събота, 1 юни 2013 г.

Avon Ultra Color Rich Moisture Seduction "Soft Pink"

      Манията ми по червилата не утихва и следобяд отново се отдадох на проби. Както ви писах в предната публикация днес си получих някои поръчки и в едната имах 2 мострички. Едната от тях е именно на "Soft Pink" от хидратираща серия UCR на Ейвън. Не предполагах такава покривност от това червило, мислех че е балсам, но уви. Оказа се доста покривно, но и доста мазно. Определено не харесвам такъв тип продукти за устни. Цвета на снимките със светкавица изглежда покъртителен върху мен, но на дневна светлина не стои толкова лошо.
Като цяло не е лошо, но трайността му е малка и аз лично не бих го закупила в пълен размер. Освен това ми се събира в гънките. Ако не беше толкова мазно, вероятно нямаше да го има това нещо.
* Цената му, когато е на промоция, е 7,90 или 8,90 лв обикновенно.

                   (снимката е взета от тук http://www.phoebeann.me/tag/avon/page/2 )

Ето и моите "суочове":








петък, 31 май 2013 г.

Последните покупки

    Днес си получих поръчките от Avon & Oriflame от последните каталози, така че скоро очаквайте подробни публикации. Избрах главно продукти от лимитирани колекции, които марките пускат всяко лято. Няма да лъжа, че причината да купувам повечето неща са шарените опаковки и плодовите миризми. Голям фен съм им. :)


  
    Ако се чудите за нещо дали да го вземете и искате моето мнение, не се колебайте да ми пишете. Ще се постарая възможно най-бързо да го изпробвам и пиша за него!

Oriflame Blue Lagoon Shadow Pencil "Turquoise Island"

     Днес си взех последните поръчани продукти от Орифлейм и т.к. отдавна исках сенки в такъв ярък тюркоазен цвят, веднага се гримирах с него. Както и предполагах, такъв тип не са за моя клепач, защото се събират в гънките страшно бързо (до 30 минути). Сложих си основа естествено, но това не спомогна въобще за увеличаване на трайността. Не се разнасят кой знае колко трудно, обаче ми е далеч по-лесно да се гримирам с четка. Ето го и самия молив:




     Реших да го върна, защото имам чувството, че получих главоболие и ме заболяха очите също от него или проблема е в мен. Няма да си кривя душата, че цвета ми хареса много, но 30 минутна трайност не ме устройва никак. Макар и да е на ниска цена (5 лв), не мисля да се заривам с продукти, които само ще събират прах. Ето как стоеше при мен:





    Вие успявате ли да се справите с кремообразни сенки и такива под формата на молив? Открили ли сте начин за задържането им върху клепача?

Flormar 386 Golden Beauty







Avon Perfect Kiss "Caressing Coral"

    Вече ви писах за серията Перфект Кис в 2 мои публикации, за това сега няма да ви губя времето в празни приказки и директно ще пристъпя към съответния цвят, а именно "Caressing Coral".

       (снимката взех от тук http://www.missliina.com/2013/02/swatch-avon-perfect-kiss-lipstick.html )

     Много ми харесва, че е средно между корал и оранжево, но не набиващо се на очи и в същото време е хубав ярък цвят. Има приятна текстура, трайността за такова меко червило е повече от добра (около 3 часа). Блясъка, който се вижда на снимката си е от него, т.е. не съм слагала глос. За момента имам само мостричка, но веднага щом пуснат на промоция (6,90 лв), ще се сдобия с него. Носих го 2 пъти и съм сигурна, че и продукта няма да ме разочарова.





        Понеже доста хора ме питаха и за лака, който се вижда на 2 от снимките - Models Own Hedonist е, за който ще пиша в отделна публикация. На очите съм с молив Supershock "Blackberry" отново на Avon - любим мой продукт. Много траен и плътен цвят има!

      И още малко снимчици, на които червилото е нанесено по-леко, т.е. не е напластявано. За тези, които търсят по-ненетрапчив цвят, е вариант. :)









В следващите 2 ревюта можете да видите как изглежда самото червило в гилзата:

- http://avontenerife.blogspot.com/2013/03/barra-de-labios-perfect-kiss-caressing.html 
http://beautyandmore-christina.blogspot.com/2013/04/post-event-von-gbb-perfect-kiss.html

четвъртък, 30 май 2013 г.

Essence Blossom etc... nail polish 04 Bloom-a-loom

          Няма по-красиво лилаво цвете през пролетта от красивия люляк. Нежен, омайващ и много ароматен. Точно толкова хубав е и "Bloom-a-loom" на Essence.


          С деликатен шимър, покрива на 2 слоя и се нанася лесно. А стои толкова елегантно....



            Много женствени, чисти и приветливи изглеждат ръцете с него.





Леки кремчета за ръце, подходящи за лятото

     Време е да напиша няколко думи и за продуктите, с които се грижа за ръцете си, т.к. както виждате се интересувам от красивия маникюр. Преди години и като малка ходех с доста сухи и побелели ръце, кожичките и ноктите ми като цяло бяха в много лошо състояние. Откакто открих форума и по-специално темата за лакове за нокти, постепенно започнах да се интересувам с всичко свързано с маникюра и си изградих навици. Всички знаят колко поддръжка искат ноктите, за да изглеждат добре..... и това не значи само да сме хубаво лакирани, а и да имаме гладка, мека и подхранена кожа на ръцете. Кожичките (кутикулите) са следващата стъпка и една от най-важните. Много хора не обръщат внимание на тях и имат вредните навици: дърпане/късане, изрязване с метални инструменти (като ги разкървяват зловещо) и прочие. Аз лично нямам такива и само ги мажа с масла, специални кремове за кожички и вазелини. През зимата особено е задължително. Същото важи и за ръцете - независимо от сезона, ги мажа непрекъснато като сменям продуктите с по-леки (през пролетта и лятото) и по-мазни съответно през зимата.
 
 Сега ще ви напиша няколко думи за тези 2 кремчета:



- Avon Naturals Moisturising Strawberry & Guava Hand Cream - лек крем с аромат на ягода и гуава. За моите нужди и разбирания, не е достатъчно хидратиращ. Попива почти веднага след като си намажа ръцете. Аромата се задържа обаче доста повече, което не ми пречи, но аз търся друг ефект от един крем за ръце. Общо взето е предназначен за хора с нормална кожа и които не харесват мазния филм. Цената, за която го закупих тогава беше 2,90 лв. Лично аз не бих повторила покупката, т.к. не съм удовлетворена от качествата на продукта, а и ягодата като миризма в подобни продукти не е за мен. Преди години имах също лосиона и спрея от серията, но и те не ми харесаха достатъчно.

 Лосиона попиваше веднага след като се намажа, а аз имам доста суха кожа в определени периоди от годината. Спрея го ползвах след баня и лосиона, неговия ефект е охлаждане и ароматизиране - то няма и какво друго да е, но както писах по горе миризмата на плода не ми е любима в козметични продукти.

- Oriflame Liselotte Walkins Hand Cream - леко кремче с миризма, подобна на бадем (не мога да определя дал ухае на това точно, но е от този тип). И той като Ейвънския попива бързо и оставя едва забележим аромат. Беше от лимитирана колекция миналата година, така че едва ли скоро ще се появи отново, но и няма да страдам от което, защото постоянно излизат нови и предпочитам да пробвам тях. Ефекта му да не кажа никакъв, понеже съм много капризна, е минимален за моята кожа. През лятото не ползвам мазни кремове, защото мразя да ми се изпотяват ръцете и ще си го измажа, но покупката не бих я повторила.
Цената по спомен беше 3,90 лв (на промоция).

Опаковките и на двата са по 75 мл.
  

Classics Metallic No.17

    Преди да си оправя маникюра днес, пробвах този лак на Класикс от една миналогодишна серия, която пуснаха в края на зимата/началото на пролетта. Тогава взех 3 броя - 3, 8 и 17. Обаче за първи път пробвам от тях, както винаги останаха в забвение.


      Лака е хамелеоново златен с метален завършек. Лично на мен не ми допада как ми стои, така че вероятно няма да остане още дълго в колекцията ми. На снимките е на 2 слоя без топ лак. Цената беше 2,90 лв.




      Надявам се скоро да успея да ви покажа и останалите 2, които имам от тази колекция.
На вас допадат ли ви такива завършеци и цветове?

Gabrini Summer Edition M105

    Тази сутрин пробвах поредното Габрини, което имам от 2 години. Цвета му бих определила като светло каки зелено. Покрива на 2 слоя, има долу горе хубав блясък и без топ лак (както съм на снимките). Малко ми е мътен на мен и може би ще го махна, защото не е мой цвят. При всички случаи е интересен, аз не се сещам за подобен от други марки. Цената му е 1,50 лв.