след употреба е мека, хидратирана и гладка. А след мицеларната вода чувствам необходимост от крем почти веднага. Млякото освен като средство за сваляне на грима, можете да нанасяте с тампон като лека грижа и дневен крем например, ако не сте със супер суха кожа. Продавачката дори каза, че и за крем на ръцете го е ползвала.


          Ако състава не ви притеснява и имате нужда от разнообразие, имате от къде да се сдобиете с някое от тоалетните млека на козметика Христина, препоръчвам ви да пробвате. Има за различни типове кожа и аромати. В сайта им - тук, можете да прочетете повече.

Orly Glitz

       Честит първи сняг на столичани. :) И по повод бялата красива картинка, която очаква и другата част от страната ни, вече е време да извадим елхите и украсим у дома. Празничната атмосфера ще ви помогне да повдигнете настроението си и с нетърпение ще очаквате коледната нощ.

       Блясъка обаче освен на елхата, може да открием и в малки шишенца, които да разкрасят маникюра ни. Особено червените шимъри, сребърните и златните металически завършеци сред лаковете не оставят незабелязани. Макар по погрешка поръчан, Orly Glitz се оказа прекрасен златен цвят. С жълт подтон, но напомнящ за нещо ретро, медно и луксозно. Перфектна покривност на два слоя и чудесно съчетаващ се със зелено.



        Избрах да го комбинирам с този страхотен пясък на p2 Sand Style "Opulent".



          Стикерите са комплект от 12 различни картончета и са отново от bornprettystore.



      Лака поръчах от beautyshop.bg




понеделник, 28 ноември 2016 г.

Catherine Arley 245

       Последният маникюр, различен от коледна тематика за тази година избрах да направя с този страхотен синьолилав крем на Catherine Arley. Между другото марката вече се продава на много малко места, но точно този купих за приятелка от Лили миналата седмица. Снимките са направени на петия ден, като само "поправих" оголените връхчета и бих казала, че изглежда много добре.





          Стикерите са тези, но понеже са големи, аз ползвам един за 2 нокътя като го обръщам.