петък, 28 май 2021 г.

Prada Candy Gloss EDT

           Сезона на черешите е и понеже много от вас съм сигурна, че обичат тези малки червени плодчета, няма как да не насоча вниманието ви към един "розов" парфюм с невероятен и много естествен аромат на череши. Купен без особени очаквания и въпреки че пробвах преди поръчка, през есента не му обърнах особено внимание. Но днес мога да кажа че го преоткрих и оцених подобаващо.


            Prada Candy Gloss е лъскав, сочен, игрив, момичешки и много жизнерадостен парфюм. Изключително вкусна и реалистично пресъздадена е черешата в него. Не просто че няма изкуствен привкус, но се усеща точно толкова ароматна, свежа и изпълваща устата, колкото са и самите плодове.

сряда, 26 май 2021 г.

Elie Saab Le parfum in white EDP

               Le parfum е един от емблематичните и първи аромати на модната къща Elie Saab. Пищен, луксозен цветен букет с мед, амбра и ванилия. Чувствен и наситен с искрящи цветове. Много луксозен и елегантен парфюм е, въпреки че е моно и не търпи особено развитие. Има своите почитатели обаче и продължава да държи цена. Разбира се, фланкърите от серията са няколко. И днес реших да ви запозная с нежния представител, подходящ за пролет и лято, за специални случаи и особено сватби.


                 Le parfum In white е пипнат и многопластов аромат. Но само тренирани носове и истински любители, смятам че биха го оценили високо. В него има една от най-любимите ми нотки, а именно портокалов цвят. Изключително класен, пъстър, богат и рафиниран бих казала. Сякаш е подбрано скъпо масло абсолю, но не е тежък и маслен. Свеж, кристален нюанс и съвсем деликатен сапунен уклон. Колкото да пресъздаде In white усещането на Le parfum. 

вторник, 25 май 2021 г.

Продукти за грижа през лятото

              Лятото вече е официално тук. С покачването на термометрите до 30 градуса, няма как настроението да не е повдигнато и желанието за плаж все по-голямо. Подготвяйки кожата си за слънчевите бани, правим промени в някои стъпки от грижата и продуктите вече са с по-леки текстури. Не забравяйте да хидратирате обаче дори и комбинираната или мазна кожа. Знаете, че това е ключа тя да е здрава и еластична, млада за по-дълго време. Затова и аз вече направих малък подбор както към бялата козметика, така и към тази за тяло. Разбира се и ароматите за сезона са готови. 

               Най-важна обаче си остави слънцезащитата, която малко пренебрегвам през студените месеци. Признавам си, ползвам фдт с фактор, но все пак крема с SPF 50 е по-защитаващ. През лятото обаче не правя компромиси. 

понеделник, 24 май 2021 г.

DKNY Coconuts About Summer Limited Edition EDT

              Be Delicious е един от най-емблематичните и разпознаваеми аромати на Дона Карън, който от години е любим на млади момичета и жени. Не мога да го сбъркам с никой друг! Свеж, сочен, солен и еднакво добре излъчващ шлейф през всеки сезон. Зелената ябълка в него е толкова умело балансирана откъм сладост и тръпчивина, че ненапразно е сред най-продаваните парфюми с години наред. Разбира се, почти всяка излизат и лимитки. Това лято имаме нещо по-интересно и силно кокосово. Името също го показва - Coconuts About Summer.


              Кокос, магнолия и мускус. Толкова простичка, но и красива е пирамидата му. Само с три, но любими и допълващи се съставки. За къде сме лятото без аромата на кокосов орех, който да ни отведе на екзотичен остров с много палми, прозрачни води и безкрайно синьо небе. Излежавайки се часове наред с коктейл в ръка, хапвайки папая и манго, любувайки се на нереалната картина, на красивата и дива природа. 

неделя, 23 май 2021 г.

Estee Lauder Bronze Goddess AZUR EDT

           Bronze Goddess е една от емблематичните летни колекции на Estee Lauder, която повечето от вас вероятно познават. През годините са излизали много парфюмни и тоалетни води, пудри с бронзиращ ефект и продукти за тяло. Освен аромати и красивите бронзиращи пудри, всяко лято от марката лансират колекции с лимитирани дуота хайлайтър и бронзант, палитри сенки, червила и блестящи лосиони. Хубавото е, че могат да се намерят почти целогодишно, но каквото и да си говорим, настроението ни за тях е през лятото. Кокоса, който ми се носи и през останалите сезони е в Dolce Garden на D & G. 


             Аромата на лятото е кокос, тиаре, ванилия и тропически нотки. На плаж, море и кожа със загар. Бронзовата Богиня в EDP вариант, е едно от последните попълнения в асортимента на EL. Излиза на пазара през 2019-та годинa i не е далеч от тази картина, затова и тя ухае точно на кокосов орех, сладка ванилия с топла амбра, слънчево тиаре и сандалово дърво. Плътен, сладък и дървесен е.