събота, 10 октомври 2015 г.

Essence Soo glow! 20 Bright up your life

     Търсите бюджетен хайлайтър, който да се нанася лесно и бързо без да изисква умения, то Soo glow! cream to powder highlighter е вашият продукт. Макар че е кремообразен, а аз лично доскоро изпитвах ужас от продукти под такава форма, за да не стана на петна или изобщо да успея да го нанеса като хората, е един от най-лесните за начинаещи и не само, хайлатъри.
     Текстурата му е мека, подобно на масло и за секунди с пръст се разнася и прелива. Ефекта му е страхотен. Стои леко мазничък и мокър, но в добрия смисъл на думата. Залепва толкова добре за кожата, като такъв продукт под формата на пудра. И цвета му е плътен, със студен подтон. Икономичен е, нужно ви е съвсем малко количество. Не напразно събра голям брой похвали от ползвалите го и препоръки.


     Опаковката му е мъничка и  много компактна, идеална за път и чанта. А цената е 6,20 лв. Предлага се в още 2 цвята, но не съм сигурна дали в България ги има. Аз само този съм срещала по магазините. Напоследък и трудно се открива, не знам дали няма зареждане или ще го спират, но все още си стои в сайта като част от редовния асортимент.



      Издържа прилично доста часове, обикновено при мен в края на деня е поизбледнял и липсва на места, но е нормално при 10 часово носене. Подходящ е и за дневен, и за вечерен грим. И на бели, и на среднотъмни кожи стои красиво.




      Трудно се хваща на снимки, но пробвайте на място в магазина и ще разберете колко е добър. :)





петък, 9 октомври 2015 г.

Essence Urbaniced Street Style Highlighter

     Хайлайтъра е ежедневно използван продукт от мен и много рядко пропускам тази финална стъпка в грима. Обожавам ефекта, който дава и финиша му. По тази причина постоянно заглеждам какво излиза на пазара, макар да имам за цял живот. Една от бюджетните марки в България, които предлагат хайлайт пудри са Essence. За жалост обаче не се зареждат повечето лимитки, от които всъщност има наистина страхотни попадения.
      Urbaniced е една от последните лимитирани колекции, която излезна и имах възможност да пробвам. Хайлайтъра го поръчах за приятелка, но вече споменах че ми го предостави за проба и бързам да споделя, ако някой има възможност за поръчка или живее в чужбина, откъдето може да си го набави.


     Опаковката му е типична за марката, затваря се стабилно. Има готин принт. Цената му е около 3 евро. Има аромат на роза и пачули, много приятен парфюмен е, но на кожата не се усеща. Само ако допрете до носа си. :)



     
      Цвета на продукта е студен, т.е. на кожа е от онези бели хайлайтъри. Има и бледорозови частички в него, но те на лице не се виждат. Пигментиран е, но не придава онзи плътен, мазен и супер лъскав ефект. С напластяване се забелязва, но е подходящ за онези от вас, които не обичат натрапчиви и силни гримове, а са любители на нежния и лек завършек. Нанесен сутрин, вечер преди да сваля е поизбледнял и изчезнал на места, но напоследък не правя плътна основа върху лицето си и може би това е причината да не залепва добре. Не се разпрашва почти, макар че по няколко пъти вземам с четката на Zoeva Luxe Face Focus.


     За цената си, не е лош продукт и ако не сте капризни, тепърва прохождате в гримирането, не търсите нещо кой знае какво и искате лесен за работа продукт, то този ще ви свърши работа. :)



      Труден ми е за снимане на лице, успях само толкова, но на живо е по-видим определено.


четвъртък, 8 октомври 2015 г.

Essence Fall 2015 - Makeup Products

      От новите продукти на Essence за есен 2015 г. ми бяха предоставени за проба един от матовите ружове и 2 от прозрачните червила с блясък. Всъщност имам и 2 лака за нокти, но на тях ще им отделя самостоятелни публикации, защото съм обсебена на тема маникюр и който ме чете редовно, знае че пиша за всяко шишенце подробно. Изключвам че 01 от червилата, светлото, не ми стои особено добре (заради тъмният естествен пигмент на устните ми) и продължавам по същество.



     Sheer & Shine Lipstick  (препоръчителна цена 4,39 лв) са с много мека, балсаместа и супер комфортна за носене текстура. Имат аромат на бонбонки, напомнят ми за онези от миналото Детска радост. Нямат неприятен химичен вкус и е удоволствие да се подновяват постоянно. Опаковката им е лека и пластмасова, затварят се плътно. Капачката на всяко е в цвета на червилото, така че лесно да можете да се ориентирате. Не са особено пигментирани, а по-скоро като tinted balms, особено подходящи за нанасяне без огледало и в движение. Без хапване издържат около 2 часа при мен, като постепенно се изтриват и оставят устните меки и подхранени. Ако ям, изчезват по-бързо, но все пак оставя лек слой, колкото да не е на голо.






     01 My First Love е в светъл ванилен цвят с прасковен подтон, но на мен ми стои розово. Също ми подчертава и недостатъците. Като цяло всички червила в светлата и студена гама, независимо дали са с прозрачна или плътна текстура, при мен изглеждат по този начин. Тъмния пигмент на устните ми е причината. Като цяло в гилзата ми допада много, поради горната причина обаче не мога да нося такива цветове. Трябва да сте снежанки, за да ви пасне според мен.




     Не бих казала, че стои потресаващо зле, но 07 номер мисля че е в пъти по-добре. :)
     07 Sparkling Miracle противно на горното, е много мой цвят. Не е толкова наситен, както е в гилзата, но въпреки това придава разкошен прозрачен малинен нюанс на устните ми. А шимър частичките са като мини диамантчета и проблясват толкова красиво. Дори на по-бяла кожа от моята би стояло страхотно. Ако сте по-тъмни, вероятно ще ви е като балсам с блясък. Не подчертава недостатъци. Много сполучливо е точно това!








     Matt Touch Blush 20 berry me up!  (препоръчителна цена - 5,49 лв) е в матов розов цвят. Може би очаквате по-различен нюанс от името, но за мен е розов. Не е свеж като за пролетно време. Точно за студените месеци е. На моята кожа, дори не стои и розов, а има прасковена нотка. От снимките се вижда мисля (тези на които съм гримирана по-горе, а и на всички във вчерашния пост). Няма никакви блестящи частици. Пигментиран е, но позволява наслагване и можете да контролирате в зависимост от желанието ви. На бузките не стои натрапчиво, а като воал. Придава естествена руменина и цвят. Не се разпрашва и се прелива бързо. През деня ми издържа около 4-5 часа и започва да избледнява. Ако ползвате матови (дълготрайни) фдт, може би при вас ще стои по-дълго.






сряда, 7 октомври 2015 г.

Catrice Fall 2015 - Makeup Products

    Есента дойде, както и време за познатото обновление на част от редовния асортимент, което Catrice & Essence правят всяка пролет и есен. Преди около 10 дни, Додис бяха отново много мили и получих пакетче с няколко продукта. В този пост ще ви покажа 3 от тях - глос, сенки и бронзираща пудра, тези на Catrice.



      Deluxe Trio Eyeshadow са нови в асортимента, налични са 3 палитри. Моята е в бордо или 030 Rose Vintouch. Цветовете са много добре подбрани и за сини очи като моите, мисля че пасват идеално. Открояват се и ги подчертават. Качеството им не е никак лошо за дрогериен клас. Разпрашват се много малко, имат чудесна пигментация, не са сухи като повечето baked сенки (с 2 вземания с четката се получава плътен цвят) и с базата на NYX ми издържат цял ден. Свалям ги вечер непокътнати. Работи се изключително лесно с тях. За секунди преливам най-тъмния цвят в сгъвката. Можете да направите както лек грим, дневен, така и опушен вечерен. Аз направих 3 визии, които да ви покажа. Ако сте начинаещи и търсите евтини, но все пак с прилично качество сенки, ви ги препоръчвам.





      Номер 1 - нанесох на еднаква площ и от трите цвята:



      С яркорозово червило също стоеше добре, макар комбинацията с бордо като замисъл да изглежда налудничава. :)





     Номер 2 - на целия подвижен клепач от средния цвят, в сгъвката тъмнокафявото и съвсем леко от бледорозовото в основата.


     Номер 3 - до средата на подвижния клепач от светлия цвят, малко от средния за да направи плавна преливката между него и тъмния.



      Shine Appeal Fluid Lipstick е течно червило с витамин Е, което прави устните много сочни и с огледален блясък. За мен лично е глос, защото червилото принципно трябва да е поне малко по-пигментирано, но като изключим това и че не нося гланцове често, продукта ми хареса доста. Има аромат на някакви сладки бисквитки, но не е химичен. Прави супер гладки и меки устните, не се разтича и издържа до 2 часа с ядене. След като изчезне, не изсушава. Апликатора му е от най-удобните, които съм срещала. Цвета на 070 Better Make А Mauve е подобен на пепел от рози на моите устни, но на снимките изглежда почти прозрачен заради естетвения им малинен пигмент. Има фини блестящи частички. Не е лепкав и като цяло е супер комфортна формулата му. Ако обичате глосове, им обърнете внимание. Върху червило също стои добре. Не се събира във вътрешната част в една линия.







      И последният продукт, за който ще прочетете в публикацията, но не последно място по качество, е бронзиращата пудра Sun Glow Mineral Bronzing Powder. Цвета на 010 Golden Light на пръв поглед е доста жълт, но с правилната четка и ако не прекалявате, придава много топъл завършек на лицето. А фините шимър частички омекотяват и финиша е, като целуната от слънцето кожа, с лек загар. Аз не съм Снежанка и все пак кожата ми е сравнително бяла, пасна ми добре като не се унасям с количеството. Текстурата и е копринена, финосмляна е и доооста пигментирана. Ако имате тежка ръка, ползвайте рехава/рядка четка (вижте черната по-долу), която не загребва много продукт иначе може да станете с неприятен жълт контур. На всички снимки по-горе, съм с нея и както се вижда, не съм жълта. :)
       Има само един недостатък - разпрашва се, но на фона на всичко останало, преглъщам и ми влиза в често използваните продукти. Втора седмица посягам към нея. Държи се прилично цял ден, като вечерта леко избледнява.




     Със скосената четка на Zoeva също се нанася и прелива лесно, но трябва да се внимава, защото лесно става на черти. С другата вече се работи доста лесно.




Опаковките и на трите продукта са стабилни и се затварят плътно. 
Харесаха ми определено, имат моето да. :)