събота, 19 декември 2015 г.

Avon Naturals Winter Nourishment Vanilla and Golden Pear

       Много обичам аромата и вкуса на крушите, а в комбинация с ванилия, резултата е вкусни захаросани круши. Точно на това ухаят новите шампоан и балсам от бюджетната серия Winter Nourishment от Naturals. Подходящи за всеки тип коса, с изглаждаща ванилия и златна круша според производителя. Обещават да загладят косата и хвърчащите връхчета. Ако сте пробвали миналогодишната коледна колекция на Yves Rocher Pear Caramel, почти идентичен е аромата. Сладки и ароматни са крушите в тях.


       Не ползвам като цяло продукти от Naturals, но толкова хубаво ми замириса от страницата в каталога, че за 3 лв не си струваше да пропускам. Взех и шампоана, и балсама. Не са никак лоши, но не бива да очаквате от тях нещо по-различно. Ефекта им е като на дрогерийни продукти. Моята коса е гъста и среднодълга, бих я определила като нормална с леко сухи краища. Да го имат впредвид тези, които са се насочили към шампоана и балсама, за да преценят дали би им се отразил добре или няма да повлияят.


        Шампоана е рядък, леко воднист и с блед бял перлен цвят. Той мирише на захаросана круша, за разлика от балсама. Не прави хубава пяна, особено при първото сапунисване, но след второто е ок. Не успява да повдигне косата ми от корените и ако прекалите с балсама или нанесете продукт за краища, е възможно дори да утежни и на следващия ден да сте с мазни корени, ако косата ви е предразположена към това. Така беше с мен при първата употреба. Следващите пъти решавах да пропусна олиото/серума като финиш продукт и пръсках само термозащитния спрей на марката заедно с детския за разплитане. Тогава ефекта ми хареса. Усещам косата си хидратирана и подхранена, на пипане се усеща наистина като влажна. Но наред с това ми наелектризира и краищата се разхвърчават, а уж точно от този проблем трябва да "спасяват". Вторият ден вече бива. За първи път виждам толкова лъскава косата си и то без никакъв серум за целта. На третият, е много гладка и мека, но е залепена за главата ми и я усещам като мръсна/мазна макар на практика да е чиста. Точно това ме подразни. Като се замисля обаче, три дни си е ок.
      Първи ден:



          Трети ден:



        Балсама вече е доста гъст и с богата текстура. Неговия аромат е по-различен. Мирише почти само на ванилия нанесен и страшно ми напомня на Gucci Rush. Само че Ръш е в пъти по-силен и шлейфов. :)


        Нанася се по дължините и се масажира около минута, след което се изплаква. Аз вече споменах ефекта всъщност, горе в инфото за шампоана. Ефекта е гладка, мека и лъскава коса. Не е нещо уау обаче. По принцип трябва да помага с разплитането, но аз не забелязвам да го прави. Моята коса се заплита много и той не действа. Ако сте с изтощен, боядисан и много сух косъм, може би изобщо няма да ги усетите. Аз все още не съм променила естествения си цвят и вероятно затова ми действат до някаква степен с шампоана.




        Приятни продукти, с типичен за зимните месеци топъл и сладникав аромат, но като ефект не впечатляват и не бих ги купила отново. А и след още каталог-два ще са спрени. Всяка зима пускат нови, така че няма да ми липсват.

петък, 18 декември 2015 г.

Коледни шоколадови изкушения

       Празниците вече чукат на вратата ни, а от витрините ни гледат изкушаващо всякакви вкусотии. Шоколади с нуга пълнеж или портокал, меденки, портокалови бисквитки, щолени, марципани, масленки, бонбони, торти, медени кексове.... и само при мисълта за яденето, което предстои, дрехите ми отесняват и кариесите се увеличават. :D



       Старая се да заобикалям захарните удоволствия, но не ми се получава на 100 %. Какво да правя - искам да съм злояда, ама уви. Затова се опитвам с тубичките на тоалетката и в банята, поне мъничко да отклоня вниманието си от тях. Така де.... като ми замирише на сладичко, да задоволя глада си. :)


     Едва ли има някой, който да не обича аромат на горещ шоколад, ябълка и канела, карамел, капучино и ванилия. Особено в тези по-студените месеци, когато с удоволствие се сгушим уютно пред камината с чаша вкусно лате или чай и вкусни сладки.


      Започвам с пяната за вана Chocolate Dream на Oriflame. Аз лично я ползвам като душ гел. Така процедирам с всички пяни. Мирише вкусно - на горещ шоколад, пени се и измива добре. Не ми изсушава кожата, но не може да замести лосиона. Единствено ме дразни цвета й. Прилича на смола, но не е кафява, а направо токсично оранжева. Това е вторият ми такъв продукт на марката с шоколад, който е с грозен оранжев цвят. Кой знае как е постигнат... затова и отдавна спрях да се лъжа по аромати и красиви опаковки, но ще си я изразходя.



       Ако обичате шоколадовите парфюми, тичайте до ДМ да си купите този разкошен и вкусен аромат Sweet Candy Truffle. Един от най-добрите бюджетни продукти в колекцията ми е. Цената му е около 10 лв, но може да сложи в малкия си джоб в пъти по-скъпи. Траен, шлейфов и много топъл, гушлив зимен аромат. Опаковката му също е готина и е чудесен за подарък, както на малки, така и на големи. Прилича точно на шоколадов трюфел с пръчка канела и щипка портокал. Има и още няколко други аромата от серията (Bounty, Frutty, Rafaello, Strawberry Kiss), но аз не успях да харесам някой от тях - Рафаело и Ягодовата целувка има в ДМ, останалите не съм ги срещала всъщност.


      Truffle ухае вкусно шоколадово и въпреки това не се чувствам като ходеща вафла. Подправен тъмен шоколад с малко ванилия, ром и амброви нотки и поръсен с портокалови корички. Имала съм крем за тяло на Venus с лешник и шоколад, след който бях буквално като шоколадова вафла с лешников крем. А с тази красота, се чувствам идеално. Всичко в него е дотолкова, че да ми хареса и да го нося с кеф, без да идва в повече и да навлиза в пространството на околните. Като сладкиш, в който сте спестили малко от захарта и можете да похапнете двойна порция. Представете си шоколадова торта с блатове, в които има настъргани портокалови корички, напоени с ром и крем от ванилия. За разкош, полята с разтопен тъмен шоколад. :)






      Кремчетата за ръце на Essence бяха лимитка. Не ме бийте, от 2012 г. Просто съм натрупала огромно количество и все не стигам до тях. Тази зима съм си извадила 10 различни, пръснала съм ги по чантите и бюрото, тоалетката и мажа с каквото ми падне. За щастие не миришат на гранясало и са като нови. Много харесвам балсамите за ръце на марката. Имах с калций и йогурт от редовния асортимент и ми беше супер любим. На който и да го препоръчам, остава доволен. Текстурата им е като масло, т.е. плътна изглежда, но попива супер бързо и не оставя никакъв филм. До минута максимум не се усещат по ръцете, а правят кожата мека, подхранена и гладка. Относно ароматите - в първите няколко минути се усещат повече, но не са силни изобщо. До час отшумяват почти напълно.




      Caramel Hot Chocolate мирише на горещ шоколад с карамел, но не си представяйте от вкусните шоколадови вкусове. Карамела му придава леко горчив и солен намек. Дори него усещам повече, на карамелизирана захар ми напомня.


     Другият е Apple Cinnamon Punch и ми е фаворита от двата. Обожавам да ми мирише на ябълка с канела и той не ме разочарова. Точно онзи готин аромат, какъвто имат и коледните свещички с тези съставки. Като прясна ябълка, поръсена с мноооого канела. Имаше и трети вид - Gingerbread Chai Latte, но него не поисках тогава, защото не обичам аромата на кафе и сега ме е яд като се замисля. Едва ли е имало нещо общо с кафе, но думичката Latte ме е подвела. Всяка година в коледните лимитирани колекции, Есенс започнаха да пускат по едно кремче, но обикновени с някакви снежни мотиви и ухаят на чисто, такива вкусни аромати се срещат по-рядко и то на такава цена (около 3 евро струваха).


         И на последно място - с две ръце ви препоръчвам да опитате от бялата курабия с бадем на Тримако видите в някой магазин. Не съм яла толкова вкусни сладки скоро. Насипни са, малко по-скъпички от обикновеното (~ 13 лв/кг), но си струват. С лека хрупкава обвивка, а вътре са толкова пръхки и меки, че се топят като масло в устата. Пудрата им захар пък е толкова вкусна, че до последната трохичка ще оближете пръстите си. Има малко парченце бадем, което придава луксозен вкус. Сладки са, но не прекалено. От типа на арменските сладки, масленките и локумките са, но вътре са още по-хубави от тях.


         Шоколадовите "Мая Магнолия" също не са лоши, но не колкото горните. Като маслена е бисквитата (пръхка) вътре, покрита с млечен шоколадов крем и натрошени лешници. Ох, личи ми колко обичам да си угаждам. Затова и кантара не мърда. :) След празниците обещавам да се взема в ръце.



       Като страстен почитател на марципана последните години, не мога да не ви спомена и този вкусен представител от Favorina с ананас, който си взех от Лидл. Него ви го показах на страницата във фейсбук, но тогава не го бях опитала. Много сочен и с лек ананасов пълнеж е. Доста сладичък е и наведнъж не успях да го изям. Ако обичате марципан, препоръчвам да го опитате. Струваше 2,70 по спомен.




        Споделете ми имате ли любими сладкиши, които хапвате покрай Коледа и такива вкусно ухаещи козметични продукти? Яли ли сте щолен, че май само аз не съм го опитвала това с панетонето.... да знам дали е голям пропуск? :)

сряда, 16 декември 2015 г.