събота, 22 юли 2017 г.

За слънцезащитата на плажа и в града

      Много от Вас ползват слънцезащитен крем само през лятото, та дори и само на морето, когато стоят по цял ден на плажа. Признавам си, до скоро и аз бях от групата, която купуваше кремове за лице с SPF за летния сезон. От 2017-та обаче, смятам че е време да променя този си "вреден" навик и продължа да ползвам слънцезащитен крем за лице през цялата година.


     Не искам тази публикация да прозвучи като поучителна, защото съм наясно че няма да съм първата, която ще ви каже колко важен е фактора за кожата. Има много други източници, от които да се информирате. Слънцето през зимата, колкото и безумно да звучи, е дори по-опасно от това през лятото.


      Не забравяйте и дългите часове, които ще прекарате на плажа. Не се излагайте без защита и подновявайте на всеки 2 или 3 часа. Ако сте с особено чувствителна и суха кожа, посегнете към продуктите с възможно най-висок SPF фактор 50. Не разчитайте обаче само на тази цифра. Тя няма да Ви спаси от изгаряне и белене след това. Подновявайте, не стойте от сутрин до вечер на плажа или не директно на слънце и ползвайте охлаждащ балсам за успокояване/ термална или розова вода.


       Не пестете пари и инвестирайте в малко по-скъпи продукти или поне в крема за лице. Не е задължително да струват трицифрена сума. В аптеките има и промоции постоянно, както на самостоятелни, така и на продукти в комплекти. Средната цена е 20 лв. Здравето и кожата Ви са на първо място. Възстановяването и ходенето по лекари няма да ви излезне по-евтино, ако се наложи. А и вредите, които ще си нанесете няма да са малки.


        За лято 2017, аз заложих на Avene Thermale Reflexe Solaire SPF 50+ без цвят и като се има предвид, че го ползвах 2 месеца в градска среда, а след това на силното слънце на плажа, мисля че съм го тествала достатъчно дълго. Исках крем, който да е с dry touch формула и да не оставя бели следи, какъвто беше и този на Bioderma от миналото лято, затова се спрях на Avene Reflexe Solaire с фактор 50. С плътна бяла и кремообразна текстура е, която попива бързо и не омазнява. Ухае леко, типично за продукти със защита. Преди него, за под грима, предпочитам да нанасям и от стандартен дневен крем, защото съм със суха кожа и формулата се разнася малко по-трудно. Попива до минута.


       За цялото лице ми е нужно количество колкото голямо бобово зърно. За плажа мога да нанеса и двойно повече. Не омазнява и не пречи на фдт. Не ми запушва порите, нито са ми се появявали пъпки. Грима ми издържа спокойно цял ден. По-леките текстури фдт е възможно да изчезнат на места, ако съм била на високи температури дълго или съм се пипала. Но като цяло съм изключително доволна от него. Не съм изгоряла грам, въпреки че и аз се пазя много. Без фдт не излизам почти, дори на плажа бях с такъв и пудра.


       Не ми се купуваха лосион за тяло и балсам за след слънце за 2 дни засега и решихме с колежки аз да нося термална вода и защита за лице, а да ползвам техните на Vichy & Uriage за тяло. Наблюдавах и останалите от компанията - видях някои  момичета, които ползваха лосион на Nivea с SPF 50 и марката на Billa - My Body. Стояхме на плажа от 11,30 до 16 часа с почивка от около час, когато обядвахме. Ще започна с продуктите на Vichy Ideal Soleil SPF 50, които ползвахме аз и още една колежка. Тя е по-бяла от мен (почти като сирене е и има розов подтон).


      Слънцезащитното мляко е с типичната бяла и средногъста кремообразна консистенция, лек аромат и малко по-лепкава текстура. Не се абсорбира много бързо и иска хубаво разнасяне. Оставя и бели следи, ако сте сложили повече и кожата не го е поела, както и пясъка залепя по тялото. И двете почти не изгоряхме. Само аз имах на едното бедро малък кръгов участък зачервен, който вероятно съм пропуснала да намажа и след 5 дни не се забелязваше. Единственото място, на което всички имахме доста червено, е кожата на стъпалото отгоре преди сгъвката. Явно прекалихме и не сме нанасяли там крем.


        Ежедневното мляко се оказа страхотно, защото е с лека и като балсам текстура. Попива бързо и успокоява кожата. Освен това ухае великолепно. На нежен и луксозен парфюм с тиаре. Влюбих се в него. Не излиза особено изгодно да се ползва като лосион, но пък опаковката е голяма и би стигнала за поне 2 месеца всекидневна употреба. Двата продукта са били на акция и са излезнали 50 лв.


        Продължавам с Uriage и тяхната серия Bariesun - сухото олио е подобно на олиото на Nuxe, разбира се има фактор 50. Подходящо е за нормална и чувствителна кожа, както и за коса. Мазно е, но се разнася лесно и не е лепкаво. Попива бързо. Има лек и доста приятен аромат. Аз не го усещах почти, въпреки че колежките около мен казват че миришело като се пръскам. Не е икономично - за ден на плажа виждате какво количество е изразходено.


      За балсама нямам особен спомен честно казано. Беше лек и с ненатрапчив аромат. Като цяло нищо по-различно от този на Vichy, но мириса на млякото Ideal Soleil ми хареса повече.
Цената на промопакета в Марви, е 32,50 лв. Предлага се и пакет с SPF 30.



       Колежката която ползва тях също не изгоря. Но за лицето определено не е ок. Там кожата и леко се зачерви, около очите след плаж сподели че я боли и опъва. Дадох й от термалната вода на Avene, след която се почувства по-добре. Облекчи кожата и ме помоли да й купя същата.


Видях още 3 души с какво се мазаха, останалите 3 ми убягнаха нещо. Ще споделя за
Nivea и My Body. Момичето с Nivea - гърба и изгоря все едно е била с потник. Уж подновява и лосиона имаше SPF 50, но или не е било достатъчно, или продукта не е добър. Колежката с крема на My Body (Billa) е също доста бяла и с чувствителна кожа. Тя и приятеля й изгоряха доста. Особено гърбовете им се зачервиха осезаемо.


        Разбира се, всяка кожа е различна и реагира по различен начин. Това че на някой не му е подействал даден продукт, не значи че и при Вас ще е така. Аз споделям от моята гледна точка.



        На плажа повечето дами не носят грим, но аз се гримирах леко. Заложих на любимите ми летни червила - Maybelline Color Sensational Vivids Vibrant Tangerine & Shocking Coral.


         Маникюра и педикюра ми бяха в разкошния и огнен корал Models Own Hedonist. Всяка година съм запленена от неоните на марката и не напразно ви ги хваля толкова.


         Avon Sun + не съм ползвала много, затова не ми се ще да давам крайно мнение. Бих ги препоръчала за градска среда или тъмна кожа, ако не се излагате повече от 2 часа на слънце.


        Имам много аромати за сезона, но посегнах към Yves Rocher с кокос, както и Emerald Dream. Носят ми чудесно настроение и ухаят точно на море, плаж и ваканция. А за скулите и аксесоарите е ясно - заслепяващи хайлайтъри и гривни/колиета с ярки акценти.


         Споделите ми Вие на коя марка слънцезащита се доверихте тази година, както и какво друго носите на плажа? Имате ли любими лакове, аксесоари и парфюми?





         Желая Ви топло, усмихнато и много емоционално лято. Насладете му се докрай! :)

петък, 21 юли 2017 г.

Dove Go Fresh Moisturising Cream Pear & Aloe vera

       Ако има един продукт за тяло през лятото, който да не мога да пропусна, това определено е дезодорантът/стик/рол-он против изпотяване. Не само заради борбата с неприятното потене, но и заради освежаващото чувство след него, а и неутрализирането на миризмата. Не съм пробвала много, особено като гледам как с всяка година нарастват видовете по стелажите в дрогериите и не съм от хората, които купуват често. Хабя ги бавно и като не съм доволна от някой, понякога спирам да използвам. От търсене на ефикасен, дори зимата избягвам да ползвам или посягам към спрей вариантите от време на време. В горещините обаче забелязах, че те не ме предпазват и се наложи колкото и да не обичам заради бавното съхнене, да нанасям стикове, кремове или рол-они. Днес ще Ви споделя мнението си за именно такъв продукт. Дали ми хареса обаче, ще разберете от редовете по-долу.


        Dove имат голямо разнообразие от всякакъв тип анти-перспиранти. Те са и една от марките, за които съм чела сравнително добри мнения. И въпреки това, аз съм тествала само гъбката с класическия аромат, за която съм ви писала тук. От нея макар и тогава да не останах доволна, това лято открих че действа повече от дезодорантите. По тази причина, т.к. от зимата бях хвърлила око на новата серия с круша, реших да пробвам стика. И откъм аромат съм доста доволна. Ухае на свежи и леко сладки круши. Като току що откъснат узрял плод, но не и захаросан. Алое верата не я долавям. Имам една тоалетна вода на FM Group с плода, точно като нея ухае. И при нанасяне по кожата се усеща чудесно, но не се задържа повече от 3-4 часа.
         Съдържа 1/4 овлажняващ крем за успокояване, възстановяване и подхранване. Дори след бръснене, не се усеща никакво щипане или зачервяване. Мека и нежна е формулата му.


        Дали предпазва от изпотяване обаче - при мен не. Очаквах да има някакъв ефект, макар и двучасов, но явно аз се потя повече. Къпя се, подсушавам и слагам от него, докато стигна до работа, съм с мокри блузи. Естествено, ако не се движа и стоя у дома/в офиса, няма проблем. Но щом съм в движение, няма спасение. Освен това по белите ми ризи остават петна, което не ми харесва никак. Единствения плюс е, че неутрализира неприятната миризма.


        За хора с минимално потене ще върши някаква работа, но при обилно не препоръчвам. Освен ако не се движите с автомобил из града и не стоите по цял ден на климатик, или го ползвате само докато сте у дома. Стика взех от Елитис за под 4 лв, но не бих го купила отново.

четвъртък, 20 юли 2017 г.

Avon Planet Spa Amazonian Treasures Brazillian Acai Berries

      Planet Spa е една от най-популярните серии на Avon. Дори и за най-капризните вкусове, може да се намери нещо. През годините съм Ви разказвала за няколко, повечето от които любими и тази публикация отново ще е положителна. Толкова се влюбих в аромата на това бразилско акай бери, че се надявам от марката да я върнат отново в продажба. Да, за съжаление отново сполучливи продукти, са свалени от продажба.


        Последните няколко години обаче забелязвам, че връщат по желание на клиентите някои серии и аромати. Давам пример с Planet Spa с бял чай, както и Turkish Hammam. Затова и с тази мисъл реших да ви разкажа за маските за лице и коса + скраба за тяло Amazonian Treasures.

         Започвам със скраба, защото обожавам да ексфолиирам тялото си през лятото. Чувствам кожата си по-чиста и гладка след тях. Този не прилича на захарните, но въпреки това се оказа много хубав и ще страдам като свърши.


         Но нека започна с това защо харесах първоначалното серията, а именно аромата. За пръв път използвам козметични продукти с акай бери. Буквално бях отвяна. Има нещо общо с горските плодове, но тук се усеща и леко тропическа, сочна и тръпчива нотка. Като най-вкусния безалкохолен летен коктейл е. Напомня ми на дъвките хуба буба.


          Текстурата на ексфолианта прилича на някакъв десерт, като веган мусовете с чиа и боровинка, които напоследък срещам. Гъст крем, подобен на паста с частички, които се усещат при разнасяне, но са като ситна сол и правят удоволствието под душа още по-голямо. Прави лек пилинг с омекотяващ, заглаждащ и почистващ ефект. Никакво дразнене, дори на моята чувствителна кожа. Не помня до момента да съм ползвала ексфолииращ продукт с такива ситни частици и в същото време да оставя кожата ми чиста, бебешко мека и гладка.


         При разнасяне става бял на цвят, но не се пени. Не цапа банята и се отмива лесно, не пада като захарните и бих го ползвала през цялата година. Не изсушава кожата.

         На подхранващата маска за коса не възлагах големи надежди, но и тя ме изненада приятно.


        С гъста, почти като на глинените маски текстура е, която не се разтича при нанасяне. Нужно е малко количество, колкото орех. През студените месеци мога да сложа и повече, но ми се е случвало да усетя доста по-гладка и хидратирана косата си. Омазнява се и по-бързо.


         Ефекта при точното количество е, жизнена, лъскава, гладка и с меки краища коса. Общо взето всичко, от което имам нужда. С маската на Макадамия става още по-мека, но и нейната цена е в пъти по-висока. Опаковката е голяма и ще стигне за доста време.


        Първият продукт, който всъщност отворих от серията, е маската за лице и тя ме отвя. Миришеше толкова вкусно, че в началото забравих какво прави и я ползвах само за да усетя аромата й. Като вкусни желирани бонбонки е. Тропичен, горски и сладък. Напомня на летните парфюми на Escada.


         Текстурата й е гъста и гелообразна с наситен червен цвят. Нанася се много лесно и се отмива след 10-15 минути. Истинско удоволствие е употребата й. Оставя кожата освежена, мека и гладка. Не бих казала че хидратира много, но за пролетта и лятото е чудесен вариант. 


         Опаковката стига за около 10 пъти. Отмива се като повечето подобни маски с хладка вода.

         Както разбрахте, приятно изненадана съм и от трите продукта. Без изключение, бих ги повторила неколкократно. Нещо, което рядко бих казала що се отнася до козметика.

          * Имам още крема за ръце и стъпала, който съм пропуснала да снимам, но не е ползван активно и затова не го включих. Странното е, че той е с ментовозелен цвят. Текстурата му е подобна на маската за коса - гъста кремообразна. Доста подхранващ и хидратиращ е. Прави ръцете ми нежни и меки. Подходящ е за есента и зимата, защото оставя филм. Интересното е, че препоръчват да се ползва слънцезащитен продукт след него, както и ограничено да се излага кожата на слънце за седмица след това. Затова и смятам да го изразходя през зимата.

Balea - мляко за суха коса с праскова и кокос

     Имам гъста и среднодълга коса, която има нужда от подхранване и хидратация през цялата година. Знаете как краищата губят блясък и се изтощават - през зимата от студа и плетените материи, а лятото от силното слънце. Затова и почти винаги вниманието ми е насочено към продукти с по-богати и маслени текстури, които не само да омекотят и подхранят, но и да дадат живот, блясък на косата. През топлите месеци разбира се, изневерявам на тези мои нужди. Нямам нужда от утежняване. Тогава посягам към млека, спрейчета с крем текстури или леки балсами. Днес ще си говорим именно за нещо такова, а именно овлажняващото мляко за суха и накъсана коса с праскова и кокос на Balea.


        Този продукт в момента не се предлага, а на негово място е наличен с манго - цък. Мисля че видях и още един вид миналата седмица, с друг аромат, но не си спомням какъв точно беше.
Преди 5-6 год. съм пробвала варианта с кайсия, който за мен е идентичен като ефект и затова си позволявам да пиша за това с праскова, защото май сменят само ароматната съставка.


           Текстурата е бяла и кремообразна, малко водниста, типична за мляко. Има лек флорален аромат с тропически привкус. Усещам сочна и вкусна праскова с млечен кокос, доста приятен и летен е. При нанасяне обаче и след сешоара, почти изчезва.


         Аз нанасям по 2-3 или 4 помпички след като съм подсушила с кърпа косата и е влажна, в зависимост от шампоана и какъв друг финиш съм избрала да използвам. Не се измива. Концентрирам се в краищата и малко по дължините. Косата ми го поема за секунди и по ръцете ми не остава нищо, така че и повече да сложа, не е проблем.


          Пробвала съм го и в студените месеци, в комбинация с различни шампоани, маски и олиа, но при мен няма особен резултат от употребата му. Ако измия косата с по-силен почистващ шампоан, който оказва влияние върху цялостното състояние и косъма е премит, тогава леко омекотява и придава блясък. С подхранващи обаче, разлика със и без него, почти не виждам. Идея по-мека и жизнена е косата. Откъм хидратация е слаб. При фини и тънки коси, които се омазняват бързо, мисля че би свършил работа и ще е добър за ежедневна грижа. За гъсти, изтощени и сухи, не препоръчвам.


        Факта че е без силикон, тук определено мисля че си казва думата и затова на гъста коса, не се отразява почти. Плюс е, че има удобна помпичка и е икономичен, а и ухае чудесно. Цената му е 4-5 лв.

вторник, 18 юли 2017 г.

Phytocode LB Probiotic Intimate Wash

       Интимните гелове са продукта, който най-рядко сменям и харесам ли някой, дълго време не търся нов. Последната година обаче, покрай непрестанното тестване на нова козметика, нарасна и желанието ми за проба на различни от познатите марки лосиони за интимна грижа. Гела на Sebamed ми стана любим, след него харесах и на Христина с витамин Е, но исках да пробвам и този на много популярната българска марка за натурална козметика Phytocode.


         Радвам се че имаше малка (50 мл - 5,50 лв.) опаковка и си взех нея, за да видя дали ще ми понесе. Голямата от 200 мл в магазина струваше около 16 лв.


        Консистенцията е рядка гелообразна и не е икономичен, но тази малка тубичка ми стигна за 1 месец ежедневна употреба. Аромата е на млечна киселина. Не е неприятен или приятен, но на мен не ми допада особено. Лек е, не се усеща почти и не дразни. Аз обаче съм свикнала постоянно да си душа продуктите и очаквам да има някаква свежа нотка. Затова го отбелязвам.
 

         100 % натурален е - няма SLS, парабени, изкуствени аромати, оцветители и консервант. Съдържа L-млечна киселина, био масло от грейпфрут и натурални пенители.
          Lactobacillus Bulgaricus е специален щам, изолиран от млечни продукти от екологично чисти региони в България. Той е бактерия, която се развива само в определена географска територия, която съвпада с тази на съвременна България.


         Гела се пени много леко и измива нежно кожата в интимната зона. Не щипе и не предизвиква сърбеж или каквито и други неприятни ефекти могат да се появят. Не изсушава. Общо взето прави всичко необходимо, което се изисква от един такъв продукт. Единствено факта, че аз съм зависима от ароматите, ме кара да му отнема 1 точка, но като цяло е страхотен и си заслужава парите. Бих го купила отново и Ви го препоръчвам!

понеделник, 17 юли 2017 г.

p2 Nude Blend Compact Powder + Perfect Eyes base

      p2 Cosmetics е една от любимите ми дрогерийни марки, която за огромно съжаление не знам дали някога ще видим на нашия пазар. Колкото и ДМ да ми твърдят, че еквивалента тук е S-he Stylezone, не мога да го приема. Качеството, разнообразието и изобщо всичко в двете марки за мен, е много далечно. Но това е дълга тема на разговор и не искам да задълбавам повече. Днес ще ви разкажа малко повече за компактната пудра Nude Blend и базата за сенки Perfect Eyes. Дали са ми харесали, ще разберете след малко.



           Ще започна с пудрата Nude Blend, защото нея ползвам от малко повече време. Опаковката е класическа и според мен удобна. Затваря се добре, има огледало и меко бяло тампонче. Моя цвят е 020 ivory, който намирам за подходящ за бели кожи и според мен е неутрален. Има лек топъл подтон, но не е жълта и пасва чудесно на моята светла, но не прекалено бледа кожа.


         Пудрата ухае много приятно и леко....и познайте на какво. Аромата на виолетки, но типичен за бонбонките и се усеща само при доближаване до продукта. Не и при нанасяне. Метеоритите са с дооооста по-осезаем мирис.
     

         Много мека, нежна и финосмляна е. Има ситни и едва забележими отблизо частички, които напомнят на Герленските Метеорити, но тези са в пъти по-ситни. Не се разпрашва изобщо и стои супер естествено. Колкото и да напластявам, брашнян ефект няма. Мога да кажа, че и тук го има фотошоп ефекта, не е толкова силно изразен. Прави кожата ви по-хубава, нежна, млада и здравословна. просто. Няма покритие и без някаква база би залепнала или придала цвят трудно. Има SPF 15 обаче и подходяща за чувствителна кожа, което е страхотно. Съдържа успокояващо масло от лайка и витамин Е. Хипоалергична е и некомедонна.


         Единствения голям недостатък за мен е трайността й. Отворих и ползвах пудрата още когато беше студено (в края на зимата), пробвах я няколко пъти и сега, но винаги избледнява и почти пада в зоната около носа до края на работния ден. Съответно ружа също изчезва или става малко на петна. Не знам дали е от факта, че понякога ползвам по-леки фдт със сочен финиш, но заради това не ми стана любима. Не е лош продукт и ще я изразходвам, само че не бих препоръчала на хора с мазна кожа и не бих я повторила. Цената й е 3,45 евро.


         От базата за сенки Perfect Eyes очаквах повече. Не бях чела много мнения преди да я поискам като част от коледния си подарък от Ина, но преди години имаше хубави отзиви и реших да я пробвам.


        Не толерирам този тип опаковки, защото са много нехигиенични и дългите нокти също са проблем. Но преглътнах тези факти и реших да й дам шанс.


          Основата е с мека и кремообразна текстура. Напомня на Artdeco, но тази не е толкова стегната и частичките почти не се забелязват. Освен това не засъхва толкова бързо, което позволява по-бавна и спокойна работа. Веган е, без глутен и алкохол.


          Цвета е неутрален и на клепача не се проявява, нужно ви  е малко количество и сенките залепват добре, а и са по-наситени. С преливките се справя, макар и не перфектно винаги. Не е обаче най-доброто, защото с каквито марки и финиши да я тествах, никога не се прибирах след работа с непокътнат грим на очите. Понякога още по обяд ми се събираха и до вечерта на подвижния клепач не е оставал цвят почти.


         Опитвах да нанасям по малко или повече, да запечатвам с основен цвят, но винаги е едно и също. А и ако оставя 10 минути да засъхне, след това сякаш сенките не искаха да залепнат както трябва. Не ми е дразнила очите по никакъв начин, обаче очаквах повече и съм малко разочарована.


          Вероятно погрешка съм изтрила суочовете и направих едно бързо сравнение със и без база с малиненият мат от палитрата MAC Fruit A La La.


          За цената си от 2,65 евро не е лоша база, но ако сте с мазен клепач и паднал още повече, добре помислете дали би ви свършила работа.