събота, 28 септември 2013 г.

TAG Lipsticks - fall/winter 2013

    Преди около 2 седмици (какво невежество от моя страна!) Тея от http://a-cup-of-teia-ted.bg-damma.com ме тагна, но т.к. времето напоследък не ми стига и малко ме домързява все отлагах да го направя. Ако трябва да бъда честна най-добре щеше да е когато всичките ми продукти за устни са при мен, тогава да пиша, но вече минаха 10 и повече дни, затова реших да не отлагам.
   Днес ще ви покажа почти всичките си глосове и половината от червилата, които използвам през есенно-зимния сезон основно. Летните оставих у дома, защото нямам място тук и възможността да ги нося. Пък и ще ми се наложи да си купя още една поставка, както е тръгнало. :)

  
    Въпросите от ТАГ-а:

1. Колко червила имате?
    Точно 41 като 2 от тях ползва майка ми, но ги броя и към моите, понеже си слагам от тях от време на време. Тук можете да видите кои точно са те
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AnW1lo2YX4RedFAxU1Rfa2dTZ24yWlgtWVFPbEJlZlE#gid=3

2. Кое е първото ви червило?
    Нямам никакъв спомен. В 8 клас, ако не се лъжа направих първата си поръчка от Ейвън и се сещам, че бях взела едно бледо златно от Колор Тренд серията. Преди това обаче имала ли съм, не мога да кажа. Ползвах основно глосове тогава.

3. Кое е червилото, което носите най-много?
    Всеки ден почти съм с различно. Нямам любимо, харесвам си всички. Ако се сдобия в последствие с някое, което не ми допадне - махам. Неща, които няма да ползвам не обичам да държа.

4. Коя е любимата ви марка червило?
    Нямам такава. Най-много имам от Avon като се замисля, като качество и цветове са моите, цената им е приемлива. Но харесвам, както споменах в предния въпрос цялата си колекция и не мога да избера само 1. Купувам заради цвета и качеството, а не заради марката.

5. Коя е любимата ви формула?
    Най-много нося пастелни сякаш. Тези с блясък също харесвам, но да не са фул с него, а с по-дискретни частици.

6. Кое червило купихте последно?
    Classics 228.

7. Колко продукта за устни имате в чантата?
    От 3-4 години насам вече имам само по 1 червило или глос, най-много 2, с които съм направила грима и ги нося за подновяване. Ходя на лекции и чантата ми е пълна с тетрадки и учебници. Гледам да не мъкна допълнително ненужни неща, които ме товарят излишно. Огледало също нямам постоянно, колкото и да е странно. Оглеждам се в телефона. ;)

8. Кое е червилото, към което посягате, когато искате червени устни?
    Зависи от времето, тоалета, настроението. Любимо ми е Essence Red-y to Relax от коледната колекция Home Sweet Home. Всъщност всичките си червени обожавам, а преди години не съм и предполагала, че мога да нося този цвят.

9. Къде съхранявате червилата си?
    Доскоро натъпкани в една кръгла кутия за храна заедно с глосовете и някои от тях, понеже мястото не стигаше, стояха в шкафчетата ми със сенки. Сега вече са на специална поставка.


10. За кои червила си мечтаете и искате да притежавате?

     Не мечтая за никое, но не бих отказала:

- Revlon Super Lustrous "Cherries in the snow"
- Rimmel Kate Moss 06
- Yves Saint Laurent Rouge Volupte "29 Rose Opera"
- Chanel Rouge Coco "Mademoiselle" или "Caractere"
- Guerlain Rouge Automatique "Liu" или "Champs Elysees"




    В кутията съхранявам и 6 празни кутийки към някои от червилата, които са на поставката. Да ме пита човек защо са ми. Това на Bell си е вътре, понеже за него не остана мЕсто. :P

 Тук е пълния списък с глосовете ми:

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AnW1lo2YX4RedFAxU1Rfa2dTZ24yWlgtWVFPbEJlZlE#gid=4

                               * А ето и по-ясни снимки на част от колекцията :))






   Който чувства, че има афинитет към тези красиви продукти, нека се включи. :)

L'oreal Shine Caresse 300 Juliet

    В началото на седмица получих пакетче от готина съфорумка, за която споменах в един от последните постове и тя ме изненада с един от тези глосове. Не се поинтересувах от тях с пускането им в България (натрупала съм доста), затова и не знам точно как се водят - течно червило или гланц, но не мисля за много важно което. :)

  
      Опаковката му е приятна, но си признавам, че не знаех как да го отворя в началото. Дори, когато попаднах на тестери още в началото като се появиха по магазините, не успях да разгадая откъде аджеба и го оставих. Викам си "ще го счупя" или нещо такова, та го върнах на картона. :)
А той се отвъртал като нормален глос, но като съм неандерталец понякога, това е положението.
Апликатора, с който се нанася е във формата на сърце, какъвто е и на серията Glam Crystal. Удобен е!

     Цвета Juliet в опаковката изглежда малинен, но.... на моите устни, а вероятно и не само, си е чисто червен. Признавам си, че нанесох 3 слоя, исках да извлека максималния цвят от него и да тествам трайността. Не очаквах обаче такова нещо. Както виждате съм мацнала на ръката, там също е червен. Да не си помислите, че се оплаквам - напротив. Нося и много харесвам вече този нюанс, но да не си го купите с мисълта за малинен. :)


    Устните с него изглеждат като сиропирани буквално или такъв ефект се постига "само" с 3 слоя. Не бих казала, че стои натруфено, но ако не харесвате този ефект - останете с един. Така и цвета ще е по-светъл и поносим. Аз понеже съм с плътни устни след около час, час и половина ми се събра в гънките на тъмночервени ивици. Не стои грозно и размазвайки го отново, няма проблем. Издържа ми около 3 часа, 3 и половина. Пих чай и ядох ябълка през това време. Обещанието от страна на Лореал "Устните ви са блестящи и изкусителни невероятно дълго време" не е спазено, но при други хора може и да е. Цената му е ~ 20 лв, доколкото виждам в някои сайтове. Не знам заслужава ли си, но моя ще си го ползвам. :)
   
                                                       * Грим с него:


Classics Lipstick 228 (close to MAC Heroine)

     Сигурно доста от Вас смятат за налудничава идеята да излезнат навън с лилаво червило. Или греша? Аз преди години бях такава консерва, че носех само глосове с лек цвят или само блясък. Червилата, които имах и купувах също бяха светли и повече хидратиращи, отколкото цветни.
    Миналата година обаче започнах отново да се гримирам и интересувам от такива продукти. След няколко месеца в темата Гримиране в бг-мама, вече натрупах около 20 червила. В момента положението е по-сериозно. Имам около 40-45 броя и все си мисля за нови, намирам всяко следващо за сходно и си казвам, че нямам такъв цвят. Кофтииииии!
   Затова и днес ще ви покажа най-шантавото може би в колекцията ми, червило. Първо да благодаря на прекрасната Силва от http://www.makeupzonesilva.com/ , която го откри и беше така добра да сподели с нас. Вероятно тези, които имат MAC Heroine или са чували за него, ще направят връзка с него.


    Класикс е турска марка, свързвам я с Голдън Роуз - не знам има ли наистина някаква причина или съм останала с впечатлението, че Classics се поддържа от Golden Rose! Ще се радвам, ако някоя от вас има по-достоверна информация и я сподели.
 
    Това всъщност е и второто ми червило от тази серия и марка. Миналата есен бях решила да си купувам Chanel Rouge Coco "Caractere", но не ми се даваха 60 лв при положение, че не знаех колко ще го нося. Макар много да исках такъв цвят! Все пак имах само 5 червила тогава и почти не ползвах.


   Отидох в една парфюмерия и започнах да пробвам, намерих си подобен кафяв цвят - като мляко с какао от тази серия на Classics (номер 253 е) и си го взех. Беше 2,50 и нямаше да е голяма загуба, ако не се харесам с него. Но него ще покажа в друга публикация, затова по същество.
    Не бих казала, че са нещо кой знае какво, но за тези пари са ок. Щом не ми изсушават устните, подчертават недостатъци и да миришат неприятно, значи мога да кажа едно простичко "харесват ми".
    Лично на мен ми идват идея по-сухи, отколкото ги предпочитам. Поставям малко балсам на устните, ако искам да съм само по червило или пък отгоре глос и воала!


    Цвета му е средно тъмнолилав по мое виждане с подтон фуксия. Сега честно казано, след вчерашното запитване на съфорумка за по-тъмно от това, ми се прииска и на мен. Да е 2 идеи по-тъмно и клонящо към вишна, отколкото фуксия. Обсебила ме е мисълта да нося нося такива цветове тази зима. :) Така че - очаквам вашите предложения.

 
    В предната публикация днес ви показах как стои съвсем леко нанесено върху розово червило, Класикс 228. Ето го сега самостоятелно. Доста наситен и ярък гроздов нюанс.







   Все още не съм се осмелила да излезна с него или по-точно така плътно нанесено, но предстои. :)

 
 * А за търсещи по-тъмно и с по-студен тон лилаво червило, Illamasqua Kontrol мисля би ви задоволил. С удоволствие и аз ще се накипря в такова, но ако намеря по-бюджетен вариант.

http://misskittycharms.blogspot.com/2011/11/illamasqua-kontrol-lipstick-review.html

 Прекрасни, Вие бихте ли се пуснали с лилави устни навън? :)

           * една красива актриса - Kat Graham с изкусителен нюанс на лилавото

Do you lilac it?

    Добро утро :)))

    Тази сутрин при мен е хладно и дъждовно, но все пак приятно за почивните дни. Предпочитам това време пред жегите. Днес не съм запланувала да правя нещо специално, смятам да излезна на разходка по-късно. Реших преди това да ви покажа лилавия грим, с който бях преди 3 дни и не ми остана време да пусна още тогава публикация. Доста често зимата използвам тези цветове, защото са ми любими, колкото и кафевите. Дори да не кажа повече. :)






    А ето и продуктите, с които го направих:

- лице: Garnier Miracle Skin Perfector Daily All-in-one B.B. Cream Light
             Essence Oz the Great and Powerful Highlighting Powder
  Ружът е един от любимите ми и много добър озаряващ (придава здравословен розов цвят на бузките и има ефект на хайлайтър) Avon Light and Luminous Cool Shimmers;

- очи:  Kiko Colour Sphere No. 41 за сгъвката +
            p2 eye dream 130 Everyday Rose за подвижния клепач
  Очната линия е Essence Gel Eyeliner 01 Midnight in Paris, а спиралата Oriflame GG Supreme Length;

- устни:  Lancome L'absolu Nu 302 Voile de Rose + малко Classics 228
   А на снимка 3 и 4 имам и съвсем леко сложен глос на Maybelline Wet Shine Diamonds 40 Luminous Lilac.
               
  Ами това е в общи линии, ако имате някакви въпроси - насреща съм. :)

петък, 27 септември 2013 г.

Kiko Sugar Mat 637

    Тези дни не мога да реша какво ми се носи - есенен цвят ли, по-ярък и топъл ли, глитър ли... Та отново заложих на пясък, тюркоазения Кико. Получих го преди няколко дни с още един подобен цвят на Еси и си помислих "ако не го нося сега, ще остане за другото лято". И се накиприх с него. Харесва ми, ще бъда с него следващите 1-2 дни. Вчера го сложих, но днес имах забележки. Както писах, ноктите ми се цепят в момента и може би това е причината за нетрайността. Предполагам, че при здрави ще държи прилично 4-5 дни.





   Купих го за 1,50 евро и не съжалявам. Само такъв цвят пясък нямах. :)))

Midnight Sky

    Здравейте :))

    От месеци насам исках да пробвам грим с тъмносини сенки, опушени с матово черно, но нямах подходящите сини. Бях харесала въпросните Лореалски в бурканчето, пресованите Color Infaillible "All night blue", но все не успявах да ги пробвам от тестер. Преди седмица обаче попаднах на хубав и веднага се сдобих с тях, благодарение на една много мила съфорумка - nad_tab (благодаря и за което :). Мислех, че ще са сухи и няма да успея да извадя цвят от тях, но напротив. С минералната база на Арт Деко и плоска четка с таклонови косми се справих. За първи път дори мисля, че стана доста добре. Естествено направих грешката да си гримирам лицето първо, а бях решила да оставя за последно, но забравих и опада по бузите ми, но се оправих с мокра четка (отнех ги с нея) и малко фдт-ен + пудра.




 
    Опуших с черна моно сянка на Oriflame Essentials "Midnight Black". Под долните мигли също очертах с него, а около кладенчето сложих малко бели блестящи от една 4-ка на Maybelline Diamond Glow "Coffee Drama". За устните използвах по-неутрален и светъл цвят, а именно любимия ми кафяв нюд Maybelline Color Sensational 620 "Pink Brown". Добавих и малко светлорозов глос на Estee Lauder, нямам представа за номер и име, понеже са се изтрили надписите. Всеки един мисля, че би свършил работа.



    Спиралата е Oriflame Giordani Gold Supreme Length. 
    За лицето използвах 2 фдт - Bourjos Healthy mix serum Fond de teint gel No. 52 + Bourjois Flower Perfection No.53 или 54, но мисля е втория (взех си от Лили в кутийка за проба и избрах по-тъмен цвят, че имам малко тен, но ми се стори тъмен сутринта и затова реших да ги смеся). Пудрата ви е ясна :) - Essence Oz the Great and Powerful. Ружът е любимия ми прасковен на Ruby Rose Powder Perfect Cheek Colour No. 14. Не знам обаче колко си личи, т.к. сложих съвсем леко - не исках да прекалявам заради очите.
   Държа да отбележа, че днес не използвах пръсти за фдт, а се гримирах с новата си четка на Zoeva - 102. Много, много ми хареса! Нанесох на 7-8 места по лицето по една капчица и с кръгообразни движения прелях. Супер естествен завършек се получи за кратко време. Не можеш да кажеш, че ползваш сравнително покривен фдт. Реших да пробвам и четката за коректор - No. 142. Също страхотна и много удобна. Супер гладка е кожата след нея, не личи въобще, че сте я ползвали и тъмните кръгове са скрити. Коректора полепна по кожата, но не и по четката. Няма грам нужда от пране след това. Със 102 нямаше чак такова постижение, но пък не набива в порите грозно и ми отива толкова продукт, колкото ако ползвам пръстите си. С 2 думи - заслужават си!






      И понеже грима е тъмен за ежедневен, но аз буквално от месеци, ако не и година исках да го пробвам след като видях едната от сестрите pixiwoo с подобен, си излезнах така на лекции. Както знаете нося очила и мисля, че не беше много фрапантно. Ето как изглежда и с тях:



   Харесва ли Ви грима и носите ли подобен Вие?

   Хубав уикенд!