събота, 18 юни 2016 г.

Aura Take it Off Micellar Water

       Мицеларната вода заедно с този двуфазен лосион за почистване на водоустойчив грим (за чувствителна кожа), са другите два нови продукта на българските стелажи на Aura освен големите бронзиращи пудри. В този пост ще ви запозная с мицеларната вода. Тя съдържа роза, вода от лайка и алое вера.
       Опаковката й е много стабилна и би била чудесна за път, защото капачката се затваря перфектно с щракване. Дозатора й също е удобен, понеже с леко тръскане пада на памучен тампон. Количеството е 200 мл.


        Аромата й е лек и наистина много приятен. Име цветен намек и зеленина от алоето. Не предизвиква никакво дразнене, както на лицето, така и на очите. Нужни са ми 3 тампона, с които свалям пълен грим и четвърти, с който да премахна остатъците. Обикновено последния е с розова вода понякога. Ако съм ползвала гел или олио за почистването на грима, ми е нужен само един тампон, с който премахвам остатъците от спирала и каквото друго има. Лицето ми е почистено, освежено и не е изсушено. Липсва лигав или мазен слой, какъвто оставят някои мицеларни води.


      Ползвам водата от седмица и съм изразходила един пръст от опаковката, така че би ми стигнала за 2 или 3 месеца в зависимост от това дали свалям само с нея или допочиствам.


      Цената й е 7,48 лв в магазини Ивис. Двуфазният лосион с хамамелис и розова вода е 6,98.
Някой би казал, че излиза по-скъпо от водата на Гарниер, но аз лично бих си я купувала, защото почиства много добре грима и аромата е освежаващ, не изсушава и не оставя лигав слой. За мен са еднакво добри. Тази е по-практична за разнасяне заради по-малката и стабилна опаковка.

петък, 17 юни 2016 г.

Aura All year Bronze - Bronzing Powder 909 Treasure Island

      Любимата бюджетна марка Aura, ни изненада с 3 нови продукта в началото на този месец и вече са заредени в магазини Ивис. Нов бронзър в 2 цвята, мицеларна вода и почистващ двуфазен лосион за очи и лице. Имах удоволствието да съм една от първите, докоснали се до продуктите и бързам да ви споделя какво мисля за тях.
       Получих бронзиращата пудра в цвят 909 Treasure Island, но видях и пробвах 908 Bronze Bay също, но тя за мен прилича повече на baked, защото не е така мека. По-твърда е коричката й отгоре. Хайлайта в нея, е по-мътен златист цвят. Фаворита ми от двете, е моя цвят - 909.


       Опаковката й е същата като на класическата им бронзираща пудра, но по-голяма. Струва ми се само, че на другата е идея по-стабилна. Не се заблуждавайте от размера на All year Bronze - не тежи, дори бих казала че е лека за такъв диаметър. Затваря се с щракване и мога да си я взема с мен на почивка спокойно. Ако беше малко по-луксозна опаковката и имаше огледало, може да мине за скъп продукт според мен, защото само при отваряне на кутията, онемях буквално. Толкова красива пудра не бях виждала скоро. Носи чудесно лятно настроение. Идеална и за подарък. Цената й е 14,98 лв.


       Няма никакъв аромат. Текстурата й е фина, но не прекалено и суперфина, по-едросмляна е от другата им. Единствения недостатък, който откривам аз е, че се разпрашва лесно за разлика от класическата, при която липсва прашене. Но това е с по-пухкави и меки четки като тяхната контурираща на снимката или поне при сериозно загребване. Ако ползвате скосена, подобна на 301 Flat Contour на Real Techniques или Zoeva 209 Face Paint, няма да имате такъв проблем. И аз бих препоръчала да ползвате точно такава форма и с подобни косми. Първо защото с тях контура става по-бързо, понеже загребва повече продукт и не се налага напластяване. Второ, нанася се равномерно и завършека е безупречен. И трето, сякаш прави по-траен контура, фиксира по-добре (самата пудра залепва плътно).


       Пудрата не е силно пигментирана и това я прави подходяща и за много бели кожи. Трудно е да сбъркате с нея и да се направите на клоун. Подтона й е между топъл и леко сивкав, така че бих определила цвета за универсален. Но на тъмни кожи, ще е светла и няма да личи. Матова е, но на лице прави сякаш невидим воал от фин блясък, колкото да не стои "плоско",


        Дамите със светла кожа, не биха станали оранжеви, нито пък със студен "контур", както с NYX Taupe. Затопля приятно тена. Идеална е за деколте. Два дни подред я ползвах с кабукито на Елф и стоеше страхотно. Златния брокат блестеше дискретно, като имах здравословен тен и нямах разлика в цвета между лицето, шията и деколтето.


       Златния принт и за щастие, и за нещастие изчезва. За нещастие, защото с него пудрата изглежда фантастично и блести уникално. За щастие пък, защото на лице не е носима. Пробвах да я нося като хайлайтър 2 дни, но просто не иска да залепва почти и пада през деня. Не е шимър, а много ситен брокат. Както знаете обаче, почти всички пудри с подобни принтове и от високия клас, са само за красота и падат след 4-5 пъти употреба, така че това не е недостатък.


      Treasure Island стои много естествено на лицето. Буквално като целуната от слънцето кожа. Ако не сте почитатели на контурирането или поне силното, това е вашата пудра. Подчертава нежно скулата и придава лек цвят, колкото да не е без хич. И трайността й е много добра. При мен издържа цял ден, дори в ужасните вече жеги, но не с всички фдт. Разбрах, че "основата" ми играе голяма роля, както и пудрата. Носих я с 3 различни и с текстурата на Bourjois Healthy Gel Serum се разбира прекрасно, както и с Oriflame GG Long Wear Foundation. Трябва да са малко по-плътни (средна покривност), а не воднисти и течни като на Oriflame The One.


        Пудрата много ми хареса и ще я ползвам често, заедно с останалите ми бронзъри. Не е супер икономична и кръговете започнаха да избледняват, но не ми се ще докато съм жива да я имам. Трябва да се пробват и други. :)




четвъртък, 16 юни 2016 г.

Refan Himalayan Goji Berry Sugar Body Scrub

      Не е тайна, че съм влюбена в ексфолиантите за тяло на Рефан и никога не оставам без поне една опаковка към тях. Каквото и да харесвам/купувам, винаги в шкафа, ме чака скраб на марката. И това лято започнах с една от последните серии, а именно с годжи бери. Тя излезна още зимата и аз го имам от тогава, но не бях го отворила и това е причината да се забавя с мнението ми за него. Няма да чуете нищо по-различно от казаното досега обаче. Захар с масла е текстурата, като не оставя мазен филм и перфектно заглажда кожата. Не изсушава. Ако съм ползвала някакъв друг или по-лек скраб преди това, веднага щом отворя кутията и започна употреба, се усеща разликата при разнасяне и усещането след къпане. Ефекта е на лице моментално. Кожата е мека, гладка и освежена. А аромата на тази серия е просто страхотен. Ухае на сочни и много сладки червени плодчета, като конфитюр. Ако знаете как миришат червените боровинки, годжи берито тук е много сходно. Напомня на коледни сладки, но няма подправки.


      Точно както и в предишните ми постове за скрабовете на марката, и тук ще кажа, че са неикономични. Една кутия на мен ми стига за 6 пъти. Нанасям количество колкото 2 ореха на всеки крак и ръка. Но пък ефекта им толкова ми харесва, та не бих ги заменила. Тъкмо имам добро оправдание да си купувам постоянно. Хем ще опитвам нови и разнообразявам, хем ще са "пресни" и няма начин да се развалят заради натуралните съставки. :)


       За цената ми е трудно да ви кажа, защото чувам че по морето са вдигнали жестоко и скрабовете, и маслата им. Аз ги вземам по 6,50-7 лв, а по фирмените магазини са от 9 нагоре.


        Ако не сте си купували нито един захарен ексфолиант на Рефан, непременно се поправете. Идеални са не само за лятото, но и през по студените месеци. Аз съм пробвала всичките им видове, с изключение на тези двата - от серията с йогурт и розово масло и с маслина и йогурт. Имаше още 2 вида - с роза дамасцена и роза алба, но не знам дали не са спрени. Не съм била разочарована от нито един вид. Различават се само по аромата. За лятото най-освежаващ и готин е с розовия грейпфрут, така че му обърнете внимание. :)

сряда, 15 юни 2016 г.

Jesse's Girl Mermaid's Lagoon Nail Polish and Floral Water Decals

     Тази седмица маникюра ми е с нежен флорален акцент, а като основен цвят избрах този тюркоазен с лек прасковен шимър. Марката е американска и е Cruelty Free, не тества върху животни. Цената на лаковете от тази серия High Intensity Nail Color, е 4 $.


       При първия слой прозира доста, но втория покрива напълно. Добре е да се изчака първият да изсъхне добре, защото иначе при нанасянето на втория е възможно да се свлече на места от основата на плочката.


       Не съхне особено бързо самостоятелно, но с Avon Gel Finish Top Coat маникюра ми беше готов за 15 минутки. Прасковения му шимър не е видим отдалеч и без топ лак особено. За да изпъкне малко поне, е нужно запечатване на Mermaid's Lagoon.


      По отношение трайността, нямам никакви забележки. Трети ден съм с него и няма поражения.

        Водните стикери са от Борн прити, за които съм говорила много вече. Ето ги.