събота, 8 октомври 2016 г.

Alverde 3 in 1 Reinigungs-Schaum Limtette Apfel (измиваща пяна с ябълка и лайм)

      Измиващата пяна за лице със зелена ябълка и лайм на Alverde е познат продукт на много от вас. Има си доста фенове, но заради сухата ми кожа, не се поинтересувах нито веднъж от нея до преди два месеца. И ако не беше приятелка, да ми даде наполовина пълен флакон, сигурно никога нямаше да я взема. Но пяната е добра и се радвам, че я пробвах. Бих си я купила отново определено. Цената й е 6,20 лв.
       

        Аромата е свеж и има малка тръпчивост от лайма. Зелената ябълка се усеща деликатно. Не дразни и прави измиването приятно. За момента помпичката не е направила проблем. Пуска си съвсем нормално и от леко натискане. Много момичета се оплакваха, че се разваля и спира да излиза продукта. Въпрос на партида и късмет. Моята си работи както трябва.



        Продукта макар и лек на пръв поглед, всъщност се справя успешно от раз. Мека е пяната и някак рядка, но въпреки това успява да измие достатъчно добре. Нежна е към кожата, не ми е предизвикала никакви проблеми досега - перфектно елиминира себума около носа, и дори грима. Е, не е перфектна в последното, но и аз разчитам на нея да сваля нощната си грижа или освежа лицето през деня. Някак нямам нерви да търкам продължително, затова и не мога да кажа дали би се справила и с водоустойчив, каквото и обещава производителя.


          Оставя кожата много гладка и мека, не бих казала че я пресушава, но определено е желателно да нанесете хидратиращ крем. Идеална е, ако търсите мек измиващ продукт, който да е нежен и да измива перфектно в същото време. Веган е.


          Сравнително икономична е.Нужни са ви максимум 3-4 помпияки за грим.



        Крайното ми мнение е изцяло положително и пак ще се сдобия с нея като я изразходя.

петък, 7 октомври 2016 г.

Avon Planet Spa Blissfully Nourishing with African Shea Butter Hair Mask

      Много съм капризна що се отнася до маски за коса. Това е един от продуктите, които избирам трудно и никога не мога да харесам. Не съм ползвала много, но всички пробвани до момента, ми се струват леки. Не успяват да хидратират, подхранят и омекотят достатъчно и ефекта със или без тях, е долу горе идентичен. Затова и не ползвах често. От дълго време обаче попадах на добри отзиви за маската с шеа от Спа серията на Avon. И  макар че съм толкова песимистично настроена към продукта като цяло, без значение от марката, реших все пак да я взема и видя какъв ще е ефекта върху моята гъста и нормална коса (с леко сухи краища).      


         Аромата е идентичен с този на цялата серия с шеа, ако сте имали нещо. Силен ядков е и не всеки го понася (според отзивите за маслото за ръце и ходила), но тук поне се отмива и не се задържа. Според мен предвид ефикасността, можете да потърпите 5 минутки под душа. Заслужава си!


          Всяка маска, която е минавала през ръцете ми (с изключение на Orofluido), се стопяваше при нанасяне. Нанасям с шепите и тя се свлича сякаш. Да речем че и какаовата на Ziaja малко се задържаше, но не успях да забележа някакъв резултат от нея. Тази е толкова плътна, че половин шепа ви е достатъчна и остава почти, докато не я отмиете. Не се разтича по тялото ви, а на нужното място да липсва. Наистина е доста гъста и плътна, но се разнася с лекота.


         Престоявам 5 минутки под душа, защото обикновено нямам нерви да чакам повече. Резултата след тази маска е страхотен за моята коса! В момента ползвам от шампоана на Lilly  - Velnea Rojal Jelly, който само измива косата и придава блясък, но не хидратира по мое мнение. Маската добавя копринена мекота, приглажда краищата, не губи от обема й, жизнена е и много блестяща. Не утежнява и мия веднъж на 4 дни. Корените са чисти, краищата подхранени и мисля че няма какво повече да желая от нея.


          Икономична е. Ползвам я от около 2 месеца и имам още 1/3 от нея. Цената й е около 10 като има намаление и смятам да си купя отново. Това е най-добрата маска, която съм пробвала до момента и напълно удовлетворява нуждите на косата ми.


          Маслото за тяло и крема за ръце от серията също са много добри и си заслужават.

четвъртък, 6 октомври 2016 г.

Essence Girls Just Wanna Have Fun Eyshadow Palette

        Essence тази година внесоха голямо разнообразие с няколко лимитирани колекции на нашия пазар. И особено последните 3 месеца, има почти всеки нова. Този ще са налични цели 2. Жалкото е, че ще ги има на много малко места и за момента мисля че са заредени само в Дебенамс. Едната е "Me & My Umbrella", а другата "Girls Just Wanna Have Fun". Днес ще ви говоря за четворката сенки от втората.


         Да си призная, исках много хайлайтъра и сенките може би щях да подмина. Нищо че имам сигурно 15 хайлайта и ще ми стигнат доживот. Но сега, честно казано, много се радвам на тази симпатична четворка с красиви блестящи "момичешки" цветове. Качеството и е по-добро, отколкото можех да си представя. Да не кажа, че дори мога да ги наредя до Шоколадите.


          Опаковката им е най-обикновена, но пък се се виждат цветовете и е практична. Нямат аромат. Пигментирани са и то доста добре. За сенки от този клас и подобна текстура, не мога да си спомня за други от дрогерията с такова качество и на тази цена. Може би си приличат с Флормарските. Формулата е почти маслена, толкова мека е на допир. И почти не се разпрашват.


         Отнема се много лесно с плоска четка. Нужни са само 2-3 движения и върху база, резултата е чудесен. Нито един цвят не е с по-ниско качество. Всички са еднакво наситени. Много трудно се намира хубаво розово и само заради него цвят, си струва да се вземе. А и светлата лила е прекрасна. Шампанското и бежовото също са красиви, по мое мнение универсални. Могат да се комбинират успешно всичко заедно в един грим. На долните суочове са без база.




        Както писах в началото, мога да сравня сенките с Шоколадовите палитри на Too Faced. Почти колкото тях са пигментирани и трайни. Единственото, което липсва (донякъде) в тази сладурска четворка, е наличието на един матов цвят. Аз лично не мога да нося само блестящи сенки, просто в сгъвката не мисля че стои добре. Очите не изпъкват.



         Носих сенките 3 дни подред с базата на NYX HD и през целият ден, грима ми не мръдна. Нанасям в 7,30 и вечер към 18 часа има някакви наченки на събиране, но е леко и само аз си го виждам. Носих ги и без никаква база, с нея са доста събрани за същия период. Моя клепач обаче е паднал и никакви сенки не издържат по този начин.



         Ако трябва да обобщя - чудесна е палитрата за цената си и не само! Хубави цветове, страхотен пигмент, блясък, трайност и начин на работа. Ако нямате много сенки и ви харесва, не се чудете. Според мен си заслужава.
          В гримовете съм използвала само нея и за сгъвката матови сенки от друг палитри.





         Камъчетата за маникюр все още не съм пробвала, но ще ги покажа при първа възможност.




        Вие какво си избрахте от двете лимитки ?

         * Продуктите са ми предоставени от ПР.