петък, 1 август 2014 г.

Vintage Romance

    Търпението ми да пробвам Романтичната палитра на Sleek се изчерпа  и днес се предадох. Макар и топлото време, се гримирах с нея и се очаровах от качеството й. Но искам да я понося известно време, затова ще изчакам и по-нататък ще дам крайното си мнение за нея.


      Все още не мога да хвана цаката на матовата база на Zoeva, затова ми се събират и леко сенките. Явно слагам много.


               Тук без светкавица, много добре мисля че ми изпъкват очите с тези сливови нюанси:





    И понеже мерака да разнося новите ми сандали беше голям, а ме чакаше и рокля в този стил, мисля че се получи добра комбинация. Допълних с черно-бялата гривна, а резултата е ето такъв:




    Изобщо не очаквах, че при тази височина могат да са толкова удобни сандалите. Сериозно ме сърбят ръцете и за сините вече. Стига да не са изкупени, докато пуснем поръчка. :)





    За пореден път се убедих и колко ни съвпадат вкусовете с приятелката ми. И двете се бяхме облекли в долу горе един и същ стил, като ме видя и се сети за гривната (понеже й подарих подобна на моята). Все едно се бяхме наговорили как да сме. Ето я и нея с рокличката като синята, за която ви писах вчера и показах. :)



    Сандалите са от Deichmann, чантичката-клъч от Avon. Роклята е Goldigga.

    Надявам се август да се "смили" над нас и да е по-слънчев и приятен, за да можем да се насладим на оставащите 2 месеца лято. Смляха ни тези дъждове и градушки, пфууу!
    Приятен и слънчев уикенд!

четвъртък, 31 юли 2014 г.

От всичко по малко

    Здравейте.

    Най-сетне дойде и моят ред за почивка. Последните 2 месеца бяха доста напрегнати и натоварени с всякакви задачи, но сега вече съм свободна и смятам да си почина заслужено. На 29-ти ми беше държавния изпит и не пропуснах да се наградя преди и след него. :D
    Кръстих публикацията по този начин, защото според мен отговаря на направените покупки. Признавам, че пак прекалих малко, но ми е позволено. А и сякаш този път всичко е с мярка
След като се влюбих в ексфолиантите на Рефан и приключих кутията с бъз, нямаше как да не си купя нов. Колебаех се между Дивата череша и Пъпеш/кайсия, но избрах втория. Затова взех ексфолиращ сапун с черешка и още един от новите малки с аромат на зюмбюл. Ръкавицата на Агива отдавна исках да пробвам, но я бях забравила или не я откривах. Съвсем случайно видях стелаж, минавайки покрай аптеката и се принудих да влезна. Е, сдобих се и с любимите трици, а подкоросана от съфорумка с конфитюр с рози, видях такъв и трябваше да взема за проба. Много се чудих и на розова вода за пиене, но пропуснах за сега. Имаше също дражета за смукане. :)


    Шампоана на Le Petit Olivier с праскова (за нормална коса) ми го подари най-добрата ми приятелка. Гледах го от доста време и след вчерашния тур в Елитис, тя реши да ми го вземе. Снощи дори го пробвах. Изми ми косата добре, оформих я лесно след това, има обем. Единствено сякаш малко изсуши, но в тези жега дори ми е в плюс това.
    Не пропуснах да взема и от новите пясъци на Perfect - S82. Копия са на известните това лято Kiko Cupcake. Засега има 6 цвята. Аз взех светла лавандула със сини частици. Изсъхна бързо, нанесе се дори по-лесно от Кикотата и ефекта му е също толкова красив. Сега остава и да е траен. :) 


    Виалчето е Dior J'adore. Очарована съм от аромата и трайността. Толкова готино ми ухаеше от една капка, която сложих за проба. В понеделник в жегите го тествах и останах много приятно изненадана. Имам малко количество от оригиналния останало и мисля да си напълня едни 10 мл от Рефанската версия за проба след като го привърша. Да не кажа, че е 1:1 с него.



                               А ето и гардеробните придобивки:

  Ефирна блуза/туника в нежен коралов цвят. Не е толкова тъмен, както излезна на снимките. Смятам да я нося с дълъг бял панталон.


      След като зимата си взех права пола над коляното, бях намислила и покупката на това сако към нея, което е от същата материя и на същата бг фирма. Думите на продавачката, че ги зареждат целогодишно в магазина ме окуражиха и си потрах. Но ето го вече в гардероба ми. Имаше и 25% намаление, какъв по-хубав момент и повод да се зарадвам. :)


    Не устоях и на тази рокля в тъмносин цвят. Не е толкова огромна, колкото изглежда. Широка съм в ханша, затова ми заспа.



    Не пропуснах да добавя и любимият ми сутиен бриджитка с долна част. :) Дълго се колебаех бели или черни да бъдат прашките, но светлите страшно бързо се зацапват и заложих на сигурното. Сутиена ми е втори такъв, не спирам да нося предния откакто го купих.



    Напоследък залагам на такива модели, които отзад са изцяло в дантела. Много удобни са.
    Тези надявам се ще са и качествени, поне според етикета са бг производства - Варненска фирма. Да видим дали ще ме изненадат приятно. :)


    Пристигна ми и поръчката от sportsdirect, взех я вчера. Та щастието е пълно. Все се притеснявам дали ще ми станат и ще съм улучила хубави неща, но и този път съм много доволна и се радвам, че няма да ми се налага да продавам. Случих на страхотни сандали, рокля и платненки/еспадрили. Всъщност не знам как се водят точно този тип обувчици, но са много актуални сега и исках да взема едни за проба. Подозирам, че няма да са единствените такива.




    От години искам сандали и чанта в турскосин, както му казвам аз, цвят. По магазините все още не съм виждала, но пък съзрях тази рокля в сайта и експериментирах. Очаквах да има разлика в цвета, ама той толкова готин на живо. Ярък и наситен. Радост за окото. :)



    Приятелката ми си взе в сиво/черно. Нейната също е готина, но аз предпочитам по-свежи цветове за лятото. Бежовата е изчерпана, от останалите все още има налични.



    Добавих това цветенце в любимия ми цвят, което може да се носи като ластик за коса, украшение за дреха или чанта например. Не знам кога и дали ще го сложа, но пък е готино и не съжалявам.
  
      Калъфа не е от сайта. Беше 3 лв и реших, че няма да ми е излишен. Като знам на какви цени са в "специализираните" магазини за аксесоари, хич не се замислих.


    И на последно място, но на първо в сърцето ми - новата ми любов, тези прекрасни сандали на платформа на Firetrap. Притесненията ми се оказаха напразни. Като излети за мен са. По-широки отпред и за тънък/слаб крак ще са големи, но за моя - идеални. Стелката е от естествена кожа. Има и тъмносини, аз обаче исках черни цяло лято и затова избрах тях. Сега вече са намалени на 14 лири, а аз ги поръчах за 20, но никак не съжалявам и не ме е яд. Дори при следваща поръчка бих се замислила и за другият цвят.



    37 номер си нося по принцип за сандали, от тези също взех него и са ми точно. Така че номерата отговарят.




    Лятото е в разгара си, Вие настроихте ли се ваканционно вече? :)

неделя, 27 юли 2014 г.

p2 Sand Style 130 Joyful

    Здравейте.

    Днес ще ви покажа един от последните новоизлезнали пясъци на немската марка p2, който ми донесоха съвсем скоро и побързах да сложа, защото цвета е точно за настоящия сезон. ;)


    Много подобен е според мен на познатия вече Itty, Bitty & Gritty (China Glaze), но заради светлия сребърен шимър е по-приятен за окото, игрив и свеж. На слънце особено блести страхотно. Текстурата му е приятна и лесна за употреба. С 2 слоя получавате необходимата покривност. Изчакайте първия обаче да изсъхне добре и тогава нанесете втория.
    Ефекта му не е груб, дори на пипане. Много по-хубав е обаче от Лореалския Jeans Effect. Но ако трябва да го сравня със пясъците в другите опаковки (старите), този ще сложа на второ  място. Очаквах да е груб, колкото тях. Погледнат само изглежда такъв, но на допир не е.



    Времето необходимо за напълно изсъхване е около 15-20 мин. В противен случай рискувате да развалите маникюра си. На един слой съхне по-бързо, но пък прозира и се губи красотата.


   Цвета е светъл корал (прасковен). Не е ярък, но не е и убит. Спокоен и подходящ за работа, освен ако нямате строг дрескод. Ако пипате мръсни предмети и по-точно течни продукти, които цапат е вероятно да се оцвети малко, но се мие с течен сапун или препарат за съдове.
   Относно трайността - втори ден съм с него и има леко чукнати връхчета на места, но постоянно си мия ръцете, къпах се, изпрах няколко дрешки на ръка и за толкова свършена работа си е постижение. Само аз си виждам недостатъците. :)


    Цената е му е 2 евро. За съжаление не знам дали ги има някъде онлайн, освен тук пясъците на марката, но винаги можете да помолите познати от чужбина да ви донесат. А в момента вече се предлагат достатъчно цветове и марки в страната ни, че все ще си изберете подходящ летен нюанс.


    Слънчева неделя!