събота, 7 февруари 2015 г.

Rival de Loop "Queen of the Night" Lip Lacquer 02 ladylike

      Rival de Loop е немска марка, предлагаща се в дрогерии ROSSMANN. Може и на други места да я продават, но аз знам за тази. От класа на Есенс, подобни на нашите Miss Sporty & S-he Stylezone са. Според мен обаче пускат по-готини и интересни продукти, а редовно имат нови колекции. Така както отправих призив към ДМ да внесат p2, бих включила и тази марка като махнат посочените 2, ако има такава възможност. Просто имам чувството, че никой не ги купува Miss sporty & S-he и стоят от 100 год. едни и същи неща, само събират прах и при намаления са в кошниците с изтичащ или изтекъл срок.
      Досега съм имала само лакове за нокти на марката, но в последният ми коледен подарък от Германия, имаше този лак за устни:



      Опаковката му е изчистена черна, като в средата пръстенчето е в цвета на самият лак. Изглежда пепел от рози "02 ladylike", но всъщност е светъл кафяв нюд или поне при мен стои така. Устните ми са естествено по-тъмни. Много приятен и перфектен за ежедневен грим е. Не ви е нужно огледало дори. Аз не ползвам глосове често, но този след като го пробвах, го носих 2-3 дни подред и стоеше в чантата за подновяване.


       Още щом го отворих, ме лъхна един аромат - 1:1 с натуралния сок Cappy кайсия/праскова. Толкова приятен плодов вкус на продукт за устни, не бях срещала - все едно е наистина нещо за ядене или пиене, а не козметика. И няколко пъти си близнах от него, сладък e на вкус. Текстурата му е като на глос или по-точно средно между балсам и глос. Хич не е тежка и лепкава, каквато се предполага, че трябва да имат лаковете. Много леко се и усеща. Разбира се трайността не е голяма, но заради вкуса и консистенцията му, с удоволствие ще го подновите няколко пъти през деня. Издържа около час и половина/два без ядене, с молив малко повече. Не се събира и врязва в гънките, нито пък се разтича. Самостоятелно нанасен можете да сте само по него без всякакъв друг грим, толкова е лек и нежен. Само подчертава естествения тон на устните и им придава дискретен блясък. Колкото да не ви е сухо. Ето го при мен:



     Снимките правих в неделя следобяд, когато се приготвям за новата седмица и след баня, не ми се щеше да се гримирам заради лака. Останах с "голо" лице, ще прощавате. :)
     Носих го и върху молив за устни (Avon Glimmerstick Mystery mauve), много ми хареса завършека му тогава. Стои някак изискано.



    Цената му е под 2 евро. От лимитирана колекция е, но вярвам че имат такива хубави продукти и в редовния асортимент.

петък, 6 февруари 2015 г.

Rosy makeup

     В началото на декември още държах в ръцете си Naked 3, но покрай празничните дни у дома и безгримието тогава, а след това и Шоколада, на който не мога да се наситя още, не ми остава време за други сенки. Получих много красиво предложение за грим и макар не същия, най-накрая се наканих да я извадя и вкарам в употреба тази сутрин.
     Продължавам с опитите за малко по-различна техника на гримиране, а именно първо с омекотяване (топъл матов цвят на костта, в случая Nooner), след това оформяне на външния ъгъл с опушване (Darkside + Blackheart) и накрая с Dust на подвижния клепач. Сложих и мъничко Burnout в основата около кладенчето. Първият си опит не харесах и не повторих, но сега съм доволна от резултата и явно зависи от сенките. Червилото се оказа неподходящо, просто винаги съм мислела Naked 3 за лилава палитра и за следващият път ще знам. С много бледо розово като това на подвижния клепач ще е ок май. :)


  
             Останалите използвани продукти:

     Avon Ultra Color Indulgence Garden Rose + Avon Glazewear Pink Shine Lipgloss
     Bourjois Healthy Gel Serum Foundation 52
     Essence Oz the Great and Powerful highlighting powder
     Essence Lash Princesse Mascara
     Essence Superfine Eyeliner pen
     Oriflame Blush blush "Love"

четвъртък, 5 февруари 2015 г.

Real Techniques by Samantha Chappman

      Едни от най-купуваните и известни четки през последните 2 години, определено са Real Techniques. Няма блогърка, която да не ги е чувала, виждала и притежава поне една. Дълго им се чудех и отлагах покупката, все нещо ми се изпречваше. В края на декември обаче най-накрая държах в ръцете си 4 броя, а миналият месец си взех и още една. Тъкмо си набавих желаните и те взеха, че пуснаха нова по-луксозна серия "Bold Metallics". Естествено и от нея си харесах 3, но засега могат да се поръчват само от Boots с посредник, доколкото знам и не излизат никак евтино. Затова ще чакам да ги пуснат в iherb, че близо 50 лв за бройка не ми се дават. А и не са ми жизнено необходими. От първите и бюджетни придобих най-продаваната Expert Brush, а покрай нея Powder и Blush Brush. След това взех и Stippling-a, а последно си купих Contour.



      Разбирам защо толкова се харесват - космите са меки, добре захванати, цената им е повече от достъпна и понякога с намаление идват колкото тези на Ecotools, постига се безупречен завършек и резултата е повече от прекрасен.
     Ще започна с Експерта. Аз я ползвам за течен фдт, с лекота и няколко движения постигам идеален завършек, без ивици и прочие. Тена ми е изравнен, недостатъците скрити и няма какво повече да желая. Нужна ми е минута. Много подобна на 102 Silk finish (Zoeva), но с по-малка глава. Космите и не са чак толкова сбити. Не поема повече продукт и по нея не остава почти нищо. Когато едната ми е мръсна, мога спокойно да я заменя с другата. Тук мисля е най-евтиня от бг сайтовете, магазина е във Варна.


     Blush Brush е доста голяма за целта си на пръв поглед и може би повечето момичета по тази причина я ползват за пудра или бронзираща/контуриране. За мен лично не е чак толкова и си поставям много лесно на изпъкналата част на бузките /ябълката/ с лекота. Топвам в ружа като я държа изправена и няма начин да взема повече от необходимото количество. Мекичка и приятна е към нежната кожа. Все пак, ако сте свикнали с angle или станадартна, тази вероятно няма да ви е толкова удобна.

     Powder Brush вече наистина е огромна, признавам. Свикнала съм с четката за пудра на Ecotools, която е с нормални размери и още не мога да привикна 100 %-ово с тази на Real Techniques. Космите и на пипане са мекички и е една пухкава, но нанасяйки пудра, ми боцка леко. Нямам представа на какво се дължи. Не можете да "набивате" добре продукт, така че ще ви е нужна по-гъста и правеща по-добро сцепление четка.
     Stippling Brush е третата четка, която най-много исках, но е на последно място в класацията ми и най-некачествена според мен. Както знаете, този тип са с по-редки и рехави косми, направени са за по-ефирно и леко покритие. Обаче е прекалено, като страдала от косопад и намокрят ли се от фдт космите, се събират на купчинки и на места става на ивици. Трябва да потупам и размажа леко с пръсти. Иначе е удобна, покритието наистина е минимално, много свежо и сочно стои лицето. За ежедневен, неангажиращ грим тип "make up no make up", мисля е идеална. Свикнала съм да не цапам ръцете си, затова не я ползвам често.
    Contour Brush взех от разпродажбата на Поли, като доста я мислих и изчетох куп мнения на чужди блогърки. Много от тях пишеха, че е подходяща за начинаещи и се работи супер лесно с нея. Подписвам се след това и подкрепям на 100 %. Много бързо се оформя контура и блендира чудесно. Сравнена до 110 Zoeva, е идея по-удобна заради дългите и по-малко сбити косми. Придава естествен завършек, дори се справя и с прахообразен продукт перфектно. За съжаление виждате е част от сет и само чрез някой, който не я е оценил можете да се сдобиете с нея. Не съм я ползвала за хайлайтър и руж, обаче по формата и мисля, че може и за това да става.



     До момента не съм ги прала много, но въпреки това смятам, че няма да си променят форма или да започнат да губят косми с изключение на stippling-a, от която вече няма няколко.

Golden Rose Color Expert 55

     Golden Rose напредват все повече по отношение на качеството на продуктите си и откъм лакове най-вече. След успешната пясъчна колекция "Holiday", се появиха Color Expert. Богата палитра с наситени и хубави цветове, особено кремове - широка плоска четка, покривни с един слой повечето и страхотна трайност. Лятото преди още да бъде налична тук колекцията Color Expert, взех без да знам каква звезда ще стане 32 и един розов корал от Одрин, но не му помня номера на него. Ноември се появиха по щандовете на Golden Rose и отидох за едното златно, обаче беше свършило и за да не съм капо, си взех 55. Бях го загледала по суочове, но не бях сигурна ще ми хареса ли. Не че по светлината в мола може да се прецени много, знаете как лъжат. Явно не съм сгрешила с избора си. Няколко души ме питаха какъв е лака, бил страхотен зелен цвят. Има още много хубави, но аз съм затрупана и се въздържам.


     Единствено ме дразни пръчката, която държи четката, много е широка и едва я изкарвам, трябва да внимавам да не оплескам гърлото. Иначе се борави лесно, само не знам при малка плочка дали няма да ви е голяма. Аз трудно се цапам, защото съм свикнала. На следващите снимки е вече на 2 слоя:



 



     Текстурата им е като масло, на горната снимка е на един слой. Много е покривен. Блясъка им също е на ниво. Не боядисват плочката. Общо взето за 2-2,50 лв не могат да са по-хубави. От "скромния" ми опит с доста марки, бих казала че са съчетали всичко за добър краен продукт. Който няма прекалено голяма колекция или пък не му се дават пари за професионална марка, са идеални.


      Издържат спокойно 3-4 дни, а и повече в зависимост от плочката ви.
  Украсих го и с Essence Mountain Calling top coat Snow Effect.


сряда, 4 февруари 2015 г.

За женствеността

    Какво е да си жена? Всяка може ли да бъде женствена, да бъде богиня и в какво се крие зад това? 


       Ще си позволя за начало да започна с едно изказване на Наталия Кобилкина:
 
    "Проблемите на съвременната жена по пътя към нейната емоционална зрялост не са нерешими. Важното е да осъзнаем, че женствеността не се изразява в самонадеяност, упорство и агресивно постигане на целите, а изисква да управляваме естествената си уязвимост и душевна сила. Когато жената е отворена към света, когато умее да получава с лекота, както и да бъде безусловно щедра и всеотдайна, тя е истинска жена."

                     
   
   Женствеността не се изразява само във външната красота. Тя е и вътрешна преди всичко. От топлият поглед, крехкостта, нежността. Грация, чувствителност, търпение. До борбеността, смирението, умението да се отдаваш, да прощаваш, да даряваш любов, да бъдеш майка и съпруга.
      Ранимата жена не е слаба, а напротив. В това се крие нейната сила. Да продължава да се бори, но въпреки трудностите и паденията да се изправя и с високо вдигната глава да приема несгодите. Каква жена сте, ако се предавате лесно? Трудно постигнатото е по-сладко и привлича мъжките сърца. Лекотата не е присъща за истинската жена. Тя е за онези "малките", които получават без да дават, не оценят. Дамата ще отвърне, защото жеста ще я трогне.
     Не можете да се контролирате, не излъчвате добронамереност. Имате нужда от топлина, от подкрепа, от повече ласки и милувки. От мъжко рамо, на което да се опрете, да получите любов и окуражение.
    Какво е да си майка - да правиш без да очакваш нищо в замяна, да си напълно отдадена и спокойна, да умееш да изслушваш, да подкрепяш, толерантна и отговорна. А да си съпруга? Готова ли сте? Съпругата трябва да е разбрана, стабилна, уверена в себе си и действията си, да стои зад мнението си, но и да бъде ЖЕНА! Грижата и уважението към самите вас не бива да се пренебрегват. Половинката ви ще погледне встрани, ще ви избягва....


    Покажете защо сте от нежния пол. Сложете рокля или панталон, подчертаващ извивките ви. Изчистени бижута, токчета в страстно червено и акцентирайте върху устните или очите. Накарайте го да ви обича докрай, да сте единствена и неповторима. Докажете с финес, че сте истинска дама и кралица. Превземете сърцето му! Бъдете неговата богиня! 








 
      Не пропускайте парфюма. Той отключва сетивата, а и Coco Chanel го e казала:

          "A woman who doesn't wear perfume has no future."



     Припомнете си филма "Дяволът носи Прада" и героинята на Мерийл Стрип - борбена, властна, но и много самотна жена. Тя е кралица в работата си, но не и в личния си живот. Не готви, защото посещава ресторанти. В стремежа си за успех, за власт, за кариера, не забравяйте да оставите малка вратичка към сърцето ви. То е най-голямото богатство!


вторник, 3 февруари 2015 г.

Essence Fruity Hand Protection Balms

     Миналата седмица ви споделих за ягодовите ми открития и в отделен пост ви споделих какво мисля за кремчето с банан и черен шоколад на Essence. Помрънках и относно липсата на ягодки, които исках за поста, но миналата седмица открих и бързо се поправих.


    Всички са с еднаква текстура, както вече споменах, много плътна и гъстъчка е. По тази причина за мен не са балсами (името дадено им от производителя), а направо масла за ръце. И така се чувстват. В малко количество почти не се усещат, но нанесени обилно - оставят защитен филм, не мазен и лепкав.


    Ягодовият е много балансиран. Усещат се и двете по-равно сякаш или поне моят нос ги разпознава. Напомня ми на плодово мляко с течен шоколад. :)


     Този с киви не са успели да го докарат толкова реалистично. Аз лично не мога да регистрирам плода въобще. Ухае ми само на шоколад. Не че е лошо, но ако сте го взели заради кивито, ще се разочаровате.


      Банановия вече си има отделен пост и няма да се повтарям отново. Ще завърша с това, че съм доволна от кремчетата и макар да нямат дълготраен ефект, се чувстват добре на кожата и нямам проблем да ги ползвам по няколко пъти на ден. Ако ги видите останали на някой щанд, пробвайте. :)


    

понеделник, 2 февруари 2015 г.

Lancome L'Absolu 302 Voile De Rose

     Розовото е цвят, който не харесвам особено по принцип (за дрехи най-вече) и избягвам заради връзката с всичко момичешко, детско. Е, имам няколко неща все пак, но определено не припадам по него. За щастие козметично не съм толкова песимистичо настроена и съм прибавила доста продукти в колекцията си. Ружчета най-вече. Стане ли дума за червила, няма да отричам - умирам за малинено и червено. Ако обаче бързам или съм навън, имам наложаща нужда от хидратираща грижа, нямам огледало под ръка, но все пак предпочитам лек цвят вместо балсам, почти в 50 % от случаите посягах към точно това сладурско мъниче Lancome Voile de Rose. То вървеше подарък към списание Грация преди година и половина поне.



     Както виждате, гилзата му е почти непокътната. А съм го разнасяла наистина много из чантите и не съм го жалила, дали ще се надраска или обели. Не е някаква специална и скъпа, луксозна на вид, но аз и друг път съм споделяла, че мен продуктите ме грабват заради качеството. Черна с цветен принт в сиво и знака на Lancome (златната роза) най-отгоре, лекичка и безкрайно удобна за разнасяне в огромна дамска чанта, в която няма само нас вътре или пък малък клъч. :)


     Цвета е светло розов с много фини частички, които не се забелязват почти, но придават един естествен блясък на устните. Аз съм сравнително бяла, затова ми е трудно намирането на точните нюанси прасковено и розово от графата светло. Да не говорим за нюдове. В повечето случаи или изглеждам като мъртвец, потресаващо просто, или ми стоят почти неоново и съм като онези магистрални феи с 2 тона фдт, с розово тип Ники Минаж. От една страна се радвам, защото иначе щях да съм затрупана.


     Текстурата е другото, заради което ме грабна Voile de Rose и се настани като вечен любимец в сърцето ми. Между масло и балсам е, плъзга се с невероятна лекота по устните. За цвета на ръката прокарах 3-4 пъти, но не го отчитам като недостатък и непокривно изобщо. Ако искате да е плътно, нанасяте толкова. С веднъж, ще е едва забележим. Завършека му ми прилича на sheen. Не се събира, не подчертава недостатъци, не се разтича и е перфектното за мен. Не изсушава, универсално направо бих казала и точно затова мога да го ползвам за много поводи и грим комбинации. Икономично е освен това. Изхабила съм на 50 % от него като гледам, а не е като да съм го пазила.
     Ясно е, че с такава текстура няма да е особено трайно, но на фона на всички плюсове, това ми е най-малкия проблем. Просто ще го подновявам по-често. Ако хапвате се изтрива бързо, а ако само говорите може да откара до 2 часа. Не съм пробвала с молив под него в интерес на истината, макар да съм го ползвала много. Вероятно по този начин би издържало повече.
     Аромата му и той ми харесва много. Имала съм преди доста години на Chicogo (спряна марка, която в момента е Rimmel всъщност) с подобен, може би и сега на пазара се намира, но си е на червило. От онези старите, но вечни класики. Не ухае на плодове. Напомня ми нещо винтидж. Ненатрапчив и приятен. Имам подобно бюджетно предложение в лицето на Avon Ultra Color Absolute "Pure Peony", което също ползвам доста често заедно с глоса Pink Shine. Постоянно ги нося с мен и по всяко време ме спасяват.

 
   Pure Peony е също меко и приятно за нанасяне, с ненатрапчив аромат, но е с по-различен подтон. Няма онзи блясък, подобен на глос, който е характерен за Ланкомското. Не е и с плътна, тежка текстура. Пак е като на балсам. И то е с много добри качества. Не подчертава недостатъци, не изсушава, не се събира. Цената му е 6-7 лв при намаление. Но аз харесвам тази серия като цяло, така че може би съм пристрастна. Имам още 4-5 цвята от нея.

     Бавно и славно виждам края на Voile de Rose, но макар и не особено благоприятната му цена, съм склонна да си го купя отново определено. Много критична съм, когато избирам и давам немалка сума, затова трябва да е на + по всички параграфи продукта, но след като е толкова мое, не виждам защо да не си го позволя. Аха да се зарадвам на намалението, само че няма 302. Мрън! Ще разгледам от тази серия дали няма нещо сходно.

     Ето и последният грим, за който посегнах към любимото червило