събота, 22 ноември 2014 г.

31 дни с Realash

    Измина един месец откакто започнах употребата на серума за сгъстяване и удължаване на мигли Realash, който ми изпратиха от Realash Bulgaria. Не съм пропускала нито ден и според мен има малък ефект вече (нанасям вечерно време като очна линия и освен това под долните мигли също). По снимките вие само ще прецените колко и дали е започнал да "действа". Според мен не е никак зле постигнатото до момента, като се има предвид, че спиралата ми вече е за коша. Позасъхнала е и ми слепва миглите, но не я хвърлям - чак другият месец ще имам нова, а аз не мога без нея. Като дупе и гащи сме. :D Не мога да кажа с колко точно са израстнали, но ефекта който забелязвам е при слагането на спирала - преди се цапах малко в зоната, в която се слага очна линия. Сега това го няма, явно са се повдигнали леко от корените. За сгъстяване ми е трудно да определя, но сякаш още няма видим ефект. Може би като изминат 3 месеца ще е стане ясно.

     Ето снимките от преди месец и преди да започна употребата на серума:




     След месец (не съм слагала нищо под спиралата!):



петък, 21 ноември 2014 г.

Essence Lash Princess Volume Mascara

     Няма начин да не сте чели вече за новата спирала на Есенс, която стана известна не само заради качествата, но и заради промоцията с очна линия писец. Освен това е със закачлива и кокетна опаковка, така че вероятно не е останала извън полизрението ви, ако обикаляте често из дрогериите.
   


      Опаковката е масивна и големичка, напомня ми на Мейбълинските спирали. Четката и обаче ми е трудно да определя каква форма има, затова показвам. Още не ми е като детска игра употребата й, ако беше равна и я нямаше тази изпъкналата част на четката може би щях да се справя по-лесно, но за 2-3 минути съм готова и с двете очи. Свикнала съм със силиконова от години и за 10 дни не мога с едно движение да сложа идеално. Въпреки това не се цапам почти.




      Туша и е по-гъст отколкото е този на моята любима спирала, затова не трябва да прекалявам и наслоявам. Ефекта след 2 часа иначе е ронене поне при мен. Ако сложа само един пласт, е ок и нямам проблем. От сутрин до вечер не мърда. С толкова Princess Volume Mascara ми дава леко извиване, удължаване - с 2 думи моите естествени мигли, но по-хубави и за ежедневен грим е екстра. Търсите ли драматичен ефект, са нужни 2 плътни слоя или евентуално друга спирала.
      При наистина старателно нанасяне не мога да кажа, че не се справя - удължава, извива и разделя, но за обем ми е трудно да определя. При мен май няма особено. Аз никога не съм и търсела, една спирала за моите мигли е нужно да има точно горните 3 посочени качества. Ако не се и ронеше щеше да е супер, затова ще си я ползвам когато бързам и нямам много време да доизкусурявам. Ето и как стои:




     А това постигам с любимата ми спирала Oriflame GG Supreme Length, но вече ми е за смяна и не дава толкова хубав ефект:



    Извод: Essence Lash Princess Volume Mascara е хубава спирала от дрогерийния клас, лесно се свиква с нея макар особената й четка (след 3-4 нанасяния долу горе и хващате цаката) - извива, разделя и удължава. Обем при мен придава само на един лек слой, иначе ми слепва миглите.
    Цената и е 7,19 лв и се продава в комплект с очна линия писец. 

четвъртък, 20 ноември 2014 г.

Catrice New Products Fall 2014

      Преди няколко седмици получих част от новите продукти на Essence & Catrice за проба, а днес ще ви споделя какво мнение успях да изградя за 3 от тях, а именно:
       1. Catrice Nude Illusion Make up 020 Rose Vanille
       2. Catrice Defining Blush 090 Mandy-Rine
       3. Catrice Beautifying Lip Smoother 010 Sweet Caramel



     Catrice Nude Illusion Make up 020 Rose Vanillle - фдт има приятна и лесна за нанасяне, лека формула. Моята кожа е суха и задължително ползвам крем или друг овлажнител преди него, защото иначе ми идва сухичък. За мазни предполагам няма да е проблем и без такъв.
      В тежка стъклена опаковка е, капачката е пластмасова.



     Покритието му е добро, но аз нямам недостатъци (кожата ми е чиста) и слагам максимум помпичка и половина на цялото лице. Ако прекаля, ми идва доста пудрено и си личи, а напоследък съм почитателка на естественият грим. Завършека му е матов, затова ако не сте свикнали да ползвате пудра, би ви харесал. Аз не мога без такава и си слагам. Трайността при мен е цял ден, като вечерта е избледнял и се е "размил" около носа, но това е защото нося очила и няма фдт, който да остане на мястото си в тази зона. Цената му е не е повече от 15 лв, точна не мога да кажа - в сайта не са я посочили. Сполучлив продукт е, като лично аз бих ги препоръчала на хора с повече недостатъци от мен и мазна кожа. За изравняване на тена можете да погледнете някой с по-ефирно покритие и сочен завършек.
     Толкова количество излиза при натискане на помпичката веднъж:


* Цветът на мен ми пасна, подходящ е за светла кожа, но не прекалено бяла. С жълт подтон е.

     Вече сте виждали как изглеждам без грим, ако сте забравили погледнете в публикацията за маската на Freeman с ягода и шоколад - там има снимки. Това го пиша, понеже не съм снимала "преди и след". Ето и как стои Nude Illusion Make up при мен:


 
    При представянето на следващите 2 продукта също съм с него като основа.

     Catrice Defining Blush 090 Mandy-Rine е един от последните излезнали цветове руж към познатата серия Defining Blush. В опаковката изглежда доста оранжев, но нанесен с лека ръка подчертава скулата и не стои натрапчиво. На мен обикновено прасковени ружове ми стоят добре, но ако избива оранжев и по-точно керемиден подтон не. При този, ако напластя се получава точно този ефект и затова трябва да съм внимателна. Имам още 2 ружа от тази серия и при тях е същото - мога да напластявам до желаната пигментираност, но ако се увлека ще съм с доста оцветени бузки. От към качество съм много доволна. Почти ежедневно използвам розовият ми Rose Royce и отива на доста визии. Издържа ми цял ден. Ако си търсите руж от ниския дрогериен клас, погледнете ги. Разпрашват се много малко и са доста икономични.
      Цената им е 7,19 лв.



      Избрах да комбинирам с яркочервено червило. Винаги съм смятала. че оранжавеещите ружове стоят добре с подобни цветове на устните или като цялостна визия "pin up".



     Когато устните са на фокус, скулите лично аз предпочитам да не ги правя изразителни и леко да подчертавам.

     Последният продукт, който ще ви представя е Beautifying Lip Smoother 010 Sweet Caramel.




     Балсамът е спряган за копие на Clarins Eclat Minute Natural Lip Perfector, но вторият не съм тествала и не мога да сравня. Още щом получих пакетчето, това беше и първото, което веднага отворих и сложих. Апликаторът му е като гъбичка и много удобен, мекичък, но вече го изцапах - слагам си от него като глос над червилото и не успявам да го изчистя с мокра кърпичка. Не е толкова мазен и лепнещ като стандартните гланцове, но след 2 часа ми се събира на бели ивици във вътрешната страна на устните и това е една от причините последната година да ползвам почти само червила.


      Цвета е приятен телесен с фини блестящи частички, според мен си отговаря на името "Сладък карамел". Аромата/вкуса му също е такъв - сладичък. При стискане на тубичката виждате от горната снимка как излиза продукта.
      Трайността е 2 часа при мен, като накрая остава съвсем лек цвят, а ако съм хапвала се изтрива по-бързо. Не изсушава устните сякаш.


     Стои добре самостоятелно нанесен: като завършек на дневния грим или пък ако сте гримирали очите в по-тъмни цветове.


     Аз си го нанасям и над светлорозово червило. Не се събира и придава на устните здравословен блясък, изглеждат естествено и свежо.



       Намирам го за сполучлив продукт, но си оставам почитател на червилата Ultimate Colour. Въпреки това ще си го използвам и нося в чантата. Когато бързам и нямам време, а и огледало под ръка, ми е много удобен. Няма вероятност да се омажа. :)
      Цената му е около 6-7 лв. 

сряда, 19 ноември 2014 г.

The Body Shop Mango Shower Gel & Body Lotion

     Знаете какъв фен съм на The Body Shop и че все хваля маслата им за тяло. Днес обаче ще ви разкажа за лосиона и душ гела с аромат на манго. Получих ги преди около 2 години за Коледа... упс, така става като имаш много и все не им идва реда. Носих ги лятото на морето, но взех и едни минита на Yves Rocher, та сега реших да си ги доизмажа. Нямат промяна в аромата и са като нови.
     Опаковките им са сладки, стабилни са шишенцата и се затварят плътно, така че не мисля че биха се отворили в багажа при пътуване. Аз все пак си събирам козметиката в 1-2 несесера и пренасям в тях.


      Аромата е на сочно, узряло и много сладко манго. Не е химичен, но ако не си падате по сладките плодови миризми може и да не ви допадне. Признавам, че ако беше идея по-лек би ми харесал повече, но и така не отказвам. Душ гела се пени добре, ухае средно силно и след душ кожата има лек аромат от него на места, мирише на чисто общо взето. Не знам дали бих си купувала редовно от този продукт точно, защото 12-14 лв не са малко за 250 мл, но пък ако пускам поръчка с нещо по-скъпо и имам нужда, не бих си спестила от любопитство да пробвам с малинка например. :)
     Лосиона има същият аромат като на гела, текстурата му е плътна и "богата", но излиза без проблем от опаковката и се разнася лесно. Не е гъст като маслата разбира се. Попива за минута, не прави бели ивици при масажиране. Хидратира кожата, но няма 24 часа ефект според мен и този тип продукт с право е препоръчван като по-лека версия на маслата на марката. За зимата не ми е достатъчен, но за лятото е чудесен. Ако търсите лосион, който да попива бързо и да не ставя мазни следи, този е вашият. Цените им са около 6-10 лв.

понеделник, 17 ноември 2014 г.

Pom Pon Eyes & Face make-up removing towelettes

     От години не помня да съм купувала такъв тип почистващо средство за грим, но и след мицеларните води напоследък не обръщам особено внимание на друго. Лятото, докато бях във Варна, по случайност видях тези в CBA и понеже имах спомени от добри мнения, си взех едно пакетче за проба. Избрах си тези, защото имам суха през зимата и на моменти чувствителна кожа. Честно казано не очаквах да ме впечатлят. Колко и как може една кърпичка да почисти пълен грим без нищо да "спести"?


      Ами очевидно може и след половин изразходена опаковка, се убедих в това. Не знам с какво точно са напоени, но една ми е напълно достатъчна за сваляне на абсолютно пълен грим. И като казвам напоени, не мислете че като стиснете и ще капне. :) Като нормална мокра кърпичка са, дори очаквах да са по-мокри. Нищо не и се опира, единствено съветвам да не се набляга прекалено очите. Аз лично ги допочиствам с тампон с мицеларна вода. Обикновено е останало съвсем малко от спиралата около миглите.
     

     Аромата не е от познатите и стандартни плодови, аква или цветни. Затова ми е трудно да го определя, но не е непоносим или неприятен за мен поне. Не миришат и на алкохол и не ми дразнят, макар да виждам в състава такъв.
     Не усещам да изсушават след употреба, но задължително нанасям крем по навик. Подходящи са и за чувствителна кожа, каквато е и моята напоследък. Обогатени са със серамиди. Обещанието на производителя мисля, че е изпълнено - да премахват дори тежък грим и водоустойчива спирала. Щом черният Supershock молив успява да изчезне, нямам какво повече да желая. Ето тук можете да прочетете малко повече.


       За мен са сполучлив продукт и бих си ги купила отново. Идеални са за пътуване, ако не ми се носят цял несесер с гелове, тоник, мицеларна, розова вода и прочие. А напоследък ме домързява да се мия с гел и свалям грима си с тях пред компютъра. Преди лягане обаче задължително преди крема освежавам лицето с ексфолииращ или обикновен гел.
      Цената им е около 4 лв, а в опаковката има 20 кърпички. Ето и вариант само за околоочен грим, но не съм го срещала. Вие ползвате ли подобен продукт за почистване на грима си?

неделя, 16 ноември 2014 г.

Защо направих блог?

      От месеци насам ме връхлитат мисли за такъв тип пост, но днес не издържах и сметнах за необходимо да изкажа вълненията ми относно блога - защо започнах да се занимавам, кой ме подтикна и изпитвам ли удовлетворение от това. Правя го главно заради получените през последния месец серум за мигли от Realash и няколко нови продукта към редовния асортимент на Essence & Catrice. Сигурна съм, че доста от вас ще си помислят за клише това, но тези които ме познават и до които се допитах, ще ме подкрепят. Не съм получавала никакви съобщения, самата аз исках да го направя и да приключа. Който смята за неискрен този и съответно всеки друг пост, нека ме пропусне.
      Причината да се захвана с това начинание преди близо година и половина вече не е една. Сигурно ще пропусна някоя, но най-вече това са наличието на много козметика в шкафчетата у дома, страстта ми към красивия маникюр, снимането и въпросите от страна на познати, съфорумки и приятелки относно съвети и мнението ми за конкретен продукт.
      От години съм запалена и купувам доста, макар напоследък да станах послушна и да се ограничавам. Дойде момент, в който осъзнах, че ще ми е по-лесно да събирам всичко на едно място и при въпрос да не започвам отново да обяснявам надълго и широко какво мисля за n-ти път, а с търсачката да си намеря нужното и да отговоря бързо. Същото се отнася и за лаковете. Там проблема е по-голям и когато имаш необходимото под ръка, не си играеш отново да правиш "суоч" и показваш. А като добавя и обема на снимките, които се трупаха в компютъра, ето я поредната причина.
      Предполагам много ще кажат, че "Sapphire Eyes and Rubin Lips" е поредният блог, който чака да получи продукт от PR и да пише. Не започнах по рано именно заради това, защото имах притеснения кой какво ще си помисли. В един момент осъзнах, че не мога да угодя на всички и да им се харесам, а просто трябва да върша това, което ми е присърце и ми носи радост. С тези ми думи не искам да засягам никоя блогърка, защото следя много български и чужди блогове и имам доста любими от тях. Случиха се някои неща по-скоро в личен план, които нямат нищо общо с блогърството и дълго размишлявах. Бях на косъм да спра да пиша, но две много близки мои приятелки, с които се запознахме във форума от размени и контактуваме от години, ме окуражиха. Едната ми каза: "нали аз знам, че ти не го правиш за това", а другата "блогове като твоя са много малко, толкова хубаво пишеш, естествено, непринудено и ще съжалявам много, ако спреш". Заради ето тези думи продължих.
      Мога още да пиша по темата, но ще спра до тук. Който ме познава или ме е опознал поне малко, дори виртуално ще ме разбере. Това, че получих продукти за проба, не значи че ще спра да пиша искрено и ще започна да хваля едно след друго. Каквото виждам в огледалото като ефект, ще е събрано в няколко реда. А дамата решила да си купи съответната спирала или фдт, не мисля че моето "негативно" мнение ще й попречи да го направи. По себе си знам какво е. Наумя ли си нещо, то трябва да стане!
      Искам отдавна да променя и облика, за да стане по-приятно мястото, но не ми се отдава тази техническа част. С радост бих приела уроци и помощ, защото имах няколко неуспешни опита и само хабя нерви, но не знам към кого да се обърна. В бъдеще се надявам да разреша проблема..... а истинските ми читатели вярвам, ще останат тук и дотогава.