събота, 25 април 2015 г.

Urban Decay Naked Eyeshadow Palette

       Naked вероятно е най-копираната и най-коментираната палитра в блог средите. Освен китайски нейни двойници, много други марки пуснаха в същите или подобни цветове палитри и те станаха успешни. На всяка от нас е познато, че кафявата и бежовата гама сенки са най-универсални и лесно ползваеми. Може би затова и придобиха такава популярност и продължават да се купуват.

 
     Опаковката е стабилна и се затваря с магнит, но отвън е велурена и трябва да се пази. Аз лично внимавам, защото не обичам да са ми неугледни продуктите. Ако сте нанасяли с пръсти фдт, непременно се измийте преди да я пипате. Опакована е и в кутия, пластмасова, така че няма проблем при разнасяне. Вади се трудно, т.е. здраво влезнала е и според мен спокойно може да се носи при пътуване, но не съм я тествала все още по този начин.



      Цветовете, както вече писах, са неутрални и едва ли ще има някой, който да не му отиват или поне не всички. Много лесно се работи с тях. Супер пигментирани и мазни са, дори без база, но аз без такава не нося сенки. С паднал клепач съм, затова задължително ползвам основа и целият работен ден не се притеснявам. Пробвах ги с базата на NYX и Zoeva, но с тяхната Primer Potion ми се струва, че са най-трайни. Тя е с текстура като тази на NYX с много светъл кремав цвят (ванилия), обаче изсъхва на клепача все едно не сте слагали и сенките са бетон. Докато с другите, понеже са по-мазни и по някое време през деня, обикновено следобяда вече са започнали да се събират.





     Единствено със SIDECAR имам проблем с роненето, понеже е с брокат точно този цвят и пада от него малко под долните мигли, но не непоносимо. Затова внимавам като правя грим с него.


      С едно леко докосване се вижда колко добре пигментирани са:



    Гримове с тях, правила съм доста, но да не се повтарям, случайно запазени публикувам и едни от последните. Любима палитра ми е и особено за pin-up или когато искам да съм с червени устни, посягам най-редовно към нея. Много са икономични, едва личи че са ползвани. Трябва стабилна употреба, за да започнат да намалят.




         Да спомена и една от китайските реплики, понеже с тях започнах поста. Нея също ми подариха, но е купувана от известният buyincoins.com. Ползвах я доста дълго и гримирах много познати и приятелки. Всичко много я харесаха. Добро копие е. Като разликата с оригинала е, че не са толкова мазни и блестящи, а идея по-леки и се разпрашват малко, но издържаха с база без проблем докато не ги сваля. Естествено и опаковката не е толкова перфектна, но за около 15 лв са ок. Изрових стара снимка от архивите, т.к. палитрата вече не е при мен.


четвъртък, 23 април 2015 г.

Zoya Ivanka

     Лаковото ми хоби последната година утихна и от време на време купувам по някой нов лак, защото ми се приисква нещо различно и преоткривам цветове, които преди не харесвах. Но пък съм доволна, че се вразумих от безразборно трупане и сега оценям купените красоти. Преди едва успявах до сложа по веднъж всеки, не можех да им се нарадвам.
     Не веднъж съм споделяла - обожавам Zoya, любимата ми марка е. Разкошни цветове, финиши и трайност. Най-качествени са за мен от професионалните, а след тях нареждам Orly заради трайността им и China Glaze. Голяма част от Зоите, които притежавам са от силно блестящите и Ivanka е една от тях. Прекрасно зелено със завършек, подобен на фолио. Мога да го нося през цялата година без да ми доскучее. Нито е прекалено тъмен, нито пък ярък и обира погледите.


      Текстурата му е рядка, но на 2 слоя покрива /ако нанасяте по-тънки, ще са ви нужни 3/. С топ съхне бързо и ми издържа нормалните 3-4 дни като се износват връхчетата след това.



      Ако искате по-летен вариант, погледнете Apple. Тя е с повече златно и е по-ярка, светла. А прекрасно горско зелено, идеално за коледните празници е Logan.





       Можете да се сдобиете със Zoya от вносителите - beauty1bg.com или пък от магазин Мория в случай че сте от София.

вторник, 21 април 2015 г.

All Nature Honey & Linden Blossom Nourish & Revive Shampoo

      All Nature е една от последните български марки на пазара, която рекламира продуктите си като натурални. Създадена е на основата на подбрани натурални съставки - билкови екстракти, цветни води и растителни масла, за да предложи козметична грижа с нежното действие на природата.
      За първи път ги видях през септември в ДМ, но не знаех нищо за тях и ги подминах. Започнаха обаче доста хора да ги купуват и положителните мнения не бяха малко, а аз много обичам аромата на липа, затова януари месец не устоях и си взех след дълго чудене шампоана им с мед и липа.



    Много исках и душ гела, но имам достатъчно и за момента пропуснах. Също съм набелязала и маслото им за тяло, обаче поради запасите ми, оставих за по нататък. Имат още няколко вида:
  •    с анджелика и арганово масло - за възстановяване и защита 

  •    с мащерка и розмарин - за жизненост и обем

  •    с роза и бадемово масло - за грижа и наситен цвят

  •    със смокиня и маслиново олио - за сила и блясък

  •    със смокиня и масло от ший - за хидратиране
  •  
  •    с лавандула и бадемово масло - за релакс
  •  
  •    с ружа и розова вода - за омекотяване
      По подробно можете да прочетете за тях тук. А аз продължавам с информацията за  шампоана Honey & Linden Blossom.
      Серията с мед и липа е предназначена за подхранване и обновяване на косата.
      Бутилчето е някак ретро, прилича ми на нещо за пиене от едно време. Дозатора е по-различен от познатите ни. Количеството, което изкарва си е нормално обаче и не прави проблеми и да стиснете по-сериозно. Затваря се плътно и според мен няма да протече при разнасяне.



  • подходящ за суха и нормална коса
  • базиран на натурални съставки
  • с активно укрепващо действие
  • обогатяват косата с хранителни вещества, витамини и минерали
  • без силикони, парабени, парафини, етоксилати, SLES и SLS




  •       Ухае наистина невероятно на липа и няма нищо химическо. Все едно съм застанала под дърво и "пресния" аромата на липов цвят се разнася във въздуха около мен. Меда е леко загатнат и ненатрапчив. Запазва се дори след баня. Имайте предвид, че пръскам 3 спрея - за топлинна защита, обем и блясък, които са също ароматизирани, но шампоана сякаш ги попива и остава само неговата липова миризма.


            Ефекта също е добър при мен. Нямам проблем с разресването дори без балсам, косата е мека, чиста, гладка /подредена/ и не се омазнява по-бързо. За блясък не мога да кажа, че придава допълнителен, но пък не изсушава. Пени се нормално, не слагам по много продукт. Реално погледнато почти всеки един шампоан може да направи това, обаче аромата ме плени и ако не ми се появи някакъв проблем като пърхут докрая на опаковката, бих си го купила пак. Цената му беше около 6 лв.

    понеделник, 20 април 2015 г.

    The Body Shop Blueberry Lip Butter

         Когато сте фенове на "плодовите" козметични продукти, а любима ваша марка е спец в такива и постоянно пуска нови изкушаващи колекции, няма как да пропуснете да пробвате почти от всичко. Въпросното масло за устни от серията с боровинка си закупих от фирмения магазин на The Body Shop на бул. Истиклял през есента в Истанбул. Много трудно си избрах едно. Чудех се с шеа ли, с боровинка ли, с мед ли.... но ужасно вкусният аромат и любовта към боровинките, ме накара да грабна този. Исках нещичко от тази колекция, та задоволих глада си с тази малка симпатична лилавосиня кутийка. Въпреки това ексфолианта за тяло не спира да излиза от главата ми, заедно с малиновия, а консистенцията им като на конфитюр буквално.... не питайте каква воля имам, за да устоя досега на ужасните намаления, които имаше наскоро в британския сайт на марката. Стисках със зъби и затварях страницата, за да не се ядосвам повече на безкрайните ми запаси. Да, знам че като скрабове не са нещо особено, но аромата им, ох!


        Маслата за устни са запечатани с фолио, за разлика от тези за тяло или поне някои и други продукти на марката и няма начин да не забележите, ако попаднете все пак на отворено, което ме съмнява да се случи в чужбина. Затваря се много плътно кутийката, лекичка и удобна е за носене в дамската чанта. Няма да имате проблем да я вземете с вас при пътуване.



        Текстурата е плътна и трябва с кръгообразни движения с пръст да "разтопите". Първите 1-2 ползвания е по-сухо, но след това се нормализира и става по-лесна употребата му. Нанесено е лекичко и комфортно за носене, като нормален балсам.



    Прилича на онези твърдите балсами, които продават в малки опаковки и препоръчват да се ползват за успокояване и масаж върху слепоочията или пък за стъпала. Цвета му е наситен бял. Моите устни са естествено тъмночервени/малинени и с по-светли червила напр. съм мъртвец. Същото се получава и ако нанеса повече от това масло. Приличам на болна. Аз го ползвам предимно вечер преди лягане, но ако реша все пак да нанеса през деня и да излезна, трябва да сложа съвсем малко.


        Мирише мноооого вкусно, едва ли е нужно да казвам. Аромата е сякаш на боровинков сладолед, но си представете както ментата има охлаждащ и леко тръпчив ефект, така усещам и този. Супер готин и сладък, особено като си задържите носа малко по-дълго до опаковката. Няма грам химическа миризма за мен. Наситено и плътно на боровинки ухае. Ако не харесвате толкова отчетливите аромати, да го имате впредвид.
         Идва ред на ефекта от него. Както и murfeishun е споменавала за други 2 вида, така и по чужди блогове са казвали момичета, че освен аромата им, действието не е нещо, с което се славят. Има и доволни разбира се. Не мога да не кажа, че не прави абсолютно нищо и с него или без е все едно. Хидратира и омекотява устните ми или поне моите, но ако сте със супер сухи и напукани, не бива да очаквате "обновяване". Аз не оставам почти никога без червило или някакъв балсам, следователно нямам напукани и проблемни устни, но все пак и времето навън оказва влияние. Сутрин имам още лек слой от него, понякога съм го "изяла", но сравнен с Nuxe Reve de Miel е по-слаб. След като изчезне напълно, не чувствам опъване или сухота, не ми дразни по никакъв начин. Количеството е 10 мл и ще стигне за доста време. Ето и състава:


           Не е лош продукт, нито пък скъп. Струват около 10 лв балсамите или 12 лв тук, но ако започнете с този продукт на марката, може да останете с грешно впечатление - че продуктите на The Body Shop не струват. Така че бих насочила вниманието ви в друга посока, ако естествено не сте запалени по тази част и неустоимо ви привличат или си търсите нов "улов" за проба. Имат сладурски опаковки и невероятно апетитни вкусове, но дотам. Ефекта им не е несравним и неповторим, за да оправдаят 12-те си лева. Аз бих ги дала за душ гел, макар реално погледнато и за такъв да са много, но всеки с лудостите и пристрастията си. ;)

    Стимулант за коса на Икаров

         След като косопада миналата зима не спираше, а и исках допълнително подхранване + блясък за косата си, трябваше да потърся някакъв продукт и да започна употреба. Бях чела добри отзиви за стимуланта на Икаров, а и позната с третирана коса ми го хвалеше постоянно, затова реших да му дам шанс.


           Бях предупредена да слагам малко и само по дължините на косата, да престоя 15-20 мин. преди къпане, но аз съм максималистка и първият път се увлякох. Освен че стоях 3 часа, се насочих и към корените, при което резултата беше плачевен. С мазна коса и след изсушаване, влезнах отново в банята. Следващите пъти спазих дадените ми указания и нямах подобни проблеми. Ефекта беше по-мека и лъскава коса. Не останах впечатлена обаче. Лятото не го ползвах, но тази зима реших да видя ще го бъде ли или не. Есента, както съм споделяла много пъти вече, изсветлих с един тон косата си с гела на Loreal Sunkiss Jelly. Стана суха и трябваше да я подхраня някак, за да не е като метла (може би малко преувеличавам в случая, но наистина косъма ми трудно се влияе след процедурата и е по-суха). Ползвах го 4-5 пъти и престоявах доста, нанасях и маски паралелно, но честно казано не видях никакъв ефект. Дори блясъка и мекотата, които получавах миналата зима.
        Започнах да го ползвам за веждите ми, за уплътняване. Няколко души останаха доволни в това му качество и има някакъв ефект там. Но моите вежди не са от най-тънките и редките, наистина растат по-бързо и сякаш формата им се "запълва", но уау при мен няма как да се получи. Отсипах си 5 мл в малка кутийка и го дадох половината на приятелка, която ме пита скоро за него. Нейната коса е мека и лъскава по принцип, при което тя също не остана очарована и каза, че с него и без - разлика почти не вижда. Има някакви наченки, но ни би го купила след като изразходи останалото. Състава го пишеше на хартиената кутия, в която се продава, но я изхвърлих. В блога на Miss Vendella открих снимка на него, цък.

     
        Евтин е стимуланта, струва около 5 лв и не съжалявам, че му дадох шанс. Не го препоръчвам на момичета със сухи и сериозно третирани коси, обаче за тънки и редки вежди има вероятност да ви свърши работа.
        Тук има и други препоръчани начини, по които да се ползва, но съм го отписала вече и не смятам да го купувам пак.

    неделя, 19 април 2015 г.

    The Body Shop Camomile Silky Cleansing Oil

               Дълго време се чудех как може олио да почиства грим без само да го размаже до едно положение и да не се налага с обикновен гел да се доизмие, но разбрах. Есента любопитството ми продължаваше да ме гложди и си взех така хваленото почистващо олио с лайка Camomile Silky Cleansing Oil на любимата ми марка The Body Shop. Малко след това ми се отдаде възможност и макар да не бях пробвала моeтo още, получих втора. Не съжалявам за което и ще си ги ползвам с удоволствие.


             В съвсем обикновен пластмасов "флакон" с помпа е, която ми напомня на онази гадната от старите мицеларни води на Микса. Също като нея разпръсква продукта навсякъде, ако не сте си сложили шепата така, че да заобгради отвора. Не препоръчвам да го носите с вас при пътуване, защото моите опаковки и двете сълзят ужасно. Под тях в банята винаги има мазен кръг, което е голям минус. И като изключим този недостатък, олиото е много добро. Първите няколко пъти да си призная, макар да съм чела доста за него, явно пропусках обясненията за употреба, си мокрех лицето и го нанасях като стандартните гелове. Изненадах се от ефекта и бях леко разочарована. Моя грешка! Добре, че прочетох навреме.

            На сухо лице в зависимост от това с колко грим съм, слагам по 1 или 2 помпички и разтърквам добре. След това измивам с вода. Пробвала съм и с 3 помпички, но се разтича между пръстите ми и половината си заминава в мивката. Най-вече се съсредоточавам върху очите - спиралата и молива/очната линия имат нужда от повече разтъркване. Измива почти перфектно, но около очите не може на 100 % да премахне следите от грим и се налага с тампон с мицеларна вода да изчистя остатъците. Не ги дразни по никакъв начин - щипене, лютене или каквото друго може да предизвика подобен продукт. Нежен е аромата му, приятен, успокояващ.


           Текстурата си е точно като олио. Не е прекалено мазно обаче. След подсушаване с кърпа можете да не ползвате крем. Аз усещам еластична и хидратирана кожата си и ако не сте със супер суха, спокойно се пропуска или поне през топлите сезони. Меко и гладко е на допир лицето. Четох наскоро при българска блогърка, че за нея не е икономичен продукт, но при мен върви бавно. Използваната ми опаковка в момента виждате е 3 пръста надолу и то след цял месец ежедневна употреба. Понякога съм го ползвала и по 2-3 пъти (сутрин, през деня и вечер). Поне за още 3 месеца ще ми стигне. Лятото обаче не мисля да посягам към него толкова често, а ще заложа на гел. Състав и начин на употреба:



           При толкова много измиващи продукти на пазара не мога да кажа уау, must-have е, купете си го. По скоро за маслата им за тяло бих го написала. Но за моя тип кожа и изисквания, олиото е добро и съм доволна от факта, че не ми е нужен крем за лице след измиване с него. Не ми люти, което също е важно. Замислям се и дали да не пробвам след това другият вариант - маслото в кутия, но ще помисля след като изразходя малко от запасите. Можете да закупите The Body Shop Silky Cleansing Oil от mybodystore.bg или от британския с презвозвач. Когато има намаления, е изгодно да се поръчат по няколко неща. Аз обаче бих пробвала твърдото масло в кутия. Не мога да се боря с ужасната помпа.


              Реших да направя сравнение между олиото и това на Bioderma Atoderm Ultra-nourishing Anti-irritation shower gel защото за мен вършат идентична работа. Второто ще кажете е за тяло, но успешно може да се ползва и за лице. Вижте в сайта на Биодерма. Освен това е подходящо и за бебета, така че цялото семейство го ползвайте без притеснение. Опаковките от 1 литър с помпа са 36 лв и излизат най-изгодно.


             Текстурата е рядка, каквато е при TBS. Има много лек и приятен цветен аромат. Нежен е и изобщо не дразни. Както върху тялото, така и ползван върху лицето за сваляне на грима, оставя кожата мека, гладка и подхранена. Има остатъчен слой, но не е мазен и неприятен. А напротив. За суха кожа през зимата е страхотен продукт. Не дразни очите по никакъв начин.