събота, 1 юли 2017 г.

Herbal Essences Clearly Naked Volume Shampoo

     Herbal Essences бяха любима моя марка за шампоани. Затова и когато ги видях след близо 10 години отново, веднага си взех два и един за приятелка. За портокаловия и кокосовия вече ви разказах, а днес е ред на този с мента и грейпфрут от линията Naked за обем, който е без силикони и оцветители.  Имаше още 2 вида - за хидратация и блясък.



         Консистенцията му е безцветна и гъста гелообразна. Ухае супер свежо на грейпфрут и мента. Сякаш сте си направили лятна безалкохолна напитка със свежи стръкове мента и няколко капки грейпфрут. Нещо подобно е новият душ гел с грейпфрут и розмарин на Yves Rocher. Действа много освежаващо в тези жеги и ти се иска дори тялото си да измиеш с него.


         Много ми харесва дозатора. Лесно се отваря и затваря, не губите продукт и контролирате необходимото ви количество без проблеми.


        Прави пяна, но не толкова богата, колкото кокосовия. Измива много добре косата, но още под душа се усеща че заради липсата на силикони, не омекотява и определено изпитвам нужда от балсам или маска, а и от някакъв финиш преди изсушаване. Косъма е измит и стои малко твърд/жилав. Правих и омбре в началото на юни, но това по никакъв начин не оказа влияние в състоянието на косата ми. Започнах шампоана още преди него. Явно боята с която ме правиха, е била качествена и излезнах с перфектна и много естествена коса от салона. Гладка, мека и лъскава. Показвам ви и непосредствено след баня и сушене:




        Аз съм си с лек обем по принцип и много мои познати, приятелки и колежки казват, че косата ми е достатъчно хубава само изсушена без вафли, топиране и други подобни екстри. Не съм от хората, които търпят комплименти особено и винаги имам какво "но" да добавя, обаче тук мога да се съглася. Стигнах до този извод като гледам жените около мен, колко грижи полагат. Та искам да кажа, че с шампоана Naked аз не виждам допълнителен обем. Да, придава лек блясък, чувствам я наистина чиста и след облата четка гладка, но толкова. Мисля че момичета с мазна коса биха казали нещо по-различно от мен по този параграф.



         Не се омазнява по-бързо, но и не е по-бавен процеса. На третия ден косата ми е за миене, защото вече е мръсна и по корените това се забелязва. На места виждам леки прашинки, разбирайте пърхут. Може и да не е точно от него, обаче за чувствителни и лесно белещи се скалпове, може и да е по-силен.


         Приятелка, на която дадох за проба и е фен на шампоаните за обем, каза че и харесал, но не е нещо уау. Общо взето Naked не е лош продукт, обаче не успя да ме грабне както кокосовия и не бих повторила. Особено като се има предвид и трудното откриване.


         Цената за която го закупих, е 6,90 лв. Можете да откриете марката, евентуално в някой магазин за вносни стоки.

петък, 30 юни 2017 г.

Ново през юни

     Здравейте.

    Жегите не ми се отразяват никак добре на настроението и физическата активност. Вероятно и от липсата ми тук се усеща. Чувствам се като парцал през деня, а след работа искам само да се излегна и почивам. Толкова го чаках лятото, но някак постепенно да се затопли. Затова и този месец не съм обикаляла особено по магазините. Не искам да се пържа и директно се прибирам на климатика. При 40 градуса на кой ли му се пазарува.


     Имам сравнително малко нови придобивки, но реших да ви ги покажа и да пропусна обичайния пост с празни опаковки, защото съм събрала малко и не виждах смисъл за 4-5 неща да снимам. Ще си поговорим за някои нови продукти в дрогерията, които получих за проба и малко покупки от моя страна.
      Започвам с първата за месеца и това е портмоне от River Island. За последната половин година видях колежка и позната със страхотни портфейли на марката и се влюбих в моделите, изработката, цветовете. Веднага щом се отвори възможност, си поръчах едно и не съжалявам. Нямат слабо! Цените са 18-20 паунда, но си струват всяка стотинка.




        Все още не съм започнала да го ползвам, че направо не ми се ще да го цапам.


       Ако живеете в Англия или другаде, откъде можете да си закупите марката, непременно обърнете внимание на чантите и портмонетата им. Страхотни са!


         Продължавам с поръчка от сайта на Импала. За пръв път поръчвам от сайта и причина бяха двете четки за фдт. Една вечер както се коментираше марката в Бг мама и споменаваха четките им, аз влезнах да разгледам. Тогава ги видях заедно с една smudge за очи, което доведе до този резултат:


        С 2 колежки си взехме и аз естествено се изкуших изцяло от асортимента. Доволна съм от почти всичко, което поръчах. Единствено очната линия под формата на писалка нещо не иска да пуска цвят на окото ми пак, както беше и с флумастера на Zoeva. Виждам че е мокра, но не мога да разбера къде е проблема. Другата обаче е страхотна и с много прецизен връх. А от пудрата за вежди съм очарована. Толкова естествено стои, но може и да прекалите лесно. Формулата е страхотна и супер фина! Базата за устни не е никак лоши, червилата също. От гел фикса за очи не съм очарована за сега, но може и аз не до ползвам като хората. Лака е подарък към поръчката.


       Четките за цената си, са чудни! Тези за фдт гълтат продукт, но не прекалено и определено от предлаганото към дрогериен клас, мисля че нямат равни. Косъма е наелонов и се усеща плътен, може би за това поема повече, но нанасят добре. Smudge също е хубава, е струва само 2,30 лв и си струва определено.
 

         И този месец имам находка откъм сандали. Случайно попаднах на тях, но помпони в комбинация с любимия ми турскосин цвят, беше невъзможна за подминаване. Като прибавим и скромната цена от 15 лв, попадат в графата абсолютен must have. Удобни са и благодаря на баща ми, че се нави на акъла ми да ходи да ги купи. :D


       За да избегна въпроси за марка - на някаква непозната за мен Air Star са, не знам дали имат нещо общо с Mat Star. На етикета пише и че са произведени в България. Не са купувани от Стара Загора.


          Поръчах насляпо и очаквах кофти изработка, но съм приятно изненадана.


         Реших да пробвам новия гел топ на Катрис и веднага щом го видях зареден в Лили, си го взех. Струва 6,79 лв. Лаковете IcoNails са заредени също, ако сте пропуснали това някак...
Палитрата Ultra Professional Blush Palette Hot Spice на Makeup Revolution и пясъчния лак на Sally Hansen ми изпратиха от parfimo.bg за проба.


       От известно време си бях наумила, че искам да пробвам от течните матови Everlasting червила на Kat Von D и цвета Lolita се беше загнездил трайно в съзнанието ми. Направо го сънувах. И накрая, когато колежка каза че ще ходи в Италия, и препратих няколко снимки. Естествено другата част от желанията ми липсваше в МАК и Сефора. Добре за джоба ми! :D


       Тя се завърна и с тази четка на Кико. Не знам дали ще става за фдт, но за маска за лице ще е супер.



        Лятото често има добри намаления на продукти за стъпала, тяло и лице. Взех си любимата глинена маска с МММ, както и скраба за стъпала от старата-нова серия с кокос. Не е нещо уау като ефект, но ухае също като старата версия и е много летен. Ако си спомняте тоалетната вода Tahitian, е това е! Глинената маска за стъпала с лавандула се надявам да ми хареса и тя!


         Колежка толкова се влюби във Vodka on rocks на Giza, че двете си направихме една поръчка и аз също я взех. На 2 Red Harisa обаче му е топло и не искам да го нося сега.


        Липсата на летен крем за лице доведе да необмисляна покупка, но мисля че гел крема с алое вера на Oriflame Love Nature ще ми свърши работа. Имала съм с дива роза, беше лек и този трябва да е ок за топлото. Напоследък и моята кожа се омазнява в Т-зоната, затова и се спрях на него.


         Толкова жени сме се събрали на работа, че постоянно обменяме опит и от време на време продукти. Който не внимава и си вкарва частици в очите, друг печели. В случая аз. :) Този продукт на Garnier Pure Active 3 in 1 ми е любим, купувала съм го 2 пъти и много му се зарадвах. Още от утре ще започна да го ползвам.


        От Yves Rocher ме зарадваха с 2 от новите си аромати душ гелове - единият е с грейпфрут и розмарин от редовната серия Plaisir de Nature, а другият е от новите концентрирани гелове, които обещават 100 мл да ви стигнат за 40 душа. Ванилията е силничка и може би ще си я оставя за зимата. Малките детайли винаги са ме печелили. Тази кърпа прави кутията толкова свежа и напомня за природата.


       Прибирайки се в един мрачен и хладен ден, съзрях на витрината тази чанта и си казах ще влезна само да я видя. Освен че я купих, грабнах една в бежово за майка ми. Звездичките бяха причината, а броката се връзва с розовите ми сандали и си ме викаше. :D


       Не харесвам тези модели заради факта, че преградата посредата не е удобна - всичко се струпва на едно място вътре и много се рови, но ми хареса на външен вид и се прежалих.



         От миналия месец дебна тези възглавнички в Била, но все бяха изчерпани в магазина срещу нас. Преди седмица обаче видях точно 2, колкото и исках - връзват се чудно с кухнята и декора ми. Щом има ментово, знаете умирам за него.



          От размяна с позната дама, се сдобих с тази страхотна бронзираща пудра на Douglas Oriental Palace, палитрата за очи Dior Trafalgar и ружа в прасковено и кафяво на Aura Geisha.





        Реших да взема от нея и този хайлайтър на Catrice, защото харесвам силно блестящите финиш пудри и от асортимента в дрогерията, определено е попадение.




       И на последно място, но не по качество, от Aura отново ме зарадваха с новите озарители (буквално) от новата им колекция City Lights. Вече са заредени по магазините и непременно разгледайте палитрата! Божествена е! Струва 17 лв, но си заслужава. Няма аромат, не се праши, много блестяща и с наситен блясък са и трите нюанса. Течния хайлайтър също е готин. От базата за устни още не съм придобила впечатления, а стика съм ползвала само веднъж и бегло.



         Това бяха придобивките ми за юни месец. А вие какво си купихте?


вторник, 27 юни 2017 г.

Ziaja Orange butter Body lotion + Creamy Shower Soap

        Освен леките формули, през летния сезон и ароматите при избора ми на хидратиращи продукти за тяло са от значение. И серията на полската марка Ziaja с портокалово масло ми е сред фаворитите тази година. Толкова освежаващо ухае, сякаш сте изстискали пресни портокали и ги нанасяте по кожата си. Толкова сочно, освежаващо и разхлаждащо действат.


          Лосиона е с лека и попиваща до минута текстура. Не е мазна и е идеална точно за 30 + градусови температури. Много е икономичен - нужни са ви 4-5 помпички за цялото тяло. Не оставя бели следи. Хидратира слабо, но и при тези горещини, няма да ви е приятно да усещате филм. Аромата е толкова освежаващ, че на мен ми се иска да го нанасям по няколко пъти на ден. Не е силен и траен, задържа се до час. Не се смесва с парфюмите ми и затова го харесвам толкова много.


Ако обичате цитрусите и леките формули, лосиона ще ви стане любимец. Има парабени, но заради чудесния аромат, му прощавам и ще си го изразходя с удоволствие.



          Душ сапуна е с кремообразна текстура и на мен лично ми прилича на рядко портокалово пюре. Можете да го объркате с натурален сок по аромата. Толкова достоверно на напитка за пиене ухае. Рядък е, но и той е чудесен за лятото. Не изсушава кожата.


         Ярко оранжевия му цвят доставя още по-приятно удоволствие под душа.


         За пръв път използвам продукти за тяло с толкова освежаващ мирис, че не ми се иска да свършват до края на сезона. Има ги в Елитис, някои аптеки и щандовете на Golden Rose.


       Цената на бройка е около 5-6 лв, като има и промоции. Виждала съм 2 на цената на 1.