сряда, 14 февруари 2018 г.

OPI The spy who loved me

         Обожавам червено и нямаше как да пропусна да съм с такъв маникюр на днешния празник. Избрах да сложа едно страхотно класическо червено с разкошен шимър, което е от колекцията James Bond на OPI. Покрива на 2 слоя и се нанася като масло.


          Не съм фен на марката заради трайността, но не мога да не призная че имат едни от най-красивите червени лакове. Затова и в колекцията ми има 10-ина.


          Маникюра ви е ослепителен с Влюбения шпионин. Блести като очи, които са пълни с любов и това се вижда отдалеч.



          Червеното си е класика и ненапразно февруари е обявен за месеца на любовта и виното!



понеделник, 12 февруари 2018 г.

Ogx nourishing Coconut milk Shampoo

         Аромата на тропически плодове, винаги ми е бил в топ 5. Особено си падам по кокоса и често заради него се оказвам с ненужни или неработещи продукти. Малко са марките, които са го направили перфектно и без онази изкуствена нотка, в пример с този на пластмасовата опаковка. Може да се каже че и с шампоана с кокосово мляко на Ogx се случи подобно нещо.
          Марката е английска и не се предлагаше в България до септември. Затова и моя закупих от веригата gratis в Турция. Хванах добро намаление лятото и след като през пролетта го бях набелязала, реших да го взема. Редовната му цена е 50 лири, аз го взех за около 35. След това заредиха някои серии в ДМ. Там шампоаните струват към 14 лв по спомен.


          Бях попрочела няколко ревюта и уж трябва да са с по-изчистен състав, но всъщност имат сулфати и консерванти. Така че за цената си не са много ок според мен. Аромата на кокос също не е от най-хубавите, защото я има онази нотка на изкуствено или поне според моето обоняние. Силен е, но след измиване аз не го усещам или е лек. Ухае почти идентично с бялата терапия на Revlon Uniq One, за която вече съм ви споделяла.

неделя, 11 февруари 2018 г.

Bio Cosmetics Revitalizing eye cream

      Сухите кожи са капризни и изискват много грижи. Постоянна хидратация, подхранване и то през всеки сезон. Когато говорим за сух околоочен контур обаче, положението е по-сериозно или поне при мен. Последните години не мога да пропусна нанасянето на какъвто и да е продукт в зоната. Чувството нещо да ти опъва, е неприятно и в дългосрочен план знаете какъв е резултата. Бръчките са неизбежни - рано или късно при всички се появяват, но когато сме положили грижи в ранни години, забавяме тяхната поява и това не е малко. Малкото бурканче от снимките ми е голям помощник през последните 2 месеца и е най-доброто хидратиращо кремче, което съм ползвала досега. То е за нежната кожа около очите, но го нанасям и около устните (назолабиалните).


         Нали знаете поговорката - до 25 някои се радват на добрия си ген, но след това, всичко е в наши ръце. И ако не си обърнем внимание, особено пушачите, линиите ще се появят изведнъж, след което кремовете няма да ги заличат. А ако започнем със "скалпела" още от 30-те, какво ли ни чака на 50. Затова се грижете за кожата си. Не е нужно да ползвате скъпа козметика, но подбирайте да е с подходяща за нуждите ви "степен" на хидратация и подхранване. Към кремове с хиалурон посегнете след 25.

Jessica Casablanca

        Доскоро не харесвах особено тъмните цветове и по-точно върху своите ръце. Черното почти беше табу за мен. Смятах го за груб и мрачен, но в последните месеци започнах да нося често вишневи, кафеви и тъмносини лакове. Затова и голяма част от поръчката ми с Jessica на Черния петък, се състоеше от подобни нюанси.


           Casablanca е черно, но с преливащи дуохромни сини и лилави частички в него. Очаквах да е ефект, някои мнения за него бяха такива. Всъщност покрива напълно на 2 слоя и шимъра му си личи добре. Не виждам дуохром ефекта обаче, но не се разочаровах.