петък, 7 април 2017 г.

Guerlain Idylle EDP


      Тиери Васер композира неговия букет като цветар, с леко и буйно докосване, за да капсулира идеята за идилията, радостно безгрижна романтика. Той трябва да измери всяка капка за достигане перфектната хармония, да възбуди безпрецедентни и незабравими усещания чрез силата на аромата. В тази комбинация от шипрова чувственост и интимен аспект от бял мускус с букет цветя, символ на признание на любовта, той успява да изрази чувствената и романтична идея на идилията. Това е първото му самостоятелно произведение като парфюмер.


                    РАДОСТЕН, ЧУВСТВЕН, НЕПОДВЛАСТЕН НА ВРЕМЕТО

 
      Идилията започва с букет цветя, свеж и весел букет от момини сълзи, божури, фрезия и бял люляк. Сърцето разкрива жасмин, смесица от български рози. Базата от пачули и бял мускус добавя чувствен шипров акорд. 
 


        За да създаде Idylle, парфюмериста на Герлен, внимателно подбира най-добрите български рози, ръчно набрани от долините на зазоряване. Те са съчетани заедно да изразят уникален парфюм с нотки на малина и личи.



Всичко започна с една роза. Розата беше смесица от Български рози, като плодова жътва през 2008 г., с нотки на малина и личи. Към тази бленда е добавена розата на Plessis Robinson, създадена от Жан-Пол Герлен от любов към миналото – стара роза с плодови акценти и пикантен аромат. Това от своя страна, се смесва в шипрова хармония, емблематична за Герлен, съставена от пачули и бял мускус, избрани заради топлината им. И накрая идва букета, който допълва розите до съвършенство: момина сълза, люляк, божур, фрезия и жасмин. И така аромата беше роден: дъжд от цветя, от фини листенца, но с впечатляваща свежест, балансирани с чувственост. Нектар от цветя, ода за живота и любовта, в топла светлина от искрящ жасмин и по-тъмна шипрова топлина, за да изрази неяснотата на чувствата, и мускуса като аромат на кашмир върху кожата – удобен, чувствен, физически усещан. В тази комбинация на личен, чувствен, емоционален аспект на шипъра, и физическия аспект на мускуса, и обяснението в любов с букета от цветя, неизразимата идея беше изразена, нежно и ефирно, чувствено и романтично, мимолетно и вечно.“

 

       Idylle, любовен блян за един ден или вечно? Сияен флорален шипър, толкова свеж и чувствен, като мъгла от цветя върху кожата. Очарователен и толкова!

 


      Като дъжд от прекрасни и омайни пролетни цветя. Окъпани от свежия пролетен дъжд и  галещи неустоимо кожата и душата ви. Като най-прекрасната и нежна милувка от любим човек. Като огромна пътека, обсипана с безброй момини сълзи, люлякови цветове, отрупани божури, фрезия и жасмин. И блестящи толкова силно, като най-чистата и искрена усмивка.





      Нося с удоволствие тази Идилия и потъвам в блаженство, но само във влажно и дъждовно време. В сухото си почива. Сякаш от небето не пада дъжд, а само цветя. И съм в някаква градина, а аромата попива в съзнанението ми. Ах тази роза, колко е красива, божествена и неустоима! Като мечтания дъжд в пустинята.


 

      Луксозен и перфектно балансиран. Тук няма нищо объркано и разхвърляно. Нито небрежен мускус и синтетична роза. Всичко е много красиво, дори оригинално. Но кой търси нещо сложно? Идилията е толкова добре направена от самото начало до края! Тя е топла и слънчева градина от най-хубавите разцъфнали цветя. Перфектните камбанки на момините сълзи блестят с фината млада и зелена роза, свеж и ефирен божур.... и усещам люляк, на този малък площад. Жасмина е мек.



       Идили си отива като чист флорален мускус. Сочните малини и личи се прокрадват и напомнят за себе си, но не ви боли глава от тях. И нямат онзи детински привкус. Нито пък захарна сладост. Тук ухаят на млада и уверена жена. Която обича големите букети от бели цветя, пролетта и дъжда. Любов мечта!



        Идили е скъп и би бил чудесен за подарък на любим човек.... като деликатно поднесен комплимент!


          Ако харесвате този парфюм, вероятно познавате и Narciso Rodriguez For Her EDP и Lovely на Sarah Jessica Parker. От трите обаче, за мен най-желан и обичан е единствено Idylle. Не си го заменям за нищо на света!