събота, 14 юли 2018 г.

Pupa Summer in L.A Holo Eyeshadow 002

            Не мога да кажа че Pupa ми е от любимите марки. Не са особено достъпни, а и ми се струват надценени. Макар да съм ползвала само техни лакове, не бих плащала високи суми за нещо от среден клас. При пътуването ми до Италия обаче, влезнах в дрогерия от типа на ДМ и на касата стоеше колекцията Summer in L.A и тези сенки силно ме впечатлиха. Напомниха ми на средния цвят от любимата ми палитра на MAC Fruit A-la-la и без да мисля много, ги грабнах на минутата. Имаше намаление и ги взех за 12-13 евро. Редовната цена беше 18 евро по спомен.




             Запечатани са с тиксо от всички страни, можете да сте сигурни че никой не ги е отварял.

петък, 13 юли 2018 г.

Kiko Gold Waves Highlighter 02 Virtuous Golden Rose

            Gold waves е лятната колекция, с която тази година Kiko ни зарадваха. Отново красиви опаковки в злато, разкошни хайлайтъри.... носещи много слънчево настроение! След нея излезна и Jelly Jungle, но за мен звездата е Златни вълни. Съгласете се с мен. ;) Разбира се, аз си бях заплюла хайлайтъра в розово злато и си го взех от Рим в началото на май. Редовната му цена е 16,95 евро. Редовно правят намаления и в момента дори е на 50 %.


            Не съжалявам за покупката му, защото не само е в прекрасна кутия и принт, имитиращ морски вълни, а и ухае на ванилия с шоколад. Преди 3 години имаха сходен продукт, но трио и той имаше същия готин аромат. Подобен е на Шоколадовите палитри на Too Faced.

четвъртък, 12 юли 2018 г.

I/tems Scented Candles - Fig Leaves ft. Neroli

            Когато преди няколко месеца поръчах първите свещи от I/tems, бях силно впечатлена при отваряне на кутията. Всеки малък детайл ти доставя такова удоволствие, което мога да сравня с покупката на скъп парфюм и нещо правено специално за теб. Днес това се повтори. Поръчах за приятелка Fig Leaves и Neroli, но вече знам, че трябва да ги имам и аз!




            Вземеш ли кутията с красив стикер в ръце, не ти се иска да я разпечатваш. Освен нея, от марката са помислили и за природата. Дават 10 % отстъпка, ако върнете металния кен след като изгорите свещта. В пакетчето имаше и подарък кибрит. Нещо толкова малко, мен ме печели от раз! Говорила съм вече за посланието и плика, така че нека караме по същество.

вторник, 10 юли 2018 г.

Makeup Revolution Blushing Hearts Triple Baked Blusher

             Makeup Revolution е позната марка на повечето от Вас с бюджетните си дрогерийни продукти и най-вече копията на Шоколадовите палитри на Too Faced. Предлагат и доста в неутралната гама, но по нашите ширини я няма налична във физическите магазини. За щастие в някои бг сайтове е заредена, затова и не ми е гузно да ви споделя за тези три хайлайтъра днес. Наличните 10 + в чекмеджето ми, не ме смутиха да поръчам поредния и така покрай колежка и позната, си взех един за проба. За мен оставих "Peachy Pink Kisses", но носих и другите 2, така че направих суочове за сравнение.
          

              Blushing Hearts Triple Baked Blusher/ Highlighter поръчах от parfimo.bg за 12 лв всеки. Картонените кутийки си имат и целофан отвън, така че може да сте сигурни че никой няма да го е ползвал. Отваряйки го, от вътрешната страна на кутията имат лек отпечатък от продукта, вероятно защото е по-висок или са го направили така, за да е сигурно че не би се счупил лесно. Но не бих го отбелязала като минус.

понеделник, 9 юли 2018 г.

Nashi Argan oil

             Nashi Argan е италианска марка, позната на нашия пазар главно с професионалните си продукти за коса. Предлагат също грижа за тялото и лицето, както и ароматни пръчици за дома, свещ, парфюми и възглавничка с уханието на серията. Аз бях слушала много за олиото за коса, затова и миналата година си взех него за проба в малък формат. Вече имах опит с няколко други, затова бях любопитна да разбера дали е толкова добро, колкото казват.
             Опаковката ми е почти към своя край, затова реших да ви споделя какво мисля за него и дали заслужава всички суперлативи по свой адрес.


            Ухае топло - на ванилия, кехлибар и мед. Чувствен и въздействащ е аромата. Каквито много харесвам, нищо че парфюми с това ухание не са ми по вкуса. В терапиите ми за коса са друга бира. И цвета няма как да е друг, освен златистожълт. Гъста и гелообразна е формулата.

неделя, 8 юли 2018 г.

Pastel peach nails


                                                   Impala Expert No. 14
                                            Unicorn Love Shell Starfish Moon Water Decals


Maybelline Colossal Big Shot Mascara "Noir"

          Едва ли има по-популярни и предпочитани от спиралите на Maybelline в дрогериите. Бюджетната цена и постоянното предлагане на нови видове с различни четки за всеки вкус, ги прави толкова търсени и лесно откриваеми. Дори в супермаркетите се продават. Аз обаче винаги съм на другия бряг и бягам от тях. През годините съм пробвала светлосинята Volume express, на бала ме гримираха с някаква в лилава опаковка (Volum The Falsies мисля) и бях казала че няма да пробвам повече. И двете ми се ронеха, а и ефекта им не ми хареса на моите мигли. Като студентка пък се изкуших от ласкави отзиви и взех тази One by one. Не беше толкова лоша, но си спомням че след месец започна да изсъхва и да се рони. Та ми се стори неикономична. Преди 2 години се наслушах на куп хвалебствия по Lash Sensational и тя разбира се не беше уау. След нея пробвах и Luscious версията, но пък се сваляше трудно. И така, не смятах да тествам други. Но майка ми наскоро си взела Colossal Big Shot и ми я показва. Пробвай я - сложих и пак нищо. Просто спирала. Заплете ми миглите на места, та след още един опит набързо я забравих.


            Докато преди 10 дни не се прибрах и реших отново да й дам шанс. Вече бях използвала серума Bonilash. Не повярвах какво направи с миглите ми. Стоях и се оглеждах 2 минути в огледалото, след което казах на майка ми "взимам я, ще ти донеса друга". Тя и без това слага 2 пъти годишно, та да я използвам поне в срок и да не я хвърляме нова.


            Четката е с естествени власинки, които хем са на гъсто, хем са със средна дължина и тънички. Успява не само да придаде обем, но също да раздели, удължи и извие чудесно. Ефекта е кукленски мигли и то само с един пласт, без старание и за минута на всяко око.




          Не се рони и размазва, но през някои горещи дни и ако съм се разтъркала около очите, съм имала лек отпечатък. Наситено черна е. Сваля се като всяка друга спирала, защото не е водоустойчива и не дразни очите.


             Четката е удобна не само за горните, а и за долните мигли. Достига до всяка една и ги обвива лесно в туш. Не напластява и стои естествено. Мога да кажа, че се цапам минимално, с което не могат да се похвалят много спирали. Обикновено винаги имам по горната линия на миглите за чистене. Отбелязвам, че е отворена през април и макар да е ползвана 5 пъти тогава, не е започнала да изсъхва и туша е идеален за употреба в момента. Нито гъст, нито пък течен и слепващ. В началото вероятно е била идея по-рядка, но въпреки това не полепваше много по четката.


             Цената на спиралите на марката при намаление е около 9 лв, а редовната 15. Този месец в Ивис са на 8,98 лв, а в аптеки Ремедиум - 9,74 лв.