събота, 1 декември 2018 г.

Една приказка... Виена - коледната столица на Европа

               В началото на най-уютния, празничен и любим месец от годината, избрах да ви разкажа малко за Виена, която посетих в края на лятото и несъмнено отново искам да видя. Магически град с много история, а и с най-популярните коледни базари не само в Европа, но и по света. Ето защо всяка година града е посещаван от близо 8 млн туристи. Дали за подаръци, разходка с колесница или да обогатите мирогледа си, австрийската столица е топ дестинация и определено заслужава да отделите няколко дни и да се насладите.


                Шонбрун е един от символите на Виена и лятна резиденция на хабсбургите, а и не само. Когато Наполеон е окупирал двореца, Моцарт е свирил в една от залите на крехката 6 годишна възраст. Със своите 1440 стаи и подобаващ интериор от позлатени елементи, с изрисувани тавани и кристални полилеи, е впечатляващо място и оставящо следа в съзнанието. Да си призная, мен не ме грабна толкова или може би ми дойде по-пищен от поносимото, но веднъж в живота, е добре да се види. Не бих повторила, обаче ако сте ценители на изкуството, може би ще му дадете по-висока и заслужена оценка.

четвъртък, 29 ноември 2018 г.

Anastasia Beverly Hills Norvina

            Norvina е една от последните палитри на пазара, която силно развълнува грим средите. Всички популярни ютубърки направиха видеа с нея, като голяма част я оплюха. Същото се случи и с някои други сенки на марката преди, но за мен е безумно да ровиш с четката и да очакваш да няма разпрашване. Работи се по нормален начин със сенките и намирам за приемливо, когато пигмента е силен и финиша металически, да има някакво разпрашване. Но явно хората обичат да драматизират и създават излишно напрежение. :) За мен "Norvina" е много добра палитра и не съжалявам за покупката й.


           Четките към палитрите не ги ползвам обикновено, така че не мога да дам отзив за тази част, но предполагам че ще върши някаква работа при нужда и липса на друга в конкретен момент. :)

сряда, 28 ноември 2018 г.

Златна Прага

            Магическа Прага е един уникален по рода си град, разположен на брега на ръка Вълтава и столица на една от най-предпочитаните туристически дестинации - Чехия. Пълна е с толкова много културни наследства, че трябва да се потопите в нея и да я усетите, за да разберете защо е така желана и посещавана.


            Невероятно красива архитектура, която изпълва не само очите, но и сърцето ти. Докосва те по необикновен начин и се влюбваш безвъзвратно. И не ти е нужно да обиколиш всички музеи, катедрали и дворци, а само да се разходиш по средновековните улички. Незабравимо преживяване е това, което мога да сравня с изпитаното в Италия. Пълен си с емоции, които те държат дълго и искаш да се върнеш отново.